bak ne dicem.. bi fıkra var sizin oralardan duymuşsundur kısaca anlatacağım temel otobanda giderken radyo dinliyor son dakka haberleri veriliyor ve delinin biri otobanda ters yöne gidiyor diye .. temelde kendi kendine cevap veriyor ne bitanesi bunların hepsi ters yöne gidiyor diye..
şimdi soruyorum sana bukadar kullanıcılar sana yorum yapıyor bunlardan ders al ve hatalı olduğunu anla !! bi temel vakası daha yaşatma güzelim karadenize yazık !!
12."görümce: görünmez dağa gidesice" tanımının nesnesi
14.bir atasözümüzde pek de hayırla anılmayan şahıs; damadın kız kardeşinin geline göre statüsü.
...
baktım görümüm geliyer
sandım ölümüm geliyer *
...
ya da şöyle bir söylem de mevcut:
görümce göztaşı/gördüğün yerde bas taşı
gelin hemen duruma el koymakta tabi, şöyle ki:
nasıl basayım taşı/sevdiğimin kardaşı
16.israrla sizinle ayni evde yasamak istemeleri sonucu dusman olabileceginiz; onun disinda diger aile fertlerinden hatta kendi kizkardeslerinizden ayirmak istemeyeceginiz aile bireyi. ama yok ben burda sizinle yasayacagim derse yasam herkese dar oluyor ona gore.
26.pek haz edilmeyenleri götümce olarak adlandırılır (bak bu sana uyuyor

)
38.böcek ismi gibi gelir her duydugumda
35.kanser olma sebebi
40.kaynanayla güçleri birleşince kanserojen sınıfına girebilen kıskanç kadın türü. türk dizilerindeki entrikaların bir gün sizin de başınıza gelebileceğini aklınızdan çıkarmayın ey gelin olacaklar.
42.genellikle kaynana yarısı olsalar da kimi zaman dört kaynana gücünde oldukları da görülebilen canlı modeli