- 27 Mart 2015
- 1.385
- 1.850
- 333
- 32
- Konu Sahibi ciceklimor
-
O nasıl bir bakış açısı ya? Çocuk da yapmayıvereydiniz o zaman nasılsa yengenin kardeşin birilerinin var hazır yapılmış çocugu. Tamam tutumluluk iyidir de böyle eşyasını vermek zorunda olmayan birinden zorla eşya isteyecek duruma kadar gelmek de ne bileyim. Bu çocuk hep elalemin eskisiyle mi büyüyecek o zaman "ne gerek var" mantığıyla?Hayır, değil. Ailem bana bir sürü şey aldı. Yeni bebek arabası kıyafetler vs. Fakat eşimin yorumu ne gerek var bunlaera zaten elimizde kullanilmislar var. Tamam diyorum nerde elimizdekiler.
İyi de yatak kaynanada boştaymış elti almış, daha önceden de mevzusu olduğuna göre ve yatağı kendi satın almadığına göre düşünmesi lazımdı.Doğru yengenin düşünmesi lazımdı
Hııı eltimin çocuğu büyüyecek bunu kimseye vermemeliyim tarzı
Ya allahaşkına millet sizin çocugunuzun büyüdüğünü mü düşünecek?
buna alınmam ben ya çocuk benim çok da umrumda değil yok yatağı vermiş de falanmış da...
kadın bence gayet normal davranmış daha öncede vermiş kendi kullandığı malın hesabını mı verecek?
siz dediniz mi bak işte biz de bunu senden alacağız beklet dediniz mi?
kadın müneccim mi?
asıl siz neden böyle davranıyorsunuz?
Irkçı yaklaşımını okumadım ama yatak için ben düşünmezdim açıkçası yani neden düşüneyim...İyi de yatak kaynanada boştaymış elti almış, daha önceden de mevzusu olduğuna göre ve yatağı kendi satın almadığına göre düşünmesi lazımdı.
Valla ben düşünüyorum kardeşimin çocuğu olur diye, yatak, bebek arabası vs tarzı şeyleri hala duruyor elden çıkarmadım
İkinci olay ve ırkçı yaklaşımdan bilerek yaptığı belli
Eşi yabancı sanırımNe yani iki Türk çocuk yapınca , Japonlara mı benzeyecekti? Elimizden bu geldi deseydiniz.
Sizin olmayan bir mal üzerinde tasarruf hakkınız yoktur çünkü . Yani kayınvalidede duran yatağı alıp kullanıp başkasına kendi malınız gibi veremezsiniz sorarsınız ne yapalım diye. Hele ki aile içinde sürekli birbirine eşya verme olayı varsa.Irkçı yaklaşımını okumadım ama yatak için ben düşünmezdim açıkçası yani neden düşüneyim...
Kardeşim de düşünmesin beni alınmam mesela
Aynı konuları okuyoruz ve farklı açılardan bakıyoruz bu kadar basitSizin olmayan bir mal üzerinde tasarruf hakkınız yoktur çünkü . Yani kayınvalidede duran yatağı alıp kullanıp başkasına kendi malınız gibi veremezsiniz sorarsınız ne yapalım diye. Hele ki aile içinde sürekli birbirine eşya verme olayı varsa.
Bazen aynı konuları mı okuyoruz merak ediyorum hakikaten.
Hayır, değil. Ailem bana bir sürü şey aldı. Yeni bebek arabası kıyafetler vs. Fakat eşimin yorumu ne gerek var bunlaera zaten elimizde kullanilmislar var. Tamam diyorum nerde elimizdekiler. Yengesi vermiş oluyor. Bunu bilerek yaptığını düşünüyorum bize gelmesin de kime giderse gitsin. Çocuğum doğduğu zaman bile aaa siyah saçları var hiç bize benzemiyor Türklere benziyor, hayatımda hiç siyah saç görmedim gibi laflar da etmisti bana asagiliyormus gibi gelmişti.
Eşi yabancı sanırım
Bir de yabancıymış hani bence hiç beklememesi lazımÖyleymiş evet :) kayınvalide, eş ,elti şeytan üçgeni konusu olunca akıl illa ki hikayede Türkler oynuyor diye düşünüyor sanırım. Şimdi şöyle düşünüyorum; biz nereye gidersek gidelim aynı bakış açısını o ülkeye de götürüyoruz demek ki. Gayet sıradan bir yatak olayı Türk kafası ile yorumlanınca; acaba inat mı yapıyor, eltim beni çekemiyor mu şekline dönüşüyor bir şekilde.
çocuğun üniversite masraflarını falan da yengeye yıkmayı planlıyor musunuz şimdiden? sonuna kadar haksızsınız, kendinize güvenmiyorsanız yapmayın çocuk falan.insanlar sizin çocuğunuza eşya yardımı yapmak zorunda mı?Kizlar merhaba,
Çok sinirliyim çok. Ben daha hamileyken ,eşim bana, merak etme bebek yatağı bebek arabası kıyafet, her şey var demisti. Kendisinin yeğeni var .Eşimin anneside anaokulu öğretmeni, böyle çocuk şeyleri hep eline geçiyor.Çocuğun doğma zamani geldi ne yatak ne araba hiç birşey yok. Meğer yengesi arkadaşına vermiş. Benim annem de boşver ikinci el şeyleri dedi bebek arabası yatağı her şeyimizi aldı çok şükür. Eşimin Annesin de yeni bir bebek yatağı vardi biraz büyük çocuklar ici , yepyeni onu da biz alicaktik. Tabi yengesi onu istemis. Getirip eski yatakla değiştirdiler. Aradan 1 sene geçti. Çocuğum büyüdü bizim de buyuk yatak almamız gerekiyor eşimin anneside yengendeki yatagi alın, artık kullanmiyor dedi. Aradık , yengesi yine arkadaşına verdiğini söyledi. Ben gerçekten anlamıyorum bu kız bunu bilerek mi yapıyor bize. Çok sinirliyim çok.
Iyide ben gorumceme diyemem yani al benim 2 elleri kullan diye ayip bi kere bana dese yengem kızarım yani bence sen milletin mallarina göz dikiyosun eşin derse desin ablaminkileri alırız senin kizman lazim ben onlara kalmadim alirim cocuguma diyeHayır değil, yurtdışında yaşıyorum, burda ikinci el şeyler almak çok normal. Benim annem de kızıyor bana paran mı yok git kendin al diyor. Ama sorun burda yatak değil. Sorun niye yengesi boyle yapıyor. Ben mi yanlış anlıyorum bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?