yengem evi terk etti

Acıdım sana doğrusu bence senin işin yaş

Eski konuya kapandığı içni yorum yazmamıştım.İyi ki de yazmamışım gerçi..
Yazacaklarım kırıcı olabilirdi.
Bugün yaşanan sadece araba mevzusu değil kendinizi gerçekten çok önemli hissettiriyor biliyorum ama üzgünüm değil.
Gelin muhtemelen evlendiğinden beri bu ortak iş yüzünden çeşitli sıkıntılar çekiyor,eşiyle arası bozuluyor,huzur yok.
Patlamış ve gitmiş..
Kötü olmuş diyemem paracı diyemem,her kadın lafını sözünü saydırmak evine girecek parayı bilmek ister.
Dilerim yengeniz ve yeğeniniz olmadan gelinin de dediği gibi mutlulukla geçinirsiniz.
Bu kadar duygusal olmayın yengeniz ölmedi Allah korusun binin arabanıza gezin ,keyif sizin zevk sizin..
Abiniz yuvası yıkıldığıyla kalır merak etmeyin.

En yakın akraban yeri geldiğinde seni satarken.Zamanı oldu da arkadaşın canını yakarken normal de şimdi mi anormal yapmayın Allah aşkına :) annecim annecim demene gerek yok saygılı olmak yeter.İşi şeytanlık olanın sonu hayır olmaz zaten :)

büyük lokma ye büyük konuşma diye bir laf söylemiş atalarımız, bi 5 sene sonra yap bakayım bu yorumu da ben o zaman tamam derim.
saygı sevgi insanlık iyilik akıl da maşallah hepsi var sizde, çok belli. hakettiğinizi alırsınız yakında benden söylemesi.
bi de buraya nerden geldiniz ki, anlamadım. daha benim yorumumu anlamadan böyle hakaret etmek de ne oluyor.
gelin akıllı olaydı yorumunun üzerine yazdım ben onu, dedim ki akıllı öyle mi olunuyor. bu mudur yani, arkadan iş çevirmek mi.
şimdi açıkça yazdım ama gene umudum yok anlayacağınızdan.

ciddi ilişkinizde başarılar dilerim, siz zaten bu kafayla o hoooo.

siyahgelinlik seni asıl kendi konunundan beri biliyorum aklı başında olgun sadece biraz kafası karışık bir kız gibi geldin bana o konudaki yazdıklarınla sonra yengenle ilgili ilk konunu okudum açıkçası şaşırdım ne yalan söyleyeyim bu kız o kız mı dedim.

yengeni sevmediğin belli ama saygı da duymuyorsun gibi geldi bana ilk konuda yazdıklarınla. nerden çıkardın dersen abim benim kardeşim o bir yabancı gibi yorumların vardı. hiç bir iş yapmadığını vs yazmıştın. o zaman yorum yapmadım ama bu işin bu akdar büyüyeceği belliydi.

yengen senin ailenle aynı apartmanda oturuyor ve belli ki anlaşamıyorlar ailenle bunun üstüne abin eşine sahip çıkmıyor sana altınlarını vereceğim çek git diyebiliyor tüm bu şartlar altında sen olsan o evde ne kadar kalırdın?

mesele araba değil mesele o kadına saygı duymamanız bence. abin eşine sahip çıksaydı, sen bu kadar yabancı gibi görmeseydin onu işler bu noktaya gelmezdi diye düşünüyorum.

elbette ki yengeni abin kadar sevmeyebilirsin ama burda yazdıklarında bile ona karşı bir sevgisizlik bir aşağılama vardı gerçekte neler yaşıyordur kim bilir. ha bu demek değil ki ben siz ailecek bir oldunuz gelininize eziyet ediyorsunuz diyorum ama bir şekilde dışlamışsınız kadın da bunu farkettikçe hırslanmış bilenmiş her şey batmaya başlamış son araba olayında da çekip gitmiş.

ben olsam ben de bu kadar rahatsızsam alır çocuğumu giderdim daha fazla üzülmemek adına. benim altın borcum dururken başka harcamalar yapılıyor diye değil yanlış anlama eşim bana sana altınlarını vereceğim ama boşanalım (sanırım böyle bir cümle vardı diğer konunda yanılıyor muyum?) dediği için. bana sahip çıkmayan bir eş ve beni sevmeyen bir aile ile neden kalayım ki?

bence biraz empati yapın ve öyle yargılayın yengenizi. umarım her şey daha iyi olur. sevgiler.

