- 4 Aralık 2012
- 109
- 10
- 48
- Konu Sahibi siyahgelinlik
-
yengeniz en güzelini yapmış kurtulmuş sizden
konu sahibi arkadaşım bence sen her şeyi kendi üstüne alınan birisin.Sürekli mutsuzsun.Depresyondasın diye de baban sana araba alıyor bu durumda yengen seni sımarık olarak görüyor bence.kaldı ki baban seni diğer evlatlarından da ayırıyor.Ablan kaçmış gitmiş baban ona küs,ama evlenmiş çocuğu olmuş hala affedilmemiş.Ev ne kadar zor durumda da olsa önce senin paran gönderilip sana yansıtılmamaya çalışıyormuş.Şu üzerindeki depresyonu yen artık,yaptığın hatayı kabullen.O insanla sen birlikte oldun,o seni terk etti.Oldu bitti.bunun arkasına sığınıp,depresyon takılmayı bırak ki baban çaresiz derdin olduğunu düşünmesin,senin yüzünü güldürmek uğruna borcuna borç eklemesin.Güzel bir meslek sahibi olacaksın işte dikkatini oraya ver.Sana harcanan emeğin hakkını ver.selametle.
eminim eşinin işi için altınlarını vermeyen yoktur değil mi
.hatta ben benimle hiç alakası olmayan bir şey için altınlarımı verdim,geri de gelmedi.
tamam iste, birgün altinlarini almak istersen, kendi stratejini uygularsinki altinlarini vermeyen bir cok tanidigim da var, simdi bakiyorum da en akillicasi da bu zaten.. sonra yok altinim gelmedi, yok aman üstüne yatildi, neymis paralari var da önce baska seylere harcandi ya da veririz vermeyiz altin zaten bizim degil mi, altin oglan evinindir gelin kessin sesini otursun yerine vs vs gibi tartismalar gündeme gelmiyor, kimse de kirilmiyor..
Açıkçası şimdiki gelinler çok şımarık,bir arkadaş sürekli gidip gelmek zorunda mı demiş evet zorunda!,sen eşinin ailesini elalem olarak görmeye devam edersen sonun boşanma olur zaten.okuduklarından anladığım kadarıyla resmen fesatlık yapmış.saygısızlık diz boyu.sen kaynanana kayınpederine böyle davranmayı nasıl hak bilirsin.en basitinden senin yaşın kaç o insanların yaşı kaç?! Yapmayın ya bu kadar bencil şımarık insanlar olmayın.evleniyorsan İngiltere kraliyet ailesine gelin gitmiyorsun.babası kızına araba da alır ev de alır.gelin adam akıllı elin olsa onu da kızı gibi görürlerdi de ona da araba alırlardı.
eski konunu okudum okurken de bu yazını gördüm
bence yengenin tek isteği altın vs değil.
sanırım yabancı kalmış sizin aranızda biraz bilemiyorum:26:
Açıkçası şimdiki gelinler çok şımarık,bir arkadaş sürekli gidip gelmek zorunda mı demiş evet zorunda!,sen eşinin ailesini elalem olarak görmeye devam edersen sonun boşanma olur zaten.okuduklarından anladığım kadarıyla resmen fesatlık yapmış.saygısızlık diz boyu.sen kaynanana kayınpederine böyle davranmayı nasıl hak bilirsin.en basitinden senin yaşın kaç o insanların yaşı kaç?! Yapmayın ya bu kadar bencil şımarık insanlar olmayın.evleniyorsan İngiltere kraliyet ailesine gelin gitmiyorsun.babası kızına araba da alır ev de alır.gelin adam akıllı elin olsa onu da kızı gibi görürlerdi de ona da araba alırlardı.
yorumunuzdan çok genç olduğunuz ya da evli olmadığınız durumunu çıkarıyorum.
gelinlerinin akıllı olmadığı belli zaten.
öyle olsa sabahtan akşama yalan söyleyip gülücük atıp, arkalarından çevirirdi dolapları, kimsenin de ruhu bile duymazdı.
demekki bu ülkede böyle hesapçı olmak gerekiyor yoksa tu kaka.
