- 31 Aralık 2012
- 6.823
- 758
- 163
- Konu Sahibi bunlardagecer1907
-
- #38.721
gofrettocum aöf sınavlarını ne yaptın acaba öğrenebilirmiyim sonuçlarını
BERABERMI yasıyorusunuz suanda esınlen?
kızlarr slm:) evet eflinam bencede bizim yaptığımız hataları sen yapma..maaş kartını asla verme..biz her ne kadar böyle yapamasakta bir arkadaşım şöyle tavsiye etmişti sen 1500 koy eşin 1500 koysun her şey ortada buluşsun..biz böyle yaptık mı dersen hayır..ama bu yol aslında mantıklı ama başarabilene:))
bu sırada kızlar hani cuma akşamı avcılara geçicektikya size şakasına artık 9 da orda olur 12de kalkarız demiştim ya..gerçekten öyle oldu 5.30 da işten çıktım tam 9du oraya vardık..yemek yedik, çay içtik 12de kalktık..trafik kabus gibiydi..bundan sonra karşıya metrobüsle geçicem..allahım neydi o trafik...
BERABERMI yasıyorusunuz suanda esınlen?
ahah ahah kuzum yeni bir hayat sayfasına rezilmi edeceksin beni :)))))
sonuçlara baktım da pek bişey anlayamadım canım ya kayıt yenileme sırasında öğrneceğiz geçip kaldığımızı
bazı dersşlerden koşullu geçer almışım :S
senin notlar nasıl hayatım?
canım açıkçası ben kıyafete, parfüme ve dışarda gezmeye çok para harcıyorum. eşim tek çalışsa bana laf eder çok harcama diye ama bende açlışıyorum eşimde giyecek bişeyim yok dediğim anda hadi seni alışverişe götüreyim derdi.
bizde toplamda 5000 sokuyorduk eve ama hep harcanıyor işte. 1250 kredi ödüyorduk 600 araba taksidi 300 bilemmne kredisi kredikartları bilmemne hayrını pek göremedik açıkçası. şimdi tek kalıyorum 2500 maaş 950 kira veriyorum. şimdilik geçinip gidiyorum ama daha 2 ay oldu bakalım sonrası nasıl olacak. zaten işyerinden kredi çektim taşınırken 3500 her ay 410 ona kesiliyor bu aralar. birde doğalgaz 250 geliyor. bu ay birde aöf parası var anam yaaa. para muhabbetine girmeyeydik iyiydi canım
ama senin çocuğunda var birde Allah kısmet ederse 2.si de gelecek çok çalışmanız lazım o yüzden. eviniz sizindi ama değil mi canım.?
bende birinden geçmişim, birindende koşullu geçer almışım. diğerleri FF. ama canım ben vizelere girememiştim en büyük kaybım oradan oldu. onlara girseydim koşullu moşullu bikaç tanesinden daha kesin geçerdim. seneye kaldı gene umutlar
Canım allah bereket versin senin maaş iyi, iki kişi çalıp nerdeyse o kadar maaş alanlar var, ama ev kiran fazla daha öncede söyledim.
Gerçi oturduğun semtin piyasası öyle bide güvenilir bi yerde oturman şart. Durumuna bak olmadı taşn derim yazık günah o kadar paraya biraz daha koysan ev kredisine girersin. Gençlik kayıp gidiyo kuzum çalıştığın günlerin kıymetini bil hazır tek başınayken..
Canım gelirlerken bi tava almışlar mudodan kalpli kıytırıkk bişey yani kayda değmez. bakmadım bile zaten nasıl bişey diye. havadan sudan güncel şeylerden konuşuldu iş güç falan arada lise yılları falan konuşuldu. 12 ye geliyodu işte ben artık tv ye bakmaya başladım yoksa daha oturuyolardı kalktılar gittiler sanırım rahatsız oldular. anormal bi durum yoktu ama keyifli bir ortamda omladı canım. o akşaşm o konu kapandı zaten bi daha da açılmadı. daha da eşim böyle bişeyle hayatta gelmez banammouse bu kadar mı..ya geçmişte aradım aradım bu kadarcık mı şey anlattın(( ne konuştunuz..neden gelmişler..ev hediyesi falan getirmişler mi ortam nasıldı hayır gelme amaçları neymiş..anlatsana şekerim..merak ettim...
