• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemekli misafir

Öğle yemeğinde ben ağırladım, akşama doğru gittiler tabi ki yatılıydı zaten misafiri, ama geliyoruz diye mesaj atmasını beklerdim komşu da olsak.
Buradaki komşu konularını okuyunca komşularıma sarılasım geliyor :)

Ben anamda grlse dışarda yaptiriyorum baligi cok kokuyor.Keske son dk iptal etmeseydiniz Yanina patates falan koyardiniz

Onlarin habersiz gelmesi ayip olmus, sizin de iptal etmeniz ayip olmus esinize karsi..
Gelen gerekirse yerde oturup yerdi sonucta sizlik bisi yok ev kucuk..
Bu bi mesele tabi ki ama her olaya karsi boyle pimpirikliyseniz cabuk yaslanirsiniz. Biraz rahat olun yahu.

Dün eşim öğle arası yemek için beni almaya geldi. İş arkadaşı da vardı. Birlikte yemek yedik. Sonra balık muhabbeti acildi. Esime balık al aksam pişireyim dedim. Ordan iş arkadaşı bugünden için balık siparişi verdiğini ama ankaraya gideceği için geç geleceğini söyledi. Birlikte yiyelim o zaman dedi. Ben de tamam esim balıkları alır ben pisiririm sonra ankara dönüşü direk bana gelirsiniz birlikte yeriz dedim. Biz 2 kişiyiz onlar 3 kişi. İşte sofrayı hazırladım 5 kişilik. Fırında helva yaptım 5 kişilik. Sonra çorba, salata ayarladım. Saat 7 gibi pişirmeye başlayacaktım hepsini. Ama az önce sipariş verilen balıkların iki aile için olduğunu onların da balık yemeye geleceğini öğrendim. O aile de 4 kişilik. Toplam 9 kişi olacağız. Balık da küçük balık . Mısır unu falan almıştım. Kızartacaktım. Nasıl panik yaptım anlatamam. Hani sulu yemek olsa altından kalkarım ama balık bu. Hem kokacak hem de yetmeyecek ne çorbam ne salatam ne tatlım.

Esim anlatıyor bir seyle4 orta yolu bulmaya çalışıyor ama bendinleyemiyorum. Sakinlesemiyorum. Git kıvırcık al diyorum ben nasıl pisircem o kadar balığı diyorum. Git tahin al biraz daha yapayım diyorum. Ama çok zorlandim. Sonunda aradım bayanı. Ben size göre plan yaptım 9 kişilik balık kızartamam zaten yeterli malzemem de yok dedim. Ben gelir yardim ederim demesini bekledim. Demeyince de yemek davetini iptal ettim.

Şimdi de içim huzursuz. Eşim de kızdı bana niye panik yapıyorsun diye. Yarin bahçeye indireceğiz balıkları hep beraber orda yiyeceğiz.

Çok ayıp mi ettim daveti iptal ettirerek :KK43:
İyi de ayıbı yapan siz değilsiniz ki karşı taraf size 2 aile geleceğiz deselerdi ona göre hazırlık yapardınız kendinizi suçlu hissetmeyin balık pişirmek bana göre diğer yemeklerden daha zor son dakika öğrenip nasıl hazırlayacaktınız.

Yaa niye disardan biseyler soylesinki konu sahibi. Ya da neden kendini kassin mutsuz olsun adam gibi soylesinler 9 kisi diye onlae ayip etmis bence

Bence siz değil misafirleriniz ayıp etmiş ama keşke sizde panik yapmasaydiniz daha sakin davranıp üstesinden gelebilirdiniz . Olan olmuş artık:olamaz:

Dün eşim öğle arası yemek için beni almaya geldi. İş arkadaşı da vardı. Birlikte yemek yedik. Sonra balık muhabbeti acildi. Esime balık al aksam pişireyim dedim. Ordan iş arkadaşı bugünden için balık siparişi verdiğini ama ankaraya gideceği için geç geleceğini söyledi. Birlikte yiyelim o zaman dedi. Ben de tamam esim balıkları alır ben pisiririm sonra ankara dönüşü direk bana gelirsiniz birlikte yeriz dedim. Biz 2 kişiyiz onlar 3 kişi. İşte sofrayı hazırladım 5 kişilik. Fırında helva yaptım 5 kişilik. Sonra çorba, salata ayarladım. Saat 7 gibi pişirmeye başlayacaktım hepsini. Ama az önce sipariş verilen balıkların iki aile için olduğunu onların da balık yemeye geleceğini öğrendim. O aile de 4 kişilik. Toplam 9 kişi olacağız. Balık da küçük balık . Mısır unu falan almıştım. Kızartacaktım. Nasıl panik yaptım anlatamam. Hani sulu yemek olsa altından kalkarım ama balık bu. Hem kokacak hem de yetmeyecek ne çorbam ne salatam ne tatlım.

Esim anlatıyor bir seyle4 orta yolu bulmaya çalışıyor ama bendinleyemiyorum. Sakinlesemiyorum. Git kıvırcık al diyorum ben nasıl pisircem o kadar balığı diyorum. Git tahin al biraz daha yapayım diyorum. Ama çok zorlandim. Sonunda aradım bayanı. Ben size göre plan yaptım 9 kişilik balık kızartamam zaten yeterli malzemem de yok dedim. Ben gelir yardim ederim demesini bekledim. Demeyince de yemek davetini iptal ettim.

Şimdi de içim huzursuz. Eşim de kızdı bana niye panik yapıyorsun diye. Yarin bahçeye indireceğiz balıkları hep beraber orda yiyeceğiz.

