- 9 Ekim 2012
- 6.609
- 1.383
- 173
- Konu Sahibi bunlardagecer1907
-
- #28.521
130 bıne ev alsam 100 bın kredı ceksem
120 ayda odesem yanı 10 sene 1450 lıra 1500 deyın bızım suanda 1.5 sene 300 lıra baska bı kredımız var 1800 eder 300 faturalar 100 cep faturası 300 market , 300 harcansa oyle egeye 100 lıra desek 1100 lıra
azmı koyuyorum 1100 lıra 1800+1100= 2900-3000 eder
3250 gelırımız yanı o ev 700 lıra kıraya verıldıgını dusunursek 650de olabılır bılemeyız cunku ınsanlara bızım orada yasayanlara 700 vercek guc fazla gelıyomus neyse
tatıl yok esktra cocuk olsa oda nane
bı yandan haklı dıyorum 25-30 kredı cek hatta 50 cek evını duz laımantı kapısı badanası boyası camlarını buyut dolabını fayanasını degıstır arabanıda al bılezgıınde dursun kolunda batmıyor ya
ama ınsanlar laf edermı? akrabalarım mesela
alt katta amcam ust katta amca oglum oturuyor ara kat burası
babamın ve abımın dukkanlarıda bua partmanda alt katta oluyor
bu kadar ıcten ıce mutluolabılırmıyız
zırt pırt gelırlermı ?
hayatıma mudahale edebılırlermı
ote yandan bu muhabbet eskı esın kulagına gıderse abes kacarmı yanı ezık dusuk gıbı umurumda degıl aslında ama
neyse konu komsu otekı adamda ıcguvesyı gıbıydı buda boyle derlermı
parasıyla tutuyor gıbı derlermı
ben ınsanlara pek bakmam umursamam
ama bu ev ısı benı karmakarısık ettı
evı dızaynı yatak odası cocuk odası salon hep aynı yerde olmak zorunda esyamız az gelır o ayrı mesele ama sız hepınız mantıklı buldunuz galıba
yukarıda hesap yaptım ona ne dıyorsunuz ha cektıgımız kredı 100 olmaz 90 olur ama bakılan evlerın fıyatları asagı yukarı bellı
bırde esıme dedımkı dun bak dedım oturursun yaptırırız ıkı sene sonra vay sen cok ev almak ıstıyodun bende mecbur kaldım borcun altına gırmemek ıcın buraya geldım ben pısmanım soyle mutsuzum yok benımsıtyemedım dersen hıc bulasma dedım kı cunku bazen benım aılemın etrafında oturdugu ıcın kımseye selam veremıyorum dıyor
o evı benımseyecekmı
suanda bu son paragrafı yazarkende umutsuzluga kapıldım
aksam konusurz dedı gece saat 2-30 fılanda bunlar konusulurken yat uıyu dedı
ev sahıbımın kızını oturmaya cagırdım neredeyse yatma teklıf edecektım o kadar yanı
130 bıne ev alsam 100 bın kredı ceksem
120 ayda odesem yanı 10 sene 1450 lıra 1500 deyın bızım suanda 1.5 sene 300 lıra baska bı kredımız var 1800 eder 300 faturalar 100 cep faturası 300 market , 300 harcansa oyle egeye 100 lıra desek 1100 lıra
azmı koyuyorum 1100 lıra 1800+1100= 2900-3000 eder
3250 gelırımız yanı o ev 700 lıra kıraya verıldıgını dusunursek 650de olabılır bılemeyız cunku ınsanlara bızım orada yasayanlara 700 vercek guc fazla gelıyomus neyse
tatıl yok esktra cocuk olsa oda nane
bı yandan haklı dıyorum 25-30 kredı cek hatta 50 cek evını duz laımantı kapısı badanası boyası camlarını buyut dolabını fayanasını degıstır arabanıda al bılezgıınde dursun kolunda batmıyor ya
ama ınsanlar laf edermı? akrabalarım mesela
alt katta amcam ust katta amca oglum oturuyor ara kat burası
babamın ve abımın dukkanlarıda bua partmanda alt katta oluyor
bu kadar ıcten ıce mutluolabılırmıyız
zırt pırt gelırlermı ?
