Ben buradaki yorumları bazen gerçekten anlayamıyorum. Erkek kadın farketmeksizin evlenince aile tamamen dış kapının dış mandalı mı oluyor? İnsan evladının veya kardeşinin maddi manevi sömürülmesine üzülebilir karşı çıkabilir fikrini söyleyebilir ne var bunda? Kimse boşan vs demiyor parasına el koymuyor bi yaptırımı olmasa da evli olmayan kardeşinize anne babanıza maddi konularda uyarıda bulunabileceğiniz gibi evli olana da bulunabilirsiniz. Ayrıca merak ediyorum nişan için çekilen kredi baldız içim değil de görümce için olsaydı ve gelin burada kocam kardeşinin nişanı için kredi çekiyor biz niye üstleniyoruz deseydi buradaki gibi kocanın parası seni ilgilendirmez diyecek miydiniz? Asalaklığın cinsiyeti yok bence kadında da erkekte de mide bulandırıcı duruyor
Bu açıdan bakınca daha iyi anladım, nazik cevabınız için de çok teşekkür ederim. Bazen ciddi ciddi meraktan soru sorduğumuzda afedersiniz sanki afkırırcasına cevap verenlerden sonra sizinki aşırı medeni geldi :)
Kadınlar konusunda ben de size katılıyorum, kadın genelde hep maddi manevi yıpranan taraf oluyor
Biraz objektif olun Allah aşkına karısına harcaması adamın gözüne batmaz ama hangi adam baldızının nişanı için kredi çekmeye bayılır? Dile getirmese de adamın bunu kendinin istediğini hiiiçç sanmıyorum. Erkek kardeşim yok ama kız kardeşimi düşünüyorum sırf sevdiği için sevdiği kişi tarafından zaafının kullanılıp maddi açıdan sömürülmesine ablası olarak elimden geldiğince karşı çıkardım, bu harcama eşi için olsa amenna ama burda gelin adamın zaafını kullanıyor çok açık.Ama mesele zaten o. Senin dediğinde gelin görümce için kredi çekilmesini istemiyor, kocası onun fikrini almadan çekmiş oluyor.
Ama konuda krediyi çeken abi çekmem dememiş gidip çekmiş yani durumundan memnun, konu sahibi birazdan abim memnun değil vs diye konuyu düzeltecek ama işte adam memnun olmasa yeter yaaa deyip gider.
Yani söylemek istemedim ama yenge Şeymagiller tayfasından adamla evli olması durumu çok çok değiştirmiyorBurda gelinler her zaman haklidr diye bir kaide mi var hayirdir ? Konu sahibinun neden ustune gidiliyor ?
Apaçik “yiyici” bir aileyr denk gelmissiniz . Toplamda 20 bilezik istemek nasil bir gorgusuzluk nasil bir aclik ?
Hemde huzursuzluk cikarip , calisan bayablara laf edecek sizin yerinizde olsam gerekli cevabi coktan vermistim .
Ayrica konu sahibinin anlatimina gore yengenin kiskanilacak hic bir yani yok .
Ben olsam bende bosanmalarini isterdim . Abiniz maddi manevi herseyini ortaya koyarken yengenin bu kaprisleri , huzursuzluk cikarmasi begenmiyorsan hadi yallah dedirtecek cinsten .
Biraz objektif olun Allah aşkına karısına harcaması adamın gözüne batmaz ama hangi adam baldızının nişanı için kredi çekmeye bayılır? Dile getirmese de adamın bunu kendinin istediğini hiiiçç sanmıyorum. Erkek kardeşim yok ama kız kardeşimi düşünüyorum sırf sevdiği için sevdiği kişi tarafından zaafının kullanılıp maddi açıdan sömürülmesine ablası olarak elimden geldiğince karşı çıkardım, bu harcama eşi için olsa amenna ama burda gelin adamın zaafını kullanıyor çok açık.
Üstelik para yönetimi kazananın iradesine bağlı ise koca da karının fikrini almadan kendi kardeşi için nasıl çekemiyor onu anlamadım.
Sadece adam degil ki aileside enayi yerine konmus . Nisani erkek tarafi yapar diyip yaptirmislar . Simdide diger kizin nisanini kendileri yapiyor , peki bu durumda ailede enayi yerine konmus olmuyor mu ? Bence aile rahatsiz olmakta hakli.Ben gayet objektifim zaten :)
Adama silah zoruyla kredi çektirmediklerine göre adam istemese çekmez herhalde yani alan razı veren razı.
25 bilezik istediler diye gidip bu adam 25 bilezik yapıyorsa yine alan razı veren razı.
Kredi gibi konular eşin izniyle çekilmeli bence sonuçta evden belli bir miktar dışarıya gidiyor ee burada abisi de razı ki çekmiş yenge de razı.
Bu konulardan tek rahatsız olan görümce ve annesi.
