Yeni Doğum Yapanın Evinde Kim Kalır ?

henüz hamile değilim ama böyle şeyler beni de çok strese sokuyor.
lohusa psikolojisiyle kim ayak bağı olmayacaksa o kalsın bence. tercihim annemden yana olur çünkü ona daha rahat bir şekilde şunu yap, bunu yap diyebilirim. ya da kalbini kırsam bile annem unutur kv doğal olarak unutmaz. sanırım hamile kalıp son aylara geldiğimde ilk konuşacağım konu bu olur

Valla bebeğine göre değişir. Çok kolay bebekse kimsenin kalmasına gerek yok ama zor bebekse (emmiyordur, uyumuyordur, sürekli gaz sancısı vardır vs) en azından sabah 2 saat çocuğa bakacak biri olsun. Benim bebeğim uyumayan cinsten. 45 dakika uyuyup uyanırdı. Mahvolmuştum. Kendi kendime kalsam bayılır giderdim. Eşim de çalışıyordu. Sabah anneme bırakıp 2 saat uyur kendime gelirdim. Bir de yemeği de yapsınlar siz yapmayın

Bana gore kimse kalmamali. Babalik izni bu yüzden var, esiniz size yardimci olsun diye. Anne ve baba bebeğe yeterli, anneye ise eşi yeterli.
Amma biz milletce bayiliriz dogum sonrası didisinin didisini eve doldurup katliam yapmaya

Anne kalmalı. Evet baba da yardım edecek ama bebeği yıkamayı bilen tutmayı bilen, sezeryan mı olacaksınız normal doğum mu bilmiyorum ama sezeryan olursa mesela eğilip kalkmak da zorlanacaksınız bebeği alıp size verecek evde yemek yapacak ufak tefek temizliğinizi yapacak birileri olmalı. Baba ne kadar da olsa bilinçsiz oluyor o dönemde sonuçta baba da alışma döneminde. Ben annem kalsın isterdim hem daha rahat ederim.

doğum öncesi annem ve kız kardeşim gelmişti allah bin kere razı olsun evimi temizlediler. hastanede annem kaldı benimle. eve geçtiğimizde yine ikisi vardı. bir süre sonra kayınvalidem geldi ama kendi evi vardı yatılı kalmadı. sağ olsun çok ama çok anlayışlıdır çok da kalmadı zaten. toplam 40 gün kaldılar yanımda çok faydasını gördüm. allah bin kere razı olsun

İlk günler biraz zorlanabilirsiniz.yaninizda birisi kalsa iyi olur özellikle sezaryen olursanız uzanıp kalkmanız için yardımcı olur bebeği verir evle ilgilenir.1 haftadan sonra yavaş yavaş toparlanirsiniz zaten.bence mümkünse annenizi tercih edin rahat edebilmeniz icin.simdiden hayırlı olsun bebeginiz Allah anneli babalı büyütsün

Yani bunun bir standartı yoktur herhalde ama doğum yapan kişinin annesi kalsa kadın daha rahat eder bence.
Benim kimse kalmadı bana kalırsa en rahat bendim :)))

Eşiniz ilgilensin izin alabiliyorsa. Sezeryanda bir haftaya toparlaniyor zaten. Bir hafta anneniz kalabilir ama daha fazla kesinlikle kalmasın. Bence esle de idare edilir.

Şuan bende hamileyim ama daha küçük. Aralıkda doğumum inşallah. Hastaneye kimseyi istemiyorum. Ben ve eşim yeter. Zaten doğumdan çıkmış olacağım insan çekemem. Bebeği görmeye kv kp ve kendi annem babam gelir. Babam ve kp çok durmaz. 20 gün annem 20 gün kv dursa bana yeter. Hem onlarında gönlü olmuş olur. Hemde 40ı çıkmış olur( çok mantıklı gelmiyor bu 40 gün muhabbetti ama olsun)

Annem kaldi 20 gun ama benim bebegim ilk 1 hafta kuvezdeydi bende sezeryanlıydım annem toparlamisti beni yani kisacası sen kimi istiyorsan canım

Banada gelmiyordu canim ama gercekmis . Degisen birden tavan yapan sonra yere kacilan hormonlardan sebep yaninda birinin kalması iyi oluyormus

Orası size kalmış belli bir kuralı yok. Kendim bakabilirim diyorsanız kimsenin kalmasına gerek bile yok eşinizle yaparsınız ne yapılacaksa. Tabi sağlık durumunuz da buna uygun olmalı, sezaryen Doğumda özellikle zorlanabilirsiniz tek başınıza. Benim arkadaşımın kayınvalidesi çok becerikli bir kadındı çokta iyi anlaşıyorlardı özellikle istedi o kalsın diye annesi değil kayınvalidesi kaldı yanında.

