Yeni evim için dekorasyon önerileri ?

Banyo dolabı: Ayna tam tezgaha kadar inerse devamlı su sıçrıyor, ona dikkar edin derim. Bir de ayna, aynı zamanda dolap kapağı olacaksa, kapı kulbu için çerçeve falan olsun, yani kulp aynasız bölümde olsun, yoksa parmak izleri dert olur başınıza. Banyo veya küçük tuvalete, ütü masası/merdiven, veya uzun temizlik fırçaları vs. için uzun bir dolap olabilir. Bende var, ütu masam ve merdivenimi koyuyorum, üstte de bir ufak bölüm daha var, kullanışlı oluyor. Şu an banyo tezgahlarının altı nasıl bilmiyorum ama, benim evdeki kapaklı ve arada raf yok. Küçük tuvalete, biraz standarttan yüksek yaptırttım, alt tarafda bir raf var. İki bölmede kova sığabilecek yükseklikte.

Kalebodur rengi konusunda size katılıyorum. Çok koyuya kaçmamak daha iyi.

KOmpakt sistem benim eşimin de tercihi, banyoya sıra geldiğinde biz sizden görüş isteyeceğiz sanırım, şu an ben mutfağa konsantreyim, bu sistemlerle ilgilenmedim hiç.

Son düzenleme:

Cam bölmeli kapı: bölmeler çok ufak olursa temizliği zor olabilir.

Kapı kulbu, sanki 2. tip tercih ederim gibi geldi. Özellikle, insanın elleri doluyken koluyla da açılabilir olması açısından aklıma geldi. Ama kaloriferli evlerde kapı da pek çok odada hiç kapanmıyor tabi. O tokmak tiplerde kilitlenmesi için bir düğme olabiliyor, ufak çocuk varsa sıkıntı yaratabilir.

mutfak renkleri istediğim gibi vardır diye umuyorum yoksa bile mor vardır heralde kirli beyaz zaten yoksa yuh derim. dediğin gibi renkleri yüksek ihtimalle birebir görerek seçicem. hem hoşuma igden renkleri size gösterme imkanım da olucak sanırım.
fayansları aslında pürüzsüz olanlardan istiyordum ama dediğin gibi sorun olur çok sanırım. gene açık renk ve damarlı daha iyi olur sanırım. zaten mutfağım öle çok büyük değil. temizlikte çok sıkıntı çekmem sanırım ama kaygan olmaması önemli tabiiki.
çiöston dediğin gibi çok pahalı oluyor. şuanda kirada mermerit kullanıyorum ben de ama hem ısıya dayanıklı hem de çamaşırsuyuna felan
2yıldır hiç problem yaşamadım ama dediğin gibi her mermerit aynı olmuyormuş malesef. ondan şüpheliyimm aslında.
tazgah arası için aslında bi arkadaşımın evindeki çok hoşuma gitti. evine gittiğimde mutlaka foto çekip gösteririm size de. böyle normal fayans ama küçük parçalarmış gibi görünüyo. tezgah malzemesinden olursa pahalı olur gibime geliyor ama gene de bir danışıcam.

banyo dolabını dediğin gibi dolaplı ayna olsun istiyorum. banyoda dolaba çok ihiyacım var çünkü. dediğin gibi çerçeve olayına dikkat ederim cnm.
öyle banyoda boy dolabı yapıyım içine ütü masası sığsın gibi bir şansım yok çünkü çok küçük ama kendime ileride vestiyer yapıp oraya uygun bir bölme düşünüyorum ben.
sizden önce yaptırabilirsek kompakt sistemi mutlaka yardımcı olurum cnm :))

evet cnm bu evde tokmak kapı kolları ama korkuyorum oğlum içeriden kitliucek diye. en iyisi normal kapı kolu...

ilginiz için tekrar çok teşekkürler.

sevgili shadoww bu çizimleri ben de becerebilir miyim acaba ya da nette böyle programlar,siteler var mıdır?bana da lazım da

sevgili shadoww bu çizimleri ben de becerebilir miyim acaba ya da nette böyle programlar,siteler var mıdır?bana da lazım da

evet var cnm. aşağıdaki linkte programlarla ilgili açtığım konu mevcut. gerçi henüz programları inceleme fırsatım olmadı ama zamanın varsa inceleyebilirsin. yalnız benim kullandığım program lisanslı ve ağır bir program olduğu için bununla ilgili bilgi vermedim. konudaki programlar ücretsiz ve basit programlar. hatta bazıları online programlar. umarım işine yarar birşey bulabilirsin.

http://www.kadinlarkulubu.com/dekor...dekorasyon-icin-mimari-cizim-programlari.html

shadow evin güzel olmuş canım.güle güle kullan.

teşekkürler cnm. inş hayırlısıyla içine de gireriz. Allah herkese hayırlı evler arabalar nasip etsin. tabii önce sağlık :)

Son düzenleme:
MUTFAK DOLAPLARINI bENİM KOMŞUMDA YENİ YAPTIRDI.
kırmızı yaptıracaktı ben mürdüm olmasını tavsiye ettim.
krem-mürdüm ama.
beyaz istemedi.