yok canım yaa sadece bana mantıklı gelenleri söylüyorum o kadarbugün senin yazdıklarını okudukça yıllardır evli, deneyimli bir kadın olarak gördüm kuzu
canım hayat şartları maalesef değişti. dinendekadın değil erkek zorunlu demek bana çok saplantılı bir düşünce gibi geliyor. yanlış anlama saygı duyuyorum sana ama ben öyle düşünmüyorum. dinen o olabilir belki ama vicdanen bende zorunluyum. kenarada koysam eşimde 300-500 eksşk söylerim ama kenarda paramız var derim mutlaka. sende para olmalı evet ama eşininde bundan hberi olmalı bence. ama mesela benim bi arkadaşım var bekarken 20 bin tl si vardı. evlendiler çocuğuda var ama hala söylemez eşine. onuda yadırgamıyorum zaten eşide istemez o parayı ama yinede söylemiyor. ama ben yinede söylerdim. galiba düşükçeneliyim
eşim benden para istersede istr ne olacakki. neden istediğini biliyorsam tabiiki.. ev işi konusunda kendimi zorunlu hissetmiyorum bende. nefret ederim temizlikten, camları falan silmekten. hele mutfak,banya fayanslarını silmişliğim hiç yoktur. ayda 1 temizlikçi tutarım hepsini yapar. sevmiyorum işte. ymk yapmayıda sevmiyorum ne yapayım :26::26:
Canım allah bereket versin senin maaş iyi, iki kişi çalıp nerdeyse o kadar maaş alanlar var, ama ev kiran fazla daha öncede söyledim.
Gerçi oturduğun semtin piyasası öyle bide güvenilir bi yerde oturman şart. Durumuna bak olmadı taşn derim yazık günah o kadar paraya biraz daha koysan ev kredisine girersin. Gençlik kayıp gidiyo kuzum çalıştığın günlerin kıymetini bil hazır tek başınayken..
canım açıkçası ben kıyafete, parfüme ve dışarda gezmeye çok para harcıyorum. eşim tek çalışsa bana laf eder çok harcama diye ama bende açlışıyorum eşimde giyecek bişeyim yok dediğim anda hadi seni alışverişe götüreyim derdi.
bizde toplamda 5000 sokuyorduk eve ama hep harcanıyor işte. 1250 kredi ödüyorduk 600 araba taksidi 300 bilemmne kredisi kredikartları bilmemne hayrını pek göremedik açıkçası. şimdi tek kalıyorum 2500 maaş 950 kira veriyorum. şimdilik geçinip gidiyorum ama daha 2 ay oldu bakalım sonrası nasıl olacak. zaten işyerinden kredi çektim taşınırken 3500 her ay 410 ona kesiliyor bu aralar. birde doğalgaz 250 geliyor. bu ay birde aöf parası var anam yaaa. para muhabbetine girmeyeydik iyiydi canım
ama senin çocuğunda var birde Allah kısmet ederse 2.si de gelecek çok çalışmanız lazım o yüzden. eviniz sizindi ama değil mi canım.?
canım sen benim söylediklerime çok farklı taraftan bakıyosun. şu anki hayat şartları ayrı bak zaten ne dedim ben gönüllü veriyorum hiçbir zamanda lafını yapmam. ama eşim bana kartını bana vericeksin hesap bende durucak dedimi orda durucak. ben çalışıyosam maaşım neden sende durucak. lazım olan şeyler zaten konuşuluyor para ona göre ayrılıyor. maaşımdan da 3 5 arttıysa da ona da gözünü dikmesin yani anladınmı. bana güzellikle herşey yaptırıolabilir ama zorlamaya geldimi orda durucan. aptal insanlar değiliz evin gelir giderini biliyoruz ve ona göre zaten parayı ortaya koyuyoruz. ama benim koca ay çalıştığımı nedenn kocam gidip bankadan çeksin yaa bune perhis bune lahana turşusu yani. inan maaşım yatıyo aynı gün bitiyo. ama hesaptaki para benim ve ben evimin ihityacı için BEN gereken yerlere veriyorum ve bunun hazzını yaşıyorum.
