Yeni Bir Hayat

Yeni Bir Hayat'ın Yaş Ortalaması...

• Ankete Katılan
    1.174

yemek ve servis varsa bunu tazminat öderken ilave etmek zorundalar.
örn. aylık 200 tl servis 200 tl yemek alıyorsan
maaşın 1200+400 olarak hesaplanması gerekir. bizde böyle ama hak yiyen çok...

burası türkiye hak hukuk olan bir yermi varrr

milletvekili 17000 maaş alırken asgari ücret 774 tl böle hak hukukmu varrr

tabıkı doldurdum
ıse ılk gırdıgımde 3 mart 2010dan berı calısıyorum
dolar olarak alıyorum halıyle fark edememısdım farkı

yol ve yemek kendılerınden kızlar :)
onunda parasını alıyoasm yasadık sevcan bana maıl atsana

sen doldursuysan formu muhasebcınızın sucuuu tabıkıdee

mali musavırın dımı
cunku musahbesıcı x bey bana gonderıyor bende uzerıne maası eklıyorum demıstı bana
ben bugun bı arayıp sorayım bakalım 37 dolar yatmıs temmuzdan berı normalde 1 cocuklular 45 fılan alıyormus
kı gecen ayda agı yı zamlı almadık

evet canım malı mısavırınız ılgılenıyosa tabıkı o sorunludurrrr 2013 ocak yaından ıtıbarebn zamlandııı bırde temmuzda zmalnacak 6 ayda bır ısteee

canım yol parası yemek adamlar senin karşıladığun için öle bir hakkın yok...bunları karşılamasalardı o zaman hak sahibi olurdun

tam tersi değil mi? işveren bu hakları sağlıyor ise, işçiyi işten çıkarırken de bu haklarını da tazminat hesabına ilave etmesi gerekir. Elden verse de vermesede.

Aşağıdaki işçiye sağlanmış olan para ve para ile ölçülmesi mümkün akdi ve kanundan doğan menfaatler tahdidi –sınırlı- olmayıp, yapılan işin özelliğine, iş sözleşmesinde mevcut düzenlemelere göre bunlardan farklı menfaatler / ödemeler de mevcut olabilir.

YEMEK YARDIMI – İşverence işyerinde işçilere sağlanan yemek, yahut dışarıda yemelerine imkan tanıyan yemek çeki veya aylık olarak ödenen yemek yardımı, giydirilmiş brüt ücretin hesabında dikkate alınması gereken yardımlardandır. Yemek yardımı işçiye fiilen çalıştığı günler için ödenmekte olup, bu yardımın aylık toplam miktarı 30’a bölünmek suretiyle kıdem ve ihbar tazminatına esas giydirilmiş günlük brüt ücret hesabında dikkate alınır. Örn: Haftada 5 gün çalışılan bir işyerinde günlük 5.- TL’lık yemek çeki veriliyorsa bunun kıdem tazminatına esas alınacak miktarı (Nisan 2012 için) 20 gün x 5 TL / 30 = 3,33 TL net / gün’ün brütüdür.
YOL – ULAŞIM YARDIMI – Bu yardım da yine yemek yardımında olduğu gibi sadece fiilen çalışılan günler için işçinin işyerine geliş gidişini temin amacıyla işveren tarafından sağlanan araç yahut aylık olarak ödenen yol ücreti / verilen otobüs kartı yardımıdır ki, yine kıdem tazminatına esas alınacak giydirilmiş brüt ücretin hesaplanmasında aylık miktarı bulunarak günlük miktarı hesaplanır.

valla bilmiyorum kuzum tam emin değilim duyduğum bildiğim o yönde..ama şimdiye kadar hiçbir iş yerinin bu hakları verdiğini görmedimm

evet canım malı mısavırınız ılgılenıyosa tabıkı o sorunludurrrr 2013 ocak yaından ıtıbarebn zamlandııı bırde temmuzda zmalnacak 6 ayda bır ısteee
TEMMUZDA ZAMLANMASI GERKEIYORKEN ANLASILAN benımkınde ındırıme sokmuslar :)
önceden çocuklu olarak alıyorsan, sonradan sistemsel bir hatadan dolayı çocuksuz yattıysa,hem işverenin, ama sende gerekli takibi yapmadığın için hemde senin. %50 %50
ay ınsallah ıade ederler o tutarı ya sonucta baya bırıkmıs oluyor ısterım yanı paramı ben ya

oh ben bunlarıda ısterım valla banan ne yanı :)
bızım gunlugumuz 11 lıra yemek
zaten tek yemekhane var
ıstedıgımızı yıyıoruz ıstedıgımız kadar
sevcan maıl attım sana ama sen 2 ayı 3 ay gecmıs gıbı hesaplasana bı bakalım ne olacak yanı bu hafat bısey yapabıleceklerını zannetmıyorum cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…