yeni eşyaların zarar görmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
yeni evliyim, cana geleceğine mala gelsin derler ama benim sürekli eşyalarıma birşey oluyor. mutfakta bir iki şey kırıldı alışık değilim diye düşündüm. sonra geçen eşim halıyı yaktı. sandalye leke oldu çıkmadı. şimdi yatak odası dolabı kenarında ufak çatlama gördüm bir de yemek masasında çizik farkettim belirsiz de olsa takıntılıyım böyle şeylere. eşya yeni olunca insanın içi cız ediyor. ve böyle ufak birşey bile olsa kafayı takıyorum.

Niye takiyorsun ki amaan eskiyecek mutlaka. O izler yasanmislik verir. Cok güzel bence.

başta ben de öyleydim. ev jilet gibi dursun, hatasız vs. bu izlediğimiz ev turlarından olsa gerek kusursuz olsun istiyoruz.
ama alışırsınız. hem yaşanmışlık hissi oluyor.
benim orta sehpamda çatlak var eşim yumruk atmıştı oraya bakınca o anı hatırlayıp gülüyorum mesela. (şiddet veya kavga değil, fifada ona gol atınca olmuştu)

bende evlendikten hemen sonra habire kahve cay dökuyordum haliya koltuga, sonunda oturup agladim niye böyleyim diye, sonradan daha dikkatli oldum sukur. Belkide yeni esyalarimiz, evimiz diye zorumuza gidiyordur

3 YILLIK EVLİYİM EŞYALARIM ZARAR GÖRMEMİŞTİ HİÇ ÇÜNKÜ EŞİMDE BENDE ÇALIŞIYORUZ EŞYAYA ZARAR VERECEK ÇOCUKTA YOK VELHASIL TAŞINIRKEN BÜTÜN MOBİLYALARIM ZARAR GÖRDÜ ENİNDE SONUNDA ESKİYECEK KIRILACAK BU KADAR TAKMAYIN KAFAYA KIZLAR

Salon takimi ile yatak odasını yeni degistim oglan masada araba suruyor çizdi yatak odasinda da araba sürerken hızını alamadı dolabin aynasina çarptı hep çatladı benim de içim çiz etti ama napayım eşyalar kullanılmak için
Yani evliyken daha çocuk olmadığı zamanlarda eşim içerde sigara içerdi halıyı koltuğu ve perdeyi yaktı
Ilk bebeğim oldu koltuklarimda surekli mama ve kusmek lekesi sile sile şafti kaydi degistim sonunda

Sifir araba aldim. Durdugu yerde ciziliyor sagi solu. Her gun yeni bir cizik goruyorum. Benim de canim yaniyo. Ama hayat duragan degil. Ben bir sey yapmasam da oluyor. Yapacak bir sey yok. Bosuna dememisler cana gelecegine mala gelsin diye

Ben evleneli 1.5 yıla yaklaşıyor bugüne kadar hiç eşyaya zarar gelmedi çok şükür. Ben dikkat ediyorum. Belki sakarlıkla ilgili olabilir ama eşyalara bir şey olunca insan üzülüyor

En sevmediğim insan tipi. Böyle insanların evine gitmek istemem hiç. Yanlışlıkla elinden bişe düşse, dökülse, kirlense surat asılır, moraller düşer falan.

eşyaya değil insana değer verilmeli bence. Halı yanmış, o çizilmiş, bu kırılmış. Canımız sağolsun. Dünya malı için üzülmeye değer mi?

Bana yıpranmış halleri daha güzel geliyor. Benimle yaşamıyorsa eşya demek ki ben onun için yaşıyorum.
Pis olmadığı sürece umrumda olmaz.
Hatta ikinci el eşya dükkanlarını ve eskicileri gezmek, mağaza ve showroom gezmekten daha çok mutlu eder, heveslendirir beni.
Geçen ay 750 liraya 8.000 liralık bir masa sandalye takımı aldım. Çok da severek kullanıyorum.

Takmaya değer mi kuzu? Bırak seninle beraber yaşayıp yaşlasınlar. Ben evlenirken orta kaliteli ve uygun fiyatlı mobilyalar aldım. Aman bişey olmasını sevmiyorum. Gönlümce kullanayım ömrü bitince değiştirirm dedim. Bi ton para verince tedirgin oluyor insan. Ne gerek var. Eşimden benden kıymetli mi sanki. Eskidenmiş 40 yıl aynı mobilyayı kullanmak.

Herkesin esyasi kıymetlidir üzülür de ama fazla takilmamak lazim çünkü kalıcı bisi degilki yenisi alinir...
Tatli canini sıklığına deymez..

Hiç sevmem esyaya bisey olunca uzuleni, eşim de yere bisey dokulse morali bozuluyordu yeni evliyken. Ne kadar itici oldugunu, alti ustu bisey dokuldu silinir, bisey kirildiysa da kirildi alinir uzatcak bisey olmadigini kafasina soktum ben tabi. Çok uyuz olurum.

Zaten evde kedimiz var uzun zamandir. Koltuk perde yoluk yoluk tırnak izleri var, bir suru eşyayi tirnakladi.

Hiç takmayın. Üzülseniz de üzülmeseniz de oluyor bunlar. Misafirlik yemek takımımı ilk kullanımım da 2 tane kristal bardağı kırıldı. 1 aylık bile evli değilken günlük yemek takımımın 2 tane yemek tabağı kırıldı. 3-4 aylıkken sıfır buzdolabının anakaartı yandı. 1 senelik gardrobumun iç rafı dolaba zarar vermek suretiyle çöktü. 2 sene içerisinde çamaşır makinem 3 defa arızalandı. Mutfak halıma yaklaşık 3 litre falan yağ döküldü.
Gül'ün geçin çünkü gerçekten yapacak bişey yok. Bir de çocuk olunca zaten daha da berbat hale gelecek her şey. Ben sallamaya alıştım. Bol bol örnek verdim ki size de moral olsun :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…