Doğuma Hazırlık Yeni doğacak bebişler için alınması gerekenler nelerdir?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar bende artık eksikleri tamamlayıp valizleri hazırlayacam dursun bi kenarda hem valize yerleştirmeye başlayınca eksiklerde ortaya çıkar

amanin ben daha çanta falan hazırlamadım.geniş geniş takılıyorum, 2. hamilelik olunca böyle olyur galiba yatağımız yarın gelecek ondan sonrada çantayı valizi haızrlarım artık. eksikleri aldım bir tek bebek çantası beğenemedim o kaldı. onu da bu hafta hallederim artık.Çalışıyorum birde o yüzden yavaş ilerliyor.sizin yaptıklarınızı forumlardan takip edince kendimi çok çok ahat gördüm. artık haftaya evdeyim herşeyi tamamlarım

ben 2 hafta önceden valizimi hazırlamaya başladım yavaş yavaş tamamlıyoum içini hepsi bir anda olmuor hergün bişey geliyor insanın aklına hergün bişey ekliyorum çantaya

aboo bunlar ne yaaa gozum korktu simdiden :18: hani bir kac sey almak zevklide bu is zevk isini asiyor sanki

bu listelerden cikarip en iyisi bir bir aldikca cizmek lazim

yaz aylarında uyumadan önce burnunun temiz ve açık olduğundan emin olunursa havalandırılmış odada buhar mak ihtiyaç pek olmuyor ama hava serinlediğinde buhar mak bu kadar faydalı olabileceğini ben de düşünmezdim. Kesinlikle kış aylarında çok etkili. Kalorifer önündeki kaplar o etkiyi yapmıyor malesef. Ben metro marketten 40 TL civarında bir makina almıştım. Birinci çocuğum için. İnanın eşimin ve benim uyumamızı bile kolaylaştırıyor. Koku hiç olmuyor. Çok az bir sesi var.

bnm bebeğim Ağustos'un ilk veya ikinci haftası doğacak inşallah..tam sıcak ayda eylülde de ister istemez hava serinlicek ona göre bişeyler almaya çalışıyorum.şimdiye kadar aldım bi takım şeyler.

0-3 ay yarım kol bady 5 adet
0-3 ay kolsuz bady 3 adet
0-3 ay alt üst takım (pijama) 5 adet
0-3 ay tulum 4 adet
önlük 7 adet
battaniye penye 2 adet
alt açma 1 adet
eldiven 2 adet
yelek penye 4 adet
3-6 ay pantolon 1 adet
3-6 ay yarım kol bady 6 adet
3-6 ay tulum 2 adet
3-6 ay uzun kol bady 3 adet
3-6 ay alt pijama

bunlar şimdiye kadar aldıklarım daha bebek için alacaklarım aşağıdakiler ( 2 adet yenidoğan setini ayrı ayrı yazdım)

3-6 ay kısa kol bady 4 adet
3-6 ay uzun kol bady 1 adet
3-6 ay tulum 1 adet
3-6 ay al üst takım 2 adet
3-6 ay patiksiz alt 2 adet
3-6 ay uzun kol tişört(üst) 3 adet
çorap alabildiğim kadar artık
ağız mendili en az 10 adet
beyaz tülbent 5 adet
battaniye penye 2 adet kalın 2 adet
havlu 2 adet

banyo malzemeleri
kuvet
file
kuvet ayağı (ben sepetli tercih edicem)
maşrapa
kova
sünger
çamaşır sepeti

bakım
tırnak seti
burun aspiratörü
termometre
ateş ölçer
süt sağma makinesi
tarak,fırça
bebek bezi
şampuan,yağ,krem,pişik kremi (gerekli bakım malzemeleri)

bebek odası
şimdilik bebeğe oda yapmıyacağım.park yatak alıp yatak odasına koyacağım

park yatak
yarı ortapedik yatak
nevresim takımı 2 adet
güvenli yatış yastığı
alez (yatak koruyucu)

gerekmediği takdirde biberon ve emzik almayı düşünmüyorum(gereksinde istemiyorumm)

kendim için de ( anne içinde)
şu an sadece 1 gecelik ve sabahlık aldım.1 emzirme sütyenim ve atletim var

ayrıca alacaklarım

emzirme sütyeni atleti 1'er adet
gecelik 1 adet
terlik çorap
evde giyeceğim lohusalık ev kıyafeti (pijaması) 3 adet (doğumda kayınvalidemde olacağım için ayrıca evde kalabalık olacak)
göğüs kremi
göğüs pedi
ped
yüksek belli çamaşır artık ne kadar olursa ben çok almam sanırım.

bunları almayı düşünüyorum.beni bunlar uzun birrrr süree idare eder.diğer ihtiyaçları ihtiyaç duydukça alırım
ayrıca puset anakucağı da var tabi onları yazmaya gerek duymadım

ÖNEMLİ eklemem gereken birşeyler var mı daha ? yardımcı olursanız sevinirimm... hepinizi öpüyorumm

Biz kuzenimizin battaniyelerini ve iri geldiğinden giyemediklerini giyicez :)
Bana kayınvalidem eltilerim sen alışveriş yapma biz alıcaz demişlerdi ve bir sürü de şey verdiler amaa yenidoğan için eksiğim çokmuş burayı okuyunca anladım.

2 tane iç zıbın
1 penye battaniye
1 kundak (pazen dedikleri)
3 tane alttan çıtçıtlı badi (0-3 ay arası) aldım.

bu kadarcık.
Daha kendim için pijama, gecelik takımı alıcam , emzirme sütyeni, atleti...
çook işim var ama akşam iştn öle yorgun gidiyourum ki evime alışveriş için vaktim de olmuyor dermanımda..
31. haftadayım üstelik böyle devam ederse de alışverişe gidemeden doğumda bulcam kendimi

bizde ağustos bebeği olucaz şimdilik adana'dayız doğum burada olacak ama kırkı çıkınca izmire evimize dönücez. o yüzden ilk giyecekleri hem sıcak hem soğuk havalara göre alındı.

Park yatağı, küveti, 0-9 aylık arası zıbınlar, iç çamaşırı, tulumu, takımları , bayramlığımız bile var artık giyecek neyi varsa (gideceğim yer biraz mahrumiyet bölgesi olduğundan uzun vadeli alışveriş yapmak durumunda kaldım, işlediklerimde 2 aylıktan 9 aylığa hatta yaşına kadar götürür.) mendili, patikler, şapkalar, battaniyeler (alınan penyeler haricinde kendimde işledim) ana kucağı (5 li set olarak) aldım. chicco bebek bakım setini sipariş edicem bu hafta, bebek arabasınında siparişini geçicem. ateş ölçer, telsiz gibi şeyler kaldı.

yazınca fark ettim, henüz kendime hiç bişi almamışım

öncelikli olanları aldım ama büüdükçe eksiklerini tamamlıcambazı şeyler de gereksiz bence.emzik gibi.

Bütün gebeler 32.haftadan itibaren,erken doğum tehditiyle karşı karşıya kaldıkları için bu haftada doğum çantamı hazırladım.Doğum çantasını hazırlarken tabiî ki kendimide unutmadım. Doğum yapalı iki buçuk yıl oldu.Ama o günü çok net hatırladığım ve aynı duyguları tekrar yaşayabilmek için o tatlı telaşı sizle paylaşmak istedim.

--------------------------------------------------------------------------------

Tabiki bizde işe alış verişle başladık.Fırsat buldukça oğlum için cicili bicili zıbın takımları aldım. O minicik kıyafetleri marketlerde kolayca bulunan bebek sabun tozları ile makinede yıkayıp,ütüledim.

Oğlumun doğar doğmaz giyeceği zıbın takımı ve battaniyesi için ayrı bir poşet hazırladım.Yanımıza üç dört takım zıbın takımı,eldiven,şapka,yelek,çorap koydum ve tabiki de bebek bezi.Pişik yaptığını düşündüğüm için alt temizliğinde ıslak mendili tercih etmedim.Oğlum 6 aylık olana kadar eski çarşafları sabunlu suda yıkayıp el kadar büyüklüğünde kesip tek kullanımlık olarak kullandım.Çantamıza küçük bir kap ve bu bezlerden ilave ettim.Oğlumun şapkalarınıda uyurken tehlikeli olabilir diye bağcıklı seçmedim.Benimki erkek bebek olduğu için takı olarak sadece yanımıza nazar boncuğu aldık.

Kendi çantamı ise bir tane gecelik,2 takım önden düğmeli pijama takımı, çorap,yelek,terlik,ped,hasta bezi,kirli poşeti olmazsa olmazlarıydı tarak,toka,makyaj malzemesi ve loğusa tacınıda yanımda olmasında faydalı olabileceğini düşündüm.Misafirlerimiz içinde kolanya,bebek şekeri,bardak koyarak da ayrı bir çanta hazırladım.Son olarak ilk yaşanacak güzel anlar için kamera.

allah kucagına almak nasıp etsın cnm ama eksıklerı hıc bıtmez hayret edeceksın hep bırseyler cıkacak en onemlısı ılk ayındakı herseyını hazırlamak sonrası bebekle ufak gezıntılerle alıyorsun

kızlar bende 33 haftalık hamileyim o kadar çok zıbın aldım ki 15 tane var ama boy boy tabi ilk 3 ay için 5 tane aldım gerisi 3 6 9 aylık.1 tane 10 lu hastane çıkışı 1 tanede 5 li hastane çıkışı aldım 2 pijama takım 2 altlı üstlü takım 3 tane tek patikli tulum 1 kalın battaniye 2 tane penye battaniye banyo havlusu şapka 5 tane sevi beby setini aldım 2 tane emzirme sütyeni aldım ve lansinohun göğüs kremini kendime 2 tane pijama takımı aldım biri elbise biri altlı üstlü ve tabikisi beşik ben park beşik aldım kullanma şekli bana daha uygun olduğu için ve daha sayamadığım bir sürü şey bebek arabasını bile aldım yani düşünün sadece şampuanları ve biberonları kaldı hangisi daha ii ona bi türlü karar veremedim sebamed ii diyolar ama o kadar para vermeye gerek var mı bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim kızlar:44:

bence bazı şeyler fazla ve gereksiz ...abartmışsınız ...

ben de başladım alışverişe..elimden geldiğince gereksiz şeyleri almamaya dikkat ediyorum... ben şimdilik giysi işini hallettim gibi.. kış bebeği olacağı için birkaç kadife tulum ve kalın battaniye alıcam ek olarak .. onun dışında bakım malzemeleri ve anakucağı oyunparkı nevresim vs. alınacak... kendim için bişey almadım henüz... lohusa geceliği ve iç çamaşırlarına gerçekten ihtiyaç var mı merak ediyorum?

niye sıfır kollu body tavsiye etmiyorsunuz ? bende daha yeni sıfır kollu almıştım :S

valla kızlar o kdr cok sey almya gerk yok. ben battanıyelernı altaçma setını bıbern emzk aldm ama cok kıayfet almadm cnku mevlutte cok hedıye gelıyomş.onlara bakıcam giydirilk gbi olanları gıydırcem zaten cok cabk buyuyolarmış çok kıayfete gerk yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…