yengem evi terk etti

yengeniz en güzelini yapmış kurtulmuş sizden

:) bir nevi haklısın ben eğer böyle bir olay yaşamış olsaydım ki yarı yarıya yaşadım Allah tan eşim çok anlayışlı ve beni öok seviyor kimseye laf ettirmiyor alır bavulumu giderdim okadar şimarık okadar şımarık iki görümcem var ki rabbim onlara kendileri gibi görümce versin başka hiçbir şey istemem. Düğünümde kınamı bile kendi evlerinde yapacak oldular istemedim görümcem aradı demediğini bırakmadı neymiş bizde kına olsa kv kp vs kimse gelemezmiş düşün onlar gelmesse onlra tarafından kim gelir ve görümcemin lafları yenilir yutulur cinsten değildi beni okadar küçük görüyordu ki ve yanındaykende ailecek okadar kaliteli numara yapıyorlardı ki sanırsın kızlarıyım görümcemin laflarına gelince neymiş düğünde bizden 40 kişi gelmezmiş düğüne geldiğinde parmaklarıyla tek tek sayacakmış onları dinlememiz gerekirmiş abisi onu okurken sokakta bırakmış ist okuyor ve utanmaz aylık aldığı 500 tl burs neresine yetmemiş bunu eşim yolladı ve sadece eşim destek oldu kimin ne sorunu varsa ailesene 15 milyar kredi çekti kardeşine her ay gönderdiği para hariç 2012 haziran dahil o aya kadar gönderdi bunları inkar ediyor sözde ben geçen yıl şubat aramışım onu abin para göndermeyecek para bize yetmiyor demişim ailesine yalan söylemiş zaten istenmeyen gelinim üzerine iftirasıyla uğraştım Allah tan eşim inanmadı çünkü sadece eşimin yanında eşimin telefonundan onunla konuştum şimdiye kadar düğünüme gelince bir kere karşıma geçip oynamadı altın bilezik felan gönderilmiş bana bükmüş bileziği bana takmamak için kaynanamda götürmüş satmış bak sen ya sanki yemek bu bozuluyorda çöpe atıyor okadar rahat söylediler ki altın diyip geçme düğünümde toplanan paraları altınları bir lirasını bile görmedim helallik bile istemediler üzerimize kredi borcunu da bıraktılar geçen kp kv deme devre mülk almış güle güle otur mu diyeceğim sanki demedim demem de beni gelinden sayıp benmle paylaşmadı oğlunu aradı iki saat konuştu bana sadece slm yolladı yanına gittiğimde sen bizim kızımıssın canımıssın diyorlar okadar yapmacık olmamalı hiç hakkımı helal etmeyeceğim onlara SENDE LÜTFEN EMPATİ KUR YENGENLE İNANIYOR MUSUN ONA HAK GEREKEN DEĞERİ VERDİĞİNİZE DIŞLANADIĞINIZA O DA BİR AİLENİN KIZI SONUÇTA SEN NASIL ANNENŞN BABANIN GÖZDESİYSEN VE O AİLESİNİN YANINDA DEĞİL ARTIK SİZİN KIZINIZ OLDU SİZİNLE HER ŞEYİ PAYLAŞMAK EN DOĞRUSU ONUNLA İNSAN SEVEREK EVLENDİĞİ KOCASINI ALTIN VEYA HASTALIK İÇİN TERKETMEZ EVLİLİK YIKMAK BU KADAR BASİT DEĞİL OLSA BEN DÜĞÜNÜMDEN HEMEN ÖNCE BUNU DÜŞÜNMÜŞTÜM O ZAMAN ÇOK DAHA RAHAT YAPARDIM ONUN ALTINIYLA TEMELİ ATMIŞSANIZ ÖNCE ONA OLAN BORCUNUZU ÖDEMELİYDİNİZ BU SAATTEN SONRA ALTINLA DEĞİK BAŞKA TÜRLÜ GÖNLÜNÜ ALMAYI DENEYİN DERİM

Son düzenleme:
Açıkçası şimdiki gelinler çok şımarık,bir arkadaş sürekli gidip gelmek zorunda mı demiş evet zorunda!,sen eşinin ailesini elalem olarak görmeye devam edersen sonun boşanma olur zaten.okuduklarından anladığım kadarıyla resmen fesatlık yapmış.saygısızlık diz boyu.sen kaynanana kayınpederine böyle davranmayı nasıl hak bilirsin.en basitinden senin yaşın kaç o insanların yaşı kaç?! Yapmayın ya bu kadar bencil şımarık insanlar olmayın.evleniyorsan İngiltere kraliyet ailesine gelin gitmiyorsun.babası kızına araba da alır ev de alır.gelin adam akıllı elin olsa onu da kızı gibi görürlerdi de ona da araba alırlardı.

