Yeni biriyle nasıl tanışabilirim?

Valla mı? Konuyu bana nasıl kapatacaksınız peki?
Ay biri gelip banlasa da kurtulsak bence. Kendimi kibliyorum.

Bu kez gerçekten gittim. Misafirim geliyor akşama. Yemek eşimde ama meze falan yapmak gerek. Sosyal insan olmak zor.
virüs sürecinde uzmanlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın diye uyardıkça ev oturmalarına bile devam etme cahilliğine sahipsiniz bravo. Konuyu kapatamam görmezden gelebilirim ama yok yok gelmem eğleniyorum çünkü

Konu sahibesi ben de nasip kısmet takımındanım

Son flört ettiğim adam dedi ki güzelsin, iyi eğitimlisin, erkek ağırlıklı bölümde okumuşsun hala da 876554 tane erkeğin olduğu bir işlerinde çalışıyorsun (mühendisim) nedense sevgilin yok?? Yani baktım ki adam haklı. Öte yandan kendi de düzgün, iyi eğitimli, yakışıklı bir çocuk. 3 yıl önce boşanmış kültür farkına sebep... kader yani. Şöyle bir adam niye bekar dersin.

Bizi arkadaşımın sevgilisi tanıştırdı. Bu tanıştıran kız aşırı sosyal, çevresi çok geniş bir insan. Size de böyle bir tanıdık lazım bence

çok farklı algılama şekliniz var :) türkiye koşullarından da çok haberdar olmadığınızı düşünüyorum.
teoride elbette işini yapan ve kendini ispatlamış insanlar işsiz kalmazlar. elbette sizde bu çalıştığınız yerden aranıp teklif almış olabilirsiniz.
bu nasıl herkesin karşısına çıkabilecek sıradan bir durumsa ne yazık ki ülkemiz koşullarında pek çok değerli insan iş bulmakta zorluk çekebiliyor. bu da çok olağan bir durum ne yazık ki.
bir de siz alt düzey yöneticiyim dediniz, size kaç kişi bağlı mesela ? 3-4 kişinin bağlı olduğu pozisyon ise o roller için sirkülasyon daha hızlı olur.
10 ve üzeri kişiyi yöneten roller için sirkülasyon daha az olur. bir piramidin tepesi gibi. tepeye çıktıkça alan daralır.
bu noktada da ispat etmiş olmak yeterli olmaz. çünkü onun gidebileceği az sayıdaki pozisyonlardan birinin açılması gerekir gibi gibi..

burada genel olarak anlatılmaya çalışılan bu aslında. KudrAlobar da bundan bahsediyor.

ha beklentiniz sizinle denk executive pozisyonunda biri ise o zaman evet iş hırsı bir kriter olabilir size göre. siz en az benim gibi olmalı dediğinizden daha üst pozisyonlarda çalışan birini tercih edeceğinizi düşünerek bu örnekleri verdik.

keza olayın sadece başarıyı ispatlamakla sınırlı olmaması, eleman seçimlerinde insan ilişkileri ve iletişim konularının önemli olduğu da ayrı bir gerçek. öyle cv ler oluyor ki, akademik başarı harika, yaptığı işleri çok güzel açıklamış ama bakıyorsunuz o insanın iletişim şekli o firmanın kültürüne hiç uygun değil. o zaman işte o kişi o görüşmeden eli boş dönüyor.

Çok cahiliz keşke ölsek
Bahçe denen bir şey var bilmem haberiniz var mı? Masa sandalye falan oluyor, mangal yakılıyor, rakı açılıyor, bazen köpek oluyor. Evden çıkmayan insanlar birbiriyle bu tip ortamlarda görüşüyor. Çünkü sosyal insanlar için 3 ay evde ve yalnız olmak psikoloji bozabiliyor. Siz bilmezsiniz.

Havuç tarator mu yapayım kabak tarator mu?

ben de katılıyorum nasip kısmet durumuna :) olmayınca olmuyor ne yaparsın . Maalesef öyle bir tanıdığım yok keşke olsa :) Arkadaşım biriyle tanıştırmıştı birkaç ay önce beğenmiştim de ama çok yalancı biri olduğunu ve aynı anda birçok kızla flört ettiğini öğrendim :/ Flörtünüz size diyor ama kendisinin de sevgilisi yok ki sizinle tanışmış :) Şu an nasıl gidiyor peki, ilşkiye dönüştü mü?

ohh yaa doğru tanımlama, şekilcilik ve sabit fikir.
hani bazı insanlar vardır mutluyum dersin hayır mutsuzsun sen bilmezsin bu böyle der. aynen öyle bir yaklaşım.

