- 15 Temmuz 2013
- 1.380
- 283
- 123
tabi tabi, geç olsun güç olmasın, insan çok sabırsızlanıyor değil mi? Biran önce süreç başlasın istiyor. Herşeyin başı sağlık, sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi. İnşallah ennn kısa zamanda bağışıklığın olur canım. Hem bebişinin hem de senin sağlığın biçin bir ay dediğimiz nedir ki, çabuk geçer.
sabırsızlık hemde çok fena derecede.süreç başlasın istiyorum.amin inşallah.sen ne durumdasın sende mi tedavi oluyorsun?
Ben perşembe günü iğnelere başladım. Bugün 4. iğnemi yapacağım. Çarşamba günü de kontrolüm var. Sanırım doz ayarlaması yapılacak veya doz aynı kalacak yumurtalarımın gelişimine göre. Bu ay içinde aşılamam olur inşallah bir aksilik çıkmazsa.
Allah hepimizin ağzından duysun canım allah hepimize şu mübarek ayda güzel hayırlı haberler ersin herkesin muradını versin ben inanıyorum ki burda hepimiz inşallah çifte bayram yapalım.Allahım sana da hayırlısıyla bir bebiş versin :) Zaten insanın bir başkası için ettiği dua daha çok kabul olurmuş.Herkes birbirine dua etsin
inş çıkmaz bi aksilik bebişine kavuşursunne zaman başlanıyor tedaviye nasıl oluyor bilgi verir msn benden deneyimlisin sizdeki problem ne?
kızlar benim de yarın sabah aşılamam var duanızı eksik etmeyinrabbim inş bu sefer yüzümü güldürür çifte bayram yaparım
kızlar benim de yarın sabah aşılamam var duanızı eksik etmeyinrabbim inş bu sefer yüzümü güldürür çifte bayram yaparım
Merhaba canim simdiden hayirli olsun asilaman. Rabbim dualarimizi kabul edet ins. guzel haberlerle don bize :) Allah yardimcin olsun ...
Sen içini ferah tut ve olacağına inan, bebişinin sıkı sıkı sana tutunacağını düşün :) Dualarım seninle
Bir iki sayfa önce bahsettim bugüne kadarki hikayemden, oradan bakabilirsin. Benimki sebebi anlaşılamayan infertilite diye geçti. Bir yıldır şu an gittiğim doktorum takip ediyor beni. Yumurtalık ve rahim takibimi zaten yaptı bu süreçte. Üç ay önce de artık beklememizin anlamı yok aşılama yapıcaz dedi. Ve aşılama sürecim şöyle başladı: İki ay üstüste adetin 3. günü yapılan hormon tahlillerim ve hemogramım yapıldı.3. ay da rahim filmim çekildi. Bu ay da tedaviye başladık. Bir sorun yok görünüyor. Ben daha küçük bir şehirde yaşadığım için tedavime İzmir'de başladık. Tüm tahlillerimi ve rahim filmimi yaşadığım yerde yaptırdım. Rahimim hafif sola yatıkmış ve bu nedenle filmimi çok iyi çekememiş buradaki jinekolog o yüzden tüplerimden birini tam anlayamadılar aslında. Doktorum tekrar tekrar o acıyı çektirmeyelim sana tıkalı olduğunu bile varsaysak tek tüp bile aşılamamız için yeterli dedi.
Adet olduğum gün doktoruma haber verdim ve ertesi gün çağırdı, adetimin ikinci günü başladık tedaviye. Gonal-F isimli hormon iğnesini verdi yumurtalarımın gelişimi için, bunun yanında inofolic diye bir toz kullanıyorum ve de bebek aspirini. Yumurta foliküllerim yeterince geliştiğinde çatlatma iğnesi yapıcam ve bir de vajinal jel verdi sanırım o da embriyonun rahime tutunmasını destekleyen bir şey. Onu ben dediğimde kullanmaya başlayacaksın dedi. Umarım aydınlatıcı olmuşumdur :)
Guzelmis valla gerci bende arada oyle yapiyorum kendimi hamileymis gibi hissediyorum bebegim benimle diyorum onun karninda oldugunu dusunuyorum hamile gibi davraniyorum hem kendimi iyi hissettiro hemde iyi dusiniyim iyi olsun diyorum. Pozitif enerji pozitiflik getirir,, tabi bol bol da dua etmeli su hale bak neler yapiyoruz yaa :) Kimbilir baskalari daha neler yapiyordur :)Estafurullah canımm ne cahilliği. Çok sağlık sorunum olunca moralim de çok bozuldu haliyle... Hani şu çok popüler olan olumlu düşüncelerin güçleri hakkındaki kitaplar, secret, düşünce gücüyle tedavi vs. gibi kitaplar okudum bu süreçte. Hepsinde yazan şeylerin ana fikri aynı aslında. Secret kitabının belgeselini çekmişler, onu izlemenizi tavsiye ederim. çok güzel bir özet olmuş :) Neyse ben onca okuduklarımdan sonra çalışmalara başladım, iyi düşün, olumlu düşün diye hep kendime telkinlerde bulunuyordum ama konsantre olamıyor insan bir problemi varsa hele ki... Geceleri yattığımda dua ediyorum, herşeyin çok güzel olduğunu hayal ediyorum ama uyuyakalıyorumSonra düşünüp taşınıp dedim