Yeni evim için dekorasyon önerileri ?

Tavsiyen için çok tşkkrler cnm. Ben de düz cam düşünmüyorum ama benm sebebim içerinirn görünmemesi. Salonda yatılması felan gerekirse yatan kişi rahatsız olmaz ya da benzer durumlarda... Benm şimdiki evimde kapı bile yok. çok seviorum ama zor oluyo bi misafir felan geldiğinde...

canım biz kapılarımızın rengine karar verdik.duvara monte edilen kısmı abanoz, kapıları ise beyaz olacak.normalde kapıları koyu renk düşünüyorduk ama ablamın görümcesinin evine gidip onun beyaz kapılarını görünce bayıldık.normalde beyaz kapılar zamanla sararır diye düşündüğümüz için beyaz kapıyı tercih etmeyecektik ama bu kapılarda sararma durumu olmuyormuş.kapılar parlak zemin, mutfak dolapları gibi.beyaz kapıyı sanada önerebilirim çok şık ve aynı zamanda ferah gösteriyor. mutfak dolapları ayakkabılık ve yatak odası dolabıda abanoz krem olacak.kapı camlarıda sizin dediğiniz gibi buzlu cam olacak.birde ablamın görümcesi holün küçük ise ferah görünmesi açısından ayakkabılığın her iki bölmesini de aynalı yaptır dedi.onun kisi öyle ama bakalım biz tam karar veremedik.mütahit 1. katı taktıktan sonra karar vereceğiz.sizin ev ne durumda nasıl gidiyor?

Son düzenleme:
Benim ayakkabılığımın da kapıları ayna. Ferah durması iyi, ama küçük çocuk varsa bol bol parmak izi silmeye hazır olmak lazım.

Cnm aslına bakarsan ben abanoz ve beyazı sevmioum çok. Gözüme hoş gelio aslında ama heralde artık heryerde olduğu için çok çekici gelmio artık. Ama kirli beyaz ve krem hoşuma gidio. Bnm şuanda oturduğum ev de kirli beyaz klasik amerikan kapılardan. Aslında memnunun. çok fiyat farkı olursa gene böyle yaptırırız sanırım. hiç foto çekio musun? çok merak ediorum doğrusu. öyle gzl anlatıosun ki :))

Benim ayakkabılığımın da kapıları ayna. Ferah durması iyi, ama küçük çocuk varsa bol bol parmak izi silmeye hazır olmak lazım.
Bence ayna konusunda da ben olsam yaptırırdım. Sonuçtta ayna kolay temizlenio. Bence öyle ya da. Bnm de 1,5 yaşında oğlum. Heryer parmak izi oluo ama lnan en kolay aynalar temizlenio...

Bu arada bizim evde de wc banyo kalebodurları yapılmış. Onları seçtirmiolar. Kahve yapmışlar. Gzl sayılır işte. Foto çekince göstericem inş... kartonpiyerlere de başladılar. Salonun spotunu verdik yapıcaklar. Bir de salon ve mutfak arasına kemer yaptırdım. Bekliorum bakalım vediğimiz paralara değecek mi? Kızlar spotların fiyatları hakkında bilginiz var mı acaba?

mrhb canım, evin inşaat halindeyken resimleri var ama son haliyle çekmedim hiç.bu hafta sonu dedikleri gibi olursa 1. katın mutfağını takacaklarmış.o zaman diğer yapılan yerlerin fotolarını da çeker koyarım.benim de 11 ,5 aylık bir oğlum var aynalara bayılıyor sürekli aynalar el izi oluyor ama dediğin gibi temizlemesi çok kolay clean cam sille çok temiz oluyor.bakalım ben de tam karar veremedim ama en azından bir bölmesini aynalı yaptıracağım bakarsın her iki bölmesini de aynalı yaptırırım.hafta sonu ayakkabılıkta takılmış olursa onlarıda çeker koyarım.birde dış kapıyı bizde seçemiyoruz.mütahit ne takarsa onu kullanacağız astaşın sur kapılarından takacakmış gösterdi bize sayfasından bulabilirsem link eklerim buraya.aslında evimiz benim işyerine yakın ve araba da benim altımda ama tek başıma gitmiyorum inşaata mazallah :18: ancak cumartesi pazar eşimle gidiyoruz.

