yeni evlilerde kayınvalide ile gelin rolü

kararsizkararli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
499
2
0
İstanbul
Bu çok konuşulan bir konu, evlenince kayınvalideler annelik adaylığından çıkıp direkt kaynana moduna giriyorlar. Kayınvalidem uzakta olmasına rağmen sürekli müdahale ediyor, telefonla direktifler verip onu böyle yap, oraya gitme, o gelmesin vs. diyor. Bana sylemese eşime söylüyor o da bana söylüyor. Bende çok kırılıyorum, evime gelen misafire kadar müdahale canımı sıkıyor. Üstelik ben 27 yaşındayım, 17-18 yaşında birisi değilim, neyin ne olduğunu biliyorum. Eşim 1 aylık evliyiz bu arada, bana idare et diyor. Sürekli o bunu yapmasın vs. diyor eşime...Ben de artık şunu söyledim, ne yemek yapacağıma, ne giyeceğime de karar versin, kendisi de bana abartıyorsun herkesin başından geçer bunlar dedi. İlk başlarda böyle sorun yaşayan arkadaşlar siz baştan diş mi gösterdiniz yoksa iyi ve ezilen gelin olmaya devam mı ettiniz. Ben mizaç olarak çok sakinimdir, kavga edemem hemen ellerim titrer, ağlarım. O da biliyor sanırım ve bu nedenlerle defalarca ağladım. Evliliğimin tadını çıkaramıyorum, hep bir diken üstü durumu var...Aradığında ne desem diyorum, arkadaşımda olsam neden arkadaşındasın, evdeysem neden evdesin, yanmda biri olsa neden o geldi, olmasa neden yalnızsın!!!İyice bunaldım, 1 ayda bu kadar çok şey normal mi? beni sevmediğini düşünüyorum artık, sonuçta insanın ters zamanı da var, biz henüz cicim aylarındayız. Yarın obur gün tes bir zamanda birşey derse eşime buyuk bir kavgaya neden olabilir. Bazıları git konuş diyor, ama anlamayacağını biliyorum, anlasa zaten eşimin ona anlatmasından anlardı. Bende soğuk davranmaya başlasam eşim de huzursuzluk olacak. Canım çok sıkkın bu nedenle...

Canım genelde hep böyle durumlar oluyor bende aynı durumları yasadım
sürekli aramamı bekledi k.validem gelip gidişlerim sorun
oldu ben bişey demedim esime söylenmekle yetindim
k.valideme mesafe koymadım
suan ki durumum ise k.validem akrabalarıma gidişime bile laf söylüyor üst üste gittiğim zaman cok geziyor oluyorum vs..
Dolayısıyla bence mesafe her zaman iyidir içli dişli olmamanı tavsiye ederim
Gerektiğinde saygıyı bozmadan gerekeni söylemek gerekir die düşünüyorum
Erkekler hep aynı seyleri söylüyor idare et gönlü olsun ara git nolur vsss ama sonrası iyi olmuyor
Ne olursa olsun bu zamanlarının zehir olmasına da izin verme ılerde cok uzulursun

Allah sabır versin cnm.. Bu yazdıklarının hiçbirini yaşamadığım için ne hissettiğini tam anlayamıyorum.
Biraz empati yaparsam sessiz kalamam herhalde.evlilikte eslerin birbirine karsı sorumluluğu var tabiki bazı konularda esine danışacaksın ama , ne o öyle kayınvalidenin emir erimisin sen.otur otur,kalk kalk,o gelsin bu gitsin falan.ustelik esın normal karşılıyormuş.

walla bn çok acik ikaz eder hayatıma müdahale edemeyeceğini söylerdim .
artık hatasından donerse ala donmezse sonuclarına katlanır.

