Yemekli misafir

Önce onlar sonra siz ayıp etmişsiniz. En yakın zamanda o 9 kişiyi toplayıp davet verin o gün hazırlık denk gelmedi diyerek..

evet onu yaparım, yemek daveti değil de tatlı salata yapıp davet ederim. Yemek yapmayı çok iyi bilmiyorum çünkü

evim iki oda bir salon ve çok küçük. Yemekli misafir icin maksimum 4 kişilik yerim var.
Eviniz büyük bile olsa, beklediğinizden 1 fazla kişi gelmeyecekmiş 4 kişi daha gelecekmiş. Sizde suç yok, eşiniz adına da üzülmeyin mahcup oldu diye. Misafirlerde keşke söyleseymiş. Onların yaptığı daha büyük ayıp.

Eşim takılmaz boyle şeylere. Zorlamadı da beni. Kapasitemi biliyor sonuçta.

7 kişi geleceklerini 15 dakika önce öğrendim. Esim de yeni öğrendi.
Yarım saat içinde önce telaş yapıp sonra onları arayıp daha sonra buraya konu mu açtınız
Bence siz elinizdekini hazırlardınız, eşiniz de o sırada balık almaya falan gidebilirdi. Zaten son dakikada çıkmışlar çok fazla şey bekleyemezler.

ahaha valla öyle oldu :)) her panik yaptigimda burası geliyor aklıma. Hala ne yemek yapsam simdi diye düşünüyorum :) makarna yapacağım galiba.

Ayıp olmuş diyenler konuyu tam anlayamamış olabilir ya da ben mi doğru anladım
Benim anladığım onlar balık söylemiş siz de pişirmeyi kabul etmişsiniz
Ama siz onları iki kişi biliyormuşsunuz halbuki onlar 6 kişiymiş
Yani size 6 kişilik balık pişirmek düşmüş ki bence kesinlikle onlar size ayıp etmiş
Hele ki gelince beraber yaparız dememeleri sizi o kadar başlığı pişirmek zorunda bırakmaları daha da sıkıcı
Kesinlikle onların 6 kişi olduklarını söylememeleri sorun

Sizin yaptığınız ayıp olarak algılanabilecek bir şey aslında ama değil. Misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamak hakkınız, son anda iki aile geleceklerini haber verseler ben de sanırım kabul etmezdim. Hele de küçük bir evim varsa. Yemek yapmak falan sorun değil ama o kadar zahmet edeceğiniz misafirler de restorana gider gibi "Son dakika 4 kişi daha geliyor tabak eklesene" diye düşüncesizlik ederlerse daha çok onlar ayıp etmiş olur, siz değil.

Ben olsam hepsini dışarıda yemeğe alırdım, "Kusura bakmayın, evim küçük ve malzemem de 5 kişiye yetecek ölçüdeydi. En baştan haber verseniz yemeği buna göre ayarlardım" diye de gereken tepkiyi verirdim.

aynen böyle oldu. 7 kişiler bu arada. Açıkçası ben buna da bozuldum. Kendileri için sipariş vermişler pişirmek dr bana düşüyor. Fikrimi sorsalardi gider kendimce alirdim balığı. Yemek daveti için de balık akıllıca değil. Aynen durum bu.

evim iki oda bir salon ve çok küçük. Yemekli misafir icin maksimum 4 kişilik yerim var.

Canım benim evim de 2+1 75m2 ama 20 kişi ağırladığım da oldu. Kaldı ki 9 kişi her şekilde sığar.

Sana haber vememeleri çok ayıp. Akşamüzeri aramak da tuhafmış.
Ama dışarıdan kızartılmış balık takviyesi yaptırılır.
Yaptığın tatlıya ek başka tatlı alınır. Yaptığın tatlıyı da "kusura bakmayın yaptığımda tam kişi sayısını bilmiyordum" der paylaştırırdın herkes yemiş olurdu.

Eşin de sen de krizi güzel yönetememişsiniz. Stres yapmamayı zamanla öğreneceksin.

ahaha valla öyle oldu :)) her panik yaptigimda burası geliyor aklıma. Hala ne yemek yapsam simdi diye düşünüyorum :) makarna yapacağım galiba.
Kendiniz için mi? Salatayla helva hazırsa makarnayla birlikte götürün ooh mis gibi :)

astoria aynı tepkiyi verdim ama bu sefer de ayıp mi ettim diye kendime kızıyorum şuan

astoria aynı tepkiyi verdim ama bu sefer de ayıp mi ettim diye kendime kızıyorum şuan

Bence sonradan dışarıda yemeğe alırsanız ayıp olmaz. Evinizde alırsanız "Aa bak o gün de evinde ağırlayabilirmiş bilerek ağırlamamış" derler. Bütçenizi sarsmayacak bir yerde ağırlarsanız hem yemek sözünüzü tutmuş hem de size misafirliğe gelirken nasıl davranmaları gerektiği mesajını vermiş olursunuz.

en güzel alternatif bu olurdu aslında. Yapabilseydik harika olurdu. Ama ben tutuştum birden ve ilk aklıma iptal etmek geldi. Esim de niye panik yapıyorsun diye bana kızdı. Biraz düşünsek bulurduk bu çözümü belki aklıma ilk geleni hemen yaptım. Eşim de dedi ki, bunu bana bıraksaydın ben daha sakin bir şekilde çözerdim bu sorunu dedi. Ben de ona kızdım. Benim iki ayağımı bi pabuca sen soktun en baştan bunu ayarlamalıydın dedim. Şimdi daha sakinim.

Onu nasil yaptiniz? Kendimi dusunuyorum da evimde okadar kisi agirlasam cogunlugu yerde oturup, yemegide elinde tabakla yemek zorunda kalirdi heralde.

Ayrıca pişmiş balık satan yerler de var,onlardan alıp takviye yapabilirdi

Buraya yazaydın ya ne yapayım diye..
Ohoo ben ne stresler yaptım bilsen. İlk yemek davetim stresim yüzünden kötü geçti (bana göre)

İnsan zamanla alışıyor. Pratik yaptıkça açılırsın. Gelenlerin de mükemmel şeyler beklemediğini bil. Bekleyene de lafını söylersin zaten. Bazıları ukala olur çünkü..
Erkekler daha rahattır biraz kocanı dinle bence de.. Benim eşim de "aşkım tamam yetişecek beni de germe" demiştir çok.

kocamın binde biri rahat olsam şuan harika bir hayatım olurdu

7 kişi geleceklerini 15 dakika önce öğrendim. Esim de yeni öğrendi.

Canım biraz ayıp olmuş şimdi o taraf açısından zaten ayıp onları konuya dahil etmiyorum bana da çok oldu bu şekilde hemen çorbayı fazlastirip salatayı çoğaltıp fırına tavuk atabilirdin siz geç haber verince böyle yapmak durumunda kaldım tarzı yonetebilirdin ve bence ayip da karşılanacağı düşünmüyorum misafir misafiri getirebilecek kdr tanıyorsun anlaşılan birbirinizi

Onu nasil yaptiniz? Kendimi dusunuyorum da evimde okadar kisi agirlasam cogunlugu yerde oturup, yemegide elinde tabakla yemek zorunda kalirdi heralde.

Yok zaten sofra kurulmadı o kadar kapsamlı yanlış olmasın. Kek, börek, kısır çeşidiyle elde tabakla. Ama yerde oturan da vardı valla. Kimisi balkona, kimisi mutfağa millet bulduğu yere çöktü. Günümüz vardı akrabalarla ve akşam kadınlı erkekli katılım oluyordu. Off çok feciydi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…