• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlenecek kızlar için tüyolar

Ben evli degilim ama erkek arkadasimla beraber yasiyoruz bir senedir, bizden ornek verirsem ondan once kalkip kahvalti hazirladigimda, birlikte bilgisayar oyunu oynadigimizda, kek kurabiye vs sevdigi bir tatli yaptigimda, masaj yaptigimda, isten dondugunde evdeysem onu ben karsiladigimda cok mutlu olur. Herkes karamsar konusmus ama ben de ogrenciyim cok da iyi idare ediyorum evi ama benim sansim yemekleri erkek arkadasim yapar genelde, temizlikte beraber yapariz, ben yorgunsam elimi surdurmez kendi yapar. Demek istedigim esiniz yardimci olursa cok da guzel gecinir gidersiniz simdiden mutluluklar dilerim :)
Beraber yasamak ile evlilik ayni sey degil. Beraber yasarken iki kisi var ve anlasamama durumunda kapiyi cekip cikabiliyorsun. Oysa evlilik bir kurum. Kurum olmasa kanunlarla duzenlenmez, ayrilmak icin de mahkemeye gitmen gerekmez. Evlilik bitince cekip kapiyi cikamazsin. Evlilik iki kisilik degil, iki ailenin evlenmesi. Beraber yasamak ile evlilik cok cok farkli. Su an ucuncu kisiler yok hayatinda. Evlenince o ucuncu kisiler de olacak evliliginizin ortasinda.

Konu sahibi sonuc olarak mutluluklar dileriz. Umarim hersey hayalindeki gibi olur ve umarim iki ay sonra adam fabrika ayarlarina donmez ve seni burada bir derdim var kosesinde gormeyiz. Sevgiyle kal.... mutluluklar....
Son olarak ben evlendigimde 30 yasinda idim. Karpuz degilsin merak etme. Yani mevsimin gecmiyor. Okul bittiginde 29 yasinda olacagim, evlilik icin gec diye dusunup evlenme. Abla tavsiyesi, okulu bitir oyle evlen
Hem evlilik hem okul sorumlulugunu sirtina yuklenme. Doya doya evlilik yasamak istiyorsan sirtindaki yuklerden birini indirmeden digerini yuklenme.....
Sevgiler....

Beraber yasamak ile evlilik ayni sey degil. Beraber yasarken iki kisi var ve anlasamama durumunda kapiyi cekip cikabiliyorsun. Oysa evlilik bir kurum. Kurum olmasa kanunlarla duzenlenmez, ayrilmak icin de mahkemeye gitmen gerekmez. Evlilik bitince cekip kapiyi cikamazsin. Evlilik iki kisilik degil, iki ailenin evlenmesi. Beraber yasamak ile evlilik cok cok farkli. Su an ucuncu kisiler yok hayatinda. Evlenince o ucuncu kisiler de olacak evliliginizin ortasinda.
Ben zaten ayni sey demedim, okulla beraber evi de yurutebilir dedim. Bu arada bence evlenmek yerine en az bir sene beraber yasamali ona gore karar vermeli fakat konu sahibi evlilik kisminda zaten kararli gibi ve bence altindan kalkabilir dedigim gibi esine bagli tamamen.

Her türlü sürprize hazırlıklı olun.hayal kırıklığına ugrayacak kadar büyük hayaller kurmayin.mümkünse çalışın kendinize sahip çıkın şimdiki erkekler ister başta ister sonda ben bakarım desin.yalan şimdiki erkeklerde karısını bakmaya gt yok afedersiniz.o yüzden adama fazla bel baglamayin.eskiden analar kizlarina zengin koca isterdi şimdi oglan analari zengin parali slak gelin pesinde.

Ohooo daha ilk senen bide sonda degil.ögrenciyken evlenilmez ya kim geçindircek sizi babalarinizmi
Bursumuz var çalışmasak da geçinebiliriz, aileleri hiç hesaba katmıyoruz bile
Ya da lazım oldukça çalışırız buranın şartları pek Türkiye gibi değil, para lazım oldukça çalışıyorum ben şu an nerde olduğu ne zaman olduğu çok fark etmiyor , hatta bana her zaman söyler keşke senin gibi olsam diye benim baya tuttuğunu koparan bir insan olduğumu düşünüyor, yarın bir gün allah korusun boşanma söz konusu olsa kesinlikle mağdur olmam bu konuda okulum bitmese bile
Bir de baya yüklü bir mehir istiyorum :)

Her türlü sürprize hazırlıklı olun.hayal kırıklığına ugrayacak kadar büyük hayaller kurmayin.mümkünse çalışın kendinize sahip çıkın şimdiki erkekler ister başta ister sonda ben bakarım desin.yalan şimdiki erkeklerde karısını bakmaya gt yok afedersiniz.o yüzden adama fazla bel baglamayin.eskiden analar kizlarina zengin koca isterdi şimdi oglan analari zengin parali slak gelin pesinde.
:)ÇOK dogru ya şimdiki erkeklerde pek ev gecindirecek durum olmadigi icin oglan anaları hep çalişan parali kiz peşinde

