Yeni biriyle nasıl tanışabilirim?

Bankacılık sektörüyle ilgili bilgim yok. müteahhitlik, sanayicilik, oto tamirciliği bunlar genelde bana parasıyla kuruyor bu işler :) çünkü sermaye gerektiren işler bunlar. benim abim 2 yıllık yüksek okul mezunu ama çalıştığım şirkete aldıramadım sebep olarak lisans mezunu istediklerini söylediler. Başka bir arkadaşım 4 yıllık mezundu onu farklı bir pozisyona aldılar. Cv sini ilettikten sonra 3 hafta içerisinde işe alındı. Muhasebe finans konusnda katılmıyorum çalıştığım tüm şirketlerde bu departmanlarda çalışanlar üniversite mezunuydu

Komplex olmayan evlilik de cok gördüm olan da gördüm bence insanlara ön yargılı yaklasmayın.ikinci bulusmadan kacmayın kestirip atmayın.biriyle tanısma konusunda arkadaslar ve aile dostları diyorum ben Korona bitene kadar.ben eşimle sınıf arkadasıyım ama yakın arkadaşlarımın biri resim biri fotoğrafcılık kursunda evlendi sonrasında kurslara falan alıcı gözüyle bakarsınız. Boy konusunda da benim boyum epey kısa cok uzun birini istemezdim kötü duruyor diye eşim 1.90 geçiyor illa uzun biriyle evlenicem diyen arkadasımın eşi 1.70 dediklerimizle alakası yok ama ikimizde mutluyuz.

Benim abim sanayici. Üniversite mezunu. Birkaç yıl beyaz yakalı olarak dirsek çürüttükten sonra burda ne uzarım ne kısalırım dedi attı kendini sanayiye. Baba parası falan yok, memur çocuğuyuz biz. Sıfırdan başladı. Şu an benim/senin yüz yıl çalışsak kazanamayacağımız paralarla oynuyor. Çok yıl geçti üstünden hala der ben okulla çok fazla vakit kaybetmişim, daha erken bu işe girmeliydim diye. Ha beni okuttu, kendi kızını okutuyor sanma ki okulu kötülüyor. Ama bazen bazı şeyler okulla olmuyor. Ya da okulun bir etkisi olmuyor. Bir kuzenim sinema sektöründe yapımcı, memur çocuğu o da, lise mezunu. Her hafta bir mankenle çıkıyor
Benim ailem kalabalık, çok örneğim var böyle okumadan ya da okulun etkisi olmadan bir şeyler elde edebilmiş kuzenim. Sizin kuzeniniz tembelmiş, meslek edinmemiş ortada kalmış.

sizin çalıştığınız şirket öyle olabilir. nasıl bir firmadasınız bilmiyorum. benim olduğum firmada da bir üniversite mezunu yönetici olurken ona bağlı çok sayıda mavi yaka var. 2 yıllık yada teknik lise mezunu olan. bu sektörlerle alakalı bir durum.
keza çoğu sektörde ara personel denilen mavi yaka, beyaz yakadan çok daha değerli olabiliyor.
mesela bizde yaptığı iş özelinde üni mezunu beyaz yaka personelden çok daha fazla kazanan mavi yakalar var.
bazı işlerde illa lisans mezuniyeti beklentisi olabilir. fakat 100lerce sektörün hepsi böyle değil.

gidip öyle birini seçin anlamında yazmadım, farklı sektörlerle alakalı pek bilginiz yok anladığım kadarıyla. her çalışan ve sektör için kendi alanınızla kıyaslama yapmak yanıltır diye belirtmek istedim.

aslında türkiyede çoğu sektör artk ara personel arıyor. malesef her yerde üniversite olunca ve herkes 4 yıl okudum ben ne zaman müdür olurum, ben masa başı iş yaparım demeye başlayınca ara personelde ciddi açık olmaya başladı.
bazı alanlarda lisans hatta yl mecburi olabiliyor ama çoğu yerde de değil. ve gerçekten bazen üniversite bitirmiş olmak dezavantaj bile olabiliyor.

hatta belli bir sektör deneyimi ve pozisyondan sonra da aynı şekilde zorlaşıyor. çünkü aranan uzman sayısı müdür/direktör sayısından daha fazla..

ben şu anki durumumdan bahsettim hayatımda biri olmadığı için. Hayatımda biri olsa tabi ki bende önceliğimi onu görmeye veriririm dediğin gibi.
Verirsiniz.
O paralar gözünüze batmıyor.
Çünkü orada o parayı sevdiğinizle oturmak için veriyorsunuz..
Zaten evlenince en sosyal arkadaşlarım bile sürekli dışarıda yemiyor. Haliyle o verilen paralar azalıyormuş.