Son düzenleme:
Allah sabır versin cnm.. Bu yazdıklarının hiçbirini yaşamadığım için ne hissettiğini tam anlayamıyorum.
Biraz empati yaparsam sessiz kalamam herhalde.evlilikte eslerin birbirine karsı sorumluluğu var tabiki bazı konularda esine danışacaksın ama , ne o öyle kayınvalidenin emir erimisin sen.otur otur,kalk kalk,o gelsin bu gitsin falan.ustelik esın normal karşılıyormuş.

walla bn çok acik ikaz eder hayatıma müdahale edemeyeceğini söylerdim .
artık hatasından donerse ala donmezse sonuclarına katlanır.

benimde k.validem çok baskın karakter 3 tane erkek çocuk bide kayınpeder hep onun ağzından çıkana bakmış ilk başlarda bizede aşırı müdahalesi oldu sesimi çıkarmadım tabi alttan almaya büyütüp uzatmamya çalıştım ama eşime rahatsızlığımı bildiriyodum artık aile olduğumzun bilincine vasın diye eşim alttan alttan bende aradda şakaya karışık engelledim ama tabi hala az da olsa devam edio tabi bende vazgeçmiıorum kimseyi karıştırma canım huzurun için

Sessiz kalırsanız,sizin hayatınızı yönlendirmeye devam eder.Baştan söyleyin ki,sonradan iyice büyüyüp canınız sıkılmasın.

ben hiç böyle şeyler yaşamam diye düşünmüştüm, çok eskilerde kalan şeyler vs. diye...Ama böyle olmuyormuş, balayında bile eşim kendisini aradığında ağlamış, ben yalnızım vs. diye...Benim yanımamı gelmek istiyor bilemiyorum. Önceden ben evimi bırakmam diyordu şimdi senin evin çok güzel diyor, hiç cnım sıkılmadı vs. diyor. Eğer yanıma gelirse yaşamım tam bir felaket olur diye düşünüyorum. Önceden eşimin annesine bakarım benim yanımda kalabilir diyen insan gitti, kayınvalidesini istemeyen biri geldi:) Sürekli tedirginlik yaşıyorum, her davranışıma birey söylüyor. Neden Neden Neden? Yaptım, nedeni bu işte...Herşeye bir neden sorulmaz ki...Herşey oğula anlatılmaz ki...Bazı şeyleri sakla, unut...Offf çok üzülüyorum. Eşimde ben arada kaldım diyor.

diyorki cicim ayı bunlar hem eşimi kırmayayım. Eşimde sana alışacak diyor. Ama ben çevremden hep şunu duyuyorum insanlar baştan ne ise oyle devam ediyor

Sessiz kalırsanız,sizin hayatınızı yönlendirmeye devam eder.Baştan söyleyin ki,sonradan iyice büyüyüp canınız sıkılmasın.

eşime söyledim sen konuş diye, ben söylersem birşey söyler beni kırar diye korkuyorum. Sert mizaclı bir kadın, ben söylersem o 10 söyler...Telefonda ağlıyor zaten, o zamanda ağlarsa eşim çok etkilenir. Kendisi çok iyi oyuncu, çünkü işine geldiği zaman mantıklı davranıyor. Sonuçta ben 1 aylık gelinim, yaptığım birşey yok...Evliliğimi bozmasından çok korkuyorum. Eşim annemi ağlatma dedi, eğer söylediğimde ağlarsa...

Allah kolaylık versin hepimize:) Düzelmiyorlar galiba...

kocan konuşsun annesinin hangi dilden anladığını eşin daha iyi bilir ister iyilikle ister ciddi bir şekilde ister şakayla karışık annesini engellesin bu kadar müdahale doğru değil kim olsa yerinde bunalır.eşini annesiyle konuşması için ikna et

Bak biraz önce başka bir konuya aynen bunu yazdım.

''Konu sahibine dengeyi kurmalısın denilip duruyor,
lakin neden dengeyi kadın kurmak zorunda?
Bunu bana birisi açıklayabilir mi?
Algılayamıyorum ben...

Çünkü bana göre bu konumda dengeyi kurması gereken konu sahibinin eşidir! ''

Sizde de durum farklı degil.
Eşin en başta ailesine, artık kendisinin de bir ailesi oldugu hisstettirmeli.

Eşinizin tavrını hiç iç açıcı bulmadım açıkçası.
şimdi böyle diyor, ilerde size bagıra çagıra söyleyecek.

O nedenle eş önemli.
Kendi ailesi ile eşi arasında dengeyi kuracak olan o.
Ne yapıp edip bunu ona anlatmalısınız.

