alışveriş bitti sayılır çok şükür, yastık, nevresim takımı tarzı bişeyler kaldı, ve lohusa kıyafetlerim... heyecanlanmaya başladım
kendimce gereksiz bulduklarımı almadım, buhar makinesi oda ve banyo termometresi, sterilizatör vs almadım, buhar makinesi yerine kaloriferlerin üzerine kaplara su koysanız da olur, ve odasını yeterli havalandırmak gerek. plastik kokusundan şikayet edenler duyuyorum çünkü buhar makinesi konusunda.. emzirme pompasını da bi arkadaşımdan alıcam strelize ettirip kullanıcam, göbek bandı da almayı düşünmüyorum, evde malzemem var pansumanını yaparım ben çok lazım olursa aldırırız önemli şeyleri aldık gibi...
öncelikli olanları aldım ama büüdükçe eksiklerini tamamlıcambazı şeyler de gereksiz bence.emzik gibi.
bnm bebeğim Ağustos'un ilk veya ikinci haftası doğacak inşallah..tam sıcak ayda eylülde de ister istemez hava serinlicek ona göre bişeyler almaya çalışıyorum.şimdiye kadar aldım bi takım şeyler.
0-3 ay yarım kol bady 5 adet
0-3 ay kolsuz bady 3 adet
0-3 ay alt üst takım (pijama) 5 adet
0-3 ay tulum 4 adet
önlük 7 adet
battaniye penye 2 adet
alt açma 1 adet
eldiven 2 adet
yelek penye 4 adet
3-6 ay pantolon 1 adet
3-6 ay yarım kol bady 6 adet
3-6 ay tulum 2 adet
3-6 ay uzun kol bady 3 adet
3-6 ay alt pijama
bunlar şimdiye kadar aldıklarım daha bebek için alacaklarım aşağıdakiler ( 2 adet yenidoğan setini ayrı ayrı yazdım)
3-6 ay kısa kol bady 4 adet
3-6 ay uzun kol bady 1 adet
3-6 ay tulum 1 adet
3-6 ay al üst takım 2 adet
3-6 ay patiksiz alt 2 adet
3-6 ay uzun kol tişört(üst) 3 adet
çorap alabildiğim kadar artık
ağız mendili en az 10 adet
beyaz tülbent 5 adet
battaniye penye 2 adet kalın 2 adet
havlu 2 adet
banyo malzemeleri
kuvet
file
kuvet ayağı (ben sepetli tercih edicem)
maşrapa
kova
sünger
çamaşır sepeti
bakım
tırnak seti
burun aspiratörü
termometre
ateş ölçer
süt sağma makinesi
tarak,fırça
bebek bezi
şampuan,yağ,krem,pişik kremi (gerekli bakım malzemeleri)
bebek odası
şimdilik bebeğe oda yapmıyacağım.park yatak alıp yatak odasına koyacağım
park yatak
yarı ortapedik yatak
nevresim takımı 2 adet
güvenli yatış yastığı
alez (yatak koruyucu)
gerekmediği takdirde biberon ve emzik almayı düşünmüyorum(gereksinde istemiyorumm)
kendim için de ( anne içinde)
şu an sadece 1 gecelik ve sabahlık aldım.1 emzirme sütyenim ve atletim var
ayrıca alacaklarım
emzirme sütyeni atleti 1'er adet
gecelik 1 adet
terlik çorap
evde giyeceğim lohusalık ev kıyafeti (pijaması) 3 adet (doğumda kayınvalidemde olacağım için ayrıca evde kalabalık olacak)
göğüs kremi
göğüs pedi
ped
yüksek belli çamaşır artık ne kadar olursa ben çok almam sanırım.
bunları almayı düşünüyorum.beni bunlar uzun birrrr süree idare eder.diğer ihtiyaçları ihtiyaç duydukça alırım
ayrıca puset anakucağı da var tabi onları yazmaya gerek duymadım
ÖNEMLİ eklemem gereken birşeyler var mı daha ? yardımcı olursanız sevinirimm... hepinizi öpüyorumm
bence bazı şeyler fazla ve gereksiz ...abartmışsınız ...
merhaba arkadaşlar ,
bende yeni doğum yapmış biri olarak sizlere birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum dikkate almanızı tavsiye ederim
bebeğinize giydirebileceğiniz en pratik şey ve onun en rahat ettiği şeyler şunlar ilk etapta:
alttan çıtçıtlı uzun kollu, yarım kollu bodyler ama sıfır kol değil....
üzerine giydirmek içinse ayaklı tulumlar ve bunlardan en az 7 tane alın ben daha sonraları bu tulumların altını kesip kullandım ilk etapta ayağında çorap durmuyor bunlar çok iyi
altı kapalı pantolonları ve zıbınları önermiyorum açılıp duruyor pantolonun altından çıkıyor zıbınlar pantolonlara da ayağı takılıyor ayak kızmına ayağı denk gelmiyor bir türlü
biberon kullanmıyorum keşke almasaydım emzik te aynı şekilde gerekmedi tabi size bağlı bu
eğerki anne sütüyle besleyecekseniz zaten kaşıkla vereceksizniz ememediği durumda
hep dediler dinlemedim ilk hamileliğimdi, heveslendim önüme geleni ya lazım olursa diye aldım ama hepsi hediye geliyor ve selen çoğunu giyemeden 68 beden oldu
burun aspiratörünü şiddetle tavsiye ederim bazen süt kaçıyor tıkanıyordu ve hırlama oluyordu çok iyi geldi böyle bir durumda kartal yavuz selim polikliniğinde levent penbegül isimli doktoru tavsiye ederim (astım hastalıklarında da uzman) gereksiz yere çocuğa ilaç vermiyor
normal sancılı doğum yaptım :
gecelik gerekmiyor aksine biraz üzerinize oturan pijama daha iyi çünkü ilk etapta hasta bezi pamuk koydular kaymaması için birebir iki tane kesin olsun yanınızda
ben umut ta doğum yaptım bir gün için çocuğa kıyafet götürmeye gerek yok onlar giydiriyor zaten ertesi gün çıktım hastane çıkış seti yeter ama başta dediğim alttan çıtçıtlı body ve tulum eldiven hatta lcw de kendinden eldivenli tulumlar var tavsiye ederim zaten hastanede onu kullanıyor.
bez olarak orkidin en büyük boyu ilerisi için yetti bana. Bebek içinse prima ya da huggıes öneriyorum ben ikisini de kullanıyorum
johnson's baby her ürünü süper pudra almayın gerekmiyor zaten zararlı ben aldım evde duruyor.
pişik kremini her açışta çok az kullandım bu sıcaklarda bile azıcık bile kızarmadı az büyüyünce sürmeyi seyrekleştirdim.
kızım 2,5 kg doğdu şuanda 2,5 aylık ve 6,5 kilo görenler şaşıyor emzirin bıkmayın o size muhtaç
hepinize kolaylık diliyorum korkmayın cesur oluncoksekeriremsu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?