Son düzenleme:

:44:
umarım böyle emin konuşabildiğiniz bir eşiniz ve eşinizin ailesi olur.

Yengeniz ne kadar haklı bilemem. Tahminim konu size araba alınması olamaz. Ona bir şey gerektiğinde dur borcumuz var deniyorsa, Çocuguna bir şey alırken bile hesap yapması gerekiyorsa, düğünde kendine takılan altınlardan önce henüz öğrenci olan birine araba
alınması tuz biber olmuş olabilir. Evli değilim ama yengeniz çok paracı çok fesat biri değilse bir tek araba için evi terketmiş olamaz.
Siz daha önce yazmıştınız bana bir kıyafet alınsa kavga çıkarıyor diye ya yenge sorunlu yada sizler ona karşı adil değilsiniz.
Oda sizin kızınız. Unutmayın.

Kendi durumuna acımalısın bence :)

Çok şükür rabbime harikayım durumumda acınacak bir şey yok sadece anlayışsız bir aile var hayatımızda değil onlarda ve onlardanda uzağım şekerim bnm ilimde yaşıyoruz onların yanında değil Evlendiğinde okadar övdüğün ailenin hep aynı kalmasını temenni ederim ki imkansız sana kolay gelsin o yüzden bence sen yaş olarakta bayağı küçüksün çevrende ki olayları yorumlayamayacak ckadar hemde

ben zaten şanslı gruptayım dedim. dünyada evlenebileceğim en mükemmel insanla evlendiğimi düşünüyorum. daha önce de yazmıştım. evlenmeseydim dediğim bir günü bırak bir an dahi yok.
borç benim için sorun değil bu arada. ben bundan şikayet etmiyorum. borcumuz olduğu halde eşimin ailesinden bir şey istemem. ondan bahsettim. çünkü o benim ailevi meselem. çok zorda kalmadan kimseyi karıştırmam. kimsenin aldığına da karışmam yani.

ve dünyada son dert edeceğim şey eltim. çünkü eşimin ailesi ona aldıkları her şeyi bana almak istediler, 40 gün arayla iki düğün yapacaklardı zaten. ben konuştum. ona aldığınız her şeyi bana almak zorunda değilsiniz dedim. haksızlık yapmayız biz dediler. bu haksızlık değil içiniz rahat olsun. ben istemiyorum dedim. ailem de istemedi. onların o yaklaşımı yetti bana. zaten okurken bile babamdan para istemeye utanır çekinirdim. yokluk çekerim yeter ki kimseden bir şey istemek zorunda kalmayım, kimseye bağlı olmayım. tüm seçimlerim ve hayatım özgür olsun isterim (kendi hikayemi anlattım resmen.)

senin de güzel bir evliliğin olur inşallah. ama gerçekten evlendikten sonra değişebiliyor birçok şey. buradaki başlıkları arada sırada oku bence.

Yakın akrabam,arkadaşım,ya da kayıngiller farketmez tüm satıcılar benim için çöptür!
Saygılı olmak derken?
Her gün kaynanana gitmesen saygısız mı oluyorsun?
Senin altınlarını iş için alıyorlar sana söz veriyorlar.
altınlarını ödemeden görümcene araba alıyorlar.
buna tepki gösterince saygısız mı oluyorsun?
Yok bencil ve,şımarık olunuyordu pardon.

Çok iyi bir gelin olacaksın sen ama mutlu bir gelin diyemeyeceğim üzgünüm.
Sen başkalarının borçlarını kapat bak sonun çok hayır olur emin ol.
Çok kıymet bilirler..

