Yengemden bıktım artık!

Vay be yorumlara bak !
Bence kk bu konuda hiç objektif olamıyor.
Bi kere "baldız yüzüğü" nedir ya ???
Yok kv saçını boyatmış falan ayıp yahu. Resmen ne koparsak kârdır demişler.
O kadar açık ki adamın keriz gibi sömürüldüğü. Ha konu sahibi bu konuda bi şey yapabilir mi, bence de hayır. Ama en azından kendi annesine yapılan saygısızlığa sessiz kalmayabilir.

P pulli03 Bence para mevzusuna karışmayın, abiniz bunu anlayabilecek biri olsa daha yolun başında dönerdi zaten. Malesef o konu için yapabileceğiniz bi şey yok. Ama annenize karşı yapılan saygısızlığa asla sessiz kalmayın. Gerekirse kopsun ipler, daha iyi olur. Uzak durulması gereken bi tip bu yenge.

Not: Görümce değilim, görümcem de yok.

Ama mesele zaten o. Senin dediğinde gelin görümce için kredi çekilmesini istemiyor, kocası onun fikrini almadan çekmiş oluyor.
Ama konuda krediyi çeken abi çekmem dememiş gidip çekmiş yani durumundan memnun, konu sahibi birazdan abim memnun değil vs diye konuyu düzeltecek ama işte adam memnun olmasa yeter yaaa deyip gider.

Ne demek sadece düşüncemi açıkladım siz sağolun.Bazen de düşünceni söylerken hayır ben haklıyım sen yanlış düşünüyorsun vs diye üste çıkmaya çalışanlar var ki o daha beter.

Biraz objektif olun Allah aşkına karısına harcaması adamın gözüne batmaz ama hangi adam baldızının nişanı için kredi çekmeye bayılır? Dile getirmese de adamın bunu kendinin istediğini hiiiçç sanmıyorum. Erkek kardeşim yok ama kız kardeşimi düşünüyorum sırf sevdiği için sevdiği kişi tarafından zaafının kullanılıp maddi açıdan sömürülmesine ablası olarak elimden geldiğince karşı çıkardım, bu harcama eşi için olsa amenna ama burda gelin adamın zaafını kullanıyor çok açık.

Üstelik para yönetimi kazananın iradesine bağlı ise koca da karının fikrini almadan kendi kardeşi için nasıl çekemiyor onu anlamadım.

Son düzenleme:
Eşek olursan semer vuran çok olur sözünü bilirsiniz değil mi? Burdaki gizli özneyi bulunuz mâdem.Ne diyelim? Alan razı veren razı.Sorunun kaynağı yengen olabilir ama sorunu çözme imkanı varken çözmeyen de abin.Karışma hiç.Bence annenle de bu konuyu pek konuşup da kadını dertlendirme.Görüşmeyin abinlerle , görüşsen ne olacak sinir stresten başka? Abim kendine böyle yaptırsa ben abimden de soğurdum.

Yani söylemek istemedim ama yenge Şeymagiller tayfasından adamla evli olması durumu çok çok değiştirmiyor
Üstüne birde adamın annesine saygısızlığı huzursuzluk çıkarması çalışan kadını enayi yerine koyması var
Konu sahibi yine saygılı konuşuyor yengenin arkasından

Simdi insanlar tepki gosterecek ama pulli hanimcigim bu kadar da enayi olunmaz yani

Baldiz yuzugunu falan yorumlarda gordum.
Iyiki boyle bir abim yok.
Boyle bir insana ben saygi duyamazdim.
Esine ne yapiyorsan yap . Ailesine de yardimini edersin okey
Ama adama keriz gibi baldiz yuzugu baldiza nisan bilmem nesi adam cocuk gibi gelip size agliyor.

Ben gayet objektifim zaten :)
Adama silah zoruyla kredi çektirmediklerine göre adam istemese çekmez herhalde yani alan razı veren razı.
25 bilezik istediler diye gidip bu adam 25 bilezik yapıyorsa yine alan razı veren razı.
Kredi gibi konular eşin izniyle çekilmeli bence sonuçta evden belli bir miktar dışarıya gidiyor ee burada abisi de razı ki çekmiş yenge de razı.
Bu konulardan tek rahatsız olan görümce ve annesi.
Abisi çektiği krediyi ödeyemeyip kız kardeşinden ve annesinden borç istese lüks harcamalar yapıp ama geçinmeye paraları olmasa konu sahibine dert olsun da şu an öyle bir durumda da değiller.
Belli yaşa gelmiş evlenmiş karısıyla karar alıp kredi çekmiş bi sorun da yok ee konu sahibi niye durduk yere sinir oluyor.
Sonuçta abisinin parası, abisinin evliliği artık başka aile oldular. Paraları var ki harcıyorlar denir böyle durumda.
Hayır harcamasınlar çok lükse kaçıyorlar demek başkasının evliliğine, kesesine karışmak bence.
Başkasından borç istemedikleri sürece insanlar istediği gibi lüks yaşayabilirler onların tercihi.

Sadece adam degil ki aileside enayi yerine konmus . Nisani erkek tarafi yapar diyip yaptirmislar . Simdide diger kizin nisanini kendileri yapiyor , peki bu durumda ailede enayi yerine konmus olmuyor mu ? Bence aile rahatsiz olmakta hakli.