Son düzenleme:
fotolar çok karışık ama oğlum yüzünden ayıramadım hepsini aynen koydum. evimizin son hali böyle. çelik kapılar gelmiş ama daha takmadılar. fotoda görünen iç tarafları. sade olmuş benm hoşuma gitti. son moda olmasa da klasik yapmışlar. spotlarında siparişini verdik ama biraz kazıklandık mı diye düşünüyorum. spot fiyatları hakkında bilgisi olan var mı kızlar nolur bişi söyleyin...

canım banyo kalebodurları gayet şık olmuş.çelik kapılarınızda güzel.odalarınızda büyüklük açısından da güzel dar odan yok.bizim inşaat biraz daha önden gidiyor sanırım.sizin ilk temel ne zaman atılmıştı?birde mutfak neresi olacak tam olarak çıkartamadım?

Son düzenleme:
canım spot ücretleri hakkında birşey diyemeyeceğim.çünkü onların parasını biz vermiyoruz biz sadece holün alt kısmına 6 adet spot(onun tam adı spot değil ama şimdi hatırlayamayacağım) yeri yaptırdık ve oranın spotlarını aldık.elektrikciye 100 lira işçilik parası verdik.spotlarında tanesini 15 liraya aldık ama, ablamın eşi elektrik toptancılığı yapıyordu önceden. şu anda iş değişikliği yaptı ama o tanıdığı yerden çok uygun fiyata aldı.

Cnm mutfak burası. Zaten fotolardan çok belli olmuo. İlk sayfada çizimlere bakarsan daha anlaşılır planı. Temel ne zmn atıldı bilmiorum ama biz kasımda aldık evi otopark yapılmıştı. zemin kata başlamamıklardı daha.bize şuanda ağustos teslim diyorlar ama bizce sonunu bulur gibi... İnş bayrama gireriz eve...

anladım canım, mutfağın planını gayet güzel yapmışsın, ne güzel, anlıyorsun bu işlerden.biz hiç mutfak için öyle bir plan yapmadık.sadece, 1. kata mutfak dolapları takılacak sonra biz ona göre bakıp değiştirilecek yer varsa onu söyleyeceğiz.mütahit sadece bir duvara boydan boya, buzdolabı yeride dahil olmak üzere dolap yapmayı düşünüyor ama biz eşimle dolap yerini karşı duvara yaptırıp, kenarlarına da dolaplar yaptırmayı düşünüyoruz.bizim mütahitte evi 2.5 aya kadar bitiririm diyor.aslında evin durumuna bakarsan,bana 2,5 ay sürmez gibi geliyor ama bakalım nasip, zaman neyi gösterecek.inşallah siz bayrama kadar girersiniz.

Son düzenleme:
shadoww güle güle otur

bende beyaz kapı beğendim geldi kapılar ama henüz takılmadı mutfak tezgahı konusunda araştırma yapmışmıydın

cnm ev kaç m2 merak etim baya büyük duruyo ayrıca yatak odaısnda ebeveyn banyosuna geçişte sanki kolidor gibi bi yer gördüm benmi anlayamadım acaba ...

cnm ev kaç m2 merak etim baya büyük duruyo ayrıca yatak odaısnda ebeveyn banyosuna geçişte sanki kolidor gibi bi yer gördüm benmi anlayamadım acaba ...

cnm ev net 110 mkare felan... ebevyn banyosunda koridor felan yok. bütün fotodan bakarsan banyoya sanırım daha iyi anlaşılır... bu arada ebeveyn banyosunan klozet çizmiştim ama tesisat problemi yüzünden klozet konamayacak. duş teknesi ve lavabo olacak sadece. normal banyoda da klozet çamaşır makinesi ile küvet arasına konacak. lavabo da resimdeki klozet yerine konacak...