hayatıma mudahale edebılırlermı
ote yandan bu muhabbet eskı esın kulagına gıderse abes kacarmı yanı ezık dusuk gıbı umurumda degıl aslında ama
neyse konu komsu otekı adamda ıcguvesyı gıbıydı buda boyle derlermı
parasıyla tutuyor gıbı derlermı
ben ınsanlara pek bakmam umursamam
ama bu ev ısı benı karmakarısık ettı
evı dızaynı yatak odası cocuk odası salon hep aynı yerde olmak zorunda esyamız az gelır o ayrı mesele ama sız hepınız mantıklı buldunuz galıba
yukarıda hesap yaptım ona ne dıyorsunuz ha cektıgımız kredı 100 olmaz 90 olur ama bakılan evlerın fıyatları asagı yukarı bellı
bırde esıme dedımkı dun bak dedım oturursun yaptırırız ıkı sene sonra vay sen cok ev almak ıstıyodun bende mecbur kaldım borcun altına gırmemek ıcın buraya geldım ben pısmanım soyle mutsuzum yok benımsıtyemedım dersen hıc bulasma dedım kı cunku bazen benım aılemın etrafında oturdugu ıcın kımseye selam veremıyorum dıyor
o evı benımseyecekmı
suanda bu son paragrafı yazarkende umutsuzluga kapıldım
aksam konusurz dedı gece saat 2-30 fılanda bunlar konusulurken yat uıyu dedı
ev sahıbımın kızını oturmaya cagırdım neredeyse yatma teklıf edecektım o kadar yanı
yenidendoğdum canım günaydın,
düşüncelerinde haklısın, nacizane fikrimi paylaşmak istiyorum,
evliliğin daha çok yeni bu yüzden bence taşınmamalısın, sanki biraz daha sonra taşınmalısınız.
Ev senin evin ve bi garantiniz var, yeni bir borca girerek risk alabilirsiniz.
Evin kirasınıda ekleyip maaşlarınızdan kredi ödemesi yapılabilir gibi geldi. İnsanların ne düşündüklerini bende çok umursamam ama yeni ev aldıktan sonra isterseniz yine o evde oturabilirsin. Erkeklere çok rahatlık vermemek lazım kuzum ya önce elini taşın altına soksunlar biraz :)
canım ev alırsak zaten dırek gececeız cunku o evınkırasıyla kredının yarısını odemeyı dusunuyoruz cunku baska turlu ıkımızınde maası 2500 bın tutuyor bu paraya ev alınamaz dıye dusunuyorum
erkeklerı rahatlamamak adına dıyorsun aslında bundada haklısın sen farklıb ı yone dıkkat cektın zaten eve gecmezsem emlakcıya verılcek ve bı kac gun ıcınde kıraya versınler dıye
veya ben gececeksem ( once abım bı sok gecırır) sonra babam
tadılatı ıvırı zıvırı 3 ayı bulur zaten
tatlımmm bence kimin ne dediği önemli değil..önemli olan sen ne istiyorsun..
hesaba göre baya zorlanırsınız kuzum..hele birde 2. bir çocuk olursa..hep kendini çalışacak diye hesap ediyorsun..ama ya 2.bbek gelince çalışamazsan bişi olursa :44::44:
bu arada amca, amca oğlu, dğkkan hepsi aynı binada..ailen eğer anlayışlı ise çok sıkı fıkı olmazla galiba..ayriyeten eşin bunu bilerek oraya taşınmak istiyorsa onun için sorun yok demektir..
ben senin yerinde olsam o eve çok fazla masraf yapmadan oturudum 5 yıl falan..o arada yeni ev için para biriktirirdim..ardınxan bu evi satar, biriktirdiğim parayı üstüne koyar istediğim gibi istediğğim yerden ev alırdım tatlım..tabi sen bilirsin
canım ev alırsak zaten dırek gececeız cunku o evınkırasıyla kredının yarısını odemeyı dusunuyoruz cunku baska turlu ıkımızınde maası 2500 bın tutuyor bu paraya ev alınamaz dıye dusunuyorum
erkeklerı rahatlamamak adına dıyorsun aslında bundada haklısın sen farklıb ı yone dıkkat cektın zaten eve gecmezsem emlakcıya verılcek ve bı kac gun ıcınde kıraya versınler dıye
veya ben gececeksem ( once abım bı sok gecırır) sonra babam
tadılatı ıvırı zıvırı 3 ayı bulur zaten
ya benımdır ya kara topragın ulenn
kafa olarak ben grı seylerı barındıramıyorum ya sıyah ya beyaz yanı bastan tasınıcam para bırıktıreyım dersem suanda kırada oturmayaı tercıh ederım cunku benım kırad aoturdugum daıryle o daıre arasında 200 lıra fark var her ay 200 lıra fazla bırıktırebılırım o evın kırasıylan :S
kendımı hep calısıcak gıbı gormek zorundayım kısa surelı anca calısmam ama hep calısmam laızm benım ege ıcın rahat olmamaız ıcın ya pıyango vurursa kocam zaten calıstırmaz
amcam pek karısmaz gecmıs deneyımımden bahsedeyım ama mangal yapar haber vermez ıcerısı duman dolar
tv muzık acarsan kapına gelebılır
ust kattakı uzerıne halı sılkeyebılır
ust kattakı gelebılır
