Yeni ceza düzenlemesiyle ilgilii anket

Yeni ceza düzenlemesiyle ilgiliı anket

• bu ceza düzenlemesi devam mı etsin?

OY: 21 28,8%
  • eskisi gibi ,ama daha yumuşatılarak mı devam etsin?

OY: 52 71,2%

• Ankete Katılan
    73
office,
editörlerin uyarı yapmasını istemiyoruz, sebep: Editörler yıpratılıyor, sen kimsin ki deniyor, bırak editörü, bir üye başka bir üyeyi yazım kurallarında kibarca uyardı diye işitmediği laf kalmıyor.

Yani editörlerin üstüne böyle bir misyon yükleyemeyiz, tersliyorlar, editörlere özelden sizi tersleyenler olursa hemen bana paslayın diyorum, ben yazışıyorum üyelerle, birşeyde diyecekse bana desin diye, işin tuhafı bu siteye üye olurken kurallar geliyor karşınıza, yani belli bu sitenin kuralları, ayrıca bazı kritik noktalarda uyarı topikleri de açtık ama hiçbiri okunmuyor, okunmadığı gibi de sitenin düzenini korumaya çalışanlar azarlanıyor.
Yani o dediğin olmaz.

Kılıçdaroğlu konusu kapanabilir mi müdürüm ?

Müdürüm bu kadar gevşeklik bize yaramadî....en azında küfürün ve hakaretin ciddi yaptırımları olması gerekiyor
Ebedi mutluluk yine gelir gelmez bir üst topikte saydırmaya başlamış

Bence bu sekilde seviye iyice dustu. Bazen verilen cezalari yadirgiyordum ama anlik polemiklerin tartismaya donusmesini engelliyormus cidden. Uslup ve seviye bu seyirde devam ederse ben ayrilirim. Tehdit olarak algilanmasin lutfen.

Bence bu sekilde seviye iyice dustu. Bazen verilen cezalari yadirgiyordum ama anlik polemiklerin tartismaya donusmesini engelliyormus cidden. Uslup ve seviye bu seyirde devam ederse ben ayrilirim. Tehdit olarak algilanmasin lutfen.

Bi yönden de iyi oldu aslında,cezası silinen ne var ne yok saydı döktü.

Ama belli,bu şekilde gitmez.

İnsanın yorum yazmaya eli gitmiyor şuan siyasette .

valla ben de gidicem böyle olursa
zaten bi anlamı kalmıyo
konu dağılıyo herkes birbirine sataşma derdine giriyo

Vay çiçeği burnunda anne de gelmiş...

O dediğini tam net bilmiyorum da sen bu siyaset topiğinde fazla takılma, sinirin bozulur falan Zeynep imiz sütsüz kalmasın

aman yok canımcım oraya yorum yazılacak durum kalmamış insanların içindeki canavarlar ortaya çıkmış.

kazene mesaj atıyorsun genel affa dahil oluyorsun kadişim

yarın msj atayım kazene :)

kadesa senin şu datlu lar ı niye hep üstüme alınıyom acaba ben

alınabilirsin datlucum :)

aman yok canımcım oraya yorum yazılacak durum kalmamış insanların içindeki canavarlar ortaya çıkmış.

yarın msj atayım kazene :)

alınabilirsin datlucum :)

tamam alındım. kazene benden de selam söylesen. o atamıyomuş bi zahmet onunkinide siliver desen:26:

Ben eski halini kesinlikle begenmiyordum. Ne desen ban, bandan gecilmiyordu. Forum sitesi degil sanki "he canim, evet canim" dememiz beklenen, yorumcularin eksi sozluk misali birbirinden bagimsiz yorum yapmasi beklenen bir yerdi. Forum sitesi desen degil, sozluk desen degil. Oyle birseydi benim icin.

Birkac sayfa okudum bu konuda. Diger yorumcularin bahsettigi zararlarini gorecek kadar konu okumadim henuz. Yani bir zararina rastlamadim kisacasi. Hakaret, kufur yine yasak, seviye nasil dustu anlamadim.

Bu konuyla ilgili baska konuya da yazmistim. Konu disi mesaja neden tolere ediliyor anlamadim. Insanlar kafalarina estigi gibi konuyu dagitacak, insanlar geyikten konuyu goremeyecek ve bu sorun olmayacak. Geyige donen topik yok mu? Cok var. Ama eskiden bunlar ceza aliyordu. Degisimde bunu desteklemiyorum sadece. Gecen gun benim merakla okudugum konuya bir "fakee" bagrismalari girdi, sonra geyige dondu. Ben fake oldugunu dusunmuyorum, konuyu okuyorum kardesim. Millet kafasina gore bu konu fake, bu uye erkek diye diye konuyu dagitiyor. Kotu icerige bastim, Mune'den mesaj geldi, megersem artik bunlar ceza kapsamina girmiyormus. Eskiden boylelerini kibledigimde ban alirlardi. Bu yeni sistemle herkes konularda istedigi gibi at kostursun o zaman.

