Yemekli misafir

Aman yarabbi. Evde o kadar kalabaligi kafam kaldirmaz benim valla hadi kaldirdi 20 kisilik yiyecek hazirlayip, birde o bulasiklarin altindan kalkamazdim. Tebrik ediyorum. esimle ikimizde usengeciz azcik

Aman yarabbi. Evde o kadar kalabaligi kafam kaldirmaz benim valla hadi kaldirdi 20 kisilik yiyecek hazirlayip, birde o bulasiklarin altindan kalkamazdim. Tebrik ediyorum.

Ben de şaşırıyorum zaten. O gün hazırlığı, bebek mevlüdü vs. kabus gibi.. O yüzden oğlumun 1 yaş doğum gününü cafede yaptım..

Haklısınız bence ya . Çünkü ben misafirim geldiğinde ki bu annem bile olsa inanılmaz düzgün ağırlamak istiyorum hep . Çeşitim fazla olsun masam Harika olsun evim bal dök yala kuruyemiş meyve çok kaliteli olsun vs . Misafirler rahat yesin içsin sohbet iyi olsun falan filan . Şimdi sizde böyle telaş yapmanız normal herşey azmış balık zaten kokan yiyecek. Ben kendi evimde kendime asla kızartmam kokuyor işte . Şöyle olabilirdi balığı fırına atardınız çorbaya ek filan ama yine uzun hikaye ve yeriniz de müsait değilmiş normal böyle olması. Boşverin üzülmeyin.

Balığın yanına patates kızartması yakışabilirdi, kalabalık olacağımızı bilmiyordum derdiniz, anlayış gösteren insanlar olduktan sonra zaten sizin evinize geliyorlar sorun çıkarmazlardı herhalde, ama ben de gelecek kişiye göre hazırlık yaparım genelde, telaşınızı anlıyorum ama sizin suçunuz olmayan bir konu için boşuna yıpratmışsınız kendinizi. Hazır börek, pide falan gibi şeyler de aldırabilirsiniz eşinize ısıtıp yeniyor tabi ki evde yapılan kadar lezzetli olmasa da. Veya başka bir yerden biraz daha balık aldırıp onu da fırına verebilirdiniz, fırında hem koku rahatsız etmiyor hem de daha kolay geliyor bana özellikle büyük balıksa. Yarın için çağırdıysanız alınmış olsalar da telafi edilir diye düşünüyorum.

Ben olsaydım bende iptal ederdim, madem 2 aile gelecekti önceden haber vermeleri gerekirdi.Panik olurum bende,elim ayağıma dolaşır yapacağımı da yapamam strese girerim.Hiç üzülmeyin hata sizde değil.olması gerekeni yapmışsınız.

Bi menemen mıhlama falan yapıp ortaya koyup, böyle geleceğinizi bilsem ona göre hazırlık yapardım. Artık Allah ne verdiyse kusura bakmayın diyip aradan çıkarsaydınız.
Hem onlar yaptığı ayıbı anlardı hem siz aradan çıkarmış olurdunuz :)

coooook ayip etmissin arkadasim
telafi etmelisin gekdiklerinde ozur dilemelisin panik yaptim kusura bakmayin vs.
davet edilen kisi de "biz iki aile gelcez" demeliydi o da orda cok yanlis yapmis
ama sen daha yablis yapmissin resmen hakliyken haksiz konumuna dusmussun
balik az mi o zmn sen ve esin yemeyecektiniz ya da esin hemen bi koşu gidip az daa balik alacakti.hadi alamiyo mu yanina bi corba yapiverirdin ya da helva yapmissin iyi hos ama bi daha yapmak vakit alir onun yerinde hemen bi sutlu tatli yapivercektin bi de pilav salata tmmdir
ben sahsen kendimize yapcaksam sadece balik salata yetiyo ama misafir gelcegi zmn yemek balik olacaksa sadece balik yapmam yanina mutlaka corba yaparim bi de ya bulgur pilavi ya da normal pilav yaparim sofram zengin olsun hem de doymazlarsa diye sen de hazirlikli olmaliydin
herseyini hazir ettikten sonra geldikleri zmn "kusura bakmayin ben tek aile gelecek saniyordum keske haber verseydiniz " derdim o is arkadasina utandirirdim onu o da ayip etmis cunku

aslında sorun şu yemek masam 6 kişilik onları ağırlayacak ortamım da yoktu. Hepsi beni inanılmaz strese soktu

Onların yaptigida cok ayip ve yanlis. Ama sizin de ayip ettiginizi dusunebilirler...
Ben olsam sinirlenirdim, sonucta ona gore hazirlik yapiliyor eksik gelseler yemek artar, fazla kisi gelseler belki evim musait degil, yemegim yok... son dakika degismelerini hic sevmem

Kesinlikle katiliyorum. Baligin kokusunu yagini zahmetini çeken sizsiniz
'yardima gelirim' bile demeyen onlar!

cok ayip olmus ben olsam once salatayi artirirdim.sonra esimi lokantaya gonderir meze tarzi yada kebab tarzi bisiler aldirirdim.yanina da tatli alsaydi.misafirleri agirlar onlara keske onceden uyarsaydiniz derdim.onlar ayiplariyla kalirdi.

