yeni evime taşınıyorum derken eski eve misafir

sue1

Rabbim sana emanetiz
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
954
149
123
Tekirdağ
kızlar şu anda sadece gülüyorum sinirden. dert değil belki ama sadece yazıp rahatlamak ve sizin fikrinizi almak istiyorum. pazar günü taşınıyoruz. aynı ilde başka bir eve. taşınacağımız ev sıfır. bilenler bilir 1 haftadır temizliğe gidiyorum ya da evde eşya topluyorum. ramazan mübarek gün diye kimseye söylemek istemedim. ne benim annemlere söyledim taşınacağıı ne de eşiminkilere. malum yemek saatli yeniyor, gelseler canım durmaz benim, iyice ağırlamam gerekecek. neyse ben evin temizliğini bitrdim. evde sadece 2 bardak 2 tabak, 2 tencere bıraktım. geriye kalan her şeyi koliledim. nevresimleri falan hurçlara doldurdum. sadece bizim yattığımız nevresim kaldı. dün akşam eşim hem benim ailemi hem kendi ailesini aradı. taşındık demek ayıp olur en azından taşınıcaz pazar günü diyelim diye. neyse babama söyledi. babam yapıcamız bişey var mı diye sordu. yok dedik biz hallettik. tamam dedi. sonra onun babasını aradık. taşınıcaz pazar günü diye. o da aynı şekilde sordu. ona da aynı şekilde cevap verdik. sabah kaynanam aradı. neden söylemediniz gelirdik diye bana söylendi. ben de dedim anne ramazan mübarek günde anneme desem düzenini bozup gelemez sana desem sen öyle ne gerek var hallettik biz dedim. vay efendim o gelemese de kaynımı yollarmış, görümcem de gelmek istiyomuş zaten. dedim anne yeni eve yerleşelim hepiniz buyrun gelin. eşyaları topladın mı diye sordu. dedim topladım. sadece birer tabak çanak bıraktım bi de tencere o kadar gerisi halloldu dedim. yani bu ne demek: her şeyi kendimize kadar bıraktım, misafir ağırlayacak durumda değilim demek. sonra bi de kaynım da görümcem de bekar.ikisi de okumuş insanlar. ev yaşantısı görmemişler. yanlış anlamayın sakın ben de okudum ve bir evde ne nereye konur bilmezdim evlenene kadar. yani gelseler de bi şeye yaramıcak gelmeleri. bi de zaten ben ilk evime de kendi eşyamı yerleştiremedim ki bildiğim gibi. kaynanam geldi üstün körü bi temizlikle her eşyamı bildiği gibi koydu. bu evimi de ben yerleştirmek istedim. şimdi eşime de aynı şeyleri söyleyecek adım gibi biliyorum. ve evi görseniz gerçekten biri gelse ağırlayacak durumda değilim şu an... ne yapmamı önerirsiniz???

anladığım kadarıyla kaynananız haber verseydin, görümcenle kaynın gelirdi yardıma demiş.. gelecekler dememiş ki..

Son düzenleme:
yok asudecim. telefonu kapatırken babana söyleyeyim alsın biletlerini dedi bana.

arkadaşım eşine söyleyeceksin ortadaki durumu görüyorsa zaten söylemesi gerekir anne evde her yer heryerde taşınalım öyle gelsinler yardıma ihtiyacımız yok desin güzellikle konuş eşinle. yada sen kaynanana açık açık söyle anne şu anda ev çok dağınık onları ağırlayamam de

kaynınızın ve görümcenizin gelmeye can attığını düşünmüyorum. anneleri zorla gnoderiyodur muhtemelen. onlardan birini arayın. konuşma sırasında geleceklerini belirtirlerse hiç zahmet etmeyin zaten herşey bitti sayılır, olmadı taşımaya adam tutarız derinsiz, onlar da memnuniyetle kabul edeceklerdir

bence de kimse iş yapmaya bayıla bayıla gelmez.. hele de ramazan günü.. iş yapmasalar bile, alt üst olmuş bir düzende rahat edecek değiller.. olsa olsa kaynananızın emri vakisidir. o da size iyilik etmeye çalışıyor kendince işte.. eşinizle konuşun, akşam arayıp durumu açıklığa kavuşturun. işleri tek başınıza halledebileceğinizi, yardıma ihtiyac olmadığını vs söyleyin..

