Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

evleneli ik sene oldu hala borç ödüyoruz borcumuz olduğu içinde mutfağımızı ayıramıyoruz bir aarada oturyoruz dün kocamdan annesinin dırdırı yüzünden dayak yedim bıktım borçdanda bu hayatttanda........

ah canım yaaa ben de kayınvalidemle yaşıyorum ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.Ama eşim anası yüzünden beni dövmeyi bırak kötü söz söylemez anasının deli olduğunu bildiği için sesini çıkarmaz.senin adına çok üzüldüm canım yaaa Allah yardımcın olsun.inşallah en kısa zamanda kendi düzeninizi kurar kurtulursunuz o evden. o kaynananın da iki yakası bir araya gelmez inşallah.

üfff ya kızlar bu para ne pis birşey neonla ne onsuz olmuyo işte.
Rabbim herkese ödeme kolaylığı versin inşallah....

Güzelim sıkma canını ben 2006 yılında evlendim. Aklına gelebilecek bütün eşyayı kendımız aldık. sadece düğün işine karışmadık. Kuafördü gelinlikti ne bileyim herşey işte biz kendımız yaptık 30 bin lıra borç ödedik. ve benim eşim okulunu bıtırmemişti şehir dışına gidip geldi 2 yıl. Allaha çok şükür busene borcumuz bitti. Allah sana da kısmet eder inşallah. Evliliğimizin en güzel geçmesi gereken zamanlarda hiç bişey yapamadık ama herşey gelip geçiyo allahtan huzur ve mutluluk iste huzurunu para için bozma. Bırak borcu kocan düşünsün sen sadece ona teselli ver öderiz diye. Erkeği çokta fazla borçtan çıkarmayacan der atalarımız. Herşey emek verince güzeldir. Böyle olursa kocan senın ve evinin kıymetını bilir. Unutma sakın para için huzur bozmayın. En güzel zamanlarını üzüntü ve sıkıntıyla geçirme giden zaman geri gelmiyo ınsan pişman oluyo sonra benım gibi bende kendımı bu konuda çok yıprattım.

Bızde odicez o borçlardan... eşim kendısı yapcak herseyı... Rabbim kolaylık vesın ya
zaten altınıydı eşyasıydı falan baya tutuyo... Allahtan gelınlıgımı falan onceden almısım

bence hıc karısma derım ya annesi gille halletsın konusup kredı ısını... evlendıkten sonra takıların pek karsılayacagını zannetmıyorum bı kısmını anca karsılar.. ne bılım takılarını yıne verırısın ama senın kredı cekmen tehlıkelı gıbı bıraz... bu arada kaderımız ne kadar benzıyo bırbırıne... bızde nıkahı erken kıydık sızde ole dusunuyousunuz... benım eşimde ogretmen ve mayısta ataması var ve agustosta askere gıtcek.... bızım dugunde hazıran 21 ve antalyaya gelın gıtcem bende

sakın yapma derim ben ...sakın...bizde takılarla öderiz die die çektik kredi çektik kredi şimdi iki yakamız bir araya gelmiyo...hem neyin borcuymuş bu sormadınmı hiç hadi bizim ne yaptığımız belliydide çektik onun nerden geleiyo bu kadar borcu...bence yanlış kendini öle bi sorumluluğun altına sokma...

eşini seviyor ve güveniyorsan neden yapmayasın ki? benim eşim de düğünden önce kredi çekecekti ama halihazırda bi kredi borcu zaten vardı ve bu nedenle çekemedi.onun yerine ben çektim.geçen ay son taksidini yatırdık.ama sana tavsiyem vadeyi uzun tutup ödemeleri az az yapın.biz biraz kısa tutmak istedik ve yüklü ödemeler yüzünden epey sıkıntı çektik.onun yerine eşimin borcu bitince uzun vadeli bir kredi çekip bi kısmını kapattık.ama epey zorlandık.eliniz toparlanınca toptan ödersiniz faizi daha az olur.