Ben yanina iyi kotu bi kac kolay meze eklerdim. Kizartmayi iki tavayla esimle beraber yapardim.
Misafirlere de bilseydim daha iyi hazirlanirdim keske haber verseysiniz temali 2-3 laf carpardim.
Ama artik olan olmus. :/

aslında sorun şu yemek masam 6 kişilik onları ağırlayacak ortamım da yoktu. Hepsi beni inanılmaz strese soktu
bu dusunce cok daha yanlis
masam 6 kisilik diye misafir iptal etmek olmamis...
benim de masam 6 kisilik ama 4 sandalyem var...mesela ramazan ayinda iftara davet ettiklerim oluyo asla 6 kisilik masaya sıgmiyoruz hele ki zaten 4 sandalyeye kim sigar ki..benim evimde cok kucuk sofram var bi de onu kuruyorum mecbur oturuyoruz yiyoruz
yani masa sandalye bahane olmamali
malesef telafi etmelisiniz cidden ayip olmus onlarin ayibini da tabiki soyleyin "keske siz de soyleseydiniz bi ailenin daha gelceni "diye
bi de arada bi samimiyet olmayinca bi yanlis anlasilma olmus
ben sahsen yabanci bi eve misafirlige gitceksem baska misafir goturmem hadi goturcem ev sahibine soylerim ama misafir goturmemeyi tercih ederim yine de ...

Ayıp olmuş evet bende o konuda öyle düşünüyorum, ama yemeğe gidilecek insana hamal gibi iş yüklemek, ev sahibine sormadan misafir davet etmek hele görgüsüzlük saygısızlık bi sürü şey.
Belki yemeğe alacak kadar aynı sofraya oturacak kadar samimi olmak istemiyorsun, belki o an paran yok ancak ona yetecek. Belki belki, sıralayabiliriz. Mesaj yazmak çok zor olmasa gerek.
Ayıpta olsa kafanıza takmayın boşverin.

Valla ayibi x kisi baslatmis, siz x kişiyi davet ediyorsunuz onlar 3 kişi siz 2 kişi. E hakli olarak 5 kişiye göre hazırlık yapıyorsuniz.
X kişi misafirliğe gidecek eve misafir nasıl davet ediyor orayı bi türlü anlamadım.
Bence siz haklısınız aramakta.
Örnek vermek gerekirse anneme misafir gelse misafirde yanında getirse annem oooo bi karsilar felan altından kalkar. Ama ben insanların haddini bilmesi gerektigini savunanlardan oldugum icin ben karsilamam. Bana önceden haber vermesi gerek kisi sayisini. Gelecegi zaman arayip yanimizda sunlarda gelecek diyemez.
Sikma canini bence.
Hakkisin sen.

teşekkür ederim. Ben de boyle düşünüyorum. Çok da samimi değiliz sonuçta. Bana fikrimi sormadan benim adıma karar verirlerse kendimi uzemem ben de. İptal ettiğim için pişman değilim ama hakkımda düşünecekleri şeyler için endişeliyim.

Geçen hafta 18 kişilik bir misafir ağırladım. Önceden haberim vardı hazırlıklı olmama rağmen çok stres yaptım ikramlar yetmeyecek diye. Son dakika misafir sayısının arttığını öğrensem stresten fenalaşırdım misafir beni ağırlamak zorunda kalırdı

Ya birak ne düşünürse düşünsün, bilsenler hadlerini.
Samimi olmadığı birisine yemege geliyor birde pesine 4 kisi daha takiyorsa cok iyi yapmissin.
Belli ki çöreklenmeyi seven tipler.
Eskiden insanlarda bi edep vardı, bi incelik vardi, bir düşünce vardi.
Simdi buldular kan emici gibi yapisiyorlar.
Ben arkadasimi kahvaltıya aldim, sonrasında öğlende layıkıyla yiyecekler vs çayı kahvesi icecegi ne varsa adam gibi karsiladim.
Bana da gel dedi.
Tabi gelirim dedim.
Sende gel dedim aaa gelmem mi hep gelirim dedi.
Aracimizla evine kadar da goturdum mesafe uzun degil ama araba varken minibüse binmesini istemedim.
Sürekli geleceğini hayal etti galiba, çağırmasını bekledim yok davet etmiyor.
İstiyor ki ben tekrar davet edeyim.
E bende cagiricam dedi die bekliyorum davet etmesini.
Anladı beni yolamayacak.
Silmis beni whataapptan rehberden.
Bu nasil bi insanlik nasil bi yaklasim sastim kaldim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…