shadoww güle güle otur

bende beyaz kapı beğendim geldi kapılar ama henüz takılmadı mutfak tezgahı konusunda araştırma yapmışmıydın

hayırlı olsun cnm şimdiden sana da...
biraz araştırdım cnm tezgahları. şöyle sıralayabilirim sanırım bildiğim kadarıyla:
granit en pahalısı ama en doğalı ve sağlıklısı. tamamen doğal taşlardan yapılıyormuş ve bakteri arındırmıyormuş.
çimston, granit taklidi birşey ama daha ucuz ve yapay.
mermerit bayaa ucuz. tamamen yapay. ben de şuanda kullanıyorum ve memnunum. eğer iyi bir yerden alırsan yanma çatlak vs oluşmuyor. iyi değilse ürün sıcakta çatlama yapabiliyormuş. biraz da sanırım şans işi...
bir de bu aralar çok sık gördüğüm mdf tezgahlar var. en son bir arkadaşım yaptırdı. fiyatı bedavadan biraz pahalı :)) sıcak koyduğunu söyledi arkadaşım birşey olmamış. çsuyuyla felan da temizliyormuş ama daha yeni aldı o da dezavantajı var mıdır bilemiyorum. bu arada ikeadan almıştı o ve garanti verdiklerini söyledi.

benm bilgim bu kadar eğer sen de birşeyler öğrenirsen ve paylaşırsan çok sevinirim...

benim araştırmamdada çimstone en pahalısı ve en sağlıklısı doğal malzemeden ama kuvars neden bir malzeme ile sertleştirme ve dayanıklılığı artırılmış

benim araştırmamdada çimstone en pahalısı ve en sağlıklısı doğal malzemeden ama kuvars neden bir malzeme ile sertleştirme ve dayanıklılığı artırılmış

Evet, ben de genel olarak, çimstone granitten daha pahalı diye duydum. Çimstone sağlam, kir tutmuyor, su vs emmiyor, ısıya dayanıklı, ama hiç bir tezgahta direkt ocaktan tezgaha önerilmiyor. % 96 kuvars (doğal bir malzeme), reçine vs. den oluşuyormuş. Kolay, kolay çizilmiyor. Ek yerleri belli olmuyor.

Granit için radyasyon yayıyor deniyor. Herhalde bunda biraz doğruluk payı var, ama belki de rakip tezgah cinsi üreticileri abartıyor da olabilir. Bazı granitler gözenekli olup su emebiliyorlarmış. Büyük tezgahta ek yapılacaksa, ek yeri belli olabiliyor, ya da desen tutmayabiliyormuş (gidip bizzat kullanılacak parçaları görmek/seçmek, tezgahı yapana bırakmamak lazım yanı)

Bir de corian var. Bu daha da pahalı. Epeği kolay çiziliyor ama onarılabiliyormuş. Her türlü şekil verilebiliyor (yuvarlak, girintiler vs., yani mutfak 40 m kare falansa işe yarar:))

Mdf tezgah hiç duymamıştım.

Benim şu anki tezgahım laminant. OLdukça ucuz, pek çok desen, renk var. Cizilmeye müsait, fazla ısıya gelmiyor, bir yerinde su alırsa bozulabilir. Üstten takilan eviye kullanılıyor bu tezgahlarda (ki ben bu tip eviyeden hiç memnun değilim).

tşkkrler bilgller için kızlar. Haklısınız ben öle dışarıda araştırmadım. Ancak nette baktığım kadar işte. Zaten fiyatları uçuk gelince çok da üzerine düşmemiştim. Ben büyük ihtimalle mermerit yaptırıcam. İleride maddi olarak düzeldiğinde durumlar inş o zmn iyi bişeyle değiştiririm artık.
Peki bir de dolapların malzemeleri hakkında tavsiyelerde bulunabilir misiniz kızlar?

