Yeni evli ve kaygl..

Sugar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2007
113
0
96
İstanbul
Severek evlendim kocami cok seviyorum fakat hic bir sey bekarken dusundugum gibi olmadi yani ne cinselligi doya doya yasayabiliyorum ne de aile ici iletisimde bambaska boyuta gectim sanki yani kardeslerimle eskisi gibi de degiliz zaten sanirim evlilik ne kadarkutsal da olsa bazen feragetleri de beraberinde getiriyor sanirim...yeni evliyken sorunlari yasiyorsak yaslandigimizda ne oluruz diye dusunmeden edemiyorum bilemiyorum kafam karisik sadece duygularimi yazmak istedim belki size karisik gelebilir ama simdilik bu kadari geldi aklima sadece kaygiliyim ve biraz da uzgun yalan degil halbuki benim en ama en mutlu olmam gerekn zaman dilimi olmaliydi bu
!!!

Bu düşündükleriniz bana göre gayet normal geliyor.
Çünkü eski hayatınızı arkada bırakıp,kendinize sıfırdan bir hayat kurdunuz.
Bazı alışkanlıklarınız bile değişecektir zamanlar,bence kötü yanı ile bakmayı bırakın bir kenara bence iyi tarafından bakın.
Eğer bu şekilde karamsar bakmaya devam ederseniz ve hep beklenti içinde olursanız hayat daha da çekilmez bir hal alacaktır.
Zamanla siz eşinize,eşinizde size daha çok bağlanacak ve aradaki uçurumların üstesinden geleceksiniz.Önemli olan bu evliliği bir zorunluluk olarak değilde,sevdiğinizle bir ömür boyu birlikte olmak bakış açısıyla bakmanız:asigim:

herkes biraz bocalar..sonuçta evlilik sorumluluk getirir tabii ki bekarkenki gibi olmaz..zamanla birbirinize alışırsınız ,sorunlar çözülür...
ya bu arada sadece merak,cinselliği doya doya yaşayamıyoruz diyorsun da , ne umuyordun ne buldun acaba:))

canım, ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama kendi tecrübemden biraz paylaşabilirim. Ben 13aylık evliyim.
İlk yıl özellikle de ilk aylar biraz sıkıntılı olabiliyor. İnsan her konuda daha da hassas oluyor yeni bir ev yeni bir hayat çok da kolay değil tabii. Zamanla alışıyorsun evliliğe ve evliliğin getirdiklerine; bir süre sonra keyif almaya başlıyorsun :) :asigim:

Biraz sabret güzelim zamanla oturur her şey. Bunu kendinden fedakarlık olarak anlama ama karşılıklı alışma :) :1hug:

sana tavsiyem bu süreçte mümkün olduğunca sakin ve anlayışlı olmaya çalışın ve birbirinizi kırmayın :teselli:

Yeni bir yuva... Beraber paylaşacağınız bir hayata başlangıç... ınanıyorum ki hemen hemen her evlilikte böyle şeyler yaşanabilir... yakında bende evleneceğim.. Ve hala endişelerim var. Ama seviyorsanız karşılıklı ve ilişkinize güveniyorsanız herşey atlatılır.. Zamanla taşlar bir bir yerine oturur...
Kendinize sıkıntı yapmayın.. Hayata iyi gözlüklerle bakmaya çalışmalıyız...
Allah büyük dertler sorunlar vermesin....

Bence pozitif düşünmelisin.Sen karamsar bir ruh haline girmişsin ve herşey üzerine geliyo gibi hissediyorsun.Aslında bunları hissetmen çok normal yepyeni bir hayat sonuçta tabi ki eskisi gibi olmayacak.Zamanla herşey daha da rayına oturur diye düşünüyorum.Bence şimdiden beklediğim gibi olmadı diye hayal kırıklığına uğrama hiç zamana bırak.Mutluluklar dilerimopuyorumnanaktan

bı ailenız var ıken ıkı oldular..
evlenmeden once belkı kolay gorunmusdur normaldır..
ama artık onunzue bakmalısınız..
hıc cefa cekmeden sefa surulurmu ..
karamsarlıg uzerınızden atmalısınız..
negatıf dusunmeyın herseyın guzel yanlarıda vardır emın olun..
sorunlar olcagna kendınızı bukadar ınandırmayın..
olumsuzlukları uzerınzıe cekmeyınız..

Canım bu yazdıkların çoğumuz için çok tanıdık şeyler :)) Evliliğin ilk zamanları hiçbirzaman hayal edildiği şekilde masal gibi olmuyor.Hatta en zor dönemler diyebilirim .Ama bir süre sonra her şey kendiliğinden yerine oturuyor.Çünkü gerçeklerle hayal edilenler çok farklı :)) Önemli olan birbirinize duyduğunuz aşkın devam etmesi .Sevgi herşeyin üstesinden geliyor .Bazen düşünüyorum da biz kadınlar en azından çoğumuz romantizme çok önem veriyoruz.Genç kızken kurduğumuz hayaller , cinsellikle ilgili düşüncelerimiz ve her şeyi türk filmlerinde ki gibi sanmamız :) Oysa real yaşam böyle değil .Ne kadar mutlu olsak da, aşk devam etse de hiçbirşey hayallerdeki gibi olmuyor.Bunu kabul ettiğiniz an inanın daha mutlu olacaksınız.

Rosenoire ablama katiliyorumkaydirigubbakcemile3...hepimizin basindan gecen seyler canim....

