Bendede var böyleleri. k.validede, k.pederde arayıp karışınca bizi düşünmüş oluyorlar. İyi niyet gösterdiklerini sanıyorlar, yeni evliler biraz rahat bırakalım demiyorlar. 1 yıllık evliyim, ayrı bir şehirde oturmama rağmen neredeyse her hafta sonu gittik. Her gittiğimizde yemeğimize varana kadar karışırlar, ilk başta çok tuhaf gelirdi, acaip derecede sinirlenirdim, eşimde hep onlar cahil idare et deyip dururdu. Arkadaşların dediği gibi idare etmek nefret uyandırdı bende. Yaptıkları herşey batar oldu, samimiyetsiz geliyorlar. Ama gün geliyor onları değiştiremiyeceğimi anladığımda, boş boş he deyip geçiyorum. Dediklerini yapıyormuyum, hayır, peki onlara açıklama yapıyormuyum, oda hayır. Ben onları öyle kabul ettiysem onlarda benim bazı huylarımı kabul edecekler.
Burda aslında olay eşinde bitiyor. Ama dırdırla eşine anlatamazsın bunu. Sen k.validene elinden geldiğince iyi davran, seni aradığında söyleyeceği şeylerden bukadar korkma. Mesela misilleme yap, niye o arkadaşına gitti derse, sen hep evde yalnız durma diyorsun ya o yüzden gittim de. Yada evde yalnızsan sen o arkadaşına gitme dedin ya o yüzden gitmedim de. Sanki onun dediğini yapıyormuşsun gibi olsun ama seni emri altına alamayacağını görsün.
Akıllıca davran, bi adım önünde ol. ve eşine şikayet etme, güzel zamanlarda söyle.