• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeklerim kötü

İlk evlendiğim zaman bende hiç beceremezdim. Ailemden ayrıda okudum kaç sene ama hep ya dışardan yada makarna tarzı kolay şeylerle geçiştirmiştim. Hiçde sevmezdim yemek yapmayı. Eşim yapiyordu çoğu zaman, herzaman benden iyi yapmıştır yemekleri. Hele et yemekler asla tuturamazdım, ya taş gibi olurdu birinin kafasın at yarılır yada tel tel dağılırdı 🤦🏻‍♀️ Zamanla yapa yapa, özellikle inernetden tarifler denedikçe öğrendim. Halen yemek yapmayı sevmem ama belli bir rutine bağlayınca el lezzetide oluşuyor zamanla. Hemen pes etmeyin. Yemek sayfalarına bakın özellikle nef... yem.. tarifler sayfası çok başarılı ordan yaptığım herşey çok güzel oluyor.

Bende kendi evime geçeli çok olmadı. 6 ay falan oldu. Bi site keşfettim. Ordan bakabaka daha 1 hafta önce 15 kişiye mantı, bugünde yine aynı 15 kişiye güveç yemeği yaptım;)

kimseye kendinizi kanitlamak zorunda degilsiniz bu bir.

ikincisi onceden hazirlikli olun. fasulye, nohut haslayip dolaba atin buzluga birer yemeklik. kiyma alirsaniz kofte yapip dondurun buzlukta. konserve yapiyorsa anneniz kv deniz veriyorsa onlari kullanin yemekte.

bolca corba yapin mesela bir kac gun icilir o.

once klasik yemekleri guzel, yontemiyle yapmayi ogrenin. bir anda harikalar yaratmaya calismayin.

her yemegin temeli sogan, salca, yagdir.. uzerine ne koyarsaniz yemege doner. yemek yavas pismeli, harli ateste degil... hemen piser pismez yiyince de mideye oturuyor. vakitlice pisirip yavasca.. dinlendirin yemek dinlendikce lezzetlenir.

mutfakta bence zeytinyagi kullanilmali en guzel o oluyor yemeklerde.

bazi yemeklerin lezzetini baharatlar aciga cikarir.

bazi yemekler uyumludur. mesela; nohutla pilav, fasulyeyle pilav.. nohut un yanina makarna gitmez. salcali yemek yaptiysaniz yanina salcali baska yemek veya makarna yapmayin. yogurtlu yapin mesela.. salca salca baymasin insani.. tavuklu corba yapip, yanina tavuk yemegi yapmayin.. yogurt corbasi yapip yogurtlu yemek yapmayin.

misafir gelecekse tatliyi kurabiyeyi bir iki gun onceden yapabilirsiniz.

bence en onemlisi ogrenmeye istekli olun, puf noktalara kafa yorun.

cok yemek yapip sofrayi doldurmak kalabalik aile isi. ben esimle bir cesit yemek yerim. mesela karniyarik. yanina cacik ayran.. bu kadar.. illa onden corba yanina pilav zorlamayin. zaten iki kisisiniz, yenmiyor kaliyor.. tek cesit yapin guzel yapin.

zamanla olur hepsi.

Önce makarna mercimek çorbası kızartma gibi daha kolaya tariflerle başla
Hazır mantı al haşla yoğurt sosu yap mesela
Yavaş yavaş tencere yemeklerine pilavlara geçiş yaparsın
Şu an internette her şey daha kolay bulunuyor
Yemek videoları izledikçe bile bir göz aşinalığı oluşuyor
Ama internetteki her tarife güvenme
Belli siteler o konuda iyi

Nefis yemek tarifleri uygulamasını indirin, orda her yemeğin detaylı ve farklı tarifleri var. En favori olanları yapar, kendinize göre notlar alırsınız. Yorumları okur, tarif tutmuş mu tutmamış mı bakar ona göre hangi tarifi yapacağınızı seçersiniz. 27 yaşıma giricem yakında 17 yaşından beri yemek yaparım, eşim elimin lezzetini çok beğenir, misafirlerimde öyle.. 🙈 Ama bazen bi yemek yaparım ilk lokmada ben derim bu olmamış diye.

