• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Biri Var

adam ciddi düşünüyor.
evlilik hayatı , evliliğe bakışım hakkında sorular yöneltiyor.
ama tanıma süresinde bir anda benim 20 yıllık tanışıkmış gibi samimiyet gösteremediğim gibi o da gösteremiyor anladığım kadarı ile

açıkça da hayatım boyunca bir kızla takılmak gayesinde olmadım . bu şekilde bir ailede yetiştirilmedim dedi.
Ciddi düşünüyor olabilir ama bence boşanmış bir kadınla değil

''tanıştırılma ve görüşme niyetimiz belli '' den anladığınız nedir ?

Görüş o zaman dediklerim çıkınca anlarsın.

Taraflardan biri boşanmışsa evet insan aklından neler oldu da boşandı diye geçirir ama bunu karşıya demez.

Hele de hiç yüzyüze görüşmediği birine demez.

Hele de karşı tarafı da dinlemek lazım demez.

Kendinizi aşağılatmayı seviyorsanız görüşün.

Ki zaten konu açmışsınız içinize kurt düşmüş.

Benim suan görüştüğüm kişi de boşanmış biri.

Ben sadece evli misin? Ben evlilerle arkadaş bile olmuyorum ona göre dediğim için boşanmasına baktım. Daha da bu konuyu açmadım.

En iyi ihtimalle patavatsız biriyle görüşeceksin.Bunu bil ona göre davran.

Burda söylediği şeyler şaka bile olsa hiç hoş değil bence. Sizin boşanma evrağını göstermek isteyip şeffaf olmanız çok iyi. Ama karşı taraf sizin gibi düşünceli birini hak etmiyor bence. İyice bir düşünün derim. Hakkınızda hayırlısı olsun. Mutlu ,huzurlu olmanızı diliyorum. 🍀💜
teşekkür ederimmm

şöyle devamını ana metne yazmamışım onu da anlatayım .

buna biraz tepki gösterip hoş olmadığını söylediğimde şunu söyledi.

aslında amacım kötü bir şey ima vs değildi.
şuana kadar benim açımdan herşey olumlu ve güzel gidiyor altını çizerek söylemek istiyorum dedi.
ama sadece insan tanımak anlamak bilmek istiyor.
nasibinde vardı bunları yaşadın. yarın ne yaşayacağımızı bilemiyoruz .

üzül veya kırıl diye söylemedim. sadece tüm şeffalığı ile detayları bilmek istiyorum gibi bir üslupla geldi.

gönlümüde aldı o gün telefonda gece 3 kadar konuşarak

bana tavsiye edip tanıştıranlara bunu en başından sordum benden daha iyi tanıyıp bildikleri için , böyle bir görüşte olmadığını söylediler zaten .
bunu bende baştan belirttim boşanmamı problem sayabilir bir insan buna saygı duyarım . ama baştan saymayıp sonradan problem olarak gören insanla herhangi bir görüşme düşünmem şeklinde
E tamam bugun yuz yuze gorucelmissin zaten. Ama bana kalirsa ilk bulusmada bosanma olayini didiklemesi uyapina bakmak istemesi, şakali yada ciddili malzeme haline getirmesi red flag. Sonucta ikiniz de bekar insanlarsiniz tanismak icin bulusmussunuz tamamen “dul kadin” etiketiyle sana geliyorsa olmaz. “Anlasamadik ayrildik” otesi kimseyi ilgilendirmez en azindan ilk etapta.

Görüş o zaman dediklerim çıkınca anlarsın.

Taraflardan biri boşanmışsa evet insan aklından neler oldu da boşandı diye geçirir ama bunu karşıya demez.

Hele de hiç yüzyüze görüşmediği birine demez.

Hele de karşı tarafı da dinlemek lazım demez.

Kendinizi aşağılaymayı seviyorsanız görüşün.

Ki zaten konu açmışsınız içinize kurt düşmüş.

Benim suan görüştüğüm kişi de boşanmış biri.

Ben sadece evli misin? Ben evlilerle arkadaş bile olmuyorum ona göre dediğim için boşanmasına baktım. Daha da bu konuyu açmadım.

En iyi ihtimalle patavatsız biriyle görüşeceksin.Bunu bil ona göre davran.

emin olun kendini bir erkeğe aşağılatacak en son insanım :)

içime kurt düşmedi .

adama sadece ne ölçüde ne anlatayım buna emin olamadım .

Kızlarım selamlar,

Diliyorum herkes iyidir. Yine bir konuda size danışmaya geldim.
Bazılarınız boşanma sürecimle ilgili detayları biliyor.