İlerde Yaşayacaklarınız için çok üzgünüm şu an

Benim kayınvalidem her şeyi sadece kendisi biliyor, 9 aylık evliyim, gerçi bi müdahelede bulunmadı zaten eşim izin vermiodu, kesin ve netti hayırsa hayırdıama şimdi sanki oda taviz vermeye başladı, sizce neden??? birde öyle bir şeyki herşeyi onlar biliyorlar, kayınvalidem, 2 kız kardeş (teyzeler), bi anne (anane) bide kız (görümce) çete gibiler :) çok biliyorlar, zaten hepsi sürekli tadilat değişikilk yapım onarım vs vs. bazen o kadar çok sinir oluyorum ki, bir şeyde çaktırmıyorum, saygısızlıkta yapmok istemiyorum... bide çok benciller, sen bir şey istersin idare cart curt, gerçi istemedim hiçte konu açıldığında idare o bu derler bir bakmışsın milyarları harcamışlar sadece ben ben ben ve yönetme isteğiii :))

4 aylık evliyim ve eşimin annesi de acayip müdahaleci biri. Kayınvalidem kötü niyetli değil ama kendini engelleyemiyor her şeye karışıyor ilk başlarda kırılmasın diye istediklerini yapıyordum. Şİmdi tamam tamam deyip geçiştiriyorum ya da açık açık ben böyle düşünüyorum diye söylüyorum. Ama size tavsiye eşinize annesinden çok şikayet etmeyin ben o hatayı yaptım çünkü eşim haklısın diyordu şimdi bana önyargılısın çok şikayet ediyorsun diyor o yüzden ben de ona şikayet etmiorum

Burda iş biraz eşinizde bitiyor.
Sizden önce oğlunu ezip geçiyo.
Ben eşimin ne yapıp ne yapmaması gerektiğini bildiğine inanıyorum, her hangi bi durum olursa benim eşime ve kendime yetebilecek düşünme kabiliyetim var, kararı ben verebilirim, ben eşimden eşim benden sorumlu demeli.
Nişanlım en başında annesine baglacolanki ne isterse o, ne yapmak isterse o.
Ne yapıp ne yapmayacağını bilir demiş.
Kayınvalidem sonradan söyledi.

Kendisi yapı olarak çekingen, zaten karışmaz ama bu ileride ki tavrını, nasıl davranacağını eminim etkilemiştir.
Yani ezilen siz değil sizden önce kendi oğlu oluyor.
Sanırım ben böyle bi durumda sessiz kalamazdım.
Sanki ben düşünemiyorum doğruyu yanlışı.

Allah sabır versin..

Ben çözümü ne az muhabbet ne çooook muhabbet, mesafeli olarak ve koruyarak buldum ...

Bir ayda bu kadarı çok fazla..

Bende sessiz sakin bir tipimdir ama ' haksızlık ' yapılınca aslan kesilirim.. Yapı itibariyle..

Siz de böyle alıştırmasanız iyi edersiniz ilişkilerinizin devamında da bu tarz şeylere maruz kalmamak için..

sen benm eltimmisin yoksa:)
sanki bnm kv anlatmışsın ota b.ka ağlar ben bir söylerim o 100 söyler bağırır çağırır birini gördümü bi değişir bi değişir...nasıl ya derim nasıl yani bu kadar göz göre göre oyun oynanır...
eşim yokken benle konuşmaz bile:) tabi o görmediğinden inanmıyordu başta eve kamera koyda izle dedim kaç sefer..bizi başbaşa bırakıp işe gidiyor olan bana oluyordu...hatta bebegimi emziririm öyle dikilir tepemde ama tek kelime konuşmaz sözde kızımı izler saatlerce basımda durur konuşmazda:)bakar durur insan rahatsız oluyor...

aman cnm ben 1,5 yıllık evliyim hala tartışıyoruz neden biliyormusun?
eşimde bana idareediver dedi dedi..kadında durmadı coştu yapmadığı kalmadı bende sustum sonra sindiremedim şimdi de nefret ettim...
gülgeç diyorlar ya direk nefret ettimm... belki idare et demeseydi oda bu denli ileri gidemezdi ve ben en azından 2 saat görüğümde 2 muhabbet yapıcak durumda olacaktık...
sakın idareediverme...ben anneme bile yeri geldimi pat pat cevap veriyordum bağırmasına bile sustum Allah bana o anda nasıl bir sabır verdiyse donakalmıştım...kalmasaymışım keşke de neyse.... tecrübem bu yönde düzelmez giderek artar hızı ve sakın idareetme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…