Neyse demek istedigimi dagitmayayim daha fazla. Tam olarak yeni halini de begenmedim, ama eski halini zaten begenmiyordum. Ya eski biraz daha gevsetilsin, ya da simdiki hali daha sIkIlastirilsin. Zaten ikisi ayni sonuca cikiyor bana gore.

Yeni bir uygulama oldugunda eksikler olabilir tabii. Ama polemik, tartisma siyasetin vazgecilmezidir. Aksi takdirde bir konu acilmis, herkes gidip birbirini hic okumaya gerek kalmadan konu hakkindaki fikrini yazsin, ciksin gibi bir durum olusuyor ki forum denilen olgunun mantigina aykiri. Daha onceki yazilani okudugunda cevap verememenin acizligini yasamak hic hos degil. Ya da yazarsan polemik olmasin diye " heee, haklisin" demek zorunda olmak gibi. Fikirler tartisilirsa anlami olur ancak..
Uslup cezasi olabilir tabii... Karsisindakine hakaret etmese bile kucumser gibi cevap yazanlar hakkinda bir ceza getirilebilir. Konu disina cikmak derken, bazi konularda konunun cevresinde dolasmak normal, tamamen konu disina cikip bambaska bir mecrada muhabbeti surdurmek abesle istigal. Ornegin, Ankaranin secim sonucu tartisilirken ulke sorunlarina, yol, kopru yapimlarina, ortaliklara sacilan dolarciklara konunun gitmesi normal, ancak ise yemek tarifi katmak konu disi... Gibi... Mesela bugun basima geldi... Bu gece Kilicdaroglu secimlerden sonra ne demis konusuna girdim, mesaj yazacaktim, sabah bastaki mesajlari okumustum ama yorum yazamamistim. Neyse, once biraz onceki mesajlara goz gezdirdim, konu "yaradana Allah mi demeli, Tanri mi" ya gitmis, hangi konuda oldugumu, ne yazacagimi unutmusum, ben de Tanri ile ilgili birseyler yazip ciktim... Sonradan baktim, yav ben hangi konuya bakiyordum, yorumu nereye yazdim acaba diye...

Önceki yazdıklarıma bir ekleme daha yapayım ;

Zaten yeni sisteminin ilk kendi ile çelişmesi şu oldu .

Sebep : Çok şikayet geliyor , neden ceza aldım diye ? Sizi kendinize bırakalım istedik.

Sonuç : Daha çok ,kib , daha çok şikayet .

Çünkü kime ve neye göre hakaret kavramı devreye girdi şimdi .

Eskiden üslup bozan her mesaj ceza alırken şimdi sadece küfür ve hakaret .

Eeee dediğim gibi kime ve neye göre ?

Bana kalsa yeni sistemde polemik serbest adı altında yüzlerce hakaret edildi (siyaset başlığından bahsediyorum)

Bu sistemin güvenilirliğini eskisinden daha çok zedeler .

Şu üslup , hakaret , küfür vs... hiç ellenmemeliydi , dediğim gibi KK nın çizgi ve kalitesine eksi haneye bir tık oldu .

Konu dışı , geyik , karşılıklı alıntılı polemik / tartışma ... Bunları esnetmenin yolu , her şeyi yazından geçmemeli .Ki bu saydıklarımdaki kurallar rahatsız edici olabilir evet .

Aus cum küfürün ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Dün bir bayan alenen yazdı. Bunun sana bana göresi mi var .?Tamam hepimiz iyi aile çocuğuyuz ama küfrü nedir biliriz de : ) haşa ağzımıza yakışmaz o ayrı

Hakeret ise rencideden ziyade, alenen bir kişiyi yada zümreyi çirkin vasıflarla nitelendirmek. Bence ikisinin de kime göre neye göre sorusu sorulmayacak net çizgileri var. Polemikte ise karşındakine konuşarak derdini anlatma çabası var ki onlardan tamamen ayrı tutulmalı. özellikle siyaset bölümünde tarrtışmamak imkansız. bizler envai çeşit kanalda tartışma programı izleyen seviyeli insanlarız yahu 37:), görmez miyiz tartışacağız diye ne hallere girmektedirler. Moderatörler ne zorluklarla programlarını devam ettirmektedirler.
Cezalarda artık site yönetcilierimizin kararlarına kalmıştır. adaletin kestiği parmak acımaz.

Küfürü biliyoruz da ; ben anladım ki hakaretle , polemik arasındaki o çizgiyi pek bilmiyoruz

Adaletin kestiği parmak acımaz evet cadum .

Ben başlarda karşıydım bu kadar gevşekliğe ama en azından bi süre böyle olması güzel oldu, bazılarının iç yüzü çıktı ortaya. Benim gibi safları kandıran çok oluyor. En azından kim gerçekten dikkat ediyor birilerini incitmemeye, kim zoraki "kibar" biraz görmüş oldum, kendi adıma :)

Deylaytcım , takke düşsün kel görünsün diye şu okuduklarımız reva mı

Deylaytcım , takke düşsün kel görünsün diye şu okuduklarımız reva mı

Evet çok doğru aslında ama yine de ben birkaç şeye şahit olduktan sonra ne kadar safmışım diye düşünmedim değil. En azından bu kişileri dikkate almamam gerektiğini anladım, kendi adıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…