canım söyle taşındıktan sonra gelsinler. herşey kolili toplu diyorsun. nerden neyi çıkarıpta uğraşacaksın. zaten toplanmışsın. yardıma ihtiyacın yok
"anne benim böyle içime sinmez iyi ağırlayamam. herşeyi topladım zaten haftaya gelsinler. birlikte yer içer otururuz" diyin.

Son düzenleme:

zaten evden eve nakliyatla anlaştık canım. umarım gelmezler çünkü felaket durumdayım. ayyyy bi de ısrar ediyor yaaaa kahrolcam

esın arasın laf arasında soylesın annesıne.bende tasındım ne durumda oldugunu cok ıyı anlıyorum.destek derken kostek olurlar sana su anda.ama yenı eve gecınce gelsınler pazar gunu.kaynını getır gotur ıslerınde kullanırsın.gorumcen de bır ısın ucundan tutar merak etme.koltuk sıler toz alır

tek yapılacak şey açık sözlü olmak,
arayıp gelmemelerini söyleyin.
durumumuz müsait değil, ev ayakta. su içecek bardak bile bulamazlar deyin.
gelip ne faydaları dokunacak ki size, daha fazla yük.

elektracım böyle de deim açıkça. yerleşince hepiniz buyrun gelin dedim ama işte kapatırken bana babana söyleyeyim alsın biletlerini diyooo. biz kendi kendimize olsak peynir ekmekle de yapıyoruz iftarımızı ama şimdi misafir olunca öyle olmayacak kii. ben evi mi toparlıcam şimdi, öbür eve mi koşuşturucam, onlara iftarlık sahurluk mu hazırlıcam. normal zaman olsa gerçekten önemli değil. gelsinler bir hafta kalsınlar. ama inan bana neyi nereye koyduğumu bile bilmiyorum. kolilerin üstünde sadece kırılacak falan yazdık. hangi kolide ne var bilmiyorum bile

kayınbabanı arasan canım,biz hallettik,ramazanda herkese zor olur,sonra gelin desen:26:

kayınbabanı arasan canım,biz hallettik,ramazanda herkese zor olur,sonra gelin desen:26:

onu da düşünmedim değil hani. ama kayınbabam da terstir biraz. şimdi kaynanamın ısrarını öğrenirse ona parlar. araları bozulmasın bi de

onu da düşünmedim değil hani. ama kayınbabam da terstir biraz. şimdi kaynanamın ısrarını öğrenirse ona parlar. araları bozulmasın bi de

o zaman eşin annesini arasın canım,başka çare yok

o zaman eşin söylesin birde canım. ama eşine kesin kes söyleki annesi onu ikna etmesin gelmeleri için.

o zaman eşin söylesin birde canım. ama eşine kesin kes söyleki annesi onu ikna etmesin gelmeleri için.

valla doğru diyosun. ikna kabilyeti de yüksektir eşimin üstünde hani. bakalım eşim bi gelsin işten de konuşurum onunla. ayyyy valla zaman da geçmek bilmez ki şimdi

valla doğru diyosun. ikna kabilyeti de yüksektir eşimin üstünde hani. bakalım eşim bi gelsin işten de konuşurum onunla. ayyyy valla zaman da geçmek bilmez ki şimdi

İşten gelmesini bekleme vakit geç olabilir
Cep teli yok mu arasın söylesin
Kayınvaliden de destek olacak güya köstekliğe geliyor
Sakın gelmelerine izin verme
Hem strese girersin hem sıkıntıya

Bi şekilde gelmelerini engelleyebilirsin senin için çok güzel olur ama olurda engelleyemezsen bence bırak ne halde gelip kalırlarsa kalsınlar.sonuçta ev taşıncak.her şeyi yeni baştan açamazsın.Kendilerini sıgıntı hissetsinler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…