Madem fmcg şirketindesiniz. Baya çevreniz vardır.

Söyleyin arkadaşlarınıza sizi birileriyle tanıştırsınlar.. hem denk biri olur işte.. Hatta yabancı expatlar vardır. Tanışırsınız.. Tahminen uzun boyludur..

Onu da konuştuk. Görmüşsündür belki başlarda. Üst-orta düzey yöneticilerin işsiz kaldıklarında kendi sektörlerinde iş bulmakta zorlandıklarını, alt pozisyonlara başvuru yapıp kabul edilmediklerini, daha alt pozisyonların bu konuda her zaman daha esnek olduğunu söyledim ama ona da karşı çıktı. Yüksek mevkilerde insanların yine yüksek mevkilerdeki işleri daha kolay bulabildiğini söyledi. 8 yıldır iş hayatının içindeymiş aslında ama...

piramidin tepesine çıktıkça daha zor olmaz mı yahu ? ben de 9,5 senedir sektördeyim. benim gözlemlerim de bu yönde. hatta zaman zaman firmada da konuşuruz bunu.
yani zaten genel olarak hepimizle zıt fikirde olduğu için karşı çıkması normal :)
tabi herkesin iş hayatına bakışı kendi sektörüne paralel gelişiyor haliyle ama bence genel anlamda iş hayatı ve türkiye geçrekleri ile ilgili fikri yok.
muhtemelen plaza çalışanı.

Son sayfalara bakınca konu biraz farklılaşmış gibi geldi ama önceki sayfalarda yazılmadıysa memur.eş diye bi site var, oradan tanışılabilir, biraz konuşup sonra kafaya uyarsa tel whatsap, sosyal hesaplar vs. Fikir olsun diye yazdım..

Sektöre göre de çok değişmiyor bence. Bir firmada (büyüklüğüne ve yapılanmasına göre değişmekle birlikte) bir direktör varsa altında beş müdür vardır, her müdürün altında iki şef vardır, şeflerin altında beşer uzman vardır falan. Uzmanken uzun yıllar çalıştıysan mecburen terfi verir üçüncü şef yaparlar seni ama şefsen müdürün gitmeden müdür olamazsın mesela. Ya da müdürken işsiz kalırsan boşluk açılan müdürlüğe terfi edilecek uygun şef varsa dışardan almazlar. Plaza çalışanları bilmez mi bunları zaten?

Reactions: 000
Mrblar şöyle söylim internetten ciddi anlamda tanışmak biraz zordur ya bataktırlar yada duygularla oynarlar hiç bulaşmayın derim kısmet işi gerçi ama sosyal medya üzerinden pekte kulağa hoş gelmiyor

e transfere çok sıcak bakılmıyor çünkü dışarıdan alacağı adam daha yüksek ücret ister. işte şans eseri bir müdür giderse, onun yerine alttaki şefi geçirdiğinde haliye daha az tutar öder.
kurumsalda zaten çoğu kişi ortalama 5-6 yıl aynı pozisyonda olunca, daha fazla maaş da ödenmek istenmediği için terfi verilerek onore ediliyor. orda da küçük bir artışla ağızlar kapatılıyor.
biz de şu an kurumda bir çalışma yapıyoruz da, bunlarla ilgili görüşmelerimiz var çalışanlarla. benzer şeyler sürekli konuşuluyor.
müdürken işten çıkarılmanın bir handikapı da, haliyle tazminatının en yüksek bürokrat brütünü geçmemesi.. bu durumda aylık asıl kazancının çok altında bir tutar üzerinden tazminat alıyorsun.
belki bazı şirketler aradaki farkı dışarıdan tamamlıyordur ama bilemedim..