Evli değilim fakat şu an ciddi bir ilişkim var,yani aile içi aile dışı her konularda davranışlarıma dikkat ediyorum.şu an benimde gelecekteki eşimin kardeşinin bir borcu var 8.500 tl kadar ve bu borcu kapatmayı düşünüyoruz.çünkü amaç iyilik.insanlık.saygı ve sevgi siz bu akılla giderseniz işiniz yaş zaten
evli değilsin anlaşılan. gelin her allahın günü kocasının ailesine gitmek zorunda değil. kendi ailesi de dahil ne kadar çok gidilir gelinirse o kadar çok problem çıkar. herkesin evi ayrı bu bilinmeli. sen evlenince her allahın günü kayınvalidene gider gelirsin. ama herkes bunu yapmak zorunda değil. ayrıca olayın iç yüzünü bilmeden nasıl böyle yorumlar yapıyorsunuz anlamıyorum. o kişi burada değil, günahını alıyorsunuz. burada anlatılanlar tek taraflı. fevri ve ucunun nereye gideceği bilinmeden yapılmış bir yorum sizinki.
aile içine gir, kendi ailen olsun, borcunuz olsun, geçim sıkıntısı çek, çocukların olsun o zaman anlarsın. ayrıca şimdiden daha hiçbir şey belli olmaz canım. evlenmeden önce hayat ne kadar güzeldir. ne kadar farklıdır. herkesi kurtarır, herkese yardım edersin. kayınvalide çok iyidir ve hep çok seveceğini ve sevileceğini sanırsın. her zaman öyle olmuyor ne yazık ki. ben o şanslı gruptan olan gelinlerdenim. severim, asla saygısızlık etmem, saygısızlık görmem. ama işimiz ayrı, aşımız ayrı, evimiz ayrı.
hee eltim var o ayrı. dubleks ev alındı, dayandı döşendi ama gene de kız memnun edilmedi. benden 40 gün sonra evlendi onlar. ne ona alınanlar ne yapılanlar hiçbir şey beni rahatsız etmedi. ben kimseden bir şey istemem, kendim çalışıyorum zaten. şu an eşim de askerde tüm düğün borçları bana kaldı. eşimin ailesi bir ihtiyacın var mı diye soruyor, yok ben hallediyorum diyorum. düğünde takılan tüm altınları yavaş yavaş bozup, kredi borçlarımızı, kredi kartı borçlarımızı ödüyorum çünkü maaşım az olmadığı halde yetmiyor. sen sağ ben selamet. ben karışmam ama bana da karışmasınlar.
evlendiğine borç harç olayları yaşadığında anlayacaksın. o krediyi öderken, çocuğuna bir şey alamazsan bak bakalım gözüne batıyor mu batmıyor mu? ayrıca sen buradaki insanlara "siz bu akılla giderseniz işiniz yaş" diyerek üslubunun çok da hoş olmadığını gösterdin. herkes kendi işinden mesul. evlendikten sonra yorum yap tatlım.
eski konuyu biraz okumuştum ama kapandığı için yorum yazamamıştım.
aileniz bütçeleri, işleri, hatta oturdukları evleri ayırıp, abinizle yengenizin biraz uzaklaşmasını sağlamadıkça benzer problemler yaşanmaya devam edecek... aileniz farkında olmadan yengenizi kırıyor olabilir. ortada çocuk var, mümkün oldukça yapıcı olmaya çalışın. yengenizin yaşı genç, zamanla küçük şeyleri büyütmeyi bırakacaktır. bu nedenle ayrılığa gitmeleri üzücü olur. yengeniz açısından empati kurmaya çalışın. ailesinin yanına gitmesinde, kendince haklı noktaları mutlaka vardır.
ek olarak; eski konunuza yazamadığım için burada belirteyim.
tıp eğitiminiz özelde mi devlette mi bilmiyorum ama ben bu konudan yaklaştım olaya;
babanız abinize hazır bir iş verdi bir nevi, abiniz ekmeğini oradan kazanıyor.(bilezikler yengenize geri ödendiği için, kocasına desteği gibi görürdüm).
eğer eğitiminiz için size büyük bir ödeme yapılmıyorsa(devlette okuyorsanız), abiniz sizden daha avantajlı. siz o arabayı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz bence. biraz denge kurulmuştur.
eğer özelde okuyorsanız, sizin de eğitiminiz için büyük bir yatırım yapılmış oluyor, babanız abinize verdiği desteği size de vermiş oluyor. araba fazla geliyor bu durumda...
bu tamamen benim görüşüm. arabayı bu ve benzer değerlere göre değerlendirerek, hak edip etmediğimi düşünürdüm. ona göre kullanır veya iade ederdim.
babanız, ikiniz için de bir şekilde yardımcı olmuş size. ne kadar adaletli olursa, o kadar iyi olur. aile içi ilişkilerinizde gereksiz yere yıpranmazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?