- Konu Sahibi kararsizkararli
-
Bu çok konuşulan bir konu, evlenince kayınvalideler annelik adaylığından çıkıp direkt kaynana moduna giriyorlar. Kayınvalidem uzakta olmasına rağmen sürekli müdahale ediyor, telefonla direktifler verip onu böyle yap, oraya gitme, o gelmesin vs. diyor. Bana sylemese eşime söylüyor o da bana söylüyor. Bende çok kırılıyorum, evime gelen misafire kadar müdahale canımı sıkıyor. Üstelik ben 27 yaşındayım, 17-18 yaşında birisi değilim, neyin ne olduğunu biliyorum. Eşim 1 aylık evliyiz bu arada, bana idare et diyor. Sürekli o bunu yapmasın vs. diyor eşime...Ben de artık şunu söyledim, ne yemek yapacağıma, ne giyeceğime de karar versin, kendisi de bana abartıyorsun herkesin başından geçer bunlar dedi. İlk başlarda böyle sorun yaşayan arkadaşlar siz baştan diş mi gösterdiniz yoksa iyi ve ezilen gelin olmaya devam mı ettiniz. Ben mizaç olarak çok sakinimdir, kavga edemem hemen ellerim titrer, ağlarım. O da biliyor sanırım ve bu nedenlerle defalarca ağladım. Evliliğimin tadını çıkaramıyorum, hep bir diken üstü durumu var...Aradığında ne desem diyorum, arkadaşımda olsam neden arkadaşındasın, evdeysem neden evdesin, yanmda biri olsa neden o geldi, olmasa neden yalnızsın!!!İyice bunaldım, 1 ayda bu kadar çok şey normal mi? beni sevmediğini düşünüyorum artık, sonuçta insanın ters zamanı da var, biz henüz cicim aylarındayız. Yarın obur gün tes bir zamanda birşey derse eşime buyuk bir kavgaya neden olabilir. Bazıları git konuş diyor, ama anlamayacağını biliyorum, anlasa zaten eşimin ona anlatmasından anlardı. Bende soğuk davranmaya başlasam eşim de huzursuzluk olacak. Canım çok sıkkın bu nedenle...
4 aylık evliyim ve eşimin annesi de acayip müdahaleci biri. Kayınvalidem kötü niyetli değil ama kendini engelleyemiyor her şeye karışıyor ilk başlarda kırılmasın diye istediklerini yapıyordum. Şİmdi tamam tamam deyip geçiştiriyorum ya da açık açık ben böyle düşünüyorum diye söylüyorum. Ama size tavsiye eşinize annesinden çok şikayet etmeyin ben o hatayı yaptım çünkü eşim haklısın diyordu şimdi bana önyargılısın çok şikayet ediyorsun diyor o yüzden ben de ona şikayet etmiorum
aman oğlumu benden ayırmasın varlıgımı sürekli hissettireyim diye düşünüyodur valla yazdıklarından ılk aklıma gelen bu oldu he de