bu yorumu konuyu noktalamaya yeter bence herşey gayet açık...

eminim eşinin işi için altınlarını vermeyen yoktur değil mi
.hatta ben benimle hiç alakası olmayan bir şey için altınlarımı verdim,geri de gelmedi.

tamam iste, birgün altinlarini almak istersen, kendi stratejini uygularsin ki altinlarini vermeyen bir cok tanidigim da var, simdi bakiyorum da en akillicasi da bu zaten.. sonra yok altinim gelmedi, yok aman üstüne yatildi, neymis paralari var da önce baska seylere harcandi ya da veririz vermeyiz altin zaten bizim degil mi, altin oglan evinindir gelin kessin sesini otursun yerine vs vs gibi tartismalar gündeme gelmiyor, kimse de kirilmiyor..

zamanında altınları vermem gerekti verdim,kaynım için.istesem 24 senede konu sahibinin yengesi gibi sorunlar yaratarak geri alırdım ama bana yakışmazdı

yorumunuzdan çok genç olduğunuz ya da evli olmadığınız durumunu çıkarıyorum.
gelinlerinin akıllı olmadığı belli zaten.
öyle olsa sabahtan akşama yalan söyleyip gülücük atıp, arkalarından çevirirdi dolapları, kimsenin de ruhu bile duymazdı.
demekki bu ülkede böyle hesapçı olmak gerekiyor yoksa tu kaka.

eski konunu okudum okurken de bu yazını gördüm
bence yengenin tek isteği altın vs değil.
sanırım yabancı kalmış sizin aranızda biraz bilemiyorum:26:

ben de aynı şeyi düşünüyorum.3 yıldır altınlarını istemeyen bir kadın sırf görümcesine araba alındı diye evi terk etmez..üstelik eşi de hasta..çocuğu alıp baba evine gitmek öyle kolay bir karar değildir..

bence bu araba olayı patlama noktası olmuş.

Son düzenleme:
Araba meselesi olayın patlama noktası gibi...

Ayrıca araba olayını size her kim aktardıysa ( anneniz/babanız )
taraflı anlatmış da olabilir...
Sorunlar büyüdü büyüdü, araba alındıgı ertesi gün çok başka bir şey için kavga ettiler belki de,
ama gelin alınan arabayı kıskandı olmuştur.
Olayı ona yormuşlardır belki de...
Sizin tabirinizle ne de olsa topu topu 3 yıldır hayatınızda olan , çalışmayan bir gelin (!)

Şu an uzaktasınız olayların içinde degilsiniz...
Bence hiç müdahil de olmayın...

Son düzenleme:
Tabi ki tek nedeni araba değildir.
Altlı üstlü oturmak yıpratmıştır..
Bu tek başına büyük bir meseledir herkes kaldıramaz bence.
Siz dünya iyisi olsanız bile her insan eşiyle evliliğini her iki taraftan uzak,bağımsız
yaşamak ister. Bu da bir çeşit özgürlüktür..

Üstüne kendini değersiz hissettiği zamanlarda abinizden beklediği ilgiyi görememişse
bunlar birikmiştir.
Abiniz kendi rahatsızlığının derdine düşmüştür, farkında olmadan yengenizin kırgınlıklarını
farkedememiş olabilir.
Üstüne bu araba olayı ve kavganın büyümesi,abinin sizde kalması eve gitmemesi..
Hepsi bir araya gelince nefes alamadığını hissedip uzaklaşmak istemiştir.

Diğer konunuza da yazmıştım tekrar yazacağım.
Bir kaç sokak bile olsa uzağa taşınmalarının hepiniz için iyi olacağını düşünüyorum.
Uzak olun tatlı kalın

evli değilsin anlaşılan. gelin her allahın günü kocasının ailesine gitmek zorunda değil. kendi ailesi de dahil ne kadar çok gidilir gelinirse o kadar çok problem çıkar. herkesin evi ayrı bu bilinmeli. sen evlenince her allahın günü kayınvalidene gider gelirsin. ama herkes bunu yapmak zorunda değil. ayrıca olayın iç yüzünü bilmeden nasıl böyle yorumlar yapıyorsunuz anlamıyorum. o kişi burada değil, günahını alıyorsunuz. burada anlatılanlar tek taraflı. fevri ve ucunun nereye gideceği bilinmeden yapılmış bir yorum sizinki.

