Yeni Doğum Yapanın Evinde Kim Kalır ?

Doğum yaptım kaynım görümcem kayınvalidem kayınpederim şehir dışından gelip 1 hafta kaldılar. Kafayı yiyecektim zaten lohusa psikolojisi çok zor. 1 haftanın sonunda dayanamadım ben rahat edemiyorum dedim de gittiler tabi küstüler de. En fazla anneniz olsun bence.
 
Oha bu ne ya, ne kadar sabirliymişsin, ben olsam odunla kovalarım hepsinivxvxvx
 
Bir hafta degil en az 40 gun zaten misafir falan kabul etmeyin, bebegin asilari yok, bagisiklik sistemi henuz olusmamis. Bana kalirsa anneye kayinvalideye de gerek yok.
Normal doğum olduğum sürece herşeyi kendim halledebileceğimi düşünüyorum aslında.
Kalabalık curcuna ve sürekli bıdı bıdı pek gelemiyorum böyle şeylere. Kendi evimde misafir olmak istemiyorum açıkcası.
Bu konuları da fazla bilmediğimde sorma gereksinimi duydum
 
Bi kuralı yok bunun ama kv yada başkasıyla insan rahat edemez anne daha yufka yürekli daha çok yardımcı olur. ya sen toparlanana kadar annende kal yada annen gelip kalsın nasıl rahat edersen
 
Kimse kalmasın belki ilk gece abla veya anne yakın ise yemek getirsinler etrafı toplayıp evlerine donsunler
 


Sezeryan oldum, Ilk üc gün hastanede kaldik, ailecek. Sonra eve gectik, evde uc gun Bebegin altini esim degistirdi, o aldi Verdi bebegi. Sonra ayaklandim zaten
 
Valla lohusa halim nasıl olur bilemiyorum bende
 
Kendi tarafından annen, ablan. Kv son ama son tercihin olsun. Çünkü birden kendileri lohusa oluyor. Kp, kayın vs olmaz kesinlikle. Onlar hoduk ve gorgusuzmus. Emxireceksin, kanama olacak vs vs
Evimde erkek istemiyorum zaten o konuda netim. Banyoya girmek için kimsenin uyumasını bekleyemeceğim çünkü
 
Bi kuralı yok bunun ama kv yada başkasıyla insan rahat edemez anne daha yufka yürekli daha çok yardımcı olur. ya sen toparlanana kadar annende kal yada annen gelip kalsın nasıl rahat edersen
Evet insanın kendi annesi bi başka yüzüne bakınca bile anlıyor ne demek istediğini en azından. Kız kardeşimde de yanımda olacak zaten
 
açıkcası kardeşimden biliyorum ne geleni gideni bitti nede rahatça dinlenebildi.
Ben daha keskinim ona göre ama onun yaşadıkları gözümü korkuttu galba. Kimse karışmasın ihtiyacım olduğunda söyleyeyim istiyorum
 
Bu, ilişkilere, adetlere, isteklere göre değişir.
Benim eşim ve annem vardı. İkiz doğurdum çünkü.
Bebeklere birlikte baktık. Ev işi-yemek annemdeydi falan.
Kayınvalide kalmayı teklif dahi etmedi, kalmazdı, ben de istemezdim zaten, öyle bir ilişkimiz yok. Dolayısıyla sorun olmadı.
Misafir gibi görmeye geldi hastaneye ve bir daha 4 ay falan gelmedi

Bence eş yeterli. Bir de belki işe yarayacak olan bir kişi. Ve o kişi, doğuran kadının yakını, sevdiği, çekinmediği biri olmalı.
 
Bizim toplumumuzda evet yanlış anlaşırsınız. Ben eşim dışında kimseyi istemiyorum, bunu duyan doktor ebe hemşireler bile şaşırmıştı ama bu kararımdan dolayı çok memnun kalmıştım. En önemlisi de bu.
 
Bizim ilk doğumda iki aile de uzaktaydı. Doğuma 2 anne geldi. Kv 3 gün kaldı sonra kp geldi bebeği gördü kv yi aldı döndü annem kaldı. Doğumdan önce de ilk zamanlar yanımda annemin kalmasını istediğimi isterse o gittikten sonra gelebileceğini ev küçük olduğu için kalabalığa gerek olmadığını kv ye söylemiştim. Anlayışla karşılamıştı sağolsun.

Size kim en fazla destek olacak nazınızı çekecekse o gelsin. Ben elimi yemeğe temizliğe sürmemiştim hiç.
 
Siz kimi ister kimi çağırırsanız o gelir kalır.
Adetlerden çok anlamam,bana aptalca gelir. Hayatı ben yaşıyorsam benim kurallarım geçerlidir. Adet diye neden başkasının istediğini yapayım ya?
 


Kimse.
Illa kalinmasi gerekiyorsa kadinin annesi veya kiz kardesi.
Aman kocam alinmasin onun anasi danasi Komsu teyzesi gelsin denmez. Anam gelecek diye direten kocaya Had bildirilir.
 

Bir hafta az bile, anca yakin aile belki Kabul edilebilinir. Nineler, dedeler, eslerin kardesleri. Digerleri anca 40 gün sonra
 
Doğumdan sonra evde yemek ve ayak işleri için biri olsa sizin açınızdan kolaylaşır . Başta ilk çocukta adapte olmak zor biraz . Biri olsa siz de bebeğinizle güzel güzel ilgilenirsiniz. Ama size ekstra yük olacak , lafı sözü durmayacak, bebekle iletişiminizi bozacak sizi gerecek biriyse hiç olmasa da olur . Kafa rahatlığı herşeyden önemli.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…