Konu sahibi sonuc olarak mutluluklar dileriz. Umarim hersey hayalindeki gibi olur ve umarim iki ay sonra adam fabrika ayarlarina donmez ve seni burada bir derdim var kosesinde gormeyiz. Sevgiyle kal.... mutluluklar....
Son olarak ben evlendigimde 30 yasinda idim. Karpuz degilsin merak etme. Yani mevsimin gecmiyor. Okul bittiginde 29 yasinda olacagim, evlilik icin gec diye dusunup evlenme. Abla tavsiyesi, okulu bitir oyle evlen
Hem evlilik hem okul sorumlulugunu sirtina yuklenme. Doya doya evlilik yasamak istiyorsan sirtindaki yuklerden birini indirmeden digerini yuklenme.....
Sevgiler....
Her erkek eninde sonunda o fabrika ayarlarına dönüyor gerçektende:)

Birincisi, öğrenciyken evlenme diyenlere kulak asmayın. Maddi açıdan bir sorun yaşamayacaksanız, yeterince hazır hissediyorsanız niye evlenmeyesiniz? Çevremde birkaç örnek var öğrenciyken evlenen, gayet de mutlulardı (şimdi mezun oldular tabii). Hiç pişman olduklarını da duymadım. Ayrıca ben de şu an çalışsam da aynı zamanda doktora öğrencisiyim. İnan hiç sorun olmuyor.

İkincisi, yapabileceğin küçük ama güzel şeyler var. Mesela ben her gün uyumadan önce koluna yatar ona karşı hissettiğim güzel şeyleri söylerim. (O da saçlarımı okşar.) Bence herkesin hoşuna gider, güzel bir ritüel. Sonra ben uyurken o çıkacaksa beni öper mutlaka, o uyurken ben çıkacaksam da onu öperim. Gerçi genelde o önce çıkar ama olsun. Benim evde olduğum ama onun işe gittiği günler erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamıyorum, uyku ağır basıyor ama bazen akşamdan sandviç hazırlıyorum. İşteysem ya da dışarı çıkmışsam dönerken onun sevdiği bir şeyler alıyorum, şerbetli tatlılar mesela. Bazen de küçük hediyeler alıyorum, tshirt vs. Arada aynaya dolaba falan post-itler yapıştırıyorum. Çok küçük bir şey ama çok mutlu ediyor. Aklınızda bulunsun :)

Beklentiler kisiden kisiye degisir once ayni evin icine bi girin zamanla alisirsiniz birbirinize ve esinizi nasil mutlu etceginize insallah iyi bir insandir ve sizi asla uzmez.. mesela benim esimin benden beklentileri maas kartim ahlaksiz yasamina ses cikarmamam bekar arkadaslarina issiz kardeslerine ve ailesine hizmet etmem surekli temiz ev gunluk yemeklerdi... Mal diilim ya yapmadim bosaniyoruz:KK49:

Mutlu evlilik hakkında tüyo almak için doğru yer mi bilemedim. Zira çoğumuz kocalarımızdan şikayetçi o olmadı kv kp görümce vs vs :) Şaka bir tarafa da mutlu ol inşallah ve evliliği toz pembe sanma sakın ;)

Mutlu evlilik hakkında tüyo almak için doğru yer mi bilemedim. Zira çoğumuz kocalarımızdan şikayetçi o olmadı kv kp görümce vs vs :) Şaka bir tarafa da mutlu ol inşallah ve evliliği toz pembe sanma sakın :KK66:
Evet benim annemle babamın bence korkunç bir evliliği var anneme bir sorsan bin ah işitirsin kavga gürültü eksik olmaz senelerce boşansınlar istedim boşanmadılar. Ama şimdi babam iş için yurtdışında bir seneden fazla oldu ve annem yine şikayetlerde bin ah bin feryat kocam da kocam. Kadınlar olarak bence bizde de baya sıkıntı var :)

Merhabalar, ben nasipse iki üç aya evleniyorum baya heyecanlıyım planlar yapıyorum işte şöyle yaparız böyle yaparız haftada bir etkinlik yaparız ya da akşamları birlikte film izleriz ikimiz de öğrenciyiz ders çalışma saati yaparız gibi böyle eğlenceli şeyler :) konuya gelirsek, birisiyle konuştum, tavsiye babında evlendiğin zaman masanın üstünde hep çaylık bişeyler olsun mesela hep kurabiye olsun sen yapmış ol dedi (ben her gün okula gidicem öğrenciyim her gün yemek yapmamı beklemiyor nişanlım birlikte yaparız diye konuşuyoruz hani hayatım ev olmayacak bu örneği bu yüzden vermiyorum) ama eşinin böyle şeyler çok hoşuna gider beklemese bile dedi. Birden bende ampul yandı aa başka neler yapılabilir acaba diye, ben onu mutlu etmek istiyorum , bi evi olduğunu bizim evimizin olduğunu ve bu evde huzurlu hissetsin istiyorum bunun için de neler yapılabilir gerçekten öğrenmek istiyorum. Mesela sizin yaptığınız eşlerinizin çok hoşuna giden ufak tefek görünse bile günü değiştiriveren şeyler neler var? İşte mesela dersiniz ki ben her gün kapıyı açtığımda ona sarılıyorum ya da işte ben cinselliğin önemli olduğunu düşünüyorum ona dikkat et diyeniniz olabilir, evde pijamayla gezme sakın ya da ben eşimi dizime yatırıp seviyorum hoşuna gidiyor veya biz şöyle bişey yapıyoruz ona şunu diyorum çok mutlu oluyor gibi gibi sadece benim için değil herkes için burda paylaşsanız okusak ilham alsak fikir alsak mutlu etsek mutlu olsak?
Teşekkür ederim :)
Edit: Sayfa 8 :)
Biz esimle gezmeyi çok severiz evlendikten sonra bile günler öncesinden plan yapar iş ckslari buluşur bir yerlere gideriz

