- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.414
- 598
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Eklampsi krizinde önce yükselir sonra düşer diye biliyorum. Ben de aynı hastaligu geçirdim. Çok şükür nöbet geçirmedim ama nöbet geçiren arkadaşımın kalbini şok vererek çalıştırdılar. Tansiyon da nabız da düşüyor. Muhtemelen hastanede yeterli önlem alınmamış.
Benimde hamilelikte tansiyonum çok dengesiz yükseliyordu.Büyük çıkıyor küçük düşüyordu . Doğumdan sonraki günlerde 24 e çıkmıştı.Doktorlar 2. Çocuk için risk çok yüksek demişlerdi oğlum 24 yaşında ve ben 24 yıldır millete laf anlatmaktan bıktım.Lüften insanları rahat bıraksınlar
Oncelikle basiniz sagolsun.benim oglumda beni reddetti asla emmedi ve lohusa doneminde uzerimde o kadar baski vardi ki kayinvalidem gorumcemle konusurken cocuk bunu emmez demisti hala kulaklarimda cinliyor.bu arada emmesi icin denemedigim yontem kalmadi ama gelen vah vah niye emmediki diye basimi utuledi.aglama krizlerine girdim.keske insanlar birz cenesi tutsa.Bi arkadaşımın arkadaşı severek evleniyor..ailesi istemeyincede kaçarak evleniyor..Zar zor hamile kalıyor hamilelikte tansyonu hep yüksekmiş..
Doğum yapmış bikaç hafta öncesi..erken doğum olunca bebegi küveze almışlar anne iyi olmuş..ama sütü gelmemiş..şu lanet toplum baskısi varya.......her gelen sütün niye gelmiyor diyince süt gelmesi için direnmiş herkesten yardim istemiş daha dogum acilari dururken.
O gece hemşire yarın bebegini kucagina alacaksın demis..arkadasima mesaj atmis son mesaji...yarin bebegimi kucagima alacagim cok heyecanliyim diye..
Ama gece tansyonu 1 e inmis ve vefat etmiş...bebegini bir kere bile koklayamadan vefat etti..günlerdir aklimdan cikmiyor..benimde gamilelikte tansyonum hep yüksekti ve benimde sütüm gelmedi..sutüm memede iltihap oldu tefavi gördüm..bebegim mamayla tanisti..15 gun sonra sutum gelmeye basladi ve sadece 3.5 ay emdi bebegin..simdi 8 aylik vok sukur gayet saglikli..
Ama o anne sutu cok onemli baskilari yuzunden bende bi donem stres yasadim zor gunler atlattim..
Bu bir vebaldir bana göre...moral verselerdi belki boyle olmazdı..strese bagli ölüm diyorlar şimdi...
Buraya bu konuyu aciyorumki herkes bilsin..yeni yasanmis bir olay...litfen yeni dogan anneye sutun geliyormu diye sormayin...sen nasilsin hersey iyi olacak diyin..
Cok uzgunum cook...
Insallah..tabiki farkindalik cikmasina vesile olursunuz bakarsiniz..Bu konuyu Emiyor mu? kitabının yazarı Hande Birsay'a gönderiyorum. Kendisi bu konuda çok aktif. Kinaye kraliçesi diyebilirim.
Kendisinin portföyü sayesinde belki bu konuda bir kamu spotu oluşmasına vesile olabilir.
Bir umut.. Bütün şartları zorlamak lazım..
Artık bu toplumun haddini, sınırını öğrenmesi gerekiyor..
Basiniz sag olsun. Allah rahmet eylesin. Cok üzücü..Bi arkadaşımın arkadaşı severek evleniyor..ailesi istemeyincede kaçarak evleniyor..Zar zor hamile kalıyor hamilelikte tansyonu hep yüksekmiş..
Doğum yapmış bikaç hafta öncesi..erken doğum olunca bebegi küveze almışlar anne iyi olmuş..ama sütü gelmemiş..şu lanet toplum baskısi varya.......her gelen sütün niye gelmiyor diyince süt gelmesi için direnmiş herkesten yardim istemiş daha dogum acilari dururken.
O gece hemşire yarın bebegini kucagina alacaksın demis..arkadasima mesaj atmis son mesaji...yarin bebegimi kucagima alacagim cok heyecanliyim diye..
Ama gece tansyonu 1 e inmis ve vefat etmiş...bebegini bir kere bile koklayamadan vefat etti..günlerdir aklimdan cikmiyor..benimde gamilelikte tansyonum hep yüksekti ve benimde sütüm gelmedi..sutüm memede iltihap oldu tefavi gördüm..bebegim mamayla tanisti..15 gun sonra sutum gelmeye basladi ve sadece 3.5 ay emdi bebegin..simdi 8 aylik vok sukur gayet saglikli..
Ama o anne sutu cok onemli baskilari yuzunden bende bi donem stres yasadim zor gunler atlattim..
Bu bir vebaldir bana göre...moral verselerdi belki boyle olmazdı..strese bagli ölüm diyorlar şimdi...
Buraya bu konuyu aciyorumki herkes bilsin..yeni yasanmis bir olay...litfen yeni dogan anneye sutun geliyormu diye sormayin...sen nasilsin hersey iyi olacak diyin..
Cok uzgunum cook...
Isabet olur bu kayinvalideye..tey allshim..bende sezeryan oldum bende yasiyorum..kayinvalidem"sezeryanla doguran gercek anne degildir" bile dedi...dusuneskiler lohusa mezarı 40 gün açık olur derler, bu da o hesap olmuş çok çok acı, anneler bu durumda kendilerini koruyacak yapacak bişey yok, iyi gelmeyen insanlarla görüşmeyecek vs vs, bana da kv sezeryan oldum diye sarmıştı ben zaten sezeryan istiyodum üstüne 8.ayında babasını kaybeden bir panik atak hastası olunca doktor da sezeryan demişti, 2 yıl sonra ben gözümde keratokonus olduğunu öğrendim ve doktorum normal doğum yapmaman isabet olmuş dedi, bunları bildiği halde hala yanımda aaa falanca sezeryanla mı doğurmuş niye normal olmamış diye didikler durur, şimdi gelinimiz ağustosta doğum yapacak gene açılacak bu mevzu ben bozmaktan yoruldum o bozulmaktan yorulmadı, bende 2.olursa doğurup eve geçip öyle haber vermeyi düşünüyorum
Çok üzüldümBi arkadaşımın arkadaşı severek evleniyor..ailesi istemeyincede kaçarak evleniyor..Zar zor hamile kalıyor hamilelikte tansyonu hep yüksekmiş..
Cok uzgunum cook...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?