Evli değilim fakat şu an ciddi bir ilişkim var,yani aile içi aile dışı her konularda davranışlarıma dikkat ediyorum.şu an benimde gelecekteki eşimin kardeşinin bir borcu var 8.500 tl kadar ve bu borcu kapatmayı düşünüyoruz.çünkü amaç iyilik.insanlık.saygı ve sevgi siz bu akılla giderseniz işiniz yaş zaten

Evli olmadığınız çok belli.
Ele karışmış bir gelin yorumu olamaz bu!

Ne demek zorunda yahu?
Her gün gidip gelmek zorunda ne demek?

Asıl oğlunu evlendiren ana,baba,kardeş artık onun yeni bir ailesi olduğunu
kabullenmek zorunda!
Herkes evini,yuvasını bilmek ister.
İnsan kendi öz ailesini,kardeşini her gün görmekten sıkılabiliyor,
herkesten kaçmak isteyebiliyor.
Bu ne anlayışsızca bir düşüncedir yaa...
Kusura bakmayın ama bir gelinin en iyisi diyorum bakın en iyisi bile bir an gelir el kızı
olduğu gerçeği ile yüzleştirilir.
Çok büyük konuşuyorsunuz!
Hiç bir kadın yoktan yere hele hele kızı varken evini,eşini bırakıp baba evine gitmez.
Bu sandığınız kadar basit bir olay değil.
Evlenmiş bir kadın evlendiği andan itibaren kendi ailesinin evine bile ait hissedemez kendini..

Asıl bencillik sizin yorumunuzda..
Dilerim siz çok akıllı bir gelin olursunuz da hiç üzülmezsiniz,altınıza araba verilir kayınpederiniz tarafından..

Son düzenleme:

kendi ailemden bile üstün tutmama rağmen sevilmiyorum daha ne yapalım,ben başka şehirden gelin geldim oğullarına istedikleri gelini alamadılar diye yapmadıklarını bırakmadılar oğlum seviyor mutlu olsun felan yok evlatlıktan silerim laflarıyla geldiler ve bahane olarak teyzemi beğenmediklerini ilerde ona çekeceğimi öne sürdüler tabiki bu lafa kahkaha atılır , bni çevresi araştırmış bizim ilden tanıdıklar çıkmış hakkımda çok olumlu güzel şeyler söylendiği içn çevreye karşı mecbur gelip dil ucuyla istediler....kaç yıllık gelnsin merak ettim doğrusu bu kadar rahat söyledin bu lafları

eski konuyu biraz okumuştum ama kapandığı için yorum yazamamıştım.

aileniz bütçeleri, işleri, hatta oturdukları evleri ayırıp, abinizle yengenizin biraz uzaklaşmasını sağlamadıkça benzer problemler yaşanmaya devam edecek... aileniz farkında olmadan yengenizi kırıyor olabilir. ortada çocuk var, mümkün oldukça yapıcı olmaya çalışın. yengenizin yaşı genç, zamanla küçük şeyleri büyütmeyi bırakacaktır. bu nedenle ayrılığa gitmeleri üzücü olur. yengeniz açısından empati kurmaya çalışın. ailesinin yanına gitmesinde, kendince haklı noktaları mutlaka vardır.

ek olarak; eski konunuza yazamadığım için burada belirteyim.
tıp eğitiminiz özelde mi devlette mi bilmiyorum ama ben bu konudan yaklaştım olaya;
babanız abinize hazır bir iş verdi bir nevi, abiniz ekmeğini oradan kazanıyor.(bilezikler yengenize geri ödendiği için, kocasına desteği gibi görürdüm).
eğer eğitiminiz için size büyük bir ödeme yapılmıyorsa(devlette okuyorsanız), abiniz sizden daha avantajlı. siz o arabayı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz bence. biraz denge kurulmuştur.
eğer özelde okuyorsanız, sizin de eğitiminiz için büyük bir yatırım yapılmış oluyor, babanız abinize verdiği desteği size de vermiş oluyor. araba fazla geliyor bu durumda...
bu tamamen benim görüşüm. arabayı bu ve benzer değerlere göre değerlendirerek, hak edip etmediğimi düşünürdüm. ona göre kullanır veya iade ederdim.
babanız, ikiniz için de bir şekilde yardımcı olmuş size. ne kadar adaletli olursa, o kadar iyi olur. aile içi ilişkilerinizde gereksiz yere yıpranmazsınız.

Son düzenleme:
Konu, yenge haksız mı değil mi konusuna dönmüş; konu sahibi şimdi ne yapacağını danışıyor gibi algıladım ben.