Bir kaç hafta önce görücü usulü denilebilecek şekilde anne tarafından kuzenimin bir arkadaşı aracılığı ve tavsiyesi ile biri ile tanıştım .
Henüz görüşmedik yüz yüze . Bu akşam görüşeceğiz. Tanıştığımızdan beri her gün aktif telefon konuşması ve mesajlaşma olarak gayet güzel gidiyor gibi ilk izlenimim şuanlık.

Bu arada 28 yaşındayım ve çocuğum. Boşanalı da 1 yıl oldu.

Karşımdaki kişi daha önce hiç evlenmemiş birisi. Telefonda biraz sordu boşanmam hakkında merak ettiklerini. Ama tabi yüz yüze konuşmak isterim şeklinde ekledi.
Böyle aceleci bir tavrı yok. Hatta şuan sana güzel sözler söyleyip , bir bağ kurup bir süre sonra senin veya benim aklıma yatmayan şeyler olduğunda bir kopuş yaşandığında seni korumak için bunu yapıyorum dedi. Niyetim , niyetimiz tanışma amacımız belli ancak bu tanışma arkadaş seviyesinde şuanda kalmalı görüşünde. Biri benim kız kardeşime hayal satıp yarı yolda bıraksaydı nasıl olurdu diye düşünerek bunu yapıyorum diyor.

Bu arada bende , o da oldukça şeffaf ve samimi bir yaklaşıma sahibiz.
Empati yapıyorum mesela. Boşanmış bir adamın uyap evraklarına bakmak isterdim ben .
Ona da o söylemeden dilerse bakabileceğini söyledim . Ki zaten boşanmamda saklanacak , kusurlu gözükecek bir olay veya durum yok.

Kendisi de boşanmış bir kadına kötü yaklaşım ve üslupta değil. Çünkü bende kendimi bu gözle görmüyor ve bakmıyorum.

benzer dini hassasiyetlere ve yetiştirilme şartlarına sahibiz. Aramızdaki enerji bana en azında şimdilik te iyi geldi.

3-5 gün önce şaka ile karışık şey dedi şeytan ne kadar olsa insanı dürtüyor . neden ? gerçekte boşanma sebebi neydi ? birde karşı tarafı dinlemek lazım diyor gibi vs vs .
bende karşı tarafı dinleyebilirsin. kimse boşandığı insanı güllere pamuklara sarıp anlatmayacaktır dedim.
bunu üzerine bu olay olmasaydı seni şuan kaçırırdım diye şakasını yaptı.

velhasılı kelam , boşanmamla ilgili ne kadar detay vermeliyim ? nasıl anlatmalıyım . nasıl tavır takınmalıyım emin olamıyorum.
yani bu tarz süreçler nasıl işliyor ? tecrübelerinize talibim.
Ya daha yüz yüze gelmemissiniz şeytan durtuyo bilmem ne demesi hoşuma gitmedi. Kaldı ki sen evrakları göstermeyi bile söylemişsin (bence bunu bir daha teklif etme işler ciddilesmeden). Nereye kaçırıyor daha yüz yüze gelmeden?

Asla her şeyi anlatma. O sorsun bırak, bakalım nasıl soracak onlar bile sana ipucu olur.

Senin için sevindim ama temkinli ol lütfen.

E tamam bugun yuz yuze gorucelmissin zaten. Ama bana kalirsa ilk bulusmada bosanma olayini didiklemesi uyapina bakmak istemesi, şakali yada ciddili malzeme haline getirmesi red flag. Sonucta ikiniz de bekar insanlarsiniz tanismak icin bulusmussunuz tamamen “dul kadin” etiketiyle sana geliyorsa olmaz. “Anlasamadik ayrildik” otesi kimseyi ilgilendirmez en azindan ilk etapta.

sanırım yazdıklarım anlaşılmıyor.

aracılarla bunu iletişime geçmeden ilettim.

adamın boşanmış kadın gibi takıntısı yok.
aracılara bir insanın geçmişi geçmişidir beni benden sonraki hali ilgilendiyor biçiminde iletmiş .

anlamak istediği şu benim geçmişle eski eşle bağım var mı . evlilik kurumun içinde nasıldım

ama üslübu çokta hoş değildi tabi

içime kurt düşmedi .

Adam boşanmanızı kafaya takmış biri ona göre anlatın ne anlatacaksanız.

