- 2 Ocak 2015
- 6.438
- 15.471
- 448
Çok çok güzel yemek yaparım, annem, teyzem, kayınvalidem hem tarif isterler hem de yemek yaparken başımda beklerler neyi nasıl yapıyorum diye. FOnlardan farklı yaptığım birkaç şey var, yazayım.
Asla ayçiçek yağı, mısır yağı kullanmam. Kaliteli zeytin yağ alırım yıllardır.
Salçayı asla marketten almam, güneşte kurutulmuş alırım.
Salçayı illa kavururum, baharattan da kısmam, baharat çok önemli.
Yemeklerde çok yağ kullanmam ama pilav az yağlı olmaz.
Yemeklere çok su koymam, birçok sebzeyi kendi suyuyla pişiririm.
Döküm tencere kullanırım, granitmiş düdüklüymüş bana aynı lezzeti vermiyor. Döküm müsait değilse çelik kullanırım.
Zırt pırt kapağı açmam, kısık ateşte pişiririm.
Soğanı doğramaktansa rendelerim (iri şekilde değil, küçük), suyu çıkar onu da kullanırım yemeğin çeşidine göre.
Eğer 2-3 gün yetecek kadar çok yemek yapıyorsam o zaman yağı daha fazla koyarım.
Komik gelecek belki ama bir de ben çok sevgiyle, severek yapıyorum. Eşimin sevdiği yemekleri yaparım ağırlıklı olarak, onun da etkisi oluyor mudur acaba?
Asla ayçiçek yağı, mısır yağı kullanmam. Kaliteli zeytin yağ alırım yıllardır.
Salçayı asla marketten almam, güneşte kurutulmuş alırım.
Salçayı illa kavururum, baharattan da kısmam, baharat çok önemli.
Yemeklerde çok yağ kullanmam ama pilav az yağlı olmaz.
Yemeklere çok su koymam, birçok sebzeyi kendi suyuyla pişiririm.
Döküm tencere kullanırım, granitmiş düdüklüymüş bana aynı lezzeti vermiyor. Döküm müsait değilse çelik kullanırım.
Zırt pırt kapağı açmam, kısık ateşte pişiririm.
Soğanı doğramaktansa rendelerim (iri şekilde değil, küçük), suyu çıkar onu da kullanırım yemeğin çeşidine göre.
Eğer 2-3 gün yetecek kadar çok yemek yapıyorsam o zaman yağı daha fazla koyarım.
Komik gelecek belki ama bir de ben çok sevgiyle, severek yapıyorum. Eşimin sevdiği yemekleri yaparım ağırlıklı olarak, onun da etkisi oluyor mudur acaba?