- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
- Konu Sahibi bunlardagecer1907
-
- #37.601
dedım canım bılıyolar yanı hep yuksek alıyomusum temmuzı tıbarıyle dusmus ocak maasında fark ettım
dolar yattı fark etmedım ıste 20 gun once soyledım hem muhabsebıye hemde malı musavıre
herhalde eksık yatanların farklarını verırler
yemekte var
servısımızde var
o yuzden almıyoruz para fılan
burası türkiye hak hukuk olan bir yermi varrryemek ve servis varsa bunu tazminat öderken ilave etmek zorundalar.
örn. aylık 200 tl servis 200 tl yemek alıyorsan
maaşın 1200+400 olarak hesaplanması gerekir. bizde böyle ama hak yiyen çok...
canım aile bildirim formu varrr onu doldurup muhasebecıne verdıysen hak ettıgını yatrımak zorundalrrrr ama sen bıldırmedıysennn aynı sekılde devam eder 2012 de76,46 , 2013tede 84,40 alman gerekıyor eger formu doldurup verdıysen cnmm devlet eksık yatırmazzz
yemek ve servis varsa bunu tazminat öderken ilave etmek zorundalar.
örn. aylık 200 tl servis 200 tl yemek alıyorsan
maaşın 1200+400 olarak hesaplanması gerekir. bizde böyle ama hak yiyen çok...
pekı agımın eksık odenmesı kımın sucu?
kızlarr yaa evine temizlikçi alan varmı ne kadar veriyorsunuz ücret :44::44::44:
sen doldursuysan formu muhasebcınızın sucuuu tabıkıdee
canım yol parası yemek adamlar senin karşıladığun için öle bir hakkın yok...bunları karşılamasalardı o zaman hak sahibi olurdunyol ve yemek kendılerınden kızlar :)
onunda parasını alıyoasm yasadıksevcan bana maıl atsana
kızlarr yaa evine temizlikçi alan varmı ne kadar veriyorsunuz ücret :44::44::44:
tam günmü yarım günmü tatlımmm :44::44:15 te bir anlaştım ben 60 tl canım. ama ayda bir alırsam 100 tl
mali musavırın dımı
cunku musahbesıcı x bey bana gonderıyor bende uzerıne maası eklıyorum demıstı bana
ben bugun bı arayıp sorayım bakalım 37 dolar yatmıs temmuzdan berı normalde 1 cocuklular 45 fılan alıyormus
kı gecen ayda agı yı zamlı almadık
pekı agımın eksık odenmesı kımın sucu?
canım yol parası yemek adamlar senin karşıladığun için öle bir hakkın yok...bunları karşılamasalardı o zaman hak sahibi olurdun
tam tersi değil mi? işveren bu hakları sağlıyor ise, işçiyi işten çıkarırken de bu haklarını da tazminat hesabına ilave etmesi gerekir. Elden verse de vermesede.
Aşağıdaki işçiye sağlanmış olan para ve para ile ölçülmesi mümkün akdi ve kanundan doğan menfaatler tahdidi sınırlı- olmayıp, yapılan işin özelliğine, iş sözleşmesinde mevcut düzenlemelere göre bunlardan farklı menfaatler / ödemeler de mevcut olabilir.
YEMEK YARDIMI İşverence işyerinde işçilere sağlanan yemek, yahut dışarıda yemelerine imkan tanıyan yemek çeki veya aylık olarak ödenen yemek yardımı, giydirilmiş brüt ücretin hesabında dikkate alınması gereken yardımlardandır. Yemek yardımı işçiye fiilen çalıştığı günler için ödenmekte olup, bu yardımın aylık toplam miktarı 30a bölünmek suretiyle kıdem ve ihbar tazminatına esas giydirilmiş günlük brüt ücret hesabında dikkate alınır. Örn: Haftada 5 gün çalışılan bir işyerinde günlük 5.- TLlık yemek çeki veriliyorsa bunun kıdem tazminatına esas alınacak miktarı (Nisan 2012 için) 20 gün x 5 TL / 30 = 3,33 TL net / günün brütüdür.
YOL ULAŞIM YARDIMI Bu yardım da yine yemek yardımında olduğu gibi sadece fiilen çalışılan günler için işçinin işyerine geliş gidişini temin amacıyla işveren tarafından sağlanan araç yahut aylık olarak ödenen yol ücreti / verilen otobüs kartı yardımıdır ki, yine kıdem tazminatına esas alınacak giydirilmiş brüt ücretin hesaplanmasında aylık miktarı bulunarak günlük miktarı hesaplanır.
ben bi kaç kez çağırdım 3+1 evim cam çok var 100 tl verdim dip köşe temizledi sağolsun.
TEMMUZDA ZAMLANMASI GERKEIYORKEN ANLASILAN benımkınde ındırıme sokmuslar :)evet canım malı mısavırınız ılgılenıyosa tabıkı o sorunludurrrr 2013 ocak yaından ıtıbarebn zamlandııı bırde temmuzda zmalnacak 6 ayda bır ısteee
ay ınsallah ıade ederler o tutarı ya sonucta baya bırıkmıs oluyor ısterım yanı paramı ben yaönceden çocuklu olarak alıyorsan, sonradan sistemsel bir hatadan dolayı çocuksuz yattıysa,hem işverenin, ama sende gerekli takibi yapmadığın için hemde senin. %50 %50
tam tersi değil mi? işveren bu hakları sağlıyor ise, işçiyi işten çıkarırken de bu haklarını da tazminat hesabına ilave etmesi gerekir. Elden verse de vermesede.
Aşağıdaki işçiye sağlanmış olan para ve para ile ölçülmesi mümkün akdi ve kanundan doğan menfaatler tahdidi sınırlı- olmayıp, yapılan işin özelliğine, iş sözleşmesinde mevcut düzenlemelere göre bunlardan farklı menfaatler / ödemeler de mevcut olabilir.
YEMEK YARDIMI İşverence işyerinde işçilere sağlanan yemek, yahut dışarıda yemelerine imkan tanıyan yemek çeki veya aylık olarak ödenen yemek yardımı, giydirilmiş brüt ücretin hesabında dikkate alınması gereken yardımlardandır. Yemek yardımı işçiye fiilen çalıştığı günler için ödenmekte olup, bu yardımın aylık toplam miktarı 30a bölünmek suretiyle kıdem ve ihbar tazminatına esas giydirilmiş günlük brüt ücret hesabında dikkate alınır. Örn: Haftada 5 gün çalışılan bir işyerinde günlük 5.- TLlık yemek çeki veriliyorsa bunun kıdem tazminatına esas alınacak miktarı (Nisan 2012 için) 20 gün x 5 TL / 30 = 3,33 TL net / günün brütüdür.
YOL ULAŞIM YARDIMI Bu yardım da yine yemek yardımında olduğu gibi sadece fiilen çalışılan günler için işçinin işyerine geliş gidişini temin amacıyla işveren tarafından sağlanan araç yahut aylık olarak ödenen yol ücreti / verilen otobüs kartı yardımıdır ki, yine kıdem tazminatına esas alınacak giydirilmiş brüt ücretin hesaplanmasında aylık miktarı bulunarak günlük miktarı hesaplanır.
bende çağırcam kafayı koydum...nelere para vermiyoruz değilmi..ayda yılda birde buna para çıksın yanii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?