Yeni evli olup evliliğimi oturtmaya çalışıyorum 🥺

Hayırlı olsun evliliğin. Evliliğin en zor zamanları sanırım ilk ayları. Alışma süreci maalesef kavga gürültü yanlış anlamalarla geçiyor. Birbirinize ve aynı evde yaşamaya alışmak zaman alıyor. Aramama olayına gelince kimse kimseyi oğluyla yada kızıyla evlendi diye aramak zorunda değil. Benim kayınvalidem hep şikayet ederdi beni eşime, 1 hafta aramasam sitemler söylenmeler bitmezdi. Benim huyum böyle babamı bile aramıyorum dedim. Bir iki söylendi sustu. Söylensede umurumda olmaz artık.

Çok teşekkür ediyorum canım Bizde böyle sık arama olmaz ararsak hal hatır sorarız diyorum hayır onları da sık arayacaksın diyorlar

Cevap:
Annecim, ben telefonla konuşmayı evlendikten sonra öğrenmedim, kimi ve ne zaman arayacağıma ben karar verebilirim, biliyorsun ben 34 yaşında kocaman bir kadınım.

Cevap:
Anne ben bu yaşa kadar siz olmadan sağ salim geldim. Bize çocuk muamelesi yapmazsanız çok sevineceğim. Haftasonları uyuyoruz. Lütfen 12’den önce aramayın.
(Ya da geceden mesaj atın: telefonlarımızı kapatıyoruz, sabah geç kalkacağız, merak etmeyin)

Çok teşekkür ediyorum canım ☺ Bizde böyle sık arama olmaz ararsak hal hatır sorarız diyorum hayır onları da sık arayacaksın diyorlar

Cevap:
Anne ben kendi ailemi ne zaman arayabileceğime karar verecek yaştayım. Bu kadar çok müdahale etmek istiyorduysan oğlunu 15. yaşındaki biriyle evlendirseydin keşke. Kusura bakma anneciğim, ben bu yaşa kadar kendi kararlarımla geldim, bundan sonra da kendim idare edebilirim.

Bütün yorumlarınıza kocaman alkış İnan’ın hergün arama aranma yada arandığında sorgu stresi yoruyor arasanız arada özledikçe de mutlu mesut konuşsak daralmadan

Ben de evlenip Ankara'ya geldim canim. Ve bunalima girdim resmen. Ustelik de calismiyorum. Buraya geldim hoop dersaneye basladim, kpss calis, alismaya calis vs cok zorlandim. Iki yil oldu hala da zorlaniyorum ve ailemi, memleketimi cok ozluyorum. Atama bekliyorum, olursa daha rahatliycam diye umuyorum. Cidden cok zor, aman ne var bunda bu kadar, diye dusunen olabilir ama bence cok zor. Bir tane arkadasim var onla gorusuyorum ara ara. Esimle aram iyi cok sukur, bende de cok arayip sorma huyu yoktur. Kendi ailemi cok arar sorarim annaneme dayima kadar arar sorarim ama onun disinda cok aramam cok gidip gelmem. Esimle arada aksam oturmaya gidiyoruz kv ye. Isin varmis bu senin icin buyuk bi arti. Arkadas da edinirsin insallah. Zamanla biraz oturuyor, kaniksiyorsun ama asla alismiyorsun. En azindan ben oyleyim. Disari ciktigimda hala her yer yabanci geliyor. Ilk zamanlarda aglama krizleri gecirmistim cok. Ailemi asiri ozluyorum..

Olur da o günleri görürsem gelinim beni çok sevecek
Kendi anamı babamı aramaya erinip arkadaşlarımın aramalarına canım istediği zaman cevap veren ben, gelin beni aradı aramadı diye takip edeceğim, ne yorucu
Öyle aileye verecek tavsiye yok kardeş, sen bu ilişkide edilgen tarafsın. Sana tavsiye versek ne. Etken olanlar onu da ara beni de ara şunu da ara diye aranmak aratmak derdine düşmüşlerse ne yapacaksın.

Ben hayatımda hiç Ankara’ya gelmedim ilk kez evlenip İzmir den başka bi şehirde yaşamak için ayrıldım ( şehir şehir gezmek için çıktım döndüğüm yaşadığım şehir hep İzmir di ) soğuk karanlık bi şehir bana göre tek serinliği güzel İl dışına çıkan ilk değilim sonda olmuyacam buna da şükür Doğuda ücra bi şehirde de olabilirdim eşim de anlayışlı ay da bir götürürüm İzmir e yeterki sen üzülme diyor ama yalnızlık çekiyorum . Rabbimin sınavıdır diye düşünüyorum artık bu gurbetlik sebat edersem yaradan inşallah tekrar İzmir e taşınmayı ve hayatımı orda sürdürmeyi nasip eder diye düşünüyorum Ben aileme çok düşkün değilim herkesin evi bucağı kapısı ayrı rabbim herkesi yerinde sağ etsin ben alıştığım mutlu olduğum huzur bulduğum şehri özlüyorum sadece

Ayyy valla ben de öyle düşünüyorum böyle boş şeyler( aradın aramadın kaç kez aradın kaç kez açtın) zuldür insana ya hiçmi üşenmez insan ben hiç takmam aradı sorduyu ama baştada demiştim inşallah bizim gibi onlarda bi bocalama içindedirlerde alışırlar bana çünkü benim pis bi yönüm var içimde tutamam yüz yüze geldikmi söyleyiveririm

