Cam bölmeli kapı yaptırırsanız, düz cam (yeni pencere camı gibi) olmamasını hararetle tavsiye ederim. Ben kenar kısmları temizlemeyi bir türlü beceremedim o tip camlarda, sonuçta kendinden desenli bir cam ile değiştirtmek zorunda kaldım
Cnm aslına bakarsan ben abanoz ve beyazı sevmioum çok. Gözüme hoş gelio aslında ama heralde artık heryerde olduğu için çok çekici gelmio artık. Ama kirli beyaz ve krem hoşuma gidio. Bnm şuanda oturduğum ev de kirli beyaz klasik amerikan kapılardan. Aslında memnunun. çok fiyat farkı olursa gene böyle yaptırırız sanırım. hiç foto çekio musun? çok merak ediorum doğrusu. öyle gzl anlatıosun ki :))canım biz kapılarımızın rengine karar verdik.duvara monte edilen kısmı abanoz, kapıları ise beyaz olacak.normalde kapıları koyu renk düşünüyorduk ama ablamın görümcesinin evine gidip onun beyaz kapılarını görünce bayıldık.normalde beyaz kapılar zamanla sararır diye düşündüğümüz için beyaz kapıyı tercih etmeyecektik ama bu kapılarda sararma durumu olmuyormuş.kapılar parlak zemin, mutfak dolapları gibi.beyaz kapıyı sanada önerebilirim çok şık ve aynı zamanda ferah gösteriyor. mutfak dolapları ayakkabılık ve yatak odası dolabıda abanoz krem olacak.kapı camlarıda sizin dediğiniz gibi buzlu cam olacak.birde ablamın görümcesi holün küçük ise ferah görünmesi açısından ayakkabılığın her iki bölmesini de aynalı yaptır dedi.onun kisi öyle ama bakalım biz tam karar veremedik.mütahit 1. katı taktıktan sonra karar vereceğiz.sizin ev ne durumda nasıl gidiyor?
Bence ayna konusunda da ben olsam yaptırırdım. Sonuçtta ayna kolay temizlenio. Bence öyle ya da. Bnm de 1,5 yaşında oğlum. Heryer parmak izi oluo ama lnan en kolay aynalar temizlenio...Benim ayakkabılığımın da kapıları ayna. Ferah durması iyi, ama küçük çocuk varsa bol bol parmak izi silmeye hazır olmak lazım.
Cnm aslına bakarsan ben abanoz ve beyazı sevmioum çok. Gözüme hoş gelio aslında ama heralde artık heryerde olduğu için çok çekici gelmio artık. Ama kirli beyaz ve krem hoşuma gidio. Bnm şuanda oturduğum ev de kirli beyaz klasik amerikan kapılardan. Aslında memnunun. çok fiyat farkı olursa gene böyle yaptırırız sanırım. hiç foto çekio musun? çok merak ediorum doğrusu. öyle gzl anlatıosun ki :))
Bence ayna konusunda da ben olsam yaptırırdım. Sonuçtta ayna kolay temizlenio. Bence öyle ya da. Bnm de 1,5 yaşında oğlum. Heryer parmak izi oluo ama lnan en kolay aynalar temizlenio...
Bu arada bizim evde de wc banyo kalebodurları yapılmış. Onları seçtirmiolar. Kahve yapmışlar. Gzl sayılır işte. Foto çekince göstericem inş... kartonpiyerlere de başladılar. Salonun spotunu verdik yapıcaklar. Bir de salon ve mutfak arasına kemer yaptırdım. Bekliorum bakalım vediğimiz paralara değecek mi? Kızlar spotların fiyatları hakkında bilginiz var mı acaba?
fotolar çok karışık ama oğlum yüzünden ayıramadım hepsini aynen koydum. evimizin son hali böyle. çelik kapılar gelmiş ama daha takmadılar. fotoda görünen iç tarafları. sade olmuş benm hoşuma gitti. son moda olmasa da klasik yapmışlar. spotlarında siparişini verdik ama biraz kazıklandık mı diye düşünüyorum. spot fiyatları hakkında bilgisi olan var mı kızlar nolur bişi söyleyin...
Eki Görüntüle 218901
Eki Görüntüle 218906
Eki Görüntüle 218905
Eki Görüntüle 218904
Eki Görüntüle 218903
Eki Görüntüle 218902
Eki Görüntüle 218886
Eki Görüntüle 218889
Eki Görüntüle 218887
Eki Görüntüle 218890
Eki Görüntüle 218891
Eki Görüntüle 218892
Eki Görüntüle 218894
Eki Görüntüle 218898
Eki Görüntüle 218897
Eki Görüntüle 218899
Eki Görüntüle 218900
Eki Görüntüle 218907
Cnm mutfak burası. Zaten fotolardan çok belli olmuo. İlk sayfada çizimlere bakarsan daha anlaşılır planı. Temel ne zmn atıldı bilmiorum ama biz kasımda aldık evi otopark yapılmıştı. zemin kata başlamamıklardı daha.bize şuanda ağustos teslim diyorlar ama bizce sonunu bulur gibi... İnş bayrama gireriz eve...
cnm ev kaç m2 merak etim baya büyük duruyo ayrıca yatak odaısnda ebeveyn banyosuna geçişte sanki kolidor gibi bi yer gördüm benmi anlayamadım acaba ...
shadoww güle güle otur
bende beyaz kapı beğendim geldi kapılar ama henüz takılmadı mutfak tezgahı konusunda araştırma yapmışmıydın
cnm ev net 110 mkare felan... ebevyn banyosunda koridor felan yok. bütün fotodan bakarsan banyoya sanırım daha iyi anlaşılır... bu arada ebeveyn banyosunan klozet çizmiştim ama tesisat problemi yüzünden klozet konamayacak. duş teknesi ve lavabo olacak sadece. normal banyoda da klozet çamaşır makinesi ile küvet arasına konacak. lavabo da resimdeki klozet yerine konacak...
hayırlı olsun cnm şimdiden sana da...
biraz araştırdım cnm tezgahları. şöyle sıralayabilirim sanırım bildiğim kadarıyla:
granit en pahalısı ama en doğalı ve sağlıklısı. tamamen doğal taşlardan yapılıyormuş ve bakteri arındırmıyormuş.
çimston, granit taklidi birşey ama daha ucuz ve yapay.
mermerit bayaa ucuz. tamamen yapay. ben de şuanda kullanıyorum ve memnunum. eğer iyi bir yerden alırsan yanma çatlak vs oluşmuyor. iyi değilse ürün sıcakta çatlama yapabiliyormuş. biraz da sanırım şans işi...
bir de bu aralar çok sık gördüğüm mdf tezgahlar var. en son bir arkadaşım yaptırdı. fiyatı bedavadan biraz pahalı :)) sıcak koyduğunu söyledi arkadaşım birşey olmamış. çsuyuyla felan da temizliyormuş ama daha yeni aldı o da dezavantajı var mıdır bilemiyorum. bu arada ikeadan almıştı o ve garanti verdiklerini söyledi.
benm bilgim bu kadar eğer sen de birşeyler öğrenirsen ve paylaşırsan çok sevinirim...
benim araştırmamdada çimstone en pahalısı ve en sağlıklısı doğal malzemeden ama kuvars neden bir malzeme ile sertleştirme ve dayanıklılığı artırılmış
tşkkrler bilgller için kızlar. Haklısınız ben öle dışarıda araştırmadım. Ancak nette baktığım kadar işte. Zaten fiyatları uçuk gelince çok da üzerine düşmemiştim. Ben büyük ihtimalle mermerit yaptırıcam. İleride maddi olarak düzeldiğinde durumlar inş o zmn iyi bişeyle değiştiririm artık.
Peki bir de dolapların malzemeleri hakkında tavsiyelerde bulunabilir misiniz kızlar?
2010-2011 Fiyat Listesi
Perakende Fiya (metretül) Özelllik
Ekonomik 190.00 TL Suntalam Kapak Krem/Beyaz Renk
Standart-1 230.00 TL Suntalam Gövde mm PVC Kenarlı Kapak
Standart-2 250.00 TL Suntalam Gövde Profil Kapak
Standart-3 280.00 TL Suntalam Gövde Mebran Kapak
Standart-4 310.00 TL MDF Gövde Mebran Kapak
Lüx 350.00 TL MDF Gövde Lake Kapak
Dolaplarda genel olarak 9 farklı kapak çeşidi kullanılmaktadır
1-LAKE KAPAK
Ham MDF ( Midium Density Fiberboard ) üzerine astarlama yapıldıktan sonra poliüretan veya akrilik sistem boyaların uygulanması usulüyle yapılan kapağa Lake Kapak denir.
2-AHŞAP KAPAK ( MASİF KAPAK )- CİLALI KAPAK
Ahşap kapak, tamamen ahşaptan( masiften ) yapılan veya ahşap kaplamalı profil ve ahşap kaplamalı MDF’den ( MDKAP ) yapılanlar olmak üzere iki farklı türde üretilen kapaklardır.
Ahşapla çalışmak zor olduğundan , iyi kalitede ağaç bulunamadığından , desen ve renk tutturmak problemli olduğundan dolayı , ahşap kapaklar genellikle ahşap kaplı MDF’lerden ( MDKAP ) üretilmektedir.
3-PVC MEMBRAN KAPAK
PVC ( Poli Vinil Clorür ) Membran Kapak, Tekyüz MDF üzerine balon presle değişik renk ve desenlerde PVC kaplanmasıyla yapılan kapaklardır.Ekolojik ve geri dönüşebilir bir malzeme olmamasından dolayı çevre ve insan sağlığı için PVC hakkında kaygılar vardır.
4-ACRILUX KAPAK ( AKRİLİK KAPAK )
Acrilüx, genelde PMMA olarak bilinen ve 3 tabakadan oluşan bir maddedir. En üst tabaka akriliktir. Diğer iki tabaksı ABS' dır. PVC veya alüminyum profillerin üretiminde kullanılan tekniğe benzer bir teknikle, yani çekme (ekstrüzyon) yöntemiyle üretilir.
Acrilüx paneller (High gloss paneller), 2780*1220 mm. Veya 2440*1220 mm. Ebatlarında MDF veya SUNTA’nın üzerine akrilik folyonun lamine edilmesiyle oluşturulan plakalardır.
Acrilüx Kapak, Akrilik kapak veya High Gloss Kapaklar, 2780*1220 mm. Veya 2440*1220 mm. Ebatlarında MDF veya SUNTA’nın üzerine akrilik folyonun lamine edilmesiyle oluşturulan plakalardan kesilmek ve kenarları da PVC bant ile bantlamak suretiyle oluşturulan kapaklara denir.
5-LAMİNANT KAPAK
MDF veya sunta üzerine sıcak pres altında değişik renk ve desenlerde Laminant kaplama sıkılarak yapılan kapaklardır.
6-BOY KAPAK
Boykapak standart boyutları, standart renkleri olan dekoratif yüzeyli folyo kaplı endüstriyel mobilya ürünüdür.
Boy kapakların ön yüzeyleri 0,20 mm pvc, arka yüzeyleri ise bayaz melamin kağıt kaplıdır
7-PROFİL KAPAK
Profil,MDF plakalardan çekilen ve üzerine 40 mikrona kadar PVC folyo kaplanmış değişik renk ve modelde üretilen malzemelerdir.
Profil kapak ise,dış çerçevesi profilden oluşturulmuş ve içine 8 mm kalınlığında MDFLAM veya SUNTALAM konularak yapılmış kapaklara denir.
8-MDFLAM – SUNTALAM KAPAK
Tabaka halindeki MDFLAM veya SUNTALAM plakalardan kesilerek elde edilen kapakların kenarlarının PVC bantla bantlanması suretiyle yapılan kapaklara denir.
MDFLAM – SUNTALAM NEDİR ?
Melamin reçinesi yedirilerek emprenye edilen dekor kağıtlarının belirli sıcaklık ve basınç altında ham MDF veya SUNTA üzerine preslenmesi suretiyle elde edilen ürünlere MDFLAM veya SUNTALAM denir.
9-ALÜMİNYUM ÇERÇEVELİ PROFİL KAPAK
Adından da anlaşılacağı üzere alüminyum çerçeve içine genellikle cam takılarak üretilen kapaklara denir.Dolaplarda genellikle diğer kapak türleriyle kombine edilerek kullanılırlar.
Evet, ben de genel olarak, çimstone granitten daha pahalı diye duydum. Çimstone sağlam, kir tutmuyor, su vs emmiyor, ısıya dayanıklı, ama hiç bir tezgahta direkt ocaktan tezgaha önerilmiyor. % 96 kuvars (doğal bir malzeme), reçine vs. den oluşuyormuş. Kolay, kolay çizilmiyor. Ek yerleri belli olmuyor.
Granit için radyasyon yayıyor deniyor. Herhalde bunda biraz doğruluk payı var, ama belki de rakip tezgah cinsi üreticileri abartıyor da olabilir. Bazı granitler gözenekli olup su emebiliyorlarmış. Büyük tezgahta ek yapılacaksa, ek yeri belli olabiliyor, ya da desen tutmayabiliyormuş (gidip bizzat kullanılacak parçaları görmek/seçmek, tezgahı yapana bırakmamak lazım yanı)
Bir de corian var. Bu daha da pahalı. Epeği kolay çiziliyor ama onarılabiliyormuş. Her türlü şekil verilebiliyor (yuvarlak, girintiler vs., yani mutfak 40 m kare falansa işe yarar:))
Mdf tezgah hiç duymamıştım.
Benim şu anki tezgahım laminant. OLdukça ucuz, pek çok desen, renk var. Cizilmeye müsait, fazla ısıya gelmiyor, bir yerinde su alırsa bozulabilir. Üstten takilan eviye kullanılıyor bu tezgahlarda (ki ben bu tip eviyeden hiç memnun değilim).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?