hakikaten bende çok geriliyorum böyle şeylere.bi çocuk için anne kokusu ve anne sütünden,anne sevgisinden daha faydalı hiç bir şey olamaz.şeytanın o küçücük bebeğin yanında ne işi varmış bence şeytan böyle şeyleri uyduranın yanında hatta içinde.sütün yetip yetmediğini de anneden başka hiç kimse bilemez.gelmiyor gelmiyor deyip strese konulunca zaten süt kesiliyor:117:
sütüm de az değildi birinden emerken diğerinden fışkırırdı. Onların memleketinde adetmiş, bebeğin göbeği düştüğünde çörek otu tozundan ekerlermiş. Neyse bizim göbek düştü, eşim geldiğinde kaynanam eşime dönerek; oğlum ben bunun göbeğine ç.otu ekecem dedi. bana hiç bakmadan sadece oğlundan izin istedi. bende ki tepki; ne? saçmalamayın tövbe tövbe falan. eşim annesine ben karışmam, annesi orda ona söyle dedi. Enfeksiyon kapar, hem yağından veriyoruz gerek yok dedim. birşey olmaz dedi. ne işe yarıyo dedim nazara iyi, şeytan yaklaşmaz vs. Dedim size hiç yaklaşmıyo mu? Tamam dedi siz bilirsiniz. Biraz bozuldu ama, sevmediğim şeyler. Eşimin bile hala göbeğinde kir gibi duruyor.
sütüm de az değildi birinden emerken diğerinden fışkırırdı. Onların memleketinde adetmiş, bebeğin göbeği düştüğünde çörek otu tozundan ekerlermiş. Neyse bizim göbek düştü, eşim geldiğinde kaynanam eşime dönerek; oğlum ben bunun göbeğine ç.otu ekecem dedi. bana hiç bakmadan sadece oğlundan izin istedi. bende ki tepki; ne? saçmalamayın tövbe tövbe falan. eşim annesine ben karışmam, annesi orda ona söyle dedi. Enfeksiyon kapar, hem yağından veriyoruz gerek yok dedim. birşey olmaz dedi. ne işe yarıyo dedim nazara iyi, şeytan yaklaşmaz vs. Dedim size hiç yaklaşmıyo mu? Tamam dedi siz bilirsiniz. Biraz bozuldu ama, sevmediğim şeyler. Eşimin bile hala göbeğinde kir gibi duruyor.
işte gerginlik yaratan bi başka konu daha.anneye sorulması gerekenleri,anneyi hiiç takmadan babaya sorulması.bir çocuğun herşeyi annedir ve herşeyi annesinden sorulur.yani eşin tamam yap dese izin verecekmiydin sanki.ne kadar gereksiz davranışlar....
işte gerginlik yaratan bi başka konu daha.anneye sorulması gerekenleri,anneyi hiiç takmadan babaya sorulması.bir çocuğun herşeyi annedir ve herşeyi annesinden sorulur.yani eşin tamam yap dese izin verecekmiydin sanki.ne kadar gereksiz davranışlar....
kesinlikle katılıyorum, eşim izin verse bile müsaade etmezdim. Sonuç; eşimin gözünde de annesinin her şeyine tü kaka diyen bir gelin modundaydım. Uzun zaman bunun tartışmalarını da yaptık. Ne kadar kayınvalidemi sevsem, saysamda ailem konusunda bana yanlış gelen şeylere izin vermedim, vermemde.
.... Yazın memlekete gittiğimde, kayınvalidem kızımı " annem benim, annem de vs." diye seviyordu. Oğlum şöyle dedi; hiç babaannelere annem denmez bi tek annelere denir. Benim 4 yaşındaki fırlatma sanki öğretmişiz gibi :) lafı koydu.
içten sevdiğine inandığım için annem diye sevmesine hiç kızmadım. Ama koku meselesi aklıma gelince sinir olmuyo değilim hani
Iyi yapmışşın canım. Ne o öyle. Tamam bize göre daha tecrübeli olabılırler büyüklerimiz ama şunu da unutmamak gerekirke bebişlerimizi kucagımıza aldığımızda içgüdüler bizden kuvvetlı olan olmaz olamaz
Iyi yapmışşın canım. Ne o öyle. Tamam bize göre daha tecrübeli olabılırler büyüklerimiz ama şunu da unutmamak gerekirke bebişlerimizi kucagımıza aldığımızda içgüdüler bizden kuvvetlı olan olmaz olamaz
bi bebeğe aannesindan daha dikkatli bakacak 2 ci bir kimse yoktur.büyükler tecrübeli,dikkatli,iyi niyetli ama annelik bambaşka bi dünya.bi anne bebeği kucağına aldığından itibaren onun nasıl emzireceğini,nasıl değiştireceğini,gazını nasıl çıkaracağını, nasıl yıkayacağını, ağlayınca neden ağladığını,uykusunun ne zaman geldiğini ve daha birçok şeyi 'dediğiniz gibi'içgüdüsel olarak bilir . ben şimdiye kadar bebeğini yıkarken öldüren , giydirirken kolunu kıran ,oturur bi vaziyette emzirirken boğan , uyuturken bayıltan bi anne duymadım, neden herkes bu kadar tedirgin oluyor o zaman.