- 8 Haziran 2010
- 2.801
- 8.288
- 158
misafir misafir çağırdı bana emir vaki yapıldı
Bunu da belirtirsiniz bence yerim yoktu diyerek, yani her zaman gelen insanlar olsa koltukta veya yerde de yenebilir ama ilk kez geleceklerse ve çok samimi değilseniz tabiki insan tepkiyi bilemiyor. Sizin bir suçunuz yok, son anda söylenmesi hata, bir iki saat önce bile söylense daha mantıklı bir çözüm bulunurdu, ne bileyim komşudan sandalye istenir falan. Ama son anda olunca hak veriyorum, bütün ayarlamayı ona göre yapmışsınız. İnşallah yarın herşey güzel geçer, ben sizi anlayacaklarını düşünüyorum.aslında sorun şu yemek masam 6 kişilik onları ağırlayacak ortamım da yoktu. Hepsi beni inanılmaz strese soktu
Kız bizim yemek masası 8 kişilik ama biz iftarda 15 kişide olabiliyoruzaslında sorun şu yemek masam 6 kişilik onları ağırlayacak ortamım da yoktu. Hepsi beni inanılmaz strese soktu
Nasıl yani komşunuzun misafirlerini siz mi ağırladınız?Benim de şöyle birşey geldi başıma, oğlum küçüktü henüz, komşuma da yatılı misafir gelmişti uzaktan, ben de ev işlerini oğluma yedirdikten sonra öğlene doğru yapıyorum, neyse çamaşır katlarken habersiz olarak onlar geldi çat kapı, ikisinin de çocukları var olduk 7 kişi. Ben pek mahalle ortamında büyümedim, biryere gidilecekse haber verilir benim bildiğim, birisi gelecekse de aynı şekilde. Çay kahve içmeye değil de direkt öğle vakti gelindiği için ne yapacağımı bilemedim çünkü ben oğluma bir çorba içirsem doyar, yemeği de akşama yaparım genelde, neyse market yakın sipariş getiriyor, marketi arayıp birşeyler istedim onlar otururken ben de bi yandan çocukla ilgilen bir yandan yemek yap, sağolsun yardım ettiler ama habersiz misafir hele de çatkapı gelmesine gerçekten bozulmuştum.Bir iki saat önce arasa veya mesaj atsa gayet rahat olurdum.
Kayınvalidemle altlı üstlü otururken de ona gelen misafirler benim evin ziline bastılar, o gün evim de müsait değil saat sabahın 10u haftasonuydu galiba, kayınvalidem aşağıda oturuyor siz inin ben de gelirim dedim. Bozuldular ama ben kahvaltıya habersiz misafir gelindiğini ilk kez gördüm kaldı ki kayınvalidemin arkadaşları. O yüzden habersiz gelen insan bazı şeylere de katlanmak durumunda aslında, ama kültürümüz gereği misafiri ağırlamak zorunda hissediyoruz.
Ya ayıp etmişsin diyenleri anlamıyorum.. konu sahibi bi aile çağırmış 3 kişilik.. hazırlığı tamam.. 15 dk kala kendi kafalarından bi AİLE daha çağırmışlar.. 1 kişi değil ya 4 kişilik bir aile.. asıl onların yaptığı ayıp.. madem çağırmak istedin açıp ev sahibine sorarsın canım şu aileyi de çağırsam olur mu,müsait misin tarzı... Üstelik kadının paniğini gördükleri halde yardım etmeye de yanaşmamışlar. Ben olsam iptal eder miydim bilmiyorum ama acaip bozulurdum.. sizde takmayın kafanıza.. olan olmuş..
Ben olsam balık sofrasına (hele ki küçük balık) o 3 kişiyi de davet etmezdim.
Balık zahmetli iş. Sadece eşimle kendime kızartırken bile kocaman tavada 3-4 partide pişiyor 1,5 kilo balık. Onda da yanar diye bırakıp pişenleri yiyemiyorsun, hepsini pişirip yerim desen soğuyor illa ki.
Eve balık sokmam/balık kızartmam diyenlerden değilim ama yaparsam da misafire yapamam, ancak kendimize yaparım.
Allah onun bereketini verirdi. Misafir on kısmetle gelir. 1ini yer 9unu birakirMis.. ayip etmissiniz tabiiki.. bir de yardim ederim demesini beklemissiniz. Ben de olsam ben de yardim etmeye gelmeZdim teklif bile etmezdm. Peki sen bilirsin iyi aksamlar de kapardim.
Öğle yemeğinde ben ağırladım, akşama doğru gittiler tabi ki yatılıydı zaten misafiri, ama geliyoruz diye mesaj atmasını beklerdim komşu da olsak.Nasıl yani komşunuzun misafirlerini siz mi ağırladınız?
Eşim hamsiyi çok seviyor, kızartırken temizlerken çok uğraşıyorum diye yapmıyorum çoğu zaman bahanelerle, şimdi de hamilelik dolayısıyla kokusuna dayanamıyorumaynen yaa. İnsan yine de bi mahcup hissediyor kendini. Ben kokuyor çok uğraştırıyor diye eve balık bile almiyorum çoğu zaman. Balık olmasa iptal etmezdim. Sulu yemek yeter de artar derdim. Küçük balık kızartmak çok zor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?