Sadece adam degil ki aileside enayi yerine konmus . Nisani erkek tarafi yapar diyip yaptirmislar . Simdide diger kizin nisanini kendileri yapiyor , peki bu durumda ailede enayi yerine konmus olmuyor mu ? Bence aile rahatsiz olmakta hakli.

O zaman yapmayacaktı aile, biz yapmıyoruz deyip kenara çekilecekti.
Zamanında her şeye tamam deyip sonra neden yaptık ki diye rahatsız olmanın anlamı yok. Olsa da iş işten geçmiş.
25 bilezik, onun yüzüğü şunun boyası fazla değil mi diye ailesi o zaman oturup konuşacaktı abisiyle
Dediğim gibi benim anladığım durumu iyi olan bir abi var yengenin bu parayı harcamasından rahatsız olan görümce ve kaynana var.
Çünkü konu ilk açıldığında sadece para mevzusu üzerineydi.

Ciddi yorum yapıyorum.Ben bu sekılde taleplerı olan aılelere , sız ne vereceksınız dıye sorarım.
Eger kız tarafının durumu yoksa bence bırsey talep etmeyede yuzu olmaması lazım.

öncelkle söyleyeyım buradakilerin hepsi gelin oldugundan objektif bakamaz olaylara :) ..

kimse kimseyı sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda .. herkesin hataları olur olmustr tek taraflı değildir..
yengenz sizin eve gelip huzurszlk çıkarıyosa annenzde az ses çıkarsın .. mesela benm altlı ustlu otutuyoruz abimlerle.. bazen asagıya gelirler sebebpsiz tartısma çıkar yengemle abim arasında annem hemen hadi evinize sorununuzu evinzde çözun der evimde tartısma ıstemıyorum der sepetler.. Sizi bilemem ama annenizin buyukluğunu göstermesı lazım .. size birebir söylenen bişy olmadıkça bişy söylemenz olmaz..
bnm abimde saftiriktr ama ben mesela çözdum yengemi.. abiniz aklı vardır ne dersenz diyin sonnda siz kötu olursunz .. 1-2 sizi tutar kadın yıne bşy yapar abinizi kendsine çeker yatak odalarında basbasa kalan onlar unutmayın. .
bende yengemi çözdum br çok şeyi abimn fikriymiş gibi bana söyluyor abinle konustuk böle böle dedi diyor ama aslında abimn haberi yok çoğu seylerden bi kaç defa açığa da çıktı .. bende ona göre oynuyorum.. sende ona göre oyna.. ama dediğim gibi abimnn aklı da var fikri de koskaca adam ki evlenmiş..

Ne var kı bu kadında, vallahı ben merak ettım.
Ben bazen halıları yıkatıcam dıyorum bırılerıne, esım sonra dıyorkı daha kırlı degıl. Bı otur be adam karısma su benım ıslerıme dedıgım oluyor. Ne var yanı bu hanımgelınde merak ettım.

Kendimizi gelinle özleştirdiğimiz için yorumlar böyle
Eminim kimse abisinin böyle bir kızla evlenmesini istemez
Yada oğulları büyüdüklerinde böyle bir aileyle dünür olmak istemezler

Konu sahibi abimle yengem çok geziyor tozuyorlar lüks yaşıyorlar diye dertlenmiyor
Öyle olsa herkes karşı çıkar
Ama ihtiyaç olmadığı halde damat parasıyla kuaföre gitmek yok baldız yüzüğü diye uyduruktan adet uydurmak yok kızkardeşinin nişanını kocana yaptırmak
Yuhh artık

Ben abiye daha çok sinir oldum yalnız

Nereden biliyorsun ya hem gelin hem görümcelerse ikisi aynı anda olunabiliyor biliyorsunuz değil mi ben öyleyim mesela hem gelinim, hem de görümceyim... Ama buradaki görümce meraklılığına asla kapılmadım hayatta, çünkü benim hayatım ayrı onlarınki ayrı...

"Ona göre oynamak" cümlesi de işin rengini epeyce açığa çıkarmış :))

Bu arada yengenizle ilgili somut hiç bir şey diyememişsiniz ama maşallah "ona göre oynamalar", bir takım planlar, yengenizi çözmeler vs vs... Ah bu gelinler ne yapıyorlar Allah aşkına bu erkeklerin kız kardeşlerine ve onların zavallı çocuklarına burada yazılanları okudukça basıyorum kahkahayı bazen... Cidden savaşa gider gibisiniz konu gelin olunca... Hiç bir şey diyemiyorsunuz ama çok şey diyorsunuz

Vallahi ben boyle bir gelinimiz in olmasini istemezdim ama abim le eşinin ilişkilerine de karışmazdım koskoca adam kendi aklı var sesini çıkarmıyorsa sonuçlarına katlanır sadece abinizle konusun annenize bisey anlatmasın kadın üzülmesin ondan sonra ne yaparlarsa yapsınlar insanlar da biraz uyanık olsun enayi durumuna düşmesinler yengeniz in çalışan kadınlara laf söylemesi konusuna da gelecek olursak abiniz iki gün sonra tekmeyi vurursa görür o zaman zengin koca bulup kraliçe gibi yaşamayı erkek parasına güvenip istifa etmenin ve çalışan kadınları kucumsemenin bedelini ağır öder

Aynen buradaki kadınlar kendini gelin yerine koyup maksimum fayda üzerinden yorum yapıyor. Kazanan adam, eş aile ise kardeş de aile bu kadar karşı tarafın sırtından geçinme meraklısı olmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…