çok mutluyuz yuva yıktığımız için

Ben de kapanan konuda yazamadım ama yazmak istiyorum.

Baban senin neden depresyonda oldugunu, neden intihar girişiminde bulundugunu bilse ,
o arabayı yine alır mıydı sana?

Ben hiç sanmıyorum.

Aslında böyle evlat ayrımı yapan babaların her daim güvendiği daglara kar yagmıştır.
Bu hiç degişmez.
(Burada evlat ayırımından kastım abin degil,
hani o sen 12 yaşındayken kaçtı diye reddettiği ve hala uzak davrandıgı ABLAN )

Son düzenleme:
Herkes evliliğinin, kaynanasının, görümcesinin hırsını benden çıkarmasın lütfen.. Hanginizin eşinin ailesi, eşinize hazır bir iş verdi, ev verdi,araba verdi, bir kuruş düğün borcu, eşya borcu ödetmedi..Sizce gelinlerine ailem çok mu kötü davranmış? Sadece şımarık cadı bir görümce ve borç olarak alınan ödenmeyen altınları görmek istiyorsunuz ve onu görüyorsunuz

güzel yerden vurdunuz tebrik ederim

bunları yazdıktan sonra umarım rahatlamışsınızdır, ne de olsa içinizde kalmadı

devlet okulunda okuyorum

ben olsam arabayı gönül rahatlığıyla kullanırdım bu durumda. abine de sana da yeterince destek vermiş babanız. ikiniz de kendi ekmeğinizi kazanacaksınız artık. dengeli olmuş... yerinde olsam, bütçeler ayrılmadıkça bir daha böyle büyük bir hediyeyi kabul etmezdim ama.

bütçelerin ayrılması şart. ileride daha büyük sorunlar çıkacağı aşikar. ailen çok karışmasın olaya, abinle yengen kendi aralarında sorunlarını çözmeye çalışsınlar. bir kadın için, çocuğuyla baba evine gitmek de kolay değildir. ailenden aldığın duyumlara göre davranma sen.

canım, yine de yengen ile arayı iyi tutmaya bakın. olayda sen yatıştırıcı olmaya çalış. samimi olarak söylüyorum, evlenmedikçe olayları yengen açısından göremezsin.
olay sadece araba olayı değildir gibi duruyor. eğer sebep buysa; kıskançlığından yapıyorsa, abinin ailesinin sizden uzak olmaları her iki aile açısından iyidir.yoksa bu kavgaların sonu gelmez.

Verdiğin cevaplara bakacak olursak, yengen gerçekten araba için gitmemiş.
Bunu çok iyi anladık...

Aynen katılıyorum.
Tek diyeceğim adil olun. O senin yeğeninin annesi. Abinin karısı. Çalışır evde oturur mühim değil. Onun düğündeki altınları alınmadan sana araba alınmasını doğru bulmadım. Siz birine borç verseniz en kısa zamanda ödeyeceğim dese ama size borcunu taksitlerle aklına geldikçe ödese ve hala yüklüce borcu varken kendisine araba alsa siz ne hissederdiniz????

Sorun şu ki hiç birşey vermediler.
Hep istediler.
Hayatımıza burunlarını sokmak istediler.
Her koşulda haklı,haksız saygı diye susulsun istediler..

Vermeyi sevmezler almayı pek severler..
Ama etrafa kasım kasım kasılıp oğlumu evlendirdim demeyi bilirler.
Ne yaptın? Eee giyindim takımımı geldim yahu daha ne yapayım
Ha bir de okuttum çocuğumu! Sanki bizi okutmadı anamız babamız

Sana yüklenmek için yazmıyorum konu sahibi yanlış anlama.
Olay tek araba olayı değil.
Evli olmayabilirsin evli olmadan yengeni anlaman çok zor ama
biz onu anlaman için bakamadığın açıları göstermek adına yazıyoruz.
Umarım abiniz eşinin gönlünü alabilir ve yuva yıkılmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…