• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Biri Var

Telefonda biraz sordu boşanmam hakkında merak ettiklerini. Ama tabi yüz yüze konuşmak isterim şeklinde ekledi.
Böyle aceleci bir tavrı yok. Hatta şuan sana güzel sözler söyleyip , bir bağ kurup bir süre sonra senin veya benim aklıma yatmayan şeyler olduğunda bir kopuş yaşandığında seni korumak için bunu yapıyorum dedi. Niyetim , niyetimiz tanışma amacımız belli ancak bu tanışma arkadaş seviyesinde şuanda kalmalı görüşünde. Biri benim kız kardeşime hayal satıp yarı yolda bıraksaydı nasıl olurdu diye düşünerek bunu yapıyorum diyor.

3-5 gün önce şaka ile karışık şey dedi şeytan ne kadar olsa insanı dürtüyor . neden ? gerçekte boşanma sebebi neydi ? birde karşı tarafı dinlemek lazım diyor gibi vs vs .

Su kısımlar benim hiç hoşuma gitmedi. Hakkınızda hayırlısı olsun.

İnşallah olur o zaman dualarım seninle 🤲🏻

he birde buna şey dedim

ben ne istediğimi ve istemediğimi artık gayet iyi biliyorum
olumsuz bir tecrübemin bana kattıkları dedim

sen bir insan için 3 düşünürsen ben 10 düşünürüm diye lafı yapıştırdım :)

benzeri hisler karşılığı onda da var etkilenme tarzı vs anlaşılıyor

sanırım yazdıklarım anlaşılmıyor.

aracılarla bunu iletişime geçmeden ilettim.

adamın boşanmış kadın gibi takıntısı yok.
aracılara bir insanın geçmişi geçmişidir beni benden sonraki hali ilgilendiyor biçiminde iletmiş .

anlamak istediği şu benim geçmişle eski eşle bağım var mı . evlilik kurumun içinde nasıldım

ama üslübu çokta hoş değildi tabi
Sürekli savunma halindesiniz. Adamın düşünceleri de cümleleri de faul.

baksaydı sanırım direk boşanmış bir kadınla tanışmak istemezdi
İsterdi, yarım aklıyla kendi kusurlarını örtebilmek için bunu öne atacak her seferinde çünkü.

Boşanmayı dünyanın sonu olarak görmese bile kusur olarak gördüğü kesin.

adam boşanma durumuna dünyanın sonu gibi bakmıyor bunu hissedebiliyorum.
Takmıyorum, anlayışlıyım, modernim gibi konuşuyor ama içten içe öyle değil, rahat değil ve bence sonrasında da rahatsız olup rahatsızlık verecek bi tip.

İsterdi, yarım aklıyla kendi kusurlarını örtebilmek için bunu öne atacak her seferinde çünkü.

Boşanmayı dünyanın sonu olarak görmese bile kusur olarak gördüğü kesin.

bu kadar olumsuz his ve enerji almadım

alsaydım o hissi sanırım görüşmeye gitmezdim

benim önem verdiğim ilk sıralarak koyduğum bir konu

bana boşanmamı kusur gibi aksettirecek adamla olmaz kafasındayım zaten isteğimde bu yönde

"bu olay olmasaydı seni şuan kaçırırdım diye şakasını yaptı."
Şu cümleyi kurduysa onu size daha sıcak şekilde konuşmamasının sebebinin baştan temkinli davranması yüzünden değil de evlenip boşanmış olduğunuz temkinli gidiyor izlenimini aldım ben. Bilemedim anlattığınız kadarıyla bu adamdan ben sizin geçmiş evliliğinizi sindirerek ilişki yaşayacak bir vibe alamadım. Hatta ileride bir tartışma yaşarsanız bunu yüzünüze dahi vururmuş gibi hissettim. Umarım yanılırım ama temkinli olun.
Bu arada bence boşanma gerekçelerinizi belgelerinizi gönderebilirsiniz ona. Biz nasıl hiç evlenmemiş bir kadın evlenip boşanmış adamla ilişki yaşayacakken "boşanma sebeplerini öğren, kayıtlara bak mutlaka" diye akıl veriyorsa ve istiyorsak onunda bilmek istemesi çok normal. Hatta bence herkes bu şekilde şeffaf olmalı ki yarın bir gün sorun çıkmasın.

Kızlarım selamlar,

Diliyorum herkes iyidir. Yine bir konuda size danışmaya geldim.
Bazılarınız boşanma sürecimle ilgili detayları biliyor.

Bir kaç hafta önce görücü usulü denilebilecek şekilde anne tarafından kuzenimin bir arkadaşı aracılığı ve tavsiyesi ile biri ile tanıştım .
Henüz görüşmedik yüz yüze . Bu akşam görüşeceğiz. Tanıştığımızdan beri her gün aktif telefon konuşması ve mesajlaşma olarak gayet güzel gidiyor gibi ilk izlenimim şuanlık.

Bu arada 28 yaşındayım ve çocuğum. Boşanalı da 1 yıl oldu.

