- 8 Haziran 2010
- 2.801
- 8.288
- 158
Yok zaten sofra kurulmadı o kadar kapsamlı yanlış olmasın. Kek, börek, kısır çeşidiyle elde tabakla. Ama yerde oturan da vardı valla. Kimisi balkona, kimisi mutfağa millet bulduğu yere çöktü. Günümüz vardı akrabalarla ve akşam kadınlı erkekli katılım oluyordu. Off çok feciydi..
Aman yarabbi.Evde o kadar kalabaligi kafam kaldirmaz benim valla hadi kaldirdi 20 kisilik yiyecek hazirlayip, birde o bulasiklarin altindan kalkamazdim. Tebrik ediyorum.
Benim anlayamadigim, basta konusurken aranizda iletisim sorunu mu oldu yoksa misafiriniz misafir mi davet etti?
Balığın yanına patates kızartması yakışabilirdi, kalabalık olacağımızı bilmiyordum derdiniz, anlayış gösteren insanlar olduktan sonra zaten sizin evinize geliyorlar sorun çıkarmazlardı herhalde, ama ben de gelecek kişiye göre hazırlık yaparım genelde, telaşınızı anlıyorum ama sizin suçunuz olmayan bir konu için boşuna yıpratmışsınız kendinizi. Hazır börek, pide falan gibi şeyler de aldırabilirsiniz eşinize ısıtıp yeniyor tabi ki evde yapılan kadar lezzetli olmasa da. Veya başka bir yerden biraz daha balık aldırıp onu da fırına verebilirdiniz, fırında hem koku rahatsız etmiyor hem de daha kolay geliyor bana özellikle büyük balıksa. Yarın için çağırdıysanız alınmış olsalar da telafi edilir diye düşünüyorum.
Ayıp olmuş diyenler konuyu tam anlayamamış olabilir ya da ben mi doğru anladım
Benim anladığım onlar balık söylemiş siz de pişirmeyi kabul etmişsiniz
Ama siz onları iki kişi biliyormuşsunuz halbuki onlar 6 kişiymiş
Yani size 6 kişilik balık pişirmek düşmüş ki bence kesinlikle onlar size ayıp etmiş
Hele ki gelince beraber yaparız dememeleri sizi o kadar başlığı pişirmek zorunda bırakmaları daha da sıkıcı
Kesinlikle onların 6 kişi olduklarını söylememeleri sorun
bu dusunce cok daha yanlisaslında sorun şu yemek masam 6 kişilik onları ağırlayacak ortamım da yoktu. Hepsi beni inanılmaz strese soktu
Ayıp olmuş evet bende o konuda öyle düşünüyorum, ama yemeğe gidilecek insana hamal gibi iş yüklemek, ev sahibine sormadan misafir davet etmek hele görgüsüzlük saygısızlık bi sürü şey.aslında sorun şu yemek masam 6 kişilik onları ağırlayacak ortamım da yoktu. Hepsi beni inanılmaz strese soktu
Valla ayibi x kisi baslatmis, siz x kişiyi davet ediyorsunuz onlar 3 kişi siz 2 kişi. E hakli olarak 5 kişiye göre hazırlık yapıyorsuniz.Dün eşim öğle arası yemek için beni almaya geldi. İş arkadaşı da vardı. Birlikte yemek yedik. Sonra balık muhabbeti acildi. Esime balık al aksam pişireyim dedim. Ordan iş arkadaşı bugünden için balık siparişi verdiğini ama ankaraya gideceği için geç geleceğini söyledi. Birlikte yiyelim o zaman dedi. Ben de tamam esim balıkları alır ben pisiririm sonra ankara dönüşü direk bana gelirsiniz birlikte yeriz dedim. Biz 2 kişiyiz onlar 3 kişi. İşte sofrayı hazırladım 5 kişilik. Fırında helva yaptım 5 kişilik. Sonra çorba, salata ayarladım. Saat 7 gibi pişirmeye başlayacaktım hepsini. Ama az önce sipariş verilen balıkların iki aile için olduğunu onların da balık yemeye geleceğini öğrendim. O aile de 4 kişilik. Toplam 9 kişi olacağız. Balık da küçük balık . Mısır unu falan almıştım. Kızartacaktım. Nasıl panik yaptım anlatamam. Hani sulu yemek olsa altından kalkarım ama balık bu. Hem kokacak hem de yetmeyecek ne çorbam ne salatam ne tatlım.
Esim anlatıyor bir seyle4 orta yolu bulmaya çalışıyor ama bendinleyemiyorum. Sakinlesemiyorum. Git kıvırcık al diyorum ben nasıl pisircem o kadar balığı diyorum. Git tahin al biraz daha yapayım diyorum. Ama çok zorlandim. Sonunda aradım bayanı. Ben size göre plan yaptım 9 kişilik balık kızartamam zaten yeterli malzemem de yok dedim. Ben gelir yardim ederim demesini bekledim. Demeyince de yemek davetini iptal ettim.
Şimdi de içim huzursuz. Eşim de kızdı bana niye panik yapıyorsun diye. Yarin bahçeye indireceğiz balıkları hep beraber orda yiyeceğiz.
Çok ayıp mi ettim daveti iptal ettirerek
Valla ayibi x kisi baslatmis, siz x kişiyi davet ediyorsunuz onlar 3 kişi siz 2 kişi. E hakli olarak 5 kişiye göre hazırlık yapıyorsuniz.
X kişi misafirliğe gidecek eve misafir nasıl davet ediyor orayı bi türlü anlamadım.
Bence siz haklısınız aramakta.
Örnek vermek gerekirse anneme misafir gelse misafirde yanında getirse annem oooo bi karsilar felan altından kalkar. Ama ben insanların haddini bilmesi gerektigini savunanlardan oldugum icin ben karsilamam. Bana önceden haber vermesi gerek kisi sayisini. Gelecegi zaman arayip yanimizda sunlarda gelecek diyemez.
Sikma canini bence.
Hakkisin sen.
Ya birak ne düşünürse düşünsün, bilsenler hadlerini.teşekkür ederim. Ben de boyle düşünüyorum. Çok da samimi değiliz sonuçta. Bana fikrimi sormadan benim adıma karar verirlerse kendimi uzemem ben de. İptal ettiğim için pişman değilim ama hakkımda düşünecekleri şeyler için endişeliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?