Ben evimi üç aydır ayırdım. Önceden kv ile yaşıyordum ve hiç bir zman tek başıma yemek yapamadım. Şimdi evimi ayırdım kendimi kanıtlamak için sürekli farklı tarifler deniyorum ama güzel yapamıyorum malesef. Benim yemeklerimde tat yok gerçekten. Güzel yrmrk yapamıyorum. Misafir gelicekse bir hafta öncedrn içime korku giriyo ve kara karar düşünmrye başlıyorum ne yapabilirim
Yapa alışırsın yeni evlendiğim zamanlar bende öyleydim. Artık yapıyorum

Bende su pilavi bir türlü beceremiyorum.Artık kabullendim valla ya lapa oluyor ya citir.Ama doger hersey zamanla olur bence hemen pes etme.Yapa yapa ogrenirsin..
soyleyecegim noktalara dikkat et cok guzel olur;

1) pirinci onceden tuzlu ilik suda isla 15 dk bile yeterli.
2 )pirincleri kavuracagin yag az olmamali, cok da olmasin ama az kesinlikle olmasin. mesela yarim cay bardagi.
3) pirincleri bol kavurmalisin. once seffaflasip birbirlerine yapisacaklar kavurma esnasinda. sonra geri dagilacaklar.
4) orta ateste pirincleri iyice kavur, tuzu kavurma asamasinda at. bir iki limon damlasi damlat.
5) bir bardak pirince iki bardak kaynar su kullan.
6) kavrulan pirince su ilave et.
7) su ilave edince cok az tereyagi birak suya.
8) kapagini kapat ve artik ellemiyoruz. kendileri pisecekler. ortadan biraz kisik ateste.
9) iyice suyunu cekince spatulayla bir noktayi kaldir.. tabanini gormeye calis. suyu bitmis, pirinclerden hafif cizirti sesi geliyorsa yani dibi tutmamis ama suyu da yenice bitmis.. altini kapat. bir kere tamamen karistir pirincleri ezmeden. agzina mutfak pecetesi koy kapagi kapat. dinlensin. yarim saat kadar sonra gel bir tur ezmeden kabart karistir pirincleri.
10) mutlaka vakitli pisirmelisin, dinlenmeli. ben disari cikacaksam sabahtan yaparim. sonra sofra bezinin arasina nihale koyarim tencere tabani yapismasin diye. sonra tencereyi koyup sararim yogurt mayalar gibi. agzinda da pecete olmali tencerenin. yemekten once acarim hala ilik, dinlenmis, tel tel dokulmus olurlar.

bence puf noktalari bol yagda cokca kavurmak, suyu ilave edince karistirmamak.. dinlendirmek..

bu tarifi nohut ekleyerek ya da onceden sehriye kavurarark yapabilirsin neli yapacaksan sana kalmis..

Tarif küpü diye bir uygulama var. Onu indir. Hem videolu tarifleri de var. Hep farklı farklı denemek yerine önce en basitlerini öğren. Sahsen evlenirken pilav nasıl yapılır bilmiyordum, ama diplomam vardi :D

Bir süre misafir gelmez zaten coronadan dolayı.
Bu süreçte evde deneyin.
Netten nefis yemek tariflerinin mobil uygulamasını indirin beğenilen tarifleri uygulayın.
Zamanla eliniz alışacak lezzet oturacaktır.

Ben evimi üç aydır ayırdım. Önceden kv ile yaşıyordum ve hiç bir zman tek başıma yemek yapamadım. Şimdi evimi ayırdım kendimi kanıtlamak için sürekli farklı tarifler deniyorum ama güzel yapamıyorum malesef. Benim yemeklerimde tat yok gerçekten. Güzel yrmrk yapamıyorum. Misafir gelicekse bir hafta öncedrn içime korku giriyo ve kara karar düşünmrye başlıyorum ne yapabilirim
Bunlar zamanla olur ben ilk evden ayrıldığımda hem yaşım küçüktü hemde inan ki su bile doldurmamıştım hayatımda şaka gibi geliyor şimdi düşününce şişeden bardağa su koyarsın ya onu bile taşırırdım hesap et ilk mısır patlatmaya çalıştığımda altını yaktım bir insanın bunu becermesi için extra beceriksiz olması gerek ben öyleydim şimdi yaptığım yemekten ikinci tabak istemeyen ya da baharını sormayan çok az kişi vardır hemen olmasını bekleme zamanla deneye deneye olacak el alışkanlığı gelecek ve hiçbir zaman ben bu yemeği biliyorum demem sürekli yeni tarifler dene aynı yemeğin farklı tariflerine bak baharatları dene kendine göre bir tarzın olacak zamanla