İki doğumunda da kimse kalmadi. Annem olsaydı, belki ilk gün eve geçerken kalırdı, kimse kalmadı en güzelide bu. Özgür, mis gibi.

Lohusalık çok zor bence kalabalık kabus gibi bir şey. Bizde kimse kalmadı eşim ve ben vardık gündüz annem git gel yaptı evi yakın olduğu için. Sezeryan oldum sezeryanın 6. Saati itibariyle gezdim dolaştım bebegede kendim bakabildim. Banyo yaptirdik eşimle bebişe oturup kalkma gezme hiç sıkıntı yaşamadım şükür. Normalde lafımı esirgemem cevap veririm çat çat ama buna rağmen lohusayken akıl veren laf anlamayan insanlar beni aşırı bunalttı. Bazen annemin bile dediklerinden çok bunalmıstım düşün. Biz sağlıkciyiz ona rağmen biz biliriz diye ne saçma fikirlere tahammül ettik

Sadece anne veya kayınvalide. Kiminle daha rahat edeceksen hangisi daha çok yardım edebilecekse o. Uzun süre kimseyi eve kabul etme. Bu insanlar hem bebek görmeye gelir hem bir şeye el sürmez hem hizmet beklerler çünkü.

İlkte kayın ailenin hepsi geldi ağzıma edildi stres laf söz ikinci de annemi bile istemedim gündüz uğradı yemek yaptı gitti gece tek baktım zaten ben emziriyorum sen ne yapacaksın dedim sezeryanla değilse yardım gerekmiyor

Bence kimse kalmamali. Ben yaninda uzun sure annesi kalan kadinalrin cocuk bakimi konusunda kendini hep yetersiz hissetmesi durumuna cok sahitlik ettim. Butun yuku anne ve anneanne paylastigi icin baba da babalik rolundan geride kaliyor. Anneanne gidince anne yalniz ve sudan cikmis balik gibi kaliyor. Cunku baba cocugun bakimina katkida bulunmayi ogrenmiyor o en onemli olan ilk gunlerde. Ee zaten kayinvalidenin gelinle iletisimi ve yakinligi o hassas donemdr annesi gibi olmayacagi icin kayinvalide zaten olmamali. En guzeli eşle baş başa olmak.

Benim annem hic kalmak istemiyordu. Ben de bayilmiyordum zaten açıkçası, kendi kendimize kalmak istiyordum. Ben bas başa olmayi cok onemseyen ve ozleyen bir insanim, belli bi sureyi gecince evdeki birine annem olsa bile tahammul edemem zaten. Ama kimse kalmayacak dedigimizde kayinvalide kalmakta israrci olur da onu terslemek kirmak kovar gibi konuma gelmemek icin annemden rica ettim, dogumun 5. Gunu haftasonu gelip 1 gece kalip gidecekler. Onlar gelip gidene kadar dur, onlari ağırla, beni muhatap etme, sonra git gideceksen lütfen dedim. Annem o kadar kalmak bile istemedi ama cok israr ettik, annem toplam 6 gun kaldi gitti. Sonrasinda bebegimize birlikte baktik. Bence en iyisini yaptik

Hamileligimde tek stres yaptigim sey bu olmustu Gelir de kalirlarsa , uzun yoldan geldik diye gitmezlerde naparim ben o halde cinnet geciririm diye delirip duruyordum. Esime bin kere beynini yemistim. Doguma yakin açık açık dogum ne zaman olursa ondan sonraki ilk haftasonu gelin 1 gece kalin dönün dedi. Acik ve net bir sekidle. O yuzden kafalarina gore is yapamadilar neyse ki cok iyi oldu boyle

Onu zaten söylerler gelelim yada gelmeyelim. Benim doğumum kurban bayramına geliyordu. Hiç kimse gelmedi. Ben dövüş çekiş anneme gittim. 2. Doğumum olmasına ragmen psikolojik olarak birisini istedim. Tabikide destek olacak birilerini. Bide yemek yapan birinin olması kadar mükemmel bişe yok

Kayinvalidem alt katimda , kendi ailem 45 dk uzaklıkta ama kaynanam hayvan bakıyor sabah erken kalkıyor yoruluyor die ben direk evime değil annemin evine gitmiştim kendimi toparlayinca evime geldim yani siz nasıl rahat edecekseniz öyle yapın önce sizin rahatliginiz önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…