• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Biri Var

Coocoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.827
Puanlar
63
Kızlarım selamlar,

Diliyorum herkes iyidir. Yine bir konuda size danışmaya geldim.
Bazılarınız boşanma sürecimle ilgili detayları biliyor.

Bir kaç hafta önce görücü usulü denilebilecek şekilde anne tarafından kuzenimin bir arkadaşı aracılığı ve tavsiyesi ile biri ile tanıştım .
Henüz görüşmedik yüz yüze . Bu akşam görüşeceğiz. Tanıştığımızdan beri her gün aktif telefon konuşması ve mesajlaşma olarak gayet güzel gidiyor gibi ilk izlenimim şuanlık.

Bu arada 28 yaşındayım ve çocuğum. Boşanalı da 1 yıl oldu.

Karşımdaki kişi daha önce hiç evlenmemiş birisi. Telefonda biraz sordu boşanmam hakkında merak ettiklerini. Ama tabi yüz yüze konuşmak isterim şeklinde ekledi.
Böyle aceleci bir tavrı yok. Hatta şuan sana güzel sözler söyleyip , bir bağ kurup bir süre sonra senin veya benim aklıma yatmayan şeyler olduğunda bir kopuş yaşandığında seni korumak için bunu yapıyorum dedi. Niyetim , niyetimiz tanışma amacımız belli ancak bu tanışma arkadaş seviyesinde şuanda kalmalı görüşünde. Biri benim kız kardeşime hayal satıp yarı yolda bıraksaydı nasıl olurdu diye düşünerek bunu yapıyorum diyor.

Bu arada bende , o da oldukça şeffaf ve samimi bir yaklaşıma sahibiz.
Empati yapıyorum mesela. Boşanmış bir adamın uyap evraklarına bakmak isterdim ben .
Ona da o söylemeden dilerse bakabileceğini söyledim . Ki zaten boşanmamda saklanacak , kusurlu gözükecek bir olay veya durum yok.

Kendisi de boşanmış bir kadına kötü yaklaşım ve üslupta değil. Çünkü bende kendimi bu gözle görmüyor ve bakmıyorum.

benzer dini hassasiyetlere ve yetiştirilme şartlarına sahibiz. Aramızdaki enerji bana en azında şimdilik te iyi geldi.

3-5 gün önce şaka ile karışık şey dedi şeytan ne kadar olsa insanı dürtüyor . neden ? gerçekte boşanma sebebi neydi ? birde karşı tarafı dinlemek lazım diyor gibi vs vs .
bende karşı tarafı dinleyebilirsin. kimse boşandığı insanı güllere pamuklara sarıp anlatmayacaktır dedim.
bunu üzerine bu olay olmasaydı seni şuan kaçırırdım diye şakasını yaptı.

velhasılı kelam , boşanmamla ilgili ne kadar detay vermeliyim ? nasıl anlatmalıyım . nasıl tavır takınmalıyım emin olamıyorum.
yani bu tarz süreçler nasıl işliyor ? tecrübelerinize talibim.

Kızlarım selamlar,

Bir kaç hafta önce görücü usulü denilebilecek şekilde anne tarafından kuzenimin bir arkadaşı aracılığı ve tavsiyesi ile biri ile tanıştım .
Henüz görüşmedik yüz yüze . Bu akşam görüşeceğiz. Tanıştığımızdan beri her gün aktif telefon konuşması ve mesajlaşma olarak gayet güzel gidiyor gibi ilk izlenimim şuanlık.

Karşımdaki kişi daha önce hiç evlenmemiş birisi. Telefonda biraz sordu boşanmam hakkında merak ettiklerini. Ama tabi yüz yüze konuşmak isterim şeklinde ekledi.
Böyle aceleci bir tavrı yok. Hatta şuan sana güzel sözler söyleyip , bir bağ kurup bir süre sonra senin veya benim aklıma yatmayan şeyler olduğunda bir kopuş yaşandığında seni korumak için bunu yapıyorum dedi. Niyetim , niyetimiz tanışma amacımız belli ancak bu tanışma arkadaş seviyesinde şuanda kalmalı görüşünde. Biri benim kız kardeşime hayal satıp yarı yolda bıraksaydı nasıl olurdu diye düşünerek bunu yapıyorum diyor.