Adapte olmakta zorlaniyor insan biraz....zamanla hersey rayina oturur merak etme..

herşey tepetaklak oluyo ertesi gün kaldığında yanında yatan adam sanki senin her gün onunla olmak istediğin adam değilmiş gibi geliyo
çünkü senin yaşadıklarını bende yaşadım zamanında onun için sadece biraz sabır bitanem
Ne kadar oldu evleneli?

normal anlık duygular bence. evlilik çok güzel arkadaşım sevdiğin adamla aynı evi aynı hayatı paylaşmanın keyfini çıkar bencekaydirigubbakcemile5

Siz daha bu günlerin bile kıymetini bilmiyor, bunalım takılıyorsunuz.....Yıllar geçtikçe daha da rutin hale gelir o zaman evliliğiniz....bu günlerin tadını çıkarın....hayat bir gün o da BUGÜN....

Ben 1.5 yıllık ewliyim..İlk aylar nedensiz sürekli ağlardım..Çok rahat bi bekar hayatı geçirmediğim halde hemde..

Kolay değil alışma süreci..

Ben 1.5 yıllık ewliyim..İlk aylar nedensiz sürekli ağlardım..Çok rahat bi bekar hayatı geçirmediğim halde hemde..

Kolay değil alışma süreci..

Galiba zor olan alismislardan kopmak...bildigin evden, insanlardan ortamdan birden bire kendi evinde...kendi basina sorumlulugu tasimak endiselendiriyor insani...CADIARZU

Fakat zamanla öyle rutin ve normal geliyorki, kendin bile sasiyorsun konu sahibi arkadasim...sanki hic bekar degildin hep evliydinmis gibi geliyor sana...

bence su anki düşüncelerin anlamsız boşa üzme kendini...
aileden kopma doğal çünkü yeni bir ailen var ve daha da büyüyecek inş...
kavgalar azalır gittikçe oturur her sey çünkü daha yeni yeni huylarınızı çözüyorsunuz..ufak tefek şeylerse boşver..
ben d eyeni evliyim gecen gün 2meyve için markette kavga başladı gece 3e kadar sürdü çünkü eşim alışverişime karıştı ben de kızdım..yani eften püften seyler bunlar zamanla geciyor...
cinselliğe gelince ilk bir ay hayalimdeki gibi degildi cok yanlış seyler düşündüm,eşim isteksiz sandım ama ikimizde bilmiyorduk deneyimsizdik zamanla öğrendik sanırım çünkü pat diye olmuyor su an o da cok yolunda ..yani bekle sabret eşinle sevdiginle olmanın huzurunu tatmaya bak..

Ocak ayında br konu açmışsın... zaten konuyu açarken de tam olarak neyi kastettiğin anlaşılmamış ve daha sonra arkadaşların ısrarı üzerine açıklamışsın.
Aşık olmaman gereken birine aşık oldun, birlktelik yaşadnız çok pişman oldun kendini affedemedin, o kadar utanç duyuyordun ki tam olarak ne yaşadığını bile söyleyemedin, arkadaşların tahmini üzerine evet tahmininiz doğru dedin... Birlikte olduğun kişiyle evlenemeyeceğini de söyledin...
Aradan sadece 10 ay geçmiş... o konudaki birlikte olduğun adamla mı evlendin? Başkasıyla mı???
Eğer nbaşkası ise bu ne hız diycem... Ve sonra ekiycem, geçmişin pişmanlığını duyuyor ve bunu bir eziklik olarak görüyorsan eşinle kendini mutsuz hissetmen çok normal...
Aynı kişiyse başka br sebep bulamıorum mutsuzluğuna sadece ailenden ayrılıp yeni bir yuva kurmu olmanın acemiliği olabilir...
Ayrıca cinselliği doya doya yaşayamıyor olusun da etken olabilir.. evli olduğunuza göre niye yaşayamıyorsunuz bunu da çözemedim....

sadece 3 aycik dusunun yani o kadar yeni:Saruboceq:

sadece 3 aycik dusunun yani o kadar yeni:Saruboceq:

bende 3-4 aylık evliyim... zor oluyor bazen ilk dönemler. bir evi başlı başına idare etmek. herşeyi düşünmek. kocanla ve ailesiyle bir bütün olmaya çalışmak. anlamaya açlışmak. sürekli birşeyleri düşünmek.. alıncak yapılıcak. iki aile arasında köprü olmak. yoruyor....
karmakarışık oluyor herşey. zor oluyor.mesela benim en zorlandığım şey.. hayatımda hiç para istemedim. annem hep cüzdanımı kontrol eder koyardı. birşey almak istiyorsam annemle çarşıya çıkınca alalım derdim alırdık. şimdi içim gitse bile diyemiyorum. vitrinlere bakıp kalıyorum. eşimde cüzdanımı hiç boş bırakmaz hep ne istersen al der. ama içmden gelmiyo.. içimdeki bir ses beni engelliyor.
ve sonra eskisi gibi her saat her yere gidip gezemiyoruz özgürlük hayat şartları tarzımız değişiyor. ilk aylar geçiş dönemidir. o yüzden biraz zor olabiliyor....

cok iyi anliyorum seni canim,ben de ilk 2 ayda cok zorlanmisdim,ayni senin gibiydim.cok tedirgin ve kaygiliydim,ama zamanla hersey yerine oturuyor,merak etme,duzelecek.

canım nişanlıyken yada bekarken çok farklı görebiliyoruz evliliği ama evlendiğimizde zor oluyor herşey...

çünkü eşinle hergün yan yanasın yemeklerini sen yapıyorsun evinin temizliğini ve aynı yatağı paylaşıyorsun..

ama bir kaç ayı geride bıraktınızmı artık alışırsın..

şuan düzenini oturtmamış olduğundan kaynaklanıyordur....

ve en mutlu olmam gereken zaman diyorsun ama bu cicim ayları bazen zorda geçebilir.....

her günün canımlı cicimli geçmez tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…