Meselenin tam sizi ilgilendiren bir tarafı bence yok. Ama ben bu duruma müdahale eder miydim? Abim stresin iyi gelmeyeceği bir hastalığa sahip olduğu için
ederdim. Şu an abinizin ihtiyaç duyacağı son şey kavga, gürültü, gerginliktir; abinizi mutlu olması için doğru yönlendirin.

Kadın bir şekilde sıkıldığında, abiniz eşine küçük bir hediye alabilirdi. Gelip gelip alt katta oturan aileyle dertleşip duracağına...
Yengeniz acaba yine aynı şeyleri yapar mıydı?
Babanız size araba alırken, "bu kızın da borcunu ödeyelim elimiz değmişken" diyebilirdi...
Bütün bunlar olurken ortam yumuşatılabilirdi vs vs...

Yani abiniz bu süreç içinde kimse tarafından korunmamış, umursanmamış ve yönlendirilmemiş...

Abinizin huzurlu, stressiz bir hayata ihtiyacı var. Eşini biraz hoş tutsun ki huzur bulsun...

aile içine gir, kendi ailen olsun, borcunuz olsun, geçim sıkıntısı çek, çocukların olsun o zaman anlarsın. ayrıca şimdiden daha hiçbir şey belli olmaz canım. evlenmeden önce hayat ne kadar güzeldir. ne kadar farklıdır. herkesi kurtarır, herkese yardım edersin. kayınvalide çok iyidir ve hep çok seveceğini ve sevileceğini sanırsın. her zaman öyle olmuyor ne yazık ki. ben o şanslı gruptan olan gelinlerdenim. severim, asla saygısızlık etmem, saygısızlık görmem. ama işimiz ayrı, aşımız ayrı, evimiz ayrı.

hee eltim var o ayrı. dubleks ev alındı, dayandı döşendi ama gene de kız memnun edilmedi. benden 40 gün sonra evlendi onlar. ne ona alınanlar ne yapılanlar hiçbir şey beni rahatsız etmedi. ben kimseden bir şey istemem, kendim çalışıyorum zaten. şu an eşim de askerde tüm düğün borçları bana kaldı. eşimin ailesi bir ihtiyacın var mı diye soruyor, yok ben hallediyorum diyorum. düğünde takılan tüm altınları yavaş yavaş bozup, kredi borçlarımızı, kredi kartı borçlarımızı ödüyorum çünkü maaşım az olmadığı halde yetmiyor. sen sağ ben selamet. ben karışmam ama bana da karışmasınlar.

evlendiğine borç harç olayları yaşadığında anlayacaksın. o krediyi öderken, çocuğuna bir şey alamazsan bak bakalım gözüne batıyor mu batmıyor mu? ayrıca sen buradaki insanlara "siz bu akılla giderseniz işiniz yaş" diyerek üslubunun çok da hoş olmadığını gösterdin. herkes kendi işinden mesul. evlendikten sonra yorum yap tatlım.

Her gün gitmek mi?
Bu tipler evlenene kadar kaynanalarının peşinde annecim annecim gezen,
evlendikten sonra acı gerçeği görüp -cim ekini atan,mümkün olduğunca kaçan tiplerdir.

En iyi kaynana gün gelir kaynanalığını yapar!
En tatlı görümce bir tartışma durumunda haksız abisini tutup seni satar.
Hiç düşünmez bir gün ben de ele karışırım ya ben onun yerinde olsam diye hiç!
İnsanlar bencil,nankör,kötü kalpli!

Çok değil aylar kadar önce görümceme maddi,manevi veren,
Kaynanamla arkadaşım gibi dertleşen ben yazıyorum bunları!
Annecim,babacım hiç demedim.
Ama deseydim yüzlerine gülüp içten pazarlıklı olsaydım eminim çok kıymetli olurdum!

Yengenin sorunu araba ya da altın değil.Hazımsızlık ve doyumsuzluk.
Haklı iken haksız duruma düşürecek tavırlar ancak bu şekilde yorumlanabilir.

Öte yandan, herkes bütçesini ayrı ister.
Evlendikten, kendi yuvasını kurduktan sonra herkesin hayatı ve harcaması kendinedir.

Bu durumu ailenizin anlaması gerekir.
Aibinizin bir ailesi olduğunu ve evlendiği için o aileden çıkmadığını da yengenizin anlaması gerekir.

Merak ettiğim konu anlattığın tek şey borç,başka da sorunun yokken evliliğinin zor olmasını neden söylüyorsun,ben şu an senin evliliğini iyi gördüm Allah daha iyi etsin.Ayrıca eltine yapılanları boşver.Annesi babası sana hal hatır soruyor ne güzel işte.işin yaş olması bir deyimde argo terimi değil bu arada :)

devlet okulunda okuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…