- 18 Temmuz 2016
- 4.754
- 13.224
- 208
- Konu Sahibi Littlebluebird
-
Kendimi yerinize koyuyorum.
Annem hasta diyelim. Kız kardeşim annemi ziyarete gelmek isteyecek, eşi de bana böyle bir mesaj atacak öyle mi?
Sakin kalabilecek olanları tebrik ederim ama ben sakin kalamam. Direkt abime mesajın ekran görüntüsünü gönderir, "Bu ne demek oluyor, annen hasta ziyarete gelmen için karının keyfini mi bekleyeceğiz? Bu ne hadsizlik?" diye yazardım. Araları da bozulursa bozulsun, gelin hanımın keyfi annemden daha değerli değil. Kendi annesi hasta olsa böyle mi davranırdı bakalım? Haddini edebini bilsin herkes, sessiz falan kalmayın.
Haklisiniz. Ben de sakin degilim cok uzgunum. Bu uzgunlukle yanlis bir sey yaparim diye sizlere sordum.
Bisey demezsem kendimi ve annemi o kadar ezdirmis hissedecegim ki.
Annesi ya annesi. El insaf !
bu olayın evveliyatı mı var acaba?
Haklisiniz. Ben de sakin degilim cok uzgunum. Bu uzgunlukle yanlis bir sey yaparim diye sizlere sordum.
Bisey demezsem kendimi ve annemi o kadar ezdirmis hissedecegim ki.
Dersem ortalik karisir diye de cekiniyorum.
Annesi ya annesi. El insaf !
Sen gelinle inatlasmiyorsun simdi.hasta olan ve oglunu gormeyi cok isteyen annenin istegini yerine getirmeye calisiyorsun..gerekirse abini yonlendir bak elin kizi neler yapiyor.ara abini bize anlattigin gibi anlat annem rahatsiz seni istiyor diye.Benim icin onemli olan annemin abimi gormesi. Gercekten iyi degil ve gormeyi cok istiyor. Buna engel olursa benden hic beklemedigi tepkiler alacak. Bisey demiyorsam sirf bu yuzdendir ama bu uslup nedir bu mesaj nedir ?
Yok, nicin artik dedi bilmiyorum.
Hos nicin "tatlim" dedi onu da bilmiyorum. O da yeterince garip.
Belki bizim irademiz disinda olanlari bize bagladi tipki bunda oldugu gibi.
Dedigim gibi cok az gorusuyoruz.
Mesafeliyim kendi adima. Annem daha anac tabi.
Oglum kizim ,ikisi de onun evladi gozunde.
Ne bileyim abimi operse esini de oper.
Abime sevdigi yemegi yaparsa esine de yapar.
Ben daha resmiyim bu iliskide.
Yok, nicin artik dedi bilmiyorum.
canım senin yerinde olsam, yengeme bir şey yazmam, abime bu mesajı gönderirim, abi biz seni yönlendirmişiz, hasta annemizin yanına gel dememiz seni yönlendirdiğimiz anlamına mı geliyor falan derdimCok uzgunum.
Abim 2 yillik evli isi geregi ara ara sehir disina cikmasi gerekiyor, 1 hafta kalip donuyor.
Abimle farkli sehirlerde yasiyoruz. Yengemle mesafeli bir iliskimiz var. Annemin bakis acisi onlar mutlu olsun da gerisi onemli degil oldu her zaman.
Evine cok gitmisligimiz yoktur, onlar da arada sirada gelir.
Annem son zamanlarda hasta. Bunun da etkisiyle cok duygusal ve abimii asiri ozluyor. Bana kac kez abimin ismiyle seslendi. Hastaligi sehir disina yolculuga engel bu yuzden gidemiyor.
Neyse abimin yine teftisi cikti, annem de oglum seni cok ozledim keske buraya ciksa dedi. Gelsin diye degil de keske oyle bir sans olsa gibi dedi.
Abim de ben soyleyeyim belki oraya verirler ya da oraya beni gonderirler demis.
Annem de cok mutlu oldu tabi. Hatta kizim da gelsin demis de abim onun isi var izin alamaz demis.
Bugun de yengem mesaj atmis.
"Tatlim abini yonlendirmeseniz artik ? Kac yasima gelmis dimi ama yani?"
Cok uzuldum. Abime de bisey demiyorum ara bozucu gibi. Ona bisey demem.
Anneme anlatsam cok uzulecek.
Ne yapayim ben ?
Yengeme ne diyeyim ?
Kesinlike katılıyorum .“Dediğin gibi, kaç yaşına gelmiş bir adam sonuçta. Biz herhangi bir yönlendirme yapmıyoruz, sen de yapmazsan kendi kararını kendi verebilir” diyebilirsiniz...
eğer yengeniz kötü kalpli biri değilse durduk yere yazmaz..
demek ki kötü kalpli..
ki bence herşeyin bir sebebi vardır..
haa abiniz hasta annenizin yanına zaten kendi isteğiyle gelmiyorsa yahut illa sizden gel demenizi bekliyip öyle geliyorsa o da ayrı bir vaka, yengenizden önce abinizin bu davranışını dert edinin.
Simdi siz ne demek istiyorsunuz?
Aslinda ben ve annem canavariz. Yengem de bana bu yuzden "artik" mi dedi ?
Yengem abimin benimle ve annemle ilgilenmesinden hosnut degil. Bu cok mu karsilasilmayan bir durum ?
Zaten az gorusuyoruz.
Artik iyi midir kotu mudur vicdani buraya kadar midir ben bilmem. Ben Allah'a havale ederim herkes kalbindekini yasar buna da inanirim.
Her ne olursa olsun bir anne hastaysa boyle bir sey denilmez.
Isterse annem dunyanin en cirkin kaynanasi olsun ki su ihtimali yazarken bile rahatsizim cunku oglu icin tamamen susan bir kadin, oglunu gormeye hakki var.
Sen bisey dersen yenge hakli olur
Cevap vermezsende sen hakli olursun
Annene durumdan bahsetme..
Ama bir dakika düşünme at o mesajı abine,amaç yönlendirme yapmak değil sadece annemin özlemiydi abi böyle düşüneceginizi bilsem anneme o konuşmayı yaptırmazdim yaz yolla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?