Abisi çektiği krediyi ödeyemeyip kız kardeşinden ve annesinden borç istese lüks harcamalar yapıp ama geçinmeye paraları olmasa konu sahibine dert olsun da şu an öyle bir durumda da değiller.
Belli yaşa gelmiş evlenmiş karısıyla karar alıp kredi çekmiş bi sorun da yok ee konu sahibi niye durduk yere sinir oluyor.
Sonuçta abisinin parası, abisinin evliliği artık başka aile oldular. Paraları var ki harcıyorlar denir böyle durumda.
Hayır harcamasınlar çok lükse kaçıyorlar demek başkasının evliliğine, kesesine karışmak bence.
Başkasından borç istemedikleri sürece insanlar istediği gibi lüks yaşayabilirler onların tercihi.
Sadece adam degil ki aileside enayi yerine konmus . Nisani erkek tarafi yapar diyip yaptirmislar . Simdide diger kizin nisanini kendileri yapiyor , peki bu durumda ailede enayi yerine konmus olmuyor mu ? Bence aile rahatsiz olmakta hakli.
Ne var kı bu kadında, vallahı ben merak ettım.Şimdi açıl yazacağım ama, çiftlerin bir cinsi münasebeti vardır değil mi?
Belki kadın adamı çok mutlu ediyordur ve hayatını olumlu etkilediğinden yapıyordur ya da adamda bu yönde sıkıntılar vardır ve ne olursa olsun bırakmasın diye alttan alıyordur.
Bunlar geneli, elbet istisnalar var ama.
Kendimizi gelinle özleştirdiğimiz için yorumlar böyleVay be yorumlara bak !
Bence kk bu konuda hiç objektif olamıyor.
Bi kere "baldız yüzüğü" nedir ya ???
Yok kv saçını boyatmış falan ayıp yahu. Resmen ne koparsak kârdır demişler.
O kadar açık ki adamın keriz gibi sömürüldüğü. Ha konu sahibi bu konuda bi şey yapabilir mi, bence de hayır. Ama en azından kendi annesine yapılan saygısızlığa sessiz kalmayabilir.
P pulli03 Bence para mevzusuna karışmayın, abiniz bunu anlayabilecek biri olsa daha yolun başında dönerdi zaten. Malesef o konu için yapabileceğiniz bi şey yok. Ama annenize karşı yapılan saygısızlığa asla sessiz kalmayın. Gerekirse kopsun ipler, daha iyi olur. Uzak durulması gereken bi tip bu yenge.
Not: Görümce değilim, görümcem de yok.
öncelkle söyleyeyım buradakilerin hepsi gelin oldugundan objektif bakamaz olaylara :) ..
kimse kimseyı sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda .. herkesin hataları olur olmustr tek taraflı değildir..
yengenz sizin eve gelip huzurszlk çıkarıyosa annenzde az ses çıkarsın .. mesela benm altlı ustlu otutuyoruz abimlerle.. bazen asagıya gelirler sebebpsiz tartısma çıkar yengemle abim arasında annem hemen hadi evinize sorununuzu evinzde çözun der evimde tartısma ıstemıyorum der sepetler.. Sizi bilemem ama annenizin buyukluğunu göstermesı lazım .. size birebir söylenen bişy olmadıkça bişy söylemenz olmaz..
bnm abimde saftiriktr ama ben mesela çözdum yengemi.. abiniz aklı vardır ne dersenz diyin sonnda siz kötu olursunz .. 1-2 sizi tutar kadın yıne bşy yapar abinizi kendsine çeker yatak odalarında basbasa kalan onlar unutmayın. .
bende yengemi çözdum br çok şeyi abimn fikriymiş gibi bana söyluyor abinle konustuk böle böle dedi diyor ama aslında abimn haberi yok çoğu seylerden bi kaç defa açığa da çıktı .. bende ona göre oynuyorum.. sende ona göre oyna.. ama dediğim gibi abimnn aklı da var fikri de koskaca adam ki evlenmiş..
Aynen buradaki kadınlar kendini gelin yerine koyup maksimum fayda üzerinden yorum yapıyor. Kazanan adam, eş aile ise kardeş de aile bu kadar karşı tarafın sırtından geçinme meraklısı olmaya gerek yok.Kendimizi gelinle özleştirdiğimiz için yorumlar böyle
Eminim kimse abisinin böyle bir kızla evlenmesini istemez
Yada oğulları büyüdüklerinde böyle bir aileyle dünür olmak istemezler
Konu sahibi abimle yengem çok geziyor tozuyorlar lüks yaşıyorlar diye dertlenmiyor
Öyle olsa herkes karşı çıkar
Ama ihtiyaç olmadığı halde damat parasıyla kuaföre gitmek yok baldız yüzüğü diye uyduruktan adet uydurmak yok kızkardeşinin nişanını kocana yaptırmak
Yuhh artık
Ben abiye daha çok sinir oldum yalnız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?