Empati yapıyorum mesela. Boşanmış bir adamın uyap evraklarına bakmak isterdim ben .
Ona da o söylemeden dilerse bakabileceğini söyledim . Ki zaten boşanmamda saklanacak , kusurlu gözükecek bir olay veya durum yok.

Kendisi de boşanmış bir kadına kötü yaklaşım ve üslupta değil. Çünkü bende kendimi bu gözle görmüyor ve bakmıyorum.

benzer dini hassasiyetlere ve yetiştirilme şartlarına sahibiz. Aramızdaki enerji bana en azında şimdilik te iyi geldi.

3-5 gün önce şaka ile karışık şey dedi şeytan ne kadar olsa insanı dürtüyor . neden ? gerçekte boşanma sebebi neydi ? birde karşı tarafı dinlemek lazım diyor gibi vs vs .
bende karşı tarafı dinleyebilirsin. kimse boşandığı insanı güllere pamuklara sarıp anlatmayacaktır dedim.

velhasılı kelam , boşanmamla ilgili ne kadar detay vermeliyim ? nasıl anlatmalıyım . nasıl tavır takınmalıyım emin olamıyorum.

Dava dosyanızın belgesini paylaşabilirsiniz bu kişi ile. Bu cinsiyetle alakalı değil ama daha önce evlenmemiş bir kadın için nasıl boşanma evrağını gör neden boşanmış sorgula tavsiyesi veriliyorsa aynı şey erkek için de olmalı.

Sorabilirsin, istersen görebilirsin demek yerine, e devletten pdf dosyasını indirip gönderin karşı tarafa. Şeffaf olmak böyle bir şey.

Dava dosyanızın belgesini paylaşabilirsiniz bu kişi ile. Bu cinsiyetle alakalı değil ama daha önce evlenmemiş bir kadın için nasıl boşanma evrağını gör neden boşanmış sorgula tavsiyesi veriliyorsa aynı şey erkek için de olmalı.

Sorabilirsin, istersen görebilirsin demek yerine, e devletten pdf dosyasını indirip gönderin karşı tarafa. Şeffaf olmak böyle bir şey.
tabi hatta bunu yanında açağım
bunu empati yaparak ben teklif ettim hatta.
ben olsaydım görmek isterdim . sana da göstermek isterim . dilersen sende bakabilirsin şeklinde.

Kızlarım selamlar,

Ben hiç görüşmezdim, bilmiyorum pek hoşuma gitmedi söylediği şeyler, her şeyin zamanı var yani telefonda bu kadar didiklemesi yok karşı tarafı dinlemek lazım falan şu aşamada patavatsızlık.

Bana dese git bul eski kocamı dinle o zaman derim yani, görüşmem ben yani.

dilersen sende bakabilirsin şeklinde.

Hayır direkt göndermeniz gerekir.

Bu şekilde derseniz adam sanki sizi sorguluyor gibi hisseder, bakıp okursa Ben bunu merak edip okuyorum acaba söylediği sözlerine güvenmediğimi mi diye düşünüp bakamayabilir. Yüz yüze gelmeden paylaşırsanız daha doğru olur.

Ben hiç görüşmezdim, bilmiyorum pek hoşuma gitmedi söylediği şeyler, her şeyin zamanı var yani telefonda bu kadar didiklemesi yok karşı tarafı dinlemek lazım falan şu aşamada patavatsızlık.

Bana dese git bul eski kocamı dinle o zaman derim yani, görüşmem ben yani.
fiilen gerçekte böyle bir şey yapacağını ima etmedi .
bir olayı iki taraftan dinleme şeklinde kast etti
bende cevabını verdim :D

Adam ciddi düşünmüyormuş zaten, dava dilekçenize gerek yok. Düşüncesi belli.

Bu tür görücü usulü tanışmalarda karşı taraf tamamen net değilse kabul etmeyin.

Kafasında bekar çocuksuz birini istediğini defaten beyan etmiş, devam etse bile sürekli sorun çıkarır kendi iyiliğiniz için vazgeçin.

Adam ciddi düşünmüyormuş zaten

adam ciddi düşünüyor.
evlilik hayatı , evliliğe bakışım hakkında sorular yöneltiyor.
ama tanıma süresinde bir anda benim 20 yıllık tanışıkmış gibi samimiyet gösteremediğim gibi o da gösteremiyor anladığım kadarı ile

açıkça da hayatım boyunca bir kızla takılmak gayesinde olmadım . bu şekilde bir ailede yetiştirilmedim dedi.

Bana çok kötü gidiyor gibi geldi iletişiminiz ama umarım yanılırım

Bu cümlelerle inanılmaz falso vermiş

Sen hayırdır demeniz gerekirken bir de açıklama yapmışsınız

gerekçeniz nedir ?
Yazdiklarina gore su enerjiyi aldim: Adam kopruyu gecene kadar cok medeni saygili anlayisli modda takilip sonra “ben seni zaten dul aldim, kadin olsaydin ilkini tutardin, kimbilir adami da boyle mi delirttin” moduna evrilecek. Cunku suan “dul kadin”la iliski yasamayi kendine yediremecek biri gibi gorunuyor. Bence dikkatli davran gardini indirme. Ama tabi sen bilirsin.

niyetimiz tanışma amacımız belli ancak bu tanışma arkadaş seviyesinde şuanda kalmalı görüşünde.

bu olay olmasaydı seni şuan kaçırırdım diye şakasını yaptı.

adam ciddi düşünüyor.
evlilik hayatı , evliliğe bakışım hakkında sorular yöneltiyor.
ama tanıma süresinde bir anda benim 20 yıllık tanışıkmış gibi samimiyet gösteremediğim gibi o da gösteremiyor anladığım kadarı ile

açıkça da hayatım boyunca bir kızla takılmak gayesinde olmadım . bu şekilde bir ailede yetiştirilmedim dedi.

Üstekiler ne o zaman ?

fiilen gerçekte böyle bir şey yapacağını ima etmedi .
bir olayı iki taraftan dinleme şeklinde kast etti
bende cevabını verdim :D
Onu anladım gidip konuşacak hali yok ta ,söyledikleri lafların bana hissettirdiği boşanmış olmanızı kafaya takacak biri gibi.

Yoksa kadın erkek farketmez , bir yola çıkıyorsak elbette bilmeli neden ayrıldığımız , lafları tavrı şu aşama için hoş gelmedi bana yani.

Yazdiklarina gore su enerjiyi aldim: Adam kopruyu gecene kadar cok medeni saygili anlayisli modda takilip sonra “ben seni zaten dul aldim, kadin olsaydin ilkini tutardin, kimbilir adami da boyle mi delirttin” moduna evrilecek. Cunku suan “dul kadin”la iliski yasamayi kendine yediremecek biri gibi gorunuyor. Bence dikkatli davran gardini indirme. Ama tabi sen bilirsin.

bana tavsiye edip tanıştıranlara bunu en başından sordum benden daha iyi tanıyıp bildikleri için , böyle bir görüşte olmadığını söylediler zaten .
bunu bende baştan belirttim boşanmamı problem sayabilir bir insan buna saygı duyarım . ama baştan saymayıp sonradan problem olarak gören insanla herhangi bir görüşme düşünmem şeklinde

Onu anladım gidip konuşacak hali yok ta ,söyledikleri lafların bana hissettirdiği boşanmış olmanızı kafaya takacak biri gibi.

Yoksa kadın erkek farketmez , bir yola çıkıyorsak elbette bilmeli neden ayrıldığımız , lafları tavrı şu aşama için hoş gelmedi bana yani.
banada hoş gelmedi esasen.

ama boşanan bir adam olsaydı bunları belki diler getirmezdim ama içten içe sanırım bende düşünürdüm .

karısına ne halt etti de boşadı bunu diye

he birde aracılara ısrarla sordum ve söyledim , boşanış olmamı problem edecek bir tip ise hiç tanışma olmasın diye

Burda söylediği şeyler şaka bile olsa hiç hoş değil bence. Sizin boşanma evrağını göstermek isteyip şeffaf olmanız çok iyi. Ama karşı taraf sizin gibi düşünceli birini hak etmiyor bence. İyice bir düşünün derim. Hakkınızda hayırlısı olsun. Mutlu ,huzurlu olmanızı diliyorum. 🍀💜

Back
X