canım bence bu kadar borc varken evlılıge kalkısma..ınan cok zor sonrasında da ustune bıdunya borc..bırak atansın gıtsın sorna evlenın..hem dıkkat edıyorm da artık devrın erkeklerı ne kadar rahat sorumsuz oldu ya..bıdunya borcları oluyor evlenmeye kalkıyorlar..dayan kredıye öderım dıye..sonra nasılsa esı olacak kısının maddı manevı destegını de alırım hesapları ve özellıkle su dugun takılarına guvenme ısı..ne bu ya..nerde eskıden yuva kurmak ıcın gerekınce her tur ıste calısan erkekler nerde sımdı adamlarının borclarını kara kara dusunen kapatmaya calısan kadınlar..ben de dahıl bu gruba ondan ısyanım bu kadar.Allah askına aklınızı kullanın..hayat ask mesk degıl..hem erkege bu konuda yardımcı olmakla kendınze en buyuk kötulugu edıyorsunuz..almayn uzerınze sorumlulk böyle bır kondua bırakın adamlıgını yapsın..bır aılenın reısı olacaksa adam gıbı calıssın gecınecek kadar kazansın..ınsann evlenmeye yuzu olmalı bıraz..sonucta kadınlar Allahn emanetı ama saylerınde hayata bı sıfır yenık baslıyorz..ve onlarn hatalarının bedelnı bıc cekıyorz..bu onun hatası ve sonuclarına da sorumllguuna da katlanmalı canım..tekrar söyluyorm borclar bıtmeden bence acele etme evlılk konusunda..ben kendı yasadklarmda sıze benzer seyler dılım yandgı ıcın dıyorm sıze de..benm esımın de maddı durumu ıyı degıl aılesı desen hıc..zaten olsa da ellerı degmez anca esımı sömurme derdındeler..kredı cekmısler dugun ıcın kı hıcbsey yapmadlar herseyı babam yaptı dugun de dahıl..ama kendı yapmadkları dugundekı kendı akrabalarının takmadıkları altınlara el atmayı bıldıler o ayrı..esım daha kına gunu dıyordu altnlarla borc ödıycez dıye hesap derdndeydı dusunun..sonra altınlarn ustune eve aldgmz uc bes esyanın aylarca bıtmeyen borclarını ödedk durdk..e tabı kartlar sıstı aldı faız bı dert oradan..bı dunya borc cıktı..sonradan ögrendm kı esımın önceden cektgı baska bı kredı varmıs..söylemems bana tesadufen ögrendm onu da..uc kurus para ıcın ıse gırdım sırf bıraz destek olsun dıye..babam destek oldu yardm ettı saolsn..ama o naptı hala olmayan canıyla aılesne verme verıstrme derdnde..bense cılelı gunlerın mahkumu..ıkı yıla yaklastı evllıgm..hergunum borc hesaplamakla kara kara dusunmekle gectı kı ben bekarlıgmda maddı anlamda cok cok rahat bır ortamdaydım borcu harcı esımle ögrendım kısıtlı yasamayı da..ben esımın sorumllugunu paylastkca sıkıstıkca altınlarmdan verdkce o daha da rahatlaştı..erkeklerı alstrmıyacaksnız ben bunu anladım..yardım da etmıyceksınız..adam olsunlar sorumlulklarnı alsınlar..ve ben dıyorm esıme neden evlendın madem durumun yoktu erteleyebılrdk neyne guvendn hem gelırın yok hem borcn da varms nasl söylemedn bana da benı yaktn gunahma gırdn ...e ödeyebılrm altndan kalkarm sandım dıyor cıkıyor ısın ıcınden..ama bir sözle özetlencek kadar basıt degl ıste..attan ındm essege bındım resmen cekmedgm sıkntı kalmadı sebebı ne..ask ıcın benm yaptgm bı dunya fedakarlık destek olma cabaları..karslıgında esımın dusunmeden benım hayatmı genclıgımı harcaması..
cok rıca edıyorm kızlar..ınanın cok severek evlendm cok sevıyorm hala..ama askla gecmıyor sadece hayat..gerceklerı var bu dunyanın bır de..ve lutfen alıstrmayn adamları olmamaları gereken hallere..yakmayn kendınızı..dık durun ve ıyı nıyetle sevdgı adama yardm etme arzusuyla da olsa..almayn sormluluklarnı uzerınze...evet ben de aynı seylerı dusundm aynı yollardan gectm hayat musterek dedm o uzulrken ben gulemem dedm ama..kazın ayagı hıc de öyle degıll..erkeklern cok ısıne gelıyor valla benden söylemesi..aklınızı kullanın kalbınıze kanmayın..sevmek kendını tuketmek sömurtmek degıl..