Öfkeyle kalkıp biraz zararla oturmussunuz keske aramasaydınız iptal etmeseydiniz. Bende bazen yetmicek korkusuyla çok hırçınlaşıyorum sonra bir bakıyorum Rabbim bereketini vermiş herkes doymuş oluyor sonra söylediklerime pşman oluyorum

Kesinlikle ayıp olmuş ama bende sinirlenirdim ilk önce 5 kişi olup sonradan 9 kişi olacağımızı öğrendiğimde...

Son dakika söylenmez çünkü, o saaten sonra nasıl yetiştireceksin en baştan...

Bende ramazanda davet ettiğim aileye ek bir aile daha gelecekti hepimiz birden çıksın aradan dediler kabul etmedim hem yemeğim yetmez hemde yerim yok diye. O aileyi de bir sonraki gün alacaktım zaten aynen de öyle yaptım...

Sinir bozucu olmuş biraz o durum.

Ayip etmissiniz cidden. Karsi taragi arayip gonlunu alin bence. Aslinda geldiklerinde soylemeniz gerekiyordu. Az da olsa kusura bakmayin artik diyecektiniz.

Bende çok panik bir insanım .
Evime biri gelse en iyi şekilde ağırlamak hoşnut etmek isterim. Hele alelacele kalabalik davette elim ayağıma dolaşır. Kan ter içinde kalırım panikten. Ama ona rağmen hicbirzaman hiçbir daveti iptal etmemisimdir. YetisemeDigi yerde biraz beklerler olum yok sonuçta ucunda. İkramlik fındık fıstık önden kahve ikram ederdim ben olsam . O arada esimi balık almaya gönderir veya pismis balık aldirttirir salatayı tatlıyı çoğaltırdim. En fazla 1 saat beklerler oda muhabbet faslı falan derken mükellef bir balık Sofrası olurdu. Zaten haberin yokmuş onlarda 1 saat yarım saate at oturur beklerler artık ama siz paniğe kapılıp bana göre ayıp yapmissiniz. Eviniz küçük olsun eşyanın hiç olmasın hatta bir güler yuzunuz yeterli evim eşyam için gelecek hiç gelmesin. Bence uygun bi günde tekrar davet edip gönül alın isterseniz

Ay boşver hic dert etme elalemin hizmetci misin 9 kisiye balık pisirilir mi hic... Yardim etmeye gelseydi yine iptal etmeyecekmissiniz siz iyiniyetinizi gostermissin. Ayipsa da ayip onun arkasindan temizligi var daginikligi var kokusu var...

Senin canin sagolsun derdin de bu olsun. Opuyorum yanaklarindan. :KK15:

Aslında kötü niyetli yapmamışsınız ama ben geri çevirmezdim sanırım.Pilav yapardım hemen bir de mercimek çorba hallaolurdu.
Bir keresinde annem tek gelecek arkadaşlarla aynı istikametten geliyorlarmış beraber yola çıktılar evde inanın hiçbir şey yok aksıne para da yok.
Abartmıyom 2 patlıcan biber 1 domates 2 pataes var pirinç dahi yok napsam diye düşünüyorum.
E geleni de davet gerekli yoldan geliyorlar çünkü hemen trlü yaptım bir de bulgur pilavi geldiler.
Misafirin bereketindenmidir nedir yemekler yetmez derken artmıştı.

Ay boşver hic dert etme elalemin hizmetci misin 9 kisiye balık pisirilir mi hic... Yardim etmeye gelseydi yine iptal etmeyecekmissiniz siz iyiniyetinizi gostermissin. Ayipsa da ayip onun arkasindan temizligi var daginikligi var kokusu var...

Senin canin sagolsun derdin de bu olsun. Opuyorum yanaklarindan. :KK15:

ay tesekkur ederim valla. Boyle güzel yorumları okuyunca kendimi daha iyi hissediyorum. Aslında yedirmek içirmek güzel şey. Ama ev sahibine işkenceye donusmezse

ama yemek davetini ben yapmadım. Karşı taraf teklif etti. Ben de kabul ettim az kişiyiz diye. Sayı iki katina çıkarsa bana yardıma da gelmeleri gerekiyordu. Sonuçta yenilmiş içilmiş aranmaz , yardim etmek de kimsenin eline yapışmaz.
Yettiği kadar... son zamanda plan degistiyse sizin kabahatiniz değil sonuçta. Ama nolursa olsun bence iptal etmemeliydniz

Ay boşverin ya onların ayıbı insan demezmi şu kadar kişi gelicez diye son dakika habermi verilirmiş ayrıca en gıcık olduğum şeylerden bir tanesi davet edildigin yere başkasınıda götürmek diğer aileyi tanıyormuydunuz bu arada?

biz ödedik. Arkadaşlar kendileri için ayırmış. Biz aldık bizde yiyeceğiz diye biz ödedik
herkes çok ayıp olmuş demişte ayıbın büyüğünü onlar yapmış.misafir misafir getirir mi yahu.bide son dakika .çokta iyi yapmışsınız.bende misafir konusunda sitrese girenlerdenim.geçenlerde misafir ağırlamıştım.4 davetlim vardı.kapıyı açtım baktım gelenlerden biri kardeşinide getirmiş.bozuntuya vermedim.güzelce ağırladım ama o kişiyle hiç bi samimyetim yok.fazladan sadece bir kişi diye yemek konusunda sorunda çıkmadı.ama içimden sinir oldum.habersiz misafirden nefret ediyorum.5 dk öncede olsa haber verilsin isterim

Ben de misafir geleceği zaman panik olurum son dkcı olduğum için. Emrivakiden de nefret eder tepki gösteririm. Ben olsaydım haberim olan 3 kişiye siz gelin ama diğerlerini agırlayamam derdim. Toptan iptal etmek garip olmuş biraz. Onların yaptıgı tamamen sacma zaten.

Back
X