Bende 1 buçuk yıl önce tek başıma eve çıkmak zorunda kalınca bizimkileri arayıp tarif istiyordum. Sonra baktım onlar tabi hep göz kararı yaptığı için onu beceremedim. Sonra bir site kesfettim. Sagolsunlar güzel ölçülü tarifler veriyorlar. Artık bilindik normal yemekleri tarifsiz bile yapıyorum. Yapa yapa oluyor. Ama sizde bir site keşfedin ve oradaki yorumları okuyun. Bekar erkekler bile yazıyorlar oraya ilk defa yaptım çok güzel oldu diye. İnanın kendinize yaparsınız.
Hangi site
soyleyecegim noktalara dikkat et cok guzel olur;

1) pirinci onceden tuzlu ilik suda isla 15 dk bile yeterli.
2 )pirincleri kavuracagin yag az olmamali, cok da olmasin ama az kesinlikle olmasin. mesela yarim cay bardagi.
3) pirincleri bol kavurmalisin. once seffaflasip birbirlerine yapisacaklar kavurma esnasinda. sonra geri dagilacaklar.
4) orta ateste pirincleri iyice kavur, tuzu kavurma asamasinda at. bir iki limon damlasi damlat.
5) bir bardak pirince iki bardak kaynar su kullan.
6) kavrulan pirince su ilave et.
7) su ilave edince cok az tereyagi birak suya.
8) kapagini kapat ve artik ellemiyoruz. kendileri pisecekler. ortadan biraz kisik ateste.
9) iyice suyunu cekince spatulayla bir noktayi kaldir.. tabanini gormeye calis. suyu bitmis, pirinclerden hafif cizirti sesi geliyorsa yani dibi tutmamis ama suyu da yenice bitmis.. altini kapat. bir kere tamamen karistir pirincleri ezmeden. agzina mutfak pecetesi koy kapagi kapat. dinlensin. yarim saat kadar sonra gel bir tur ezmeden kabart karistir pirincleri.
10) mutlaka vakitli pisirmelisin, dinlenmeli. ben disari cikacaksam sabahtan yaparim. sonra sofra bezinin arasina nihale koyarim tencere tabani yapismasin diye. sonra tencereyi koyup sararim yogurt mayalar gibi. agzinda da pecete olmali tencerenin. yemekten once acarim hala ilik, dinlenmis, tel tel dokulmus olurlar.

bence puf noktalari bol yagda cokca kavurmak, suyu ilave edince karistirmamak.. dinlendirmek..

bu tarifi nohut ekleyerek ya da onceden sehriye kavurarark yapabilirsin neli yapacaksan sana kalmis..
Çok sağolun

Tarifleri mi tutturamıyorsunuz yoksa elinizin lezzetinin olmadığını mı düşünüyorsunuz? Bir de bu sizin düşünceniz mi çevrenizden de aldınız mı böyle bir geri dönüş?
Ya şöyle el açması börek yapıyorum eşim beğeniyo gibi. Köfteleirmi beğenmiyo eşim kötğ oluyo tadı diyo tat yok yemeklerimde tat alamıyorum

Ya şöyle el açması börek yapıyorum eşim beğeniyo gibi. Köfteleirmi beğenmiyo eşim kötğ oluyo tadı diyo tat yok yemeklerimde tat alamıyorum

El açması börek zaten zor bir yemek. E siz de 3 aydır kendi evinize çıkmışsınız, tutturamasanız da gayet normal. Bir de niye kendinize eziyet ediyorsunuz alın mis gibi yufkanızı yapın böreğinizi. El açması da eksik kalsın ne olacak sanki?

Köfteyi de internetten bir iki tarif bakın belki baharatlarını eksik veya fazla koyuyorsunuz? Veya soğanını fazla koyuyorsanız acı olmuştur? Bir de iyice yoğurmak lazım. Ben 2 seferdir eşime yoğurtturuyorum, inanın şimdiye kadar yediğim en lezzetli köfteler oldu onun yaptıkları.

Genel olarak yapacağınız yiyecekler için internetten bir iki farklı sayfaya göz gezdirin kendi el ayarınızı tutturana kadar. Tek bir sayfaya da takılı kalmayın mesela. Bir süre sonra eminim çok lezzetli şeyler çıkarmaya başlayacaksınız siz de.

Yolu tube dan nefis yemek tariflerine girin ve istediğiniz yemeği yazın İnan ki tam ölçü veriyorlar . Birebir de tutuyor . Yami ben hep öyle yapıyorum ve herkes çok beğeniyor kimse anasının karnında öğrenmiyor ki

Back
X