senden habersiz bir dünya borç yaparken sana mı sormuş şimdi senden yardım istiyor güvenme arkadaşım güvenme belki parayı alıp ayrılcak napcan o zaman. borcu bitsin öyle evlen evlenceksen ömrünün en güzel yıllarını adam borcu ödücem diye heba etme göründüğü kadar kolay değil bu işler

kızlar aynı durumu bende yasadım aaaa nıye bole yaptınız deme cunku aynısını yasadım yasıyorumda hala
kaynanam aman sole olsun ama burda olsun dedı bır beyaz esyayı aldı kactı.toplam 3 mılyar harcadı gerıye kalan herseyı dugun salaonu benım bılezıklerım gelınlıgım kına kıyafetım evımın esyalarının hespını cnm kocam oduyor 1950 maas alıyor 1 500 lıra borc oduyoruz dusunun daha ev kırası su elektırık dogalgaz yok yeme ıcme yok yanı borcsuz kımse yok herkez kendını dusunuyor bu dunyada anadan babadan evlenınce bazen fayda olmuo yemın ederım benım anam babam olmasaydı kotu olurdu kendılerıne ne alıyorlars banada alırlar gercı kocam saolsun asla benı eksık bırakmaz hep bır sonrakı maasından avans ceke ceke buyuk bır kısmından kurtulduk

Aynı durum arkadaşımın başına geldi. zavallı kız kredi kartına kadar veriyordu. Köşede güç bela biriktirdiği parayı da verdi. sonra ayrıldılar kız su an zar zor adamın kredi kartıyla yaptığı borçalrı ödüyor faizleriyle tabi. Adam 1 kuruş vermedi kıza 2 sene önce başka kadınla evlendi. Üstüne bir de düğün yaptı. Kız borcumu nasıl ödicem diye düşünürken hemde Sakın ama sakın ne kadar seversen ne kadar güvenirsen güven böyle bir işe kalkışma. Umarım buradaki tavsiyeleri dinlersin.

mehabalar konu başlığı dikkatimi çekti hemen çünkü 6yıl önce aynılarını bizde yaşadık gerçekten zor günlerdi oyüzdende anlıyabiliyorum seni ama önce sağlıkallah hepimize sağlık versinki çalışabilelim ve borçlarımızı ödüyebilelim üzülmekle borçlar ödense keşke bizde biraz borç ve bankadan kredi çekip kapamaya çalışmıştık ayrıca eşim sürekli mesaiye kalmıştı ve bayağı bi toparlamıştık arkadaşlarında dediği gibi borçsuz kimse yok rabbim herkesin yardımcısı olsun.

Merhabalar, biz evleneli neredeyse 2,5 yıl oldu. Bu yazdığınız ve cektiğiniz sıkıntıların hepsini bizde yasadık. Eşimin ailesi evlenirken bize hiçbirsey yapmadı. Ama onlar hiçbirsey yapmayınca benim ailemin yapabilecek durumu olduğu halde kendi ailemide ben durdurdum yapmamaları için. Ve herseyimizi kocamla birlikte yaptık. İnanın ilk 1 yıl cebimizde hiç paramız yoktu ki eşimde bende oldukça iyi işlere sahibiz. Hatta bir keresinde işten gelince canım inanılmaz cok balık istemişti, kalkıp balıkcıya gitmiştik ama paramız 1 tanecik orta boy çupraya yetmişti. Onu alıp eve gelmiş pişirmiş ve 2 kişi afiyetle yemiştik. Şimdi arasıra hatırlayıp halimize gülüyoruz ama inanın herhalde o yediğimiz en lezzetli balıktı. Geçenlerde anneme anlattım bunu; "nasıl yani neden bizden istemediniz?" dedi. Bende çok istesek kredi kartından çekip 2 kilo balık almayıda bilirdik, gidip dısarıda yemeğide bilirdik dedim. Ama o zaman borçlarımızıda asla bitiremezdik ve ayaklarımızın üstünde durmayıda öğrenemezdik. Evliliğimizin ilk yıldönümünde bütün borçlarımızı bitirdik Allahımıza şükürler olsun.
İnanın o günleri hatırlayınca eşimde bende kendimizle gurur duyuyoruz, iyiki herşeyimizi kendimiz yaptık, iyiki 5 parasız işe gittik ama kimseden almadık. Su anda kimse bizim üzerimizde hak iddia edemiyor ve kimse işimize karışamıyor çünkü eşimle ben ilk yılımızda öğrendikki bir evin içinde bir tencere kaynar ama o tencerede ne kaynar sadece ev halkı bilir...

Demem o ki sıkmadan hiçbirsey olmuyor inanın buna ve sabredin. Atalarımız boşa dememişler sabrın sonu selamet...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…