Anlattığınız ölçüden sonra da ‘ dediğin gibi karşı taraftan da dinlemek lazım, sen bir de benim eskiden dinle’ diyin. Altta kalmayın densizliğine.

içime kurt düşmedi .

Anlaşmadık ayrıldık. Bitti. Eski sevgili, eş vb konuları hoş değil. Bunu burda konuşup kapatalım lütfen bir kez daha bu konu açılmasın.

banada hoş gelmedi esasen.

ama boşanan bir adam olsaydı bunları belki diler getirmezdim ama içten içe sanırım bende düşünürdüm .

karısına ne halt etti de boşadı bunu diye
Tamam işte o içten içe düşünmemiş dan dan dan dile getirmiş daha yüz yüze bile görüşmediği kadına.

Düşünmekte dile getirmekte de bir beis yok ama herşeyin bir yolu yordamı var ya hani, bu dürüstlük açık sözlülük değil dümdüz kabalık nezaketsiz bir konuşma ve tavır.

Hele de bunu ben temiz aile çocuğuyum kimsenin günahına girmem benim de kız kardeşim var falan ayağıyla yapmak bana ters geldi.

Ya daha yüz yüze gelmemissiniz şeytan durtuyo bilmem ne demesi hoşuma gitmedi. Kaldı ki sen evrakları göstermeyi bile söylemişsin (bence bunu bir daha teklif etme işler ciddilesmeden). Nereye kaçırıyor daha yüz yüze gelmeden?

Asla her şeyi anlatma. O sorsun bırak, bakalım nasıl soracak onlar bile sana ipucu olur.

Senin için sevindim ama temkinli ol lütfen.
yok söz ağızımdan çıktı bir kere , göstereceğim dedim ilk görüştüğümüzde göstereceğim . çünkü saklayacak bir şeyim yok.

gerisini o bilir kafasındayım beni huzursuz ederse davranış ve üslupları açıkça söyleyebilirim. O rahatlığı bana hissettiriyor.

bana tavsiye edip tanıştıranlara bunu en başından sordum benden daha iyi tanıyıp bildikleri için , böyle bir görüşte olmadığını söylediler zaten .
bunu bende baştan belirttim boşanmamı problem sayabilir bir insan buna saygı duyarım . ama baştan saymayıp sonradan problem olarak gören insanla herhangi bir görüşme düşünmem şeklinde
Bir insan özel hayatta başka, arkadaşlık ve aile hayatında bambaşkadır. Tamam değişmeyen karakter huy özellikleri vardır ama özel hayatta çok farklıdır dolayısıyla hiç kimse kimin nasıl bir eş olacağını bilemez.

Enerjiniz uymuş, bence ciddi de düşünüyor ama dul olmanız konusunda gizli br kompleksi var ve ileride ortaya çıkma ihtimali çok yüksek. Şimdiden şakayla karışık bunun sinyalini veriyor zaten belki farkında değildir bilemiyorum ama geçmişinizle barışık değil, çok iyi düşünün.

Anlaşmadık ayrıldık. Bitti. Eski sevgili, eş vb konuları hoş değil. Bunu burda konuşup kapatalım lütfen bir kez daha bu konu açılmasın.

he beyfendi ilk buluşmada soracak edecek
ben boş duracak mıyım hayır

bende soracağım

konu kesinlikle sadece benim çapımda olmayacağım

ve ısrarla söyleyip rest çekeceğim şu konuda

sorunda sorundur. değilse değildir.

baştan kararını bildirmesi şeklinde

teşekkür ederimmm

şöyle devamını ana metne yazmamışım onu da anlatayım .

buna biraz tepki gösterip hoş olmadığını söylediğimde şunu söyledi.

aslında amacım kötü bir şey ima vs değildi.
şuana kadar benim açımdan herşey olumlu ve güzel gidiyor altını çizerek söylemek istiyorum dedi.
ama sadece insan tanımak anlamak bilmek istiyor.
nasibinde vardı bunları yaşadın. yarın ne yaşayacağımızı bilemiyoruz .

üzül veya kırıl diye söylemedim. sadece tüm şeffalığı ile detayları bilmek istiyorum gibi bir üslupla geldi.

gönlümüde aldı o gün telefonda gece 3 kadar konuşarak
Özür dileyip saatlerce kendini açıklamaya çalıştıysa iyi bari. Hiç kimse boşanmak için evlenmez elbette. Ona boşanma meselesiyle ilgili her detayı anlatmanıza gerek yok bence. Kısaca sebebini bilmesi yeterli. Bu akşam görüşmede iyice bir bakın oturmasına, konuşmasına, üslubuna. Sizinle konuşurken telefonla mı ilgileniyor, göz teması kuruyor mu, ortamdaki garson ya da başka her kim varsa onlara tavrı nasıl, ailesiyle bağı, iletişimi nasıl bunları anlamaya çalışın. Eğer elektrik alırsanız ona göre karar alırsınız.