Aşağıdaki fiyat listesini netten bulup saklamışım, kimindir, iyi bir örnek mi bilmiyorum, ama hangisi ucuz, hangisi daha pahalı kafamızda canlansın diye işe yarar sanırım. Dolapların bir gövde malzemesi var, suntalam ve MDf diye, bir de üzerine kaplanan malzeme (en sağdaki kısım). Membran kapağa PVC de deniyor. Bu listede olmayan bir de lamine kapak diye bir şey var, membrandan biraz daha ucuz. O parlak high gloss lar falan lakeden daha pahalı sanırım, ama onlarla hiç ilgilenmediğim için fazla detay bilmiyorum. Lake göze en hoş geleni, ama çizilme problemi var. Boyanıyor, ama o da bir iş tabi (yani evde kendi kendine yapılacak bir iş değil sanırım)

Bir de yine netten kopyaladığım, kapaklarla ilgili bir yazı size, umarım işe yarar.

Bir de şu siteye bakılabilir Mutfak dolabı yaptırırken nelere dikkat edelim? | Erguvanim

Ben MDF gövde ve PVC(Membran) ya da Lamine kapak düşünüyorum.Ayrıca parlaktansa mat olmasını tercih edeceğim sanırım. Hem PVC hem de lamine de lakeye oldukça benzer kapaklar yapılıyor.

selam canım dün inşaata gittik 1. kata mutfak dolapları takılmış ayakkabılık ve yatak odasına yapılacak olan dolap daha bitmemiş.yanlız mutfakta mikro dalga fırın koyulacak olan yer hoş olmamış.mütahite göre mikro dalga koyulacak yerin üstüne mermer koydurup televizyon izlenir diye düşünmüş hemen üstünde ki dolabı da o yüzden kısa yaptırmış.gerçi sonradan mütahitinde içine sinmemiş.o bölüm iptal edilip dümdüz banko olacak o kısaltılan dolapta diğer dolaplarla aynı hizaya gelecek.evin resimlerini çektim onları ekleyeceğim yanlız ilk önce diğer katların kartonpiyerlerini koyacağım bir onlara bakarsın daha sonra bizim evin kartonpiyerlerini ekleyeceğim.arada ki farka bakarsın.

1. Kata Takılan Mutfak

SALON,

spot takılacak yeri beyaz boyarlar diye düşünmüştük ama duvar boyasının renginde boyamışlar onu beyaza çevireceğiz.

oturma odası

mutfak

oturma odası

çocuk odası

yatak odası

banyo,
bataryanın konumunu değiştirebiliriz,banyo yapmak zor olacak gibi...

ebeveyn banyo

tuvalet

diğer

evin yandan görünümü

evin önden görünümü

canım kusura bakma bazı bölümleri iki kere yüklemişim acil işim vardı çıkmam gerekiyordu ve evin yandan görünümü dediğim, köşenin yandan görünümü, bizim kisi diğer taraf.köşenin ebeveyn banyosu ve yatak odası daha küçük ve bizim yanda ki balkon oturma odasında ve daha büyük, köşenin balkonu çocuk odasında daha küçük birde resimlerde diğer dediğim bölümde bir tane antre fotoğrafı var ya oda 1. katın antresi(işim acil olunca anca bu kadar yapabilmişim :) ) çünkü bizim ortada o süslü katonpiyerden yok ama yan spotlar aynı ve bizim kemerin kenarları da düz diğer dairelerin kemerlerinin kenarlarında da süsler var biz sade yaptırmıştık.yorumlarını bekliyorum canım.

Son düzenleme:

evet bende araştırma yaparken aynı şeyleri duymuştum rakip firmalar konusunda haklı olabilirsin ama doğruluk payınada inanıyorum mesela mermerit için kansorejen madde içerir deniyordu sorduğum yerlerden mermerit üreten yok dedi diğerleri evet dedi içindeki malzemeleri araştırınca aslında evet olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşündüm

mdf tezgah hiç ıslak kalmaması gereken malzeme ki mutfak bu sürekli suyla muhatapsınız ben mutfağı sürekli çamaşır suyuna buladığım için bana uymazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…