Aaa evet o da var. Eşim işten çıkarıldığında, 10 maaş mıydı 12 maaş mıydı öyle bir şey ikramiye deyip tazminatın üstüne ekleyip fazlasıyla vermişlerdi.

mutlu olabilirler tabi ama kötü görünüyor çok. hoşuma gitmiyor öyle görsel uyumsuzluklar. Rkadaş ve aile dostalrı bence de iyi bir seçenek ama bemim olmadı işte yok öyle bir yönelndirmeleri. o yüzden ben de farklı nerelerde tanışabilirim diye düşünüyorum. Kurslarda mantıklı virüs sürecinden sonra düşüneceğim bunu. birkaç kez görüştükten sonra enerji uyumu anlaşılıyor bence. Uyum olmadıysa çok da uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum zaman kaybı oluyor çünkü

ama işte dediğim gibi sayıları çok az. para kazanmak o kadar kolay değil, o kadar kolay olsaydı bu kadar insan yoksulluktan sıkıntı çekmezdi. Onların şansına öyle olmuş. türkiyenin geneline baktığımızda işler sizin çevrenizdeki insanlarda olduğu gibi kolay yürümüyor açıkçası. her hafta bir mankenle çıkmak ideal bir hayat değil benim açımdan zaten. maddi anlamda iyi olurken aynı zamanda karakteri korumak da önemli

Mrblar şöyle söylim internetten ciddi anlamda tanışmak biraz zordur ya bataktırlar yada duygularla oynarlar hiç bulaşmayın derim kısmet işi gerçi ama sosyal medya üzerinden pekte kulağa hoş gelmiyor
benim normal hayatta tanıştıklarım da duygularımla oynadılar aynı şekilde birçok kız arkadaşın da yaşadı. Bu yüzden genel anlamda insanlar kötüleşti. sosyal medya gerçek hayat ayrımını yapmıyorum o yüzden. İş yerinden başka bir arkadşaım ise internetten tanıştığı biriyle evleniyor. Kategorize etmiyorum bu yüzden , hiç beklemediğin yerden biriyle tanışıp mutlu olan insanlar var, ya da mesela bir arkadaşım akrabalırınn çok iyi referanslarıyle biriyle tanışmıştı ve adam bir sürü küfürler etmişti. Bunun bir kuralı yok bence şans tamamen

Valla dört dörtlük adamdır. Peşinde çok kadın var, evlenmeyi düşünmüyor ki zaten bir evlilik yaptı, hayatını yaşıyor bence en iyisini yapıyor. İnsanlar sadece evlendiklerinde ya da uzun süreli ilişki yaşadıklarında karakterli olmazlar. Bir sürü evli ve karaktersiz insan var.

Anlamadığınız nokta şu, bizim ülkemizde üniversite mezunu olmanın bir değeri yok. Her mahallede bir üniversite var ve eğitimleri rezalet. Mezun olanların büyük kısmı işsiz. Çünkü sadece üniversite mezunu olmak şu şartlarda iyi işi geçtim iş bulmak için bile yeterli değil. Lise mezununun iş bulma ihtimali neyse üniversite mezununun da o. Yaşadığınız ülkenin şartlarını kabul etmekte neden bu kadar direniyorsunuz?

ben her zaman işin iyi yapıp kendini ispatlayan insanların kolay kolay boşta kalmayacağına inanıyorum. Mesela benim şimdiki işimde onlar kendileri arayıp buldu beni, benim iş arayışım yoktu. Artık belli bir yaşa geldiğim için karşımdaki kişinin de kendini işinde gücünde ispatlaması gerekir diye düşünüyorum. 30 yaşını geçip hala ne yapmak istediğini bilmeyen insanlar bu hayatta. Hayatta yaprak gibi savrulan, ne yapmak istedğini bilmeyen çok insan var, kafam uyuşmuyor bu tarz kişilerle

Her hafta bir mankenle takılmak

Yaşadığım ülkenin şartlarının farkındayım ama ben de yeni mezun değilim kendimi işimde tecrübemde ispatlamış biriyim. Benzer yaş aralığında birinin de artık işini oturtmuş olması gerekiyor bu yaşlarda. Dediğiniz kişi için de her hafta bir mankenle takılmak ideal güvenilir insan izlenimi vermiyor, her hafta biriyle takılmak bir başarılı değil. Evlenip boşanmak olabilir ama taraflardan birinde problem oluyor, güvenmek zor. Evlilik yolunda iki taraftan biri diğerini yarı yolda bırakıyorsa çok doğru karşılamıyorum. Sadakat önemli bir olgu.

Yani ilahi kadin esimle boy farkimiz var ama mutluyuz diyor disardan cok kötü gorunuyor diyorsunuz.
Bakis acinizda bir sey var sizin.
Çok sekilci bakiyorsunuz mu desem ne desem bilemedim. Size yazilanlari da hep farkli bir yöne çekmiş gibisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…