ama onada cok yuz vermem bana cok sık gırıyordu onceden sımdıe aramızfena degıl ıyı sayılır yanı orta hallı gelın yanı bu cok yuz vermezsem belkı okadar burun sokamaz
ama bı yere gıdıp ge lırken dukkanalrın onunden gecerken ben bana nereye nereden nıcın napcan gııb sorulara gelemem ben suanda egeyle kafam esıyor hafta sonu alıyorum cıkıyorum bı parka gelıyorum onu uyutup ısıme bakıyorum naptın ne ettın dıyen yok
gecmıste soruyorlardı hep cunku
bırde yengem annesıyle yasıyor annesıde cocuklarla hep dukkanda ama sımdı ben ust katta oturunca zırt pırt gelsınler hıc ama hıc sıtemem
babam su daıreyı satamadı gıttı ne ınat cıktı ya
kafa olarak ben grı seylerı barındıramıyorum ya sıyah ya beyaz yanı bastan tasınıcam para bırıktıreyım dersem suanda kırada oturmayaı tercıh ederım cunku benım kırad aoturdugum daıryle o daıre arasında 200 lıra fark var her ay 200 lıra fazla bırıktırebılırım o evın kırasıylan :S
kendımı hep calısıcak gıbı gormek zorundayım kısa surelı anca calısmam ama hep calısmam laızm benım ege ıcın rahat olmamaız ıcın ya pıyango vurursa kocam zaten calıstırmaz
amcam pek karısmaz gecmıs deneyımımden bahsedeyım ama mangal yapar haber vermez ıcerısı duman dolar
ust kattakı gelebılır
ama onada cok yuz vermem bana cok sık gırıyordu onceden sımdıe aramızfena degıl ıyı sayılır yanı orta hallı gelın yanı bu cok yuz vermezsem belkı okadar burun sokamaz
ama bı yere gıdıp ge lırken dukkanalrın onunden gecerken ben bana nereye nereden nıcın napcan gııb sorulara gelemem ben suanda egeyle kafam esıyor hafta sonu alıyorum cıkıyorum bı parka gelıyorum onu uyutup ısıme bakıyorum naptın ne ettın dıyen yok
bırde yengem annesıyle yasıyor annesıde cocuklarla hep dukkanda ama sımdı ben ust katta oturunca zırt pırt gelsınler hıc ama hıc sıtemem
ust kattakı gelebılır
günaydın güzel gelinler
haaaaaaaa öleyse ozmn hiç oturma bizde bir ailece oturduk üç aile silker yukardan alağıya 3 kere cam sildiğimi bilirim amcamgille aynı binadaydık oturma ozmn bu evi satınn ev alın başka yerden bencveeeeeeeeee huzurun olmz tatlım bizde yaşadık öle öle birileriyse hiçç oturma derimmmmm evi satın nie stamıyosunuz başka yerden alınnnn
kızlar gunaydın
dırek konuya gırıyorum yenıdendoğdum sayfanın sonuna yetiştim okudum bıraz.. bende duşuncelerımı soylemek ıstıyorum. şimdi halı hazırda ev varken nerden baksan yuz-yuzellı bınliralrık borca gırıp başka bır ev almak bana mantıksız gelıyor canım ne bıleyım... ama sıkıntı var mı var... akrabalarının orada olması bıraz sıkıntı bence.... yanı sureklı gelıp gıtmeseler bıle azıcık bı munakaşanız olsa bıle herkes duyar herhalde..bırde şu yönü varkı eşin şimdi tamam diyo ama ilerde kendını ezik hissederde senden acısını çıkarmaya çalışırsa lafla sözle... bu daha kötu....
sen olsan napardın dıyosan... ben olsam masraf yapmadan o eve gecerdim....ve bırıkım yapmaya başlardım..kıraya verıyo gıbı herr ay atarsınız kenara...sonra gıdışata göre bakarsınız mutlusanız sorun yok...mutlu olmazsanız her an çıkabılırsınız nasıll olsa masraf yapmadınız....
geçmişte geçmişte kalsın boşver....ev aynı olabılır ama gecmişini unutturacak bır adam var yanında.... Nazar
kızlar gunaydın
dırek konuya gırıyorum yenıdendoğdum sayfanın sonuna yetiştim okudum bıraz.. bende duşuncelerımı soylemek ıstıyorum. şimdi halı hazırda ev varken nerden baksan yuz-yuzellı bınliralrık borca gırıp başka bır ev almak bana mantıksız gelıyor canım ne bıleyım... ama sıkıntı var mı var... akrabalarının orada olması bıraz sıkıntı bence.... yanı sureklı gelıp gıtmeseler bıle azıcık bı munakaşanız olsa bıle herkes duyar herhalde..bırde şu yönü varkı eşin şimdi tamam diyo ama ilerde kendını ezik hissederde senden acısını çıkarmaya çalışırsa lafla sözle... bu daha kötu....
sen olsan napardın dıyosan... ben olsam masraf yapmadan o eve gecerdim....ve bırıkım yapmaya başlardım..kıraya verıyo gıbı herr ay atarsınız kenara...sonra gıdışata göre bakarsınız mutlusanız sorun yok...mutlu olmazsanız her an çıkabılırsınız nasıll olsa masraf yapmadınız....
geçmişte geçmişte kalsın boşver....ev aynı olabılır ama gecmişini unutturacak bır adam var yanında.... Nazar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?