düşünsene çalışıyosun eline gelen para yok bide kocadan bana para versin diye beklicem başlarım öyle işe yanii...
yok canım ben tek o tek. ama geçen gece geldi 2 gece kaldı. ama hep gelmez tabi. birde onun iş değiştirme durumu var karşıya nisan gibi falan. o zamn orada ev tutarbana taşınırsın diyor hemde mayısta tekrar eski düğün tarihimizde evleniriz diyor o. ama o zamana kadar kim öleee kim kala bilemeyiz.. birde şimdi vardiyalı çalışıyor mesela 4-12 bu hafta gelmez beni rahatsız etmemek için hemde anahtar vermedim ona çıkarken kapıyı kilitleyemez sabah hazırlanırken ben onu uyandırırım gibi sebeplerden. yanlışmı yapıyorum kuzum ya. objektif yorumlara ihtiyacım var.
çok şükür canım. Allah hepimize versin.canım zaten Allah kısmet ederse seneye babam bireysel emeklilikten 25bin gibi bişi alacak. ablamda peşinatı babam verir krediyi sen öder kendine ev alırsın demişti. niyetimiz bu yöndeydi yani boşandığımdan beri. 1+1 alsam yeter sonuçta. birde krediyi 1500 öderim çok rahat hastalık neyim çıkmasında. daha bu ayda zam ayımız en az 100 yapılsa süper olur. en azından tel+internet param çıkar
canım en kötü bi yere gitsem 600 falan öderim zaten burası hem güvenilir bi yer, hem elit, hem etliye sütlüye karışan yok hemde manzaram süper. tabi güvenilir derken nerede ne olacağı bell değil ama güven veriyor işte bana. daha ucuz yer bulsam bile ulaşım çok önemli bana. seneye kadar katlanayımda sonrasına bakarız. tabii o zamana kadar eşime geri dönmezsem
ev bizim canım
yanı yeynı yaptırdık ıste suanda toplşamda 25 bın lıra borcumuz var
araba paramızda var
yanı yeter
ama bırıkım yaopmak gerek
ıkıncı bebege gelınce bu ara soyle hısseıdyorum ve dusunuyorum onur okey dese fark etmez dese ben baska cocuk ıstemem gıbı
gelıyor
ne bılım bak sımdı yaz gelıcez egenın bı converse var
bırde nwe balance spor ayakkabı ıstıyorum
ne bılım ray*ban gozluk ısıtyorum egeye fılan falan cok arıyorum
mesela bak ben bırıkımım olmadan bır daha cocuk yapmam gıbı gelıyor tbaı allah aratmadan versınde
annemın babamın bana sundugu ımkanı bende cocuklarıma vermek ısterım
dur sımdı hangı kapıya cıktın
ölene kadar calıs o zaman
piyonıst senın maaş ıyımış maşallah. bızımkının toplamı anca okadar tutuyo ve malesef yetişemıyoruz
ne iş yapıyordun cnm sen. öğretmen mıydın karıştırdım mı
yok canım bankacıyım ben. çok şükür canım. Allah herkese versin valla kimsenin maaşında gözüm yok. herkes iyi yaşasın. en çokta çocuklu ailelere versin. bence çocuklu ailelere daha fazla verilmesli yani çocuk başına 200 her ay. ama 2 den sonra sabitlenmeli. yoksa 9 çocuklulara vergimiz yetmez
YOK CANIM senın hayatın senın kararın tabıkı bız bılemeyız canım ama artık bıseylerden ders almıs olun her ıkınzıde
tabıkıde
trip atıp durmayın ses yaoptın ettın ıyılestırmeye calısın eskı hataları ben sana bıraz daha dusunun derken bana kızıyodun
sızın o adar apart topar bosanmanız hataydı zaten
Zaman ne gösterir bilinmez ama kimseyede güvenilmiyor kuzum, sen yine babanın peşinat verip ev alacağı gibi düşün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?