Yeni evli sorunu

Biz bile (bile diyorum,çünkü çok uyumlu bir çifttik) evliligimizin ilk aylari hatta ilk bi kaç yılında bu tarz sikintilar yaşadik, ama sonra o kadar güzel yoluna girdi ki herşey, şimdi on yillik evliyiz, ikimizin çevresinde çelikten bir zırh var gerekirse aileler bile bu zırhın dışında kalabiliyor ve bunu zamanla sabirla Allahin izniyle biz elde ettik. Diyeceğim şu ki, eğer çok büyük problem yoksa, aranizda uyum varsa ve genelde ikinizin dışında başka insanlar yüzünden geriliyorsaniz, sabredin bu durumun geçici oldugunu, uyum ve adaptasyon sürecinde herkesin bunu yaşadiğini düşünün ins daha saglikli bu süreci atlatirsiniz

olan olmuş , senin anan benim anam muabbti işe yaramamaış . sen eşini serbest bırak o gitsin görüşsün . dıysun anansına , sen mesafeli ol .

baktın işler kötüye gididyor annnene git özledim bahaneysiyle.
farklı bi yöntem dene

Bizim bir sorunumuz yok şükür ama işin içinde sürekli dış faktörler. Çok iyi anlaşıyoruz bir sıkıntımız yok içimize çekilip aile olabilirsek kimsenin dediğini dinlemeden sorun kalmayacak aslında

İmkanin varsa git.
1 hafta sonra da kapina dayinir bence..
"Karicim,evine don..Pamuk ellerinden opuyorum" diyerekten..

Bilmiyorum kafam çok karışık sinirlenince ağzından çıkanı Bilmiyor bir yandan daha yeni evliyiz insan 4 ayda nasıl geçinemez vakit bile geçiremiyoruz ki doğru düzgün

Evet babam vefat etti annemle kardeşim var sadece bi bakıma öyle görünüyor sanırım.Aslinda anlatıyorum güzelce ama nasil oluyor aynı noktaya geliyoruz bilmiyorum. Beni 2. Plana atıyor
Bak 3 yillik evli bir hanim olarak kendi tecrubemi soyleyeyim. Ben etrafimda evlilikde kendini ilk aylardan ezdiren kadinlarin mutlu olduklarini gormedim. Daha yeni evlisin. Senin bu aylarda alacagin tavir bundan sonraki tüm senelerini belirleyecek. Nasil başlarsa oyle de devam edicek. Ben daha evlenmeden kendime dedim ki bana sesini bile yukseltse bunu kabul etmiycem. Haksizligi da. Gozumu karartmişdim yani. Ama en onemli husus ayni şeyi ben de ona yapmiycakdim. Kendim de saygida kusur etmiycekdim. Yani saygi gosterip saygi gorecektim. Bunun için daha evlenmeden kendimi geliştirdim. Evlilikde eşler arasinda ilişkilerle ilgili belki 30 40 psikolok, aile danişmaninjn vidyolarini izlemişimdir. Evlendigimde de onlari uyguladim. Sesini bile kaldirmayi kabul etmedim. Bir sorunumuz olunca ikimiz de oturduk konuştuk. Mesela ilk once ben konuştum eşim sozumu bile kesmedi sonra eşim konuştu. Yani dinledik. Birbirimizin isteklerine dusuncelerine saygi duyduk. Diye bilirsiniz ki eşin de uyumlu biridir o yuzden sizde işe yaramiş. Hayir. Ben adim gibi eminim eşim başkasiyla evli olsaydi belki bir sene bile idare edemezlerdi. Ters, hemen sinirlenen bir yapisi var. Ama onunla o kadar sakin ve guzel konuşdum ki 3 senede pamuga döndu resmen. Annesi bile taniyamiyor. Evlilikde bazen birbirinize yardim etmeniz gerekir. Iyi yonde değişmek için. Ben boyleyim beni boyle kabul et demek çok saçma. Herkes her ay her yil değişir. Bazilari iyiye dogru bazilari kotuye. Iyiye dogru değişmek için eşler birbirlerine yardim etmeli.
Senin yapacagin şey seni kirdiginda, hakaret ettigjnde, çik git dediginde bunlari hazmetmemen. Bir eş asla bu ifadeleri kullanmamali. Buna izin vermemelisin. Izin verirsen emin ol katlanarak artacak bu sozler. Ama kapiyi çarpip gitmek degil çozum. Bir gun rahat bir zamanda sakin bir kafadayken ya da bir parkda yuruyuş yaparken oturun konuşun. Bakin insani hayvandan farkli kilam en onemli şey konuşup anlaşmak. Mesela bir ciğer için iki kedi konuşup anlaşmaz kavga eder. Kim kazandiysa ciğer onundur. Insanlar da artik bu yontemi kullaniyor. Kavga edip bagiran digerini bastiran kazaniyor. Hatta bu kavga kadinlar kulubunda da çok rastima çikiyor. Surekli linçleme, hakaret, dalga geçme. Galiba artik insanlarimiz yavaş yavaş iletişimi unutuyor. Bu çok yalniş. Konuşmaniz işe yaramazsa dersini verin. Ama sakın hazmetmeyin, sineye çekmeyin

