- 1 Şubat 2020
- 1.506
- 3.041
- 133
Oha bu ne ya, ne kadar sabirliymişsin, ben olsam odunla kovalarım hepsinivxvxvxMesela benim kayinvalidem kalmiyordu gün icinde geliyordu annem vardi yanimda ama o önden kendi kaynanasıni gönderiyordu kaynanasi gündüzleri kadin programlari actirirdi bangir bangir son ses ev sobali tek odadayiz annem islere mi kossun bebek zaten sabaha kadar cıyak cıyak ağlardi alerjik bebekti ben gunduzleri cocuk biraz uyurken uyumak isterdim babaanne vardı seste uyuyamazdım bebegim de uyuyamazdi yaslı insan bozmaya calisirdim güncenirdi.O giderdi tam dinlenecegim derdim aksam olurdu kayinvalidem eltisini elti cocuklarini goruncemi alir gelirdi ev curcuna cocuk ağlar her taraftan ayri ses cikar gögsüm yara icinde ama ben kafama yazma üzerime pijama gecirmek istemezdim.Oradan lap diye iceriye kayinpederim dalardı esim cocugu görünce salak gibi bir sey olmuştu bunlari hic görmezdi hehe hehe diye salak salak gülümserdi simdi yapsa vallahi bosarım onu o zaman nasil dayanmışım.Yani lohusalıgın benim gibi salak insanlarin arasında gecmeyecekse ayağına köstek olan olmayacaksa gelsinler yoksa kimseye gerek yok
Normal doğum olduğum sürece herşeyi kendim halledebileceğimi düşünüyorum aslında.Bir hafta degil en az 40 gun zaten misafir falan kabul etmeyin, bebegin asilari yok, bagisiklik sistemi henuz olusmamis. Bana kalirsa anneye kayinvalideye de gerek yok.
Simdiki aklim olsa ohoooo var ya o zaman salaktim birazOha bu ne ya, ne kadar sabirliymişsin, ben olsam odunla kovalarım hepsinivxvxvx
Normal doğum olduğum sürece herşeyi kendim halledebileceğimi düşünüyorum aslında.
Kalabalık curcuna ve sürekli bıdı bıdı pek gelemiyorum böyle şeylere. Kendi evimde misafir olmak istemiyorum açıkcası.
Bu konuları da fazla bilmediğimde sorma gereksinimi duydum
Valla lohusa halim nasıl olur bilemiyorum bendeInsanın en cok annesine nazi geciyor ya eşinle birlikte bakacaksıniz esinin isi yogun olur 5 gün izin bitince ne yapacağım dersen de annen gelmeli.Bana göre k.valide asla ama asla gelmemeli bir ceneleri acılıyor fırın küregi gibi oluyor o çene en baba kayinvalide bile o dönemde lohusa sendromuna giriyor lohusa kendisiymis gibi
Evimde erkek istemiyorum zaten o konuda netim. Banyoya girmek için kimsenin uyumasını bekleyemeceğim çünküKendi tarafından annen, ablan. Kv son ama son tercihin olsun. Çünkü birden kendileri lohusa oluyor. Kp, kayın vs olmaz kesinlikle. Onlar hoduk ve gorgusuzmus. Emxireceksin, kanama olacak vs vs
Evet insanın kendi annesi bi başka yüzüne bakınca bile anlıyor ne demek istediğini en azından. Kız kardeşimde de yanımda olacak zatenBi kuralı yok bunun ama kv yada başkasıyla insan rahat edemez anne daha yufka yürekli daha çok yardımcı olur. ya sen toparlanana kadar annende kal yada annen gelip kalsın nasıl rahat edersen
açıkcası kardeşimden biliyorum ne geleni gideni bitti nede rahatça dinlenebildi.Mesela benim kayinvalidem kalmiyordu gün icinde geliyordu annem vardi yanimda ama o önden kendi kaynanasıni gönderiyordu kaynanasi gündüzleri kadin programlari actirirdi bangir bangir son ses ev sobali tek odadayiz annem islere mi kossun bebek zaten sabaha kadar cıyak cıyak ağlardi alerjik bebekti ben gunduzleri cocuk biraz uyurken uyumak isterdim babaanne vardı seste uyuyamazdım bebegim de uyuyamazdi yaslı insan bozmaya calisirdim güncenirdi.O giderdi tam dinlenecegim derdim aksam olurdu kayinvalidem eltisini elti cocuklarini goruncemi alir gelirdi ev curcuna cocuk ağlar her taraftan ayri ses cikar gögsüm yara icinde ama ben kafama yazma üzerime pijama gecirmek istemezdim.Oradan lap diye iceriye kayinpederim dalardı esim cocugu görünce salak gibi bir sey olmuştu bunlari hic görmezdi hehe hehe diye salak salak gülümserdi simdi yapsa vallahi bosarım onu o zaman nasil dayanmışım.Yani lohusalıgın benim gibi salak insanlarin arasında gecmeyecekse ayağına köstek olan olmayacaksa gelsinler yoksa kimseye gerek yok
Bizim toplumumuzda evet yanlış anlaşırsınız. Ben eşim dışında kimseyi istemiyorum, bunu duyan doktor ebe hemşireler bile şaşırmıştı ama bu kararımdan dolayı çok memnun kalmıştım. En önemlisi de bu.Ben aile derken kendi çekirdek ailem dışında kim kalırı sormuştum.
Yeni doğum yaptığımda 1 hafta evime misafirde istemiyorum mesela. Bunları söylediğimde yanlış anlaşılır mıyım ondan endişe ediyorum.
Siz kimi ister kimi çağırırsanız o gelir kalır.Merhabalar,
Şuan hamileyim herhangi bir sorunum yok sadece merak ediyorum . Bu konudaki ilerleyişin nasıl olduğunu bilmediğim için ileride adet vs vs böyle kısmında en azından bilgim olsun istiyorum.
Doğum hastane çıkışı sonrası eve geçildiğinde evde aile dışında kim kalır, bu işler nasıl olur, kalıcaz mı derler gelirler mi yoksa benim isteğim doğrultusunda mı belirlenir.
Merhabalar,
Şuan hamileyim herhangi bir sorunum yok sadece merak ediyorum . Bu konudaki ilerleyişin nasıl olduğunu bilmediğim için ileride adet vs vs böyle kısmında en azından bilgim olsun istiyorum.
Doğum hastane çıkışı sonrası eve geçildiğinde evde aile dışında kim kalır, bu işler nasıl olur, kalıcaz mı derler gelirler mi yoksa benim isteğim doğrultusunda mı belirlenir.
Ben aile derken kendi çekirdek ailem dışında kim kalırı sormuştum.
Yeni doğum yaptığımda 1 hafta evime misafirde istemiyorum mesela. Bunları söylediğimde yanlış anlaşılır mıyım ondan endişe ediyorum.
Doğumdan sonra evde yemek ve ayak işleri için biri olsa sizin açınızdan kolaylaşır . Başta ilk çocukta adapte olmak zor biraz . Biri olsa siz de bebeğinizle güzel güzel ilgilenirsiniz. Ama size ekstra yük olacak , lafı sözü durmayacak, bebekle iletişiminizi bozacak sizi gerecek biriyse hiç olmasa da olur . Kafa rahatlığı herşeyden önemli.Merhabalar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?