Doğuma Hazırlık Yeni doğacak bebişler için alınması gerekenler nelerdir?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Hastane ikramligi olarak farkli birseyler bulmak istiyorum ben. Fikirlerinizi alabilir miyim?

Hastane ikramligi olarak farkli birseyler bulmak istiyorum ben. Fikirlerinizi alabilir miyim?

valla instagramda çok değişik şeyler yapanlar var. konularda yeni doğan diye aratırsan bulabilrsin. ben de sanırım üstü süslü lokumlardan ikram etcem

Merhaba ben doğum fotoğrafçılığı yapıyorum hastanelerde ailelerden gördüğüm kadarıyla koku keseleri ikram ediyorlar, hazır minik kekler, pakette hediyelik çikolatalar, lokum keseleri,düğündeki gibi bebek şekerleri gibi hediyeler veriyorlar.

Merhaba arkadaşlar,

Aklıma takılan bir soru oldu yeni doğan bebek kıyafetleriyle ilgili. Geçtiğimiz hafta sonu bebeğimin yeni doğan kıyafetlerini aldım hastane çıkışlarını 50 beden olan yeni doğan setleri olarak 10 lu ve 5 li set aldım.Fakat bebek eğer iri doğarsa olmayabilir diyorlar kafama çok takıldı.Benimde bebeğimin gelişimi normalden ileri gidiyor yani kilolu bir bebek.Deneyimli olan var mı?Bu konularda sizce ne yapmalıyım?

Doğum yaklaşırken doktoruna bebişin kilosunu sor. ortalam bişiler söyleyebilir. ona göre değiştirirsin ya da kalır

Merhaba.. Yeni doğan bebekler kilolu da doğsa o kıyafetler yine de büyük geliyor..
Her markanın kalıbı da farklı oluyor ama bence sorun olmaz..
Çok çabuk büyüdükleri için fazla almamak gerekiyor..
Giydirilmemiş kıyafetler elinşzde kalmasın.Çok fazla aldıysanız bir kaçını değiştirme imkanınız varsa eğer değiştirebilirsiniz.. Aldıgınız ürünlerin markalarını söylerseniz yardımcı olabilirim.
Genelde kalıplarını biliyorum markaların..

* Hastane Çıkışı (1 tane 10 parçalı olanlardan yeterli)
* 5 parçalı zıbın takımlarından
* Tulum
* Çıtçıtlı badiler. Bol miktarda.(0-3 ay ve 3-6 ay)
* Çorap, patik, şapka, eldiven, önlük (Zıbın takımlarının içinde de oluyor)
* Penye Battaniye (Çok lazım oluyor.Ben
* Kalın Battaniye
* FermuarlıBattaniye (Özellikle kış bebekleri için çok kullanışlı.Tulum gibi oluyor)
* Agız Mendili
* Alt Açma (Ben tek kullanımlıklardan kullanıyorum kızıma. Çok pratik. Çantada az yer kaplıyor)
* Havlu (1 yaşa kadar bornoza gerek yok bence. 2 havlu alınırsa dönüşümlü olarak kullanılır.)
* Yelek, hırka
* Küvet+küvet filesi
* Kova+maşrapa
* Banyo Süngeri
* Banyo Termometresi
* Oda Termometresi
* Ateş Ölçer
* Emzik+kutusu (Emzik tavsiyesi zor iş.Her bebekte farklılık gösteriyor. Benim denemediğim emzik kalmadı.Kızıma ilk tutturabildiğim emzik ise awent oldu)
* Mama kaşığı
* Biberon (Dr.Browns'u öneririm. Gaz yapmayı önleyici aparatı olan bir biberon.Cam)
* Bebek Tarak+fırçası
* Tırnak Makası
* Burun Aspiratörü
* Pişik Kremi
* Bebek Şampuanı
* Bebe Yağı
* Kulak Çubugu (Uny)
* Pamuk (İlk aylarda su ve pamukla altını temizlemek için)
* Islak Mendil (Uny Yeni Doğan tavsiye ederim.)
* Bebek Bezi
* Bebek Deterjanı (Dalin sıvıdan çok memnunum.Bir de roxy dalan ve hacışakir toz kullandım..)
* Nevresim tk. + uyku seti
* Beşik
* Yatak+yastık. Yorgan ve yastık aldım hiç kullanmadım. Yorgan gereksiz ve tehlikeli. Yastık da hiç kullanmadım..
* Puset
* Bebek Arabası (Hafif, kullanışlı, pratik bir araba istiyorsanız baby2go proton modeli ideal.Çift yönlü.İçi dar biraz ama tekerlekleri müthiş. Tek parmağınızla bile kullanabilirsiniz.Ayrıca katlandığında çok az yer kaplıyor. Travel sistemler gibi değil..)

ANNE İÇİN:
*
Lohusa Pijaması (2 adet. Biri yedek) Gecelik de aldım hiç kullanmadım. Çok kullanışsız..
* Göğüs Pedi (Awentinki çok güzel)
* Göğüs Ucu Kremi (Lansinoh tavsiye ederim)
* Hasta Bezi
* İç çamaşırı (Atletleri biraz büyük almanızı tavsiye ederim)
* Emzirme Südyeni (Kendi bedeninizden en az 1 beden büyük almanızı tavsiye ederim.)

bende bu günlerde pompa araştırmaları yapıyorum... hangi marka alacağıma karar veremedim. yardımlarınızı bekliyorum
bende philips avent otomatik olanını aldım canım sitelerden önerilere göre aldım daha kullanmadım inş memnun kalırım

Arkadaşlar merhaba,
weewell şu 3 telsizi arasında kaldım.
içlerinde kullandığınız memnun kaldığını var mı? hangisi almam gerektiğine kara veremedim bi türlü...
yardımmmmmm

göğüsde meydana gelecek olası yara ve kanamalar için bence lansinoh isimli krem de çantada olmalıı :)

Merhaba arkadaşım. Ben daha önce doğum yapmadım daha ilk hamileliğim. Biraz tecrübesiz olabilirim ama bir fikir sadece benimkisi. Bebeğinin gelişimi ileriden geliyormuş ya, aynısını benim bir arkadaşım daha yaşadı. Arkadaşım fazla kilo almıştı gebeliğinde ve bebeği normalden ileri gelişiyordu aynı seninki gibi. Sonuç olarak bebek gayet 9 aylık doğan bir bebeğin normal ölçülerinde doğdu, iri doğmadı, normalden daha uzun veya kilolu değil gayet normal doğdu. Ancak 8 aylık doğdu. Normalden ileri gittiği için gelişimi, erken tamamlamıştı. Seninkisi de belki aynı durum olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…