Bir insan özel hayatta başka, arkadaşlık ve aile hayatında bambaşkadır. Tamam değişmeyen karakter huy özellikleri vardır ama özel hayatta çok farklıdır dolayısıyla hiç kimse kimin nasıl bir eş olacağını bilemez.

Enerjiniz uymuş, bence ciddi de düşünüyor ama dul olmanız konusunda gizli br kompleksi var ve ileride ortaya çıkma ihtimali çok yüksek. Şimdiden şakayla karışık bunun sinyalini veriyor zaten belki farkında değildir bilemiyorum ama geçmişinizle barışık değil, çok iyi düşünün.
adamı yeni tanıyorum şaun güven duyabileceğim bir veri elimde yok bu konuda kesin olarak

tek güvenebildiğim aracılar öyle biri olmadığını söylemeleri

bu tarz durumlara önem vermemesini

merakını yanlış üslupla dile getirdi diyerek güzellemek istemiyorum

ama sorgulamasınıda normal buluyorum

bende boşanmış bi adamı incik cıncık araştırmak isterdim

yok söz ağızımdan çıktı bir kere , göstereceğim dedim ilk görüştüğümüzde göstereceğim . çünkü saklayacak bir şeyim yok.

gerisini o bilir kafasındayım beni huzursuz ederse davranış ve üslupları açıkça söyleyebilirim. O rahatlığı bana hissettiriyor.
Yok bu olmazsa (ki bence olmayacak gibi, adam daha nasıl konuşacağını bilmiyor) bundan sonrakilere hemen istersen göstereyim bilmem ne deme. Bırak seni çözmeye çalışsınlar biraz. Anlaşamadık ayrıldık, sevgi ve değer bitti vs gibi şeyler diyebilirsin başta.

Ya tamam merak eder sorarsın da daha yüz yüze gelmediniz. Hem kacirirdim diyor hem bir de karşıya sormak lazım diyor e sor o zaman deyip görüşmeyi kesmek lazım aslında da neyse. Adam lafını bilmiyor. Bu kadar merak edecektiyse bekar birini bulsaymis.

Yani şakası bile hos değil şimdiden başlamış senin boşanmış olmana alttan laf ediyor.

Şans vermezdim, son kısımlarda bahsettiğiniz "gerçekte ne için ayrıldılar acaba" detayı benim için rahatsız edici,
yüz yüze görüşme olur sizi gözü tutmaz sizin sözleriniz birbirini tutmaz o şekilde anlaşılabilir belki ama şu aşamada bomboş ve tehlikeli bir düşünce.
Bana göre bu adam evlenmiş ve boşanmış bir kadınla evlenecek zihniyette bir adam değil, olsaydı şu yukardaki konuşmaları yapmak aklına bile gelmezdi sizi hiç görmeden tanımadan.

Ben daha önce evlenmemiş biriyle evlendim, kendisi benim ikinci evliliğim çocuğum yok, ilk yüz yüze görüşmede sohbet esnasında can alıcı noktaları çok detaya girmeden anlattım,
bir daha konusu bile açılmadı, ama bana "acaba gerçek sebep ne" diye şaka yapsaydı fiiiiuuuuvvvv diye uzay boşluğuna yollardım onu.

Yok bu olmazsa (ki bence olmayacak gibi, adam daha nasıl konuşacağını bilmiyor) bundan sonrakilere hemen istersen göstereyim bilmem ne deme. Bırak seni çözmeye çalışsınlar biraz. Anlaşamadık ayrıldık, sevgi ve değer bitti vs gibi şeyler diyebilirsin başta.

Ya tamam merak eder sorarsın da daha yüz yüze gelmediniz. Hem kacirirdim diyor hem bir de karşıya sormak lazım diyor e sor o zaman deyip görüşmeyi kesmek lazım aslında da neyse. Adam lafını bilmiyor. Bu kadar merak edecektiyse bekar birini bulsaymis.

o da şöyle dedi

aracılara aşırı güveniyor ve sözlerine itimat ediyor.

aracılar bizi tanıştırdıysa kesinlikle iyi bir insan ve boş bir insana aracı vesile olmazlar kafasında

Back
X