Merhabalar, ben nasipse iki üç aya evleniyorum baya heyecanlıyım planlar yapıyorum işte şöyle yaparız böyle yaparız haftada bir etkinlik yaparız ya da akşamları birlikte film izleriz ikimiz de öğrenciyiz ders çalışma saati yaparız gibi böyle eğlenceli şeyler :) konuya gelirsek, birisiyle konuştum, tavsiye babında evlendiğin zaman masanın üstünde hep çaylık bişeyler olsun mesela hep kurabiye olsun sen yapmış ol dedi (ben her gün okula gidicem öğrenciyim her gün yemek yapmamı beklemiyor nişanlım birlikte yaparız diye konuşuyoruz hani hayatım ev olmayacak bu örneği bu yüzden vermiyorum) ama eşinin böyle şeyler çok hoşuna gider beklemese bile dedi. Birden bende ampul yandı aa başka neler yapılabilir acaba diye, ben onu mutlu etmek istiyorum , bi evi olduğunu bizim evimizin olduğunu ve bu evde huzurlu hissetsin istiyorum bunun için de neler yapılabilir gerçekten öğrenmek istiyorum. Mesela sizin yaptığınız eşlerinizin çok hoşuna giden ufak tefek görünse bile günü değiştiriveren şeyler neler var? İşte mesela dersiniz ki ben her gün kapıyı açtığımda ona sarılıyorum ya da işte ben cinselliğin önemli olduğunu düşünüyorum ona dikkat et diyeniniz olabilir, evde pijamayla gezme sakın ya da ben eşimi dizime yatırıp seviyorum hoşuna gidiyor veya biz şöyle bişey yapıyoruz ona şunu diyorum çok mutlu oluyor gibi gibi sadece benim için değil herkes için burda paylaşsanız okusak ilham alsak fikir alsak mutlu etsek mutlu olsak?

Ben evleneli 2 sene olacak.
Okuyorum ve aynı anda çalışıyorum.
Yurtdışında doğdum eşim Türkiyede. Evlenince yurtdışında yaşamaya karar verdik.
Her akşam 1 saate yakın dil çalışıyoruz.
Hafta sonları spor yapıyorum.
Çeşitli seminerlere konferanslara katılıyorum ve 23 yaşındayım.
Evlendiğime pişman değilim.
Soruna gelecek olursam evet ben eşime kurabiye yapıyorum :halay: çeşitli hamur işleri, pastalar, kekler.
Kendisi işten çıkıp eve geldiğinde ben akşam dersinde oluyorum. Ve masada kurabiye görünce çook mutlu olup hemen mesaj atıyor.
Eğer eşim işten döndüyse güler yüzlü kapıyı açıyorum hemen sarılıp öpüyorum kahvesini hazırlıyorum.
Tabikide jestler karşılıklı.
Evlilik zor evet hergün toz pembe değil ama pişman değilim.
Anladığım kadarıyla üstesinden gelirsin hem okuyorsun hem çalışıyorsun. Herşey gönlünce olsun :KK200:

Ya en basiti dün mesela tatildi kırk yılın başı tatil oluyor ben gezme ya da evde dinlenme, spor vs yapmak isterken eşimin hatrı için tüm gün misafire hazırlık yapıp akşam da misafir ağırladım ve gece 12 de bitap şekilde yatıp sabah kalkıp işe geldim... Tüm bulaşıklar vs duruyor gidince bir de ev toplayacağım çünkü eşim misafirler gider gitmez kendine çay ve ekstra pasta istedi.

Evlilik bu işte...Karşılıklı fedakarlık ki burada fedakarlığın çoğunu kadın yapar bizim ülkemizde. Çalışıyorum, yardımcı abla almama rağmen aşırı yoruluyorum, istediğim şeyi yapamıyorum, yetişemiyorum, herkesin beklentisinden bunalıyorum.

Birinci tavsiyem Şakın ama şakın düğün takılarını eve getirme ya annende kalsın yada bankaya hesabına yatır yoksa uçar gider demedi deme çünkü düğünden sonra damat ve kayınvalidelerin çoğu birer akbabaya dönüşüyor ve eşinin huyunu öğrenmeden asla çocuk yapma çünkü evlenince tanıyorsun eşini asıl

Back
X