ki, en çok kendimle başbaşa kaldığım yer banyo. Bir de her gün, kış günü bile günaşırı duş alıyoruz falan. Her duşa girdiğimde gözlerimi kapatıp hayal ediyordum, hani belgesellerde vücut içinde olup bitenlerin animasyonları, gerçeğe yakın görüntüleri olur ya, tıpkı onun gibi... Kistimin giderek küçüldüğünü hayal edip gözümde canlandırıyordum. Vücudumdaki sağlıklı hücreler onun yerini alıyor, her şey normale dönüyor gibi düşünüyordum içimi bi sevinç kaplıyordu. Bu olumlu düşünme, gözümde canlandırma faaliyetimden bir ay sonra kontrol için gittiğimde doktorum kistin yok olmuş, bu kadar kısa sürede, harika... dediğinde gözlerim yuvalarından fırladı. Aynı şey, bebiş için yapabilir miyim diye uğraşıp duruyorum ama yine tam olarak konsantre olamıyorum, bazen tedirginliğim ağır basıyor. Aslında birlikte böyle güzel düşünme zinciri mi yapsak, bir elin nesi var iki elin sesi var. Birbirimizi tetikleriz
Çok doğru söylüyorsun canım. Ama sakın üzülme moralini yüksek tut. Bak hepimiz farklı farklı hikayelerle geldik ve ortak amacımız var, birbirimizi çok iyi anlıyoruz. İyi ki bu paylaşım alanı var. İnşallah hamiş oluruz sonra da tatlı bebişlerimiz olur da burada onlarla ilgili sohbetler ederiz
İns canim ins. olsunlarda Aneler ve bebekleri topiginede konusuruz ama ben burdaki arkadaslarlada sohpet etmek isterim baksana hamile kalan baska topige gitmeyi birak k.k. bir daha girmiyo bile :)
merhaba arkadaşlar bende aşılamaya yeni başlıcam yardımlarınıza ihtiyacım var.eşimin sayı ve hareket azlıgı var.Fakat aşılamaya başlamadan önce yenmem gereken ıgm toxoplasmam varbunun hakkında bilginiz var mı? 1,5 ayda 2 kan alındı ikisinde de çıktı şimdi 3.kanı vercem gitsin artık şu bakteri ne zaman başlanır?nasıl olur?dikkat etmem gereken neler var?
Bir iki sayfa önce bahsettim bugüne kadarki hikayemden, oradan bakabilirsin. Benimki sebebi anlaşılamayan infertilite diye geçti. Bir yıldır şu an gittiğim doktorum takip ediyor beni. Yumurtalık ve rahim takibimi zaten yaptı bu süreçte. Üç ay önce de artık beklememizin anlamı yok aşılama yapıcaz dedi. Ve aşılama sürecim şöyle başladı: İki ay üstüste adetin 3. günü yapılan hormon tahlillerim ve hemogramım yapıldı.3. ay da rahim filmim çekildi. Bu ay da tedaviye başladık. Bir sorun yok görünüyor. Ben daha küçük bir şehirde yaşadığım için tedavime İzmir'de başladık. Tüm tahlillerimi ve rahim filmimi yaşadığım yerde yaptırdım. Rahimim hafif sola yatıkmış ve bu nedenle filmimi çok iyi çekememiş buradaki jinekolog o yüzden tüplerimden birini tam anlayamadılar aslında. Doktorum tekrar tekrar o acıyı çektirmeyelim sana tıkalı olduğunu bile varsaysak tek tüp bile aşılamamız için yeterli dedi.
Adet olduğum gün doktoruma haber verdim ve ertesi gün çağırdı, adetimin ikinci günü başladık tedaviye. Gonal-F isimli hormon iğnesini verdi yumurtalarımın gelişimi için, bunun yanında inofolic diye bir toz kullanıyorum ve de bebek aspirini. Yumurta foliküllerim yeterince geliştiğinde çatlatma iğnesi yapıcam ve bir de vajinal jel verdi sanırım o da embriyonun rahime tutunmasını destekleyen bir şey. Onu ben dediğimde kullanmaya başlayacaksın dedi. Umarım aydınlatıcı olmuşumdur :)
Canim simdi okudumda seninde rahim sola deviye imis benimde saga deviye yani saga yatik. basta cok korktum ama onume gele dr. ve hemsireye ebeye sordum internettende baktim hic sorun olmadigini soyluyorlar . senin dr. un sana bu konuda birsey dedimi. ? Benim rahim filmim rahat cekildi niye cekemediler seninkini anlamadim... Ama dr. dedigi gibi en kotu ihtimal bile olsa biri kesin acik asilama icin yeterde artar bile :)
Canim simdi okudumda seninde rahim sola deviye imis benimde saga deviye yani saga yatik. basta cok korktum ama onume gele dr. ve hemsireye ebeye sordum internettende baktim hic sorun olmadigini soyluyorlar . senin dr. un sana bu konuda birsey dedimi. ? Benim rahim filmim rahat cekildi niye cekemediler seninkini anlamadim... Ama dr. dedigi gibi en kotu ihtimal bile olsa biri kesin acik asilama icin yeterde artar bile :)
Biz öyle olmayalım o zaman :13: senin aşılaman oldu değil mi? Kaç gün oldu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?