İmkanin varsa git.
1 hafta sonra da kapina dayinir bence..
"Karicim,evine don..Pamuk ellerinden opuyorum" diyerekten..
Ya dayanmazsa kapıya

Konu sahibi bu ihtimali de göze alıp gitsin. Ya da ha bire gidip gidip dönmeyecekse gitsin. Yalama olur öyle çünkü.

Ya dayanmazsa kapıya

Konu sahibi bu ihtimali de göze alıp gitsin. Ya da ha bire gidip gidip dönmeyecekse gitsin. Yalama olur öyle çünkü.
Donsun demiyorum ki..
Adam gelir diyorum...
Donerse de kendisi bilir.
Ha adam gelmez ise zaten sevmiyordur..
Her turlu kazanc.

Bizim evin dışında kendimize ait vaktimiz bile yok varsa yoksa eşi dostu sürekli ya da evde PC başında oyun

Değişmiyorlar olan senin gençliğine, hayatına olacak..
Üzgünüm..

Ben kurtuluyorum darısı diğer Kv sorunu yaşayanlara

Donsun demiyorum ki..
Adam gelir diyorum...
Donerse de kendisi bilir.
Ha adam gelmez ise zaten sevmiyordur..
Her turlu kazanc.
İşte onu yapacak yürek konu sahibinde olaydı o cümleyi ilk duyduğunda giderdi zaten. Adamın ağzına yapışmış ananın evine git cümlesi.

Burda anlatmışımdır, eşimle ilk ve sanırım tek kavgamızdı. Yeni evliydik kavga sırasında eşim evden gitmek istedi. Gidersen bir daha dönemezsin dedim, geçip oturdu. Ama eşim benim boş boş konuşmayacağımı, giderse gerçekten geri dönemeyeceğini bilir. O son oldu yıllardır bir daha ne öyle kavga ettik ne gitmeye kalktı. Konu sahibinde öyle bir duruş yok ki. Gitse paşa paşa geri dönecek belli...

e kurtulursun o halde.
Boyle kibirli,surekli "kapi orada" diyen bir adamla nereye kadar..
Yani ben durmazdim ; ailem kabul ediyorsa yahut kendi imkanlarimda gecinebilecek

Ve ekliyorum: Orasi sadece o evi degil. O defolsun annesinin evine. Ve ikincisi: Konu sahibi insallah korunuyordur..
Kendi çalışma hayatım olsa bir dakika daha düşünmezdim ama ayrıldıktan sonraki hayatımı nasıl sekillendirecegimi bilmiyorum. Ana baba derdinden normal bir ilişkimiz yok zaten

4 yıllık evliyim hala aile muhabbeti var bizde de senin anan benim anam.. işin garip yani ailelerden de karışan yok napıyosa eşim yapıyo beni çileden çıkarıyor herhangi bi tartışmamızda ailemden birine en ufak laf söylemeye kalksa ağzının payını verip susturuyorum yani bu konular kolay kolay kapanmıyor maalesef. Ama topla eşyalarını git filan dediği zaman toplayın gidin 2-3 hafta 1 ay neyse o aramadan gelip almadan dönmeyin aklı başına gelsin ha gelmezse de kendi bilir on kere git dedi en sonunda gittim dersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…