Karşımdaki kişi daha önce hiç evlenmemiş birisi. Telefonda biraz sordu boşanmam hakkında merak ettiklerini. Ama tabi yüz yüze konuşmak isterim şeklinde ekledi.
Böyle aceleci bir tavrı yok. Hatta şuan sana güzel sözler söyleyip , bir bağ kurup bir süre sonra senin veya benim aklıma yatmayan şeyler olduğunda bir kopuş yaşandığında seni korumak için bunu yapıyorum dedi. Niyetim , niyetimiz tanışma amacımız belli ancak bu tanışma arkadaş seviyesinde şuanda kalmalı görüşünde. Biri benim kız kardeşime hayal satıp yarı yolda bıraksaydı nasıl olurdu diye düşünerek bunu yapıyorum diyor.

Bu arada bende , o da oldukça şeffaf ve samimi bir yaklaşıma sahibiz.
Empati yapıyorum mesela. Boşanmış bir adamın uyap evraklarına bakmak isterdim ben .
Ona da o söylemeden dilerse bakabileceğini söyledim . Ki zaten boşanmamda saklanacak , kusurlu gözükecek bir olay veya durum yok.

Kendisi de boşanmış bir kadına kötü yaklaşım ve üslupta değil. Çünkü bende kendimi bu gözle görmüyor ve bakmıyorum.

benzer dini hassasiyetlere ve yetiştirilme şartlarına sahibiz. Aramızdaki enerji bana en azında şimdilik te iyi geldi.

3-5 gün önce şaka ile karışık şey dedi şeytan ne kadar olsa insanı dürtüyor . neden ? gerçekte boşanma sebebi neydi ? birde karşı tarafı dinlemek lazım diyor gibi vs vs .
bende karşı tarafı dinleyebilirsin. kimse boşandığı insanı güllere pamuklara sarıp anlatmayacaktır dedim.
bunu üzerine bu olay olmasaydı seni şuan kaçırırdım diye şakasını yaptı.

velhasılı kelam , boşanmamla ilgili ne kadar detay vermeliyim ? nasıl anlatmalıyım . nasıl tavır takınmalıyım emin olamıyorum.
yani bu tarz süreçler nasıl işliyor ? tecrübelerinize talibim.
Bekar olmanın güzelliği

Sureklı yeni biri oluyor 😬

Evet savunuyorsunuz.
Boşanmadan sonra doğru dersleri çıkaramamışsınız bence tam anlamıyla. Red flagleri bile güzele yormaya çalışıyorsunuz. Umarım ağzınız yanmaz.

siz benim ne yaşadığımı ne hissettiğimi ne durumlardan geçtiğimi bilmeden , derslerim , green flaglerim , red flaglerim nelerdir bilgi sahibi olmadan .

topluluğa fikrini danışmışken kesin net eleştirel , yargı etiketleyen üslubunuzu klavye ötesinden yazabilmek mi kolayınaıza geliyor ?

buraya adamı sövüp sonra aklamak için yazmıyorum , fikir danışıyorum kızlar sadece bu .

Üslup çok önemlidir daha birbirinizi bir kere olsun görmemişsiniz. Bir de karşı tarafı dinlemek lazım, bu olay olsa kaçırırdım seni demesi iyi bir şey değil. Hem neyi nasıl söyleyeceğini bilmiyor hem de bu konuyu daha çok açar gibi geldi bana

siz benim ne yaşadığımı ne hissettiğimi ne durumlardan geçtiğimi bilmeden , derslerim , green flaglerim , red flaglerim nelerdir bilgi sahibi olmadan .

topluluğa fikrini danışmışken kesin net eleştirel , yargı etiketleyen üslubunuzu klavye ötesinden yazabilmek mi kolayınaıza geliyor ?
Kötü evlilik ve boşanma nedir biliyorum, kolayıma gelen bi şey yok, aksine zorluk yaşamayın diye net konuşuyoruz. Çok daha keskin ve seçici olmak zorundasınız ama siz canhıraş savunma ve güzelleme derdindesiniz, farkında bile değilsiniz. O yüzden de ders almış görmedim sizi.

bu kadar olumsuz his ve enerji almadım

alsaydım o hissi sanırım görüşmeye gitmezdim

benim önem verdiğim ilk sıralarak koyduğum bir konu

bana boşanmamı kusur gibi aksettirecek adamla olmaz kafasındayım zaten isteğimde bu yönde
Sizin almadığınızı anladık zaten ama adam hissettirmiş gayette.

İlk buluşmaya belgelerle kanıtlarla gidilir mi ya Allah aşkına yani.

Sizin almadığınızı anladık zaten ama adam hissettirmiş gayette.

Ben buna empati yaparak karar verdim

Ben boşanmış bir adamın evraklarını yanımda açmasını ve görmek isterdim çünkü

Şahsi kanaatim ve isteğim olurdu

Tabi ciddi bir niyetle tanımak ve görüşmek isteyeceksem

Takılmadıyda beni neden tanımak için çabalıyor diye kendime soruyorum

Başka kadın mı kalmadı ?

Takılacak birini aracılar neden önersin ?

Diyorum cevap bulamıyorum

İki ucu b*klu değnek

40961.webp

Back
X