Kendi mi okudum resmen bende 34 yaşında evlendim geçen sene ailenden uzaktayım eşimin memleketindeyiz üstelik kv yukarı mahallede oturuyor calismiyorumda çocuk ta yok kp hasta oldu hastaneden çıktı yaşlıdasevap diye hergun gittim sonra iyileşti bunlar alıştı tabi ben iki gün gitmesem bugün niye gelmedi oldu iş görülecek beni çağırıyorlar hastayım canım neyse uc gun sonra gittim kv üç gündür gelin yolu gözlüyoruz diyor bağırarak eşimde var sofrada eşim beni kayirdida kv sesi kesildi hayır ben soz verdim mi gelirim diye hayır ama canım işte başta alıştılar ya eltim hiç gitmez mesela gitsede 15 günde bir eşiyle gider ona niye gelmedin diyen yok hiç aramaz geçen kandilde aramış kv diyor sesini çıkaramadım ne has aradı eltimden için hayret ediyor ben aramasam niye aramadı oluyor adalet yok yani o aradığı zaman açmıyorum bu kez de eşime şikâyet hemen aradım açmadı diyor yani nasıl alıştırırsan öyle gidiyor ben arayı baya bi soğuttum cok gitmek cok aramak hiç iyi değil hep bekliyorlar bu kez

İpleri bi ellerine verdin mi bir daha ömrü billah kurtulamazsın haberin olsun. Şimdi onlar dedi diye aramaya başlarsan yarın başka şeyle çıkacaklar karşına. Kendine bi düzen belirle, 3 günde 1 ara mesela. Bunu eşine de söyle. Zırt pırt aramak istemiyorum diye. Zamanla alışırlar merak etme. Bende yaşadım ordan biliyorum..

Eşimin ailesinden birleri olmasına gerek yok, herhangi biriyle her gün konuşmam beklense, bir de başkalarını aramam yönünde direktif verseler, topluca engellerim hepsini. =)) Bunaltıcı bir durum. Eşiniz de konuşmuş, iyi yapmış, boş verin. İyi insanlar olabilirler ama ayarları yokmuş. Böyle kırılmasınlar etmesinler diye şimdiden bazı sınırları koymazsanız, ileride çok pişman olursunuz. Hem insan balayında bile rahat bırakılmaz mı yav? Ne var bu kadar konuşacak? Şirketlerinin CEO'su filan mısınız da, sürekli iletişim halinde kalmanız gerekiyor? Sınırlar iyidir. Sevginizin daim olmasını istiyorsanız hele, o sınırlar gereklidir.

Son düzenleme:
Haftada bir canın isterse ararsın. O ne saçma şey öyle?
Ayrıca istersen de anne babanı her gün ararsın. Kimseyi ilgilendirmez. Eşin senin anne babanı kaç kere aradı mesela? Ama kendi anne babasını belki her gün arıyordur.

Taviz vermemelisin. Kimse seni istemediğin bir şey için zorlayamaz.

Kaba olacak ama ederinden fazla değer soytarıyı kral eder derler ya o hesap dediğiniz gibi alıştırmamak en iyisidir eşime de diyorum o alıştırmış bekarken sabah işe gidince ara öğlen ara akşam iş çıkışı ara akşam evde yatmadan bi daha ara bende tek yaşadım bayan iken aramıyorum kendi ayaklarımın üzerinde durdum , sen nasıl kabullendireceksin büyüdüğünü evlendiğini dedim aramalarına biraz sınır koy görev haline getirme sonra aramadın diye suçlu olursun dedim o da zık diye kesince bu dediğim aramaları onda da kötü oldular alışacaklar kötü insan değiller bunlarda böyle alışmış kp im kv mi günde 10 sefer arar düşünün Bizde özellikle bende öyle olayım istiyorlar farklı ailelerde yetiştik farklı karakterdeyiz işte onu öğrenmeleri zaman alacak gibi duruyor

Eşim benim anne babamı benden çok arar çünkü bizimkiler bana alışkın ya bende onun ailesini de arıyorum aslında hafta da 1-2 ama yetmiyor yetinmiyorlar

Ayyy bacı inşallah alıştırabilirim oğlu arasın valla niye arıyon demem ama bana hesap sormasınlar görevim gibi görünmesin

Hayır anlamadığım sürekli konuşacak ne buluyorsunuz ben netim eşimde beni bildiğinden sevmediğimi zor bir zamandan geçtiğimi beni daraltmamaları gerektiğini söylemiş , anlayış göstermelerini beklemiş tabi kv ağlayıp karşılık vermiş üzüldüm ben kendim konuşmak isterdim ama ben desem el olurdum , oğlu deyince çok takmazlar belki

Eşim benim anne babamı benden çok arar çünkü bizimkiler bana alışkın ya bende onun ailesini de arıyorum aslında hafta da 1-2 ama yetmiyor yetinmiyorlar
Ben de çok sevmiyorum sürekli konuşmayı. Saçma geliyor.
Içimden gelirse ararım, gelmezse aramam bu kadar basit.

Ama erkekler maalesef hemen gaza gelebilen varlıklar. Senin serzenisinle hemen arayıp azarlamış. Biraz daha politik olmaya bak. Nasıl olur dersen ben 8 senedir hala öğrenemedim.

benim esimin ailesi de boyleydi en son sinir krizi geçirdim. şimdi ben telefonu acar da konusursam seviniyolar.

telefonu duymasak abilerini falan arardi kp. aile apartmaniydi esimle benim oturdugumuz ev. kapıya gelirlerdi. aramislar duymamissiniz geri arayin hemen diye sizi en iyi ben anlarim

bunların bi mantığı olduğunu düşünmüyorum. boşuna canınızı sıkmayin. ankaraya da izmirden gelip hemen alışmak zor olur. bos zamanlarinizda bol bol gezin hazır yazken :) Allah bi yastikta kocatsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…