ne olursa olsun sonuçta bahçeden birbirinizden 1,5 metre mesafede duramayacaksınız. Ayrıca bahçe olmaaı işe yarasaydı uzmanlar bahçesi olan ev ziyaretlerini gidebilir derdi Tadnığım bir çok insan aylardır ailelerine bile gitmiyor riske atmamak için de kime anlatıyorum işte Mangali rakı ve köpeği statü göstergesi olaran gören bir görmemişi görüyoruz burada Taratorlar koronalı mı

Ne statüsü ayol? Köpeğim yok benim bahçenin tanımını yaptım size kedi var ama statü sayılır mı? Evde duruyo o. Bahçe de bizim değil, toplaşıp gidiyoruz. O kadar param yok bahçeli ev alamadım

Ailelere gitmeme mevzusu bitti ablacım aştık o konuyu. Gidiyoruz artık hepimiz. Millet tatile yazlığa gitmeye başladı.

sizin yaşama bakış şekliniz tabi ki bu olabilir ama nacizane bir öneri: erkekler eğlenebilecekleri, gülebilecekleri kadınları seçmeye meyillidir. hayata bu kadar katı gözlüklerle bakarken acaba ister istemez çevrenizdeki erkekleri kaçırıyor olabilir misiniz daha arkadaşlık aşamasında ?
çünkü espriden çok uzak ve sanal ortamdaki böyle bir muhabbeti bile belli kalıplarda tutmaya çalışan bir yapınız var. sanki herşeyi kontrol etmek istiyorsunuz.
biri eşim benden kısa ama mutluyum demiş ona dışarıdan kötü görünüyor diyorsunuz.
fazla mı şekilcisiniz acaba ?

tv de bizzat bir bilim kurulu üyesi anne ve babasını bahçede mesafe kuralıyla ağırladığını ve öyle görüştüğünü anlatmıştı :)

hepsi olabilecek şeyler. Benim türkiye şartlarından haberdar olmamam mümkün değil çünkü ekonomiyle yakından ilgili işim var. 5 kişi var ekibimde ekibimde en eskisi 2 yıllık diğerleri benden bile eski. zaten birebir aynı olmak zorunda değil üç aşağı beş yukarı benzer durumda olmalı demiştim. Ha belki biri benden düşk pozisyondadır ama gelişme potansiyeli vardır o da olur neden olmasın. yoksa insanlar kötü durmlarla da karşılaşabiliyorlar haketmedikleri şeyler yaşayabiliyorlar.

tv de bizzat bir bilim kurulu üyesi anne ve babasını bahçede mesafe kuralıyla ağırladığını ve öyle görüştüğünü anlatmıştı :)
ben fahrettim kocayı dikkate alıyorum :) Başka bir doktor ailesiyle bile görüşmediğini çocuğuna sarılamadığından karşıdan gördüğünden bahsetmişti. O bilim kurulu üyesi torpille gelmiş

boy konusunda dikkat ettiğimi daha öncede defalarca kez söylemiştim :) kötü görünüyorsunuz demedim genel olarak hoş görünmediğinden dolayı tercih etmediğimi söyledim. Başkası tercih edebilir ona birşey diyemem haddim değil. Ama benim kararlarıma karışmak da başkalarının haddi değil. Ben son derece eğlenceli biriyim söylediklerim çarptırılırsa o zaman kendimi savunurum.

Bana da lazım öyle bir arkadaş

bilmem, şu sanal ortamda bile muhabbetleri ti ye alıp espriyle konuşmak yerine sürekli kavga eder gibi yazıyorsunuz :)
neyse ne, belli ki sizin kalıplarınız yıkılmayacak. kaç yaşında insansınız, herkesin beklentisi de kendine.
tek diyebileceğim, bu kadar net çizgileriniz varsa o zaman evlenemedim diye 3-5 konu açmamalısınız. çünkü madem netsiniz o zaman o kişiyi bekleyeceksiniz. 50nizde de çıkabilir yarın da. ama bulamadım diye üzülmeniz mantıksız bu durumda.
tekrar lise, üni mevzularına da girmeyeceğim. çünkü 10 kişi aynı şeyi yazdı siz daha "ama bu benim kriterim"den öteye geçmek istemediniz.

ben fahrettim kocayı dikkate alıyorum :) Başka bir doktor ailesiyle bile görüşmediğini çocuğuna sarılamadığından karşıdan gördüğünden bahsetmişti. O bilim kurulu üyesi torpille gelmiş

Kesinlikle idrak probleminiz var. Bir doktorun ailesiyle görüşmemesi normal. Çünkü virüs taşıma riski var. 13. Haftamıza girdik biz evden çalışıyoruz. Virüs taşıma ihtimalimiz yok. Niye ailemizi görmeyelim. Sarılmadan da görüşebiliyor insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…