duvar fayansı cam mozaikten yapıldı.
dolaptan çok mozaik şık gösterdi mutfağı,şıkır şıkır oldu.

shadoww hemen bakacağım çok teşekkürler
gönlünce yaşayabileceğin bir evin olmasını dilerim bu arada :)

Son düzenleme:

fotoğraf çekme şansın var mı cnm??*

shadowwcum nerelerdesin.evin tamamlandı mı ne durumda merak ettim doğrusu.bizimde evimiz inşaat halinde daha bitmedi sanırım 2-3 aya bitecek.ben de okuyarak senden fikir almayı düşünüyordum.gerçi bugün okudum yazılarını fikirlerin hoşuma gitti.umarım tekrar uğrarsın sayfaya.evinde hayırlı olur inşallah tam istediğin gibi bir ev olur içinde huzurla oturabileceğiniz...

aslında buralardayım cnm ama eskisi kadar ilgilenemiyorum. bizim ev de ağustosta tamamlanacak sanırım cnm. belkiyoruz biz de hala. pencereler felan takıldı. kalebodurlar yapılacakmış şimdi. kalbodurları seçemiyormuşuz ama parke, boya, kapıları felan seçebilecekmişiz. holü parke yapacaklar. şuanda başka da birşey yok gibi. gelişmeleri size fotolarla bildireceğim kızlar... :)))
bu arada senin evin de şimdiden hayırlı olsun cnm. inşaat firmasına göre değişiyor tabii ama bizim evde ufak tefek de olsa sorunlar çıkmıştı hala çıkıyor da. mesela mutfak kapısını kapatmadan salonla mutfak arasını açık bırakmalarını istemiştim kapıyı da örmüşlerde tekrar kırdırdım. sonraçocuk odasının kapısını ortada yapmışlarda kırdırıp tekrar ördürdüm. en son da prizlerin çoğunu kapatmışlardı alçıyla müteahhitle konuştuk haftasonu açtırıcaz inş. yani demek istediğim takip etmek gerekiyor. inş siz de sorunlar yaşamadan en iyi şekilde evinize kavuşursunuz.

mrhb canım buralarda olmana sevindim.güzel temennilerin için çok sağol umarım ikimizinde evi istediğimiz gibi olur ve içinde huzurla otururuz.biz de evimizde her konuda olmasa da ufak tefek değişiklikler yapabiliyoruz.mesela bizim mütahit salona hole ve oturma odasına spot yapıyor.ama biz onun yaptığı spotların modelini beğenmedik daha modern olsun istedik biraz daha fark vererek salona ve oturma odasına istediğimiz modeli yaptırabildik.kapı girişine ve tuvalet girişine yaptığı kemerleri de beğenmedik onlarında sadesini yaptırdık.ebeveyn banyosuna sadece duş yeri yapacaktı ama biz duşakabin ve tuvalet olsun istedik ona tamam dedi, biz bişi demedik diye lavabo yeri yapmamış sonra tekrar mütahitle görüştük bize lavabo olmasa da olur dedi.eşim çok sinirlendi, tamam abi biz tanıdığımız bir sucu getirtip yaptırırız dedi.sonra kıvırmaya başladı onun yerinide ayarlattı.daha sonra salona 6 bölmeli siyah cam yapmış içeriden dışarısı görünüyor ama dışarıdan içerisi görünmeyenlerden sadece üstten ortayı açabiliyorsun biz çok fazla hava almaz diye bir kanadını daha açtıralım dedik.ona izin vermedi biz öyle yaparsak diğer dairelerinde o şekilde olması gerekiyor dedi dış görünüşü bozacağı için izin vermedi.gerçi salonda bir kapı var mutfak balkonuna açılan çokda gerekli olmayabilir.neyse biz pencerelerin açılımı yanlardan olsun dedik o diğer dairelere ortadan açılım yapmış ilkin bir mırın kırın etti daha sonra tamam sizin kini kenarlardan açılımlı yapalım dedi.daha sonra gittiğimizde pencereler yine ortadan açılımlı olmuş biz bakmasak öylece kalacak.sonra hata yapmışız dedi değiştirilecek dedi halen daha değişmedi sanırım pencerelerin camları takılacağı zaman değiştirecekler.yani dediğin gibi takip etmek gerekiyor.bir de aklında olsun canım, allahım bağışlarsa 11 aylık oğlum var emniyetli olması açısından pencerelere kilit yaptıracağız.evin son durumu ise ıslak zeminler,kartonpiyerler,duvarların astarları,dış merdivenlerin mermerleri tamamlandı.pimapenler takıldı ama daha camları takılmadı.dış cephenin de astarı boyandı.duvarlar belce beji boyanacak.laminant parkeyi çok açık olmasada açık tonlarda olmasını istiyoruz ama tam olarak rengine karar veremedik.kapılarında rengini koyuya yakın yaptırmak istiyoruz.mutfak renginide henüz karar veremedik ve mutfakların modeli ve rengini nasıl yapacak onuda bilmiyoruz.sağlık olsunda hayırlısı ile bir gün taşınırız elbet

Son düzenleme:
tşkkrler cnm. evinde değişiklik yaptırabilmen çok iyi. bazı firmalar hiç değişikliğe izin vemiyor.
ebeveyn banyosuna wc ben de istemiştim ama giderler uygun olmadığı için olmadı. ama en azından lavabo koydurabildim.
salonundaki camlar sanırım balkona bakıyor yoksa temizlenmesi problem olurdu. balkon kapısı zaten yetiyor havalandırma için. ben salondaki camlarımı nerdeyse hiç açmıyorum. balkon sürekli açık çünkü. emniyet ben de taktırıcam ama müteahhide bişi demedim. eve girince takraız dedim. bi de onlarla uğraşmak istemedim şimdiden açıkcası.
herşey gönlünce olur inşallah cnm. en kısa zamanda hayırlısıyla inş evimizin içindeyken fotolarını çeker koyarız birlikte :))

yok canım, salonda ki camlar balkona bakmıyor ön cephede.bende çok merak ediyorum o camların arkası nasıl silinecek sanırım onları silmek için temizlik firmaları geliyormuş.bilmiyorum artık taşınınca bir çözüm yolu bulunur sanırım, ben de o camları ilk gördüğümde aklıma gelen ilk şey bunların arkası nasıl silinir acaba olmuştu

emniyeti taktırmana bişi diyeceğini sanmıyorum.çünkü evin içinde olan bişi, ona da karışmasınlar artık.hatta bizde salonda ki pencerenin, taşınınca bir kanadını daha açtırırız demiştik ama dediğin gibi balkondan havalandırırız artık.Birde pencerelere sineklikte taktırabiliriz özellikle çocuk ve yatak odasına.inşallah canım hayırlısı ile taşınınca evimizin fotolarını koyarız.

Aaaaaaaa cnmçok saol, iyiki hatırlattın yaaa ben de sineklik taktırıcam. Oofff gene masraf çııktı bak :)))))
Yapmasına şimdi yaparız kilitleri kaışmazlar tabiki de şuanda çok kalabalık inşaat çok karışık içeriler. Büyük bişi olmadığından uğraşmıoz şimdilik ama ben de hem sineklik hem de koruma taktırıcam inş cnm...

canım bugün mütahit çağırdı mutfak dolaplarının rengini beğenmemiz için abanozla krem yaptırmayı düşünüyormuş.sence abanozla krem mi daha güzel olur yoksa abanozla beyaz mı?ya da sen hangi renki önerirsin?(sen ne renk yaptıracaksın)kapıların hepsi kesilmiş ve şu an boyamadaymış.bizde gidince öğrendik.kapıların da aynı şekilde kenarları abanoz ortası krem ve ortasıda camlı olacakmış.bu kapılar yeni çıkmış ve ben ilk defa gördüm meğer bu kapılar modaymış artık.diğer amerikan kapılara göre daha sağlam ve daha pahalıymış.ayakkabılık ve yatakodasına yapacağı dolapta aynı renk olacakmış.bana bu konuda fikir verirsen çok sevinirim

Cnm kapılar hakkında pek fikrim yok bnm. Tek düşündüğüm eğer seçmemiz istenirse iç kapıları salonunki ve oturma odası ortası 4-5 adet cam bölmesi olanlardan açık renkte birşeyler, diğer odalarsa camsız klasik amerlkan. Mutfağı yer psroblemim yüzünden okordeon düşünüorum ben. Dış kapıyı seçmemize izin vereceklerini sanmıorum. Seçtirirlerse de o anda gözüme hoş geleni seçerim heralde.
Mutfak dolaplarını ise ben altları mürdüm üstleri kirli beyaz düşünüorum. Geçmiş sayfalarda düşündüğüm şeylerin fotolarını koymuştum ben. Eğer mürdüm olmazsa da tamamını kirli beyaz ya da krem düşünüorum. renginden ziyade ben malzem seçiminde kararsızım. Bi arkdşım lake yaptırmış çok gzl duruo ama çizilio dio herkes. Başka bi arkdaşm da ikeadan yaptırdı mlzme hatırlamıorum ama o da parlaktı. Şuan cepten yazıorum foto ekleyemiorum ama pcye geçtiğimde sanaonun fotosunu da gösteririm. Bir de tezgah seçiminde çok kararsız kaklmıştım ama ona da karar verdim gibi. tazgahı normalinden büyük yaptırıcam ben bu yüzden de extra olacak. Büyük ihtimalle kendilerl mermerit tercih edlcekler. eğer daha ucuza mal olacaksa ikeanın mutfaklarında olduğu gibi mdf de seçebilirim. Şuanda fazla yazamıorum cepteen sorun oluyo. fotolarla ayrıntılı müsait olduğumda yazarım cnm...

Cam bölmeli kapı yaptırırsanız, düz cam (yeni pencere camı gibi) olmamasını hararetle tavsiye ederim. Ben kenar kısmları temizlemeyi bir türlü beceremedim o tip camlarda, sonuçta kendinden desenli bir cam ile değiştirtmek zorunda kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…