Yeni doğan bebeğinizi başkasından kıskanır mısınız ?

nuryolu

Naber kiz sinsi !
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
10.135
17.418
298
merhaba ... benim annalere bi sorum olacak. yeni doğan bebeğinizi başkası alıp kucağına öper,altını değiştirir,severse kıskanır mısınız ?

Oğluma doğum yaptığım da kayın valideme '' anne kucağıma ver, bi koklayayım bebeğimi '' demiştim. O da bana kokuna alışmasın demişti.
Çok sinir olmuştum. Bir de sezaryenden 2 saat sonra kendime anca gelmiştim. Bebeğimi kucağıma alamamışım. Dedim ben kiralık anne miyim?, niye kokuma alışmayacak. O zaman çok kıskanmıştım bebeğimi.

kayınvalidende bi alemmiş, senin kokuna alışmasında onun kokusuna mı alışsın

benim hiç öyle aman öpmesinler, kucaklarına almasınlar gibi bi düşüncem olmadı...
bi arkadaşım, böyle davrandı... kimseye vermedi, bırakmadı, öptürmedi, kucağından indirmedi.. çocuk resmen anneye bağımlı halde yaşıyo şu an...çok da yabani...
kızı 2 yaşında şu an ve kendisi hamile... kucağından inmiyo valla... birine bırakıp markete bile gidemiyo yazık...
bu konularda rahat olmak gerekir diye düşünüyorum... anennin çocuğa verimli olabilmesi için, psikolojisi için, arada çocuksuz nefes almak istemesi çok normal....
o yüzden gereksiz vermem, bırakmam, sevdirmem tavırları ilerde bize bağımlı bi çocuk yaratıyo...

valla zor bi durum.sen ondan o senden kıskanmış onlaşılan

elbette kimseye dokundurtmamak ,kimsenin sevmesine izin vermemek hiç doğru bişey değil.benim sormak istediğim ,hamilelik döneminde bebek ve anne ile tek parça halinde yaşıyor,bütün kıpırdamalarını hareketlerini v.s hissedip içinizde büyütüp binbir zorlukla dünyaya getirrdiğiniz bebeğinizi ilk zamanlar kucaklanıp ilgilenilmesinden kıskanır mısınız?diğer türlü zaten çocuklarımızın sevilip beğenilmesi pek tabi hoşumuza gider

Son düzenleme:

sorunuzu cevabımda yanıtlamıştım zaten..
kıskanmam :)
ama ilk günlerde kıskanan anneleri de anlıyorum.. duygusal açıdan çok hassas oldukları bi döneme giriyolar.... kişiden kişiye değişir tabi bu..

ben de hiç kıskanmadım hatta onunla canı gönülden ilgilenilmesi hoşuma bile gidiyor. ama kokuna alışmasın lafına bende uyuzum. yahu ben onun annesiyim, çalışan bir anne de değilim yani bebeğimin hep yanındayım. benim kokuma alışacak tabi, başka kimin kokusunaa alışacak. ki alışıkta zaten, bebekler doğar doğmaz annelerini kokusundan bilirler. işte kucağına alma alışmasın şöyle olmasın böyle diyenler bebeğime yaklaşınca huzursuz oluyorum. istemiyorum açıkçası. bu kıskançlık değildir herhalde

teşbihte hata olmasın ,tavuk civcivlerini önüne katıp gezerken 'aman minnoş,şeker şeyler,ne kkadar tatlı' diye yavrusunu sevmeye kalktığınızda şaha kalkar ,gerekirse yavrusunu sevmeye çalışanı maraton koşturur ,yakaladımı da affetmez ki yıllarca korkak olarak adlandırılan canlı türüdür tavuk.demekki aklı selim varlıklar olarak yavrularımızı kıskanmak çok doğal bi haslettir.kıskanmaktan maksat kötümser olup kin tutmak değil ki.sadece iç güdüsel ,anne olmanın getirdiği güzel bi duygudur...diğer bi adıyla sahiplenmektir aslında

ben de tam aksi yakın cevrem sevip ilgilenmezse bozulurum,hem ilk gunler hem de daha sonrasında cocuklarımla ilgilienilmesi cok hoşuma gider,hele hele icten canı gonulden sarıp sarmaladıkları zaman bebegime ve bana deger verdikleri icin mutlu olurum.

İlk bir hafta-10 gün kadar annemden bile kıskandım. Sonrasında geçti, şimdi herkese rahatça verebiliyorum bebeğimi. Şuanda 1,5 aylığız ama ilk günlerdekini normal karşıluyorum. İnsan kendi gözünden bile sakınıyor yavrusunu.

ben kıskanıyorum nuryolu..haa ama ilk günlerde yaşanılan içgüdüsel bi duygu diil benimkisi,evet bu kıskanmak..ben 9 ay karnımda taşıdım bütün zorluklarını çektim,çekiyorum..sonrada kalkıp onun bunun kucağına,milleti mutlu ediyim eğlendiriyim diye vermem,vermiyorumda zaten..varsın bağımlı olsun,belkide senin aradığın cvp buyduşimdi bazı kişilere tuhaf gelebilir bu yazdıklarım..belkide kaynanamın doğumdan sonra bana yaşattıklarından böle hissediyorum kimbilir:44:çocuğumu emzirmekten bahseden bi kadına gülsün eğlensin diye veremem,evet kıskanırım..böle cahil insanların arasında çocuğumu 5 dk yanımdan ayırmama düşüncesindeyim

Son düzenleme:

aynen senin durumunu yasadım canım bende yanımdan 5 dk ayırmıyorum cokta kıskanıyorum.kim ne düşünürse düşünsün .yasayan bilir cünkü kızım benim en kıymetlim düşüncesi bozuk insanlarında oyuncagı deil...

iyi yapıyosun canımkudursunlar

yanlış mı anladım ? k.v. çocuğunu emzirmek mi istedi ???*

yuuuh yolarım ben o kv yi höst afedersin ağlardım oturup avazım çıktığı kadar verin yavrumu diyee hastane ayağa kalkardı.

ben kızkardeşim doğduğunda 7 yaşındaydım kimseyi yaklaştırmamıştım :)

benim oğlumda altın bebek aslında tüp yani :)) doktorlar altın bebek diyorlar yada kıymetli bebek diyorlar doğunca görcem ben ya saklarım yada çok rahat olurum hiç kendimi bilmiyorum :))

ilk sayfadaki arkadaşlar kıskanmam,kıskanmak yanlış v.s deyince istisnamıyım diye düşünmüştüm.bebeğimiz sevilmezse üzülür sevilince kıskanırız.annelik böyle bişey işte.bende kıskandım bebeğimi.bende var olan bende büyüyen,her kıpırtısını ,hareketini,huzursuzluğunu, ağrılarıyla sızılarıyla,zorluklarıyla hissettiğim bebeğimi kısaknmaktan doğal ne olabilirki.ben seveyim,ben öpeyim,ben ilgileneyim,ben uyutayım,ben doyurayım ben ben ben ben ... beni görünce gülsün,ağlayınca bende sussun,başka kucaktayken beni istesin,beni görünce heycanlansın,benim kokuma alışsın ve hatta benim üzerime kussun.minik,buruş buruş,yumuşacık,mis kokulu,dünya güzeli bebeklerimiz için ölürüz kıskanmak orda dursun....

yanlış mı anladım ? k.v. çocuğunu emzirmek mi istedi ???*

ben sezeryan yapmıştım..sütüm geç geldi,kızımda ilk başta emmek istemedi e bende yeni doğum yapmışım,ilk çocuğum,yanımda ne bi akrabam var nede annemhaliyle hiçbişey bilmiyorum..neyseki kızım sonradan emdi..ondan sonra dememezmi ''nerdeyse ben vericektim,5 10 sene evvel sıktımda bişey gelmişt''be cahil kadın benim sütüm olmasa bile mama denen bişey var..hangi devirde yaşıyoruz onu bıraktım sen hangi cüretle benim çocuğumu emzirmek istersin..kocamı 4 buçuk ay emzirmiş içinde kalmış olsa gerek..benim bebeğimi görünce bi anda emzirme aşkı alevlendi..o gün bugündür hiç iyi duygular beslemiyorum ona karşı..40 gün boyunca ettiklerini saymıyorum tabi..çocuğuma uyku düzeni bile oluşturamadım...gittide ohhhh be dedim..ikinci cevabın içinde yorum yapıyım:sölediklerinde baştan sona haklısın..en azından ben böle düşünüyorum..o benim çocuğum,bütün zorluklarını ben çektim,bundan sonrada seve seve çekerim..bütün mutluluklarınıda ben yaşarım,ilk hareketlerini ben görürüm,ilk dişini,ilk adımı,ilk kelimesini..herşeyini ben görürüm..bu egoistlikse evet ben egoistim kabul ediyorumzamanında yapılanlara karşılık,bende onlara başka mutluluklardan mahrum ederimoh canıma deysin ..çünkü ben ilk çocuğumda hiçbi mutluluğumu yaşayamadım,hastanede ne bi fotoğrafım var nede bir anım..ilk bebeğimdi hayatta bunu bir kere yaşıyacaktım ama hiç bi mutluluğunu yaşayamadım,hastaneye yatma sevincimi,doğumdan çıktığımda 9 ay hasretle beklediğim bebeğimin sesini duyma sevincini hiç bişey hiç bişey..aklıma ne zaman gelse üzülürüm..hala içimde ukte kalmıştır..anlatıcak o kadar çok şey varki offf be nuryolu yaramı deştin valla

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…