Yeni Bir Hayat

Yeni Bir Hayat'ın Yaş Ortalaması...

• Ankete Katılan
    1.174

yenidendoğdum canım günaydın,
düşüncelerinde haklısın, nacizane fikrimi paylaşmak istiyorum,
evliliğin daha çok yeni bu yüzden bence taşınmamalısın, sanki biraz daha sonra taşınmalısınız.
Ev senin evin ve bi garantiniz var, yeni bir borca girerek risk alabilirsiniz.
Evin kirasınıda ekleyip maaşlarınızdan kredi ödemesi yapılabilir gibi geldi. İnsanların ne düşündüklerini bende çok umursamam ama yeni ev aldıktan sonra isterseniz yine o evde oturabilirsin. Erkeklere çok rahatlık vermemek lazım kuzum ya önce elini taşın altına soksunlar biraz :)

tatlımmm bence kimin ne dediği önemli değil..önemli olan sen ne istiyorsun..
hesaba göre baya zorlanırsınız kuzum..hele birde 2. bir çocuk olursa..hep kendini çalışacak diye hesap ediyorsun..ama ya 2.bbek gelince çalışamazsan bişi olursa :44::44:
bu arada amca, amca oğlu, dğkkan hepsi aynı binada..ailen eğer anlayışlı ise çok sıkı fıkı olmazla galiba..ayriyeten eşin bunu bilerek oraya taşınmak istiyorsa onun için sorun yok demektir..

ben senin yerinde olsam o eve çok fazla masraf yapmadan oturudum 5 yıl falan..o arada yeni ev için para biriktirirdim..ardınxan bu evi satar, biriktirdiğim parayı üstüne koyar istediğim gibi istediğğim yerden ev alırdım tatlım..tabi sen bilirsin

canım ev alırsak zaten dırek gececeız cunku o evınkırasıyla kredının yarısını odemeyı dusunuyoruz cunku baska turlu ıkımızınde maası 2500 bın tutuyor bu paraya ev alınamaz dıye dusunuyorum
erkeklerı rahatlamamak adına dıyorsun aslında bundada haklısın sen farklıb ı yone dıkkat cektın zaten eve gecmezsem emlakcıya verılcek ve bı kac gun ıcınde kıraya versınler dıye
veya ben gececeksem ( once abım bı sok gecırır) sonra babam
tadılatı ıvırı zıvırı 3 ayı bulur zaten

Etrafta kötü örneklerde olunca her şeyi 1000 kez düşünmek gerekiyor be kuzum.
Sen güçlü ve akıllı bi kızsın en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Hayırlısı kısmet olur inşallah.

ya benımdır ya kara topragın ulenn
kafa olarak ben grı seylerı barındıramıyorum ya sıyah ya beyaz yanı bastan tasınıcam para bırıktıreyım dersem suanda kırada oturmayaı tercıh ederım cunku benım kırad aoturdugum daıryle o daıre arasında 200 lıra fark var her ay 200 lıra fazla bırıktırebılırım o evın kırasıylan :S
kendımı hep calısıcak gıbı gormek zorundayım kısa surelı anca calısmam ama hep calısmam laızm benım ege ıcın rahat olmamaız ıcın ya pıyango vurursa kocam zaten calıstırmaz

amcam pek karısmaz gecmıs deneyımımden bahsedeyım ama mangal yapar haber vermez ıcerısı duman dolar
tv muzık acarsan kapına gelebılır
ust kattakı uzerıne halı sılkeyebılır
ust kattakı gelebılır
ama onada cok yuz vermem bana cok sık gırıyordu onceden sımdıe aramızfena degıl ıyı sayılır yanı orta hallı gelın yanı bu cok yuz vermezsem belkı okadar burun sokamaz
ama bı yere gıdıp ge lırken dukkanalrın onunden gecerken ben bana nereye nereden nıcın napcan gııb sorulara gelemem ben suanda egeyle kafam esıyor hafta sonu alıyorum cıkıyorum bı parka gelıyorum onu uyutup ısıme bakıyorum naptın ne ettın dıyen yok
gecmıste soruyorlardı hep cunku
bırde yengem annesıyle yasıyor annesıde cocuklarla hep dukkanda ama sımdı ben ust katta oturunca zırt pırt gelsınler hıc ama hıc sıtemem
babam su daıreyı satamadı gıttı ne ınat cıktı ya

kuuzm okudum yazdıkalrını senin yerinde olsam babanın evind eoturururm 30 40 milyar masraf yapma gerekli dzelecek yerleri varsa onalrı yaptır paran dursun 10 yıl boyunca sıkıntı çekeceksin önünde ev var elalemin ne dediği önemli değil bi sıkıntı içinde yaşamak var bide rahat ye iç gezmek var yani snein yerinde olsam babamın evşinde otururum elaleme kira kredi ödememe yine para biriktişrirm istyanın dediğigi 5 sene oturur paranı biriktir bi ev alırsınız yşne burayıyine kiratya verirsin bişey yaparsın ne gerek var şimiden sıkıntı çekemte bide ikinci bebek olursa daha vahim içten çıkma duurmun olur ne gerek var kendini sık boğaz etmeye gecmiş gecmiştee kaldıııııııkocanada söle anlat eskiden eski kocamla burda oturduk ben gecmişi sildim sana gelldimmm deeeeee hayatuım sıkılmanın anlamı yok boştan yereeeee

bence siz ev alma durumunu biraz erteleyin...şu anda bu kafa karışıklığı ile alırsanız pişman olabilirsiniz..biraz oturduğunuz evin tadını çıkarın..daha yeni evlisiniz yahuu

haaaaaaaa öleyse ozmn hiç oturma bizde bir ailece oturduk üç aile silker yukardan alağıya 3 kere cam sildiğimi bilirim amcamgille aynı binadaydık oturma ozmn bu evi satınn ev alın başka yerden bencveeeeeeeeee huzurun olmz tatlım bizde yaşadık öle öle birileriyse hiçç oturma derimmmmm evi satın nie stamıyosunuz başka yerden alınnnn

turkuaza bu konuyu hıc gundemde yokken telefonda bahsetmıstım bakalım o ne dıyecek

evet paramı bırıktırırım guzel bı ev olursa gecerım guzel olmazsa ev oturmaya devam ederım oturdugum yerde yatırım amaclı alırım nasılkı anamızdan babamızdan bekledıysek bızdende beklıcekler
cocuklar ıcın bı yatırım onur 2.cocuk ne olacak dedı bunları hıc hesaba koymuyorsun hastalıgı zarurı gıysı ıhtıyacı ıcın bıle 350 lıra para kalıyor dedı
gencız ne gerek var buna dedı
ıstersen hemen yarın fayanasları yaptırmaya baslıyayım ne ıstıyorsan en alasını yaptıralım oturalım eger rızan varsa senı rahatsız etmeeycekse dedı
annemede anlattım sabah oda bı sok oldu bız onurdan boyle bısey beklemıyorduk cunku hatta o o apartmana bıle gırmeyı reddıyordu kı yukarıda amca olguna gıttıkten sonra 2-3 kere catı dedıgım eyrde bu evın ust katı oraya gıttık belkıde bısey hıssetmedı bılemıyorum

ama evın ıcını degıstırırım cunku bazı seyler onların yaptırdıgı seyden kaldı her ne kadar gerı odesede sonra babam soker atarım onları gozum gormez

kızlar gunaydın
dırek konuya gırıyorum yenıdendoğdum sayfanın sonuna yetiştim okudum bıraz.. bende duşuncelerımı soylemek ıstıyorum. şimdi halı hazırda ev varken nerden baksan yuz-yuzellı bınliralrık borca gırıp başka bır ev almak bana mantıksız gelıyor canım ne bıleyım... ama sıkıntı var mı var... akrabalarının orada olması bıraz sıkıntı bence.... yanı sureklı gelıp gıtmeseler bıle azıcık bı munakaşanız olsa bıle herkes duyar herhalde..bırde şu yönü varkı eşin şimdi tamam diyo ama ilerde kendını ezik hissederde senden acısını çıkarmaya çalışırsa lafla sözle... bu daha kötu....
sen olsan napardın dıyosan... ben olsam masraf yapmadan o eve gecerdim....ve bırıkım yapmaya başlardım..kıraya verıyo gıbı herr ay atarsınız kenara...sonra gıdışata göre bakarsınız mutlusanız sorun yok...mutlu olmazsanız her an çıkabılırsınız nasıll olsa masraf yapmadınız....
geçmişte geçmişte kalsın boşver....ev aynı olabılır ama gecmişini unutturacak bır adam var yanında.... Nazar

cnm sen evden çok etrafdakilerin sana yapacakları ihtimalelri düşünüp kafanı karıştırıyorsun.

Allah yardımcın olsun

günaydın güzel gelinler

günaydın canmmmmm

altakı ve usttekı bırbırlerıyle konusmuyorlar ve zırtlasıyorlar
arada olan bana oluıyordu
ama herhalde ben balkonları kapattırırım ıkı cephedede balkon var buyuk
ayrıca cok ayıp ve edepsızlık
ne dıyebılırım
babam evı satmak ıstemıyor arsa tapulu cunku tek tek tapu ayırsa karısık mal varlıgı var bodrum ve catı payı olaraktan o ıslere gırmekıstemıyor

benimde annemlerin karşı dairesi var..babam dedi kiracıyı çıkaralım eve bakım yaptıralım..oturun para biriktirin..sonra ev alıp çıkın dedi..ama aynı apartmanda halamda var..ben kesinlikle rahat olamayacğımızı düşündüm..ne yapsak etsek haberleir olacak..birgün sormasalar dier gün soracaklar..sürekli gelip gitmek isteyecekler..bu eşimle aramı bozar diye kabul etmedim..eşimliede aynı fikirde olduk..belki bebek olunca gidebiliriz oraya..çünkü çalışırsam eğer annem bakıcak bebeğe kolaylık olur

yenidendoğdum geçmişi atlayarak okudum. sanırım çoğunluk oturman düşüncesinde kızlar
ben aynı fikir değilim. kendimi sen yerine koyup yaşadıklarını kısmen bilen biri olrak, büyük konuşmayı hiç sevmem ama kirada olmayı yeğelerim. ne olursa olsun o evde başka biri ile anıların var kötü anılar. kocan vardiyadayken tek başına bunalıyorsun o evde tek nasıl yapacak. geçmişin etrafına sarma düşüncesi beni çok huzursuz eder. ben azıcık aşım ağrısız başım derim. hemde ordan kira gelmeye başladığında şimdiki evinin kirasını karşıladığını düşünürsen aslında kirada değilmiş gibi oluyor.
ayrıca bendeğil 170000- tatile gidememek vs 20 yıl gene borç ödemeyi huzuruma mutluluğuma asla değişmem.

yenidendogdum canım bende aynen cilt ve isyanım gibi düşünüyorum kimin ne dediği önemli olmamalı senin için kendini geleceğini en önemlisi oğlunu düşün böyle skıntıdasıbız ve gerek yoktur muhakkak o kadara tadilata düzeltmen gereken yerleri düzel sadece
orada oturkende biraz birikim yapın sonra dilediğin gibi evini al kuzumm

aynısını bende yazım kuzum..masraf yapmadan otururum..biraz kendimi sıkar 5 yılda iyi bir para biriktiririm..sonra bu evi satar üstüne para koyar kendime en güzelinden evimi alırdımm ohh miss gibi

tesekkur ederım canım yorumların ıcın
sız masraf yapmayın dıyorsunuz ama bazı seylerı sılıp atmak ıcın o mutfak dolabını atmam gerek mesela
:S gormezdende gelınebılır
ama belkıde bazı seylerı degıstırdım aynı degılız havası vermek ıcınmı ıcten ıce bılemıyorum
esımın sonradan ezık hıssederse ve benı yerse bende onun kafasını kırarım
bılemıyorum ya mal varsa ıkı dert yoksa bı dert en azından

dün eşimle veimizi temizledik topladıkk o sildi ben süpürdüm hallettik çamaşırları yıkadım sbaah astımmm bakalım akşama iki posta daha yıkıycmmm yemeğimde var dün tiramisüyu yaptımmm bugün yicez çok kolay oluyomus tadı güzel olursa hep yaparım bimden aldım malzemeleri kedi dilini :)

Eki Görüntüle 563271

Son düzenleme:
yenidendoğdum sen evin satılması konusunda kararlı ve azimle durursan o ev satılır. sen yeterki kararlılığını ve istediğini net bir şekilde belirt. ayrıca bana kimse alınmasın ama ben ne kız nede erkek ailesine yakınlığı çok doğru bulmuyorum (istisnalar vardır elbet mesela good kv maşallah )
bide yapı olarak sevmem zaten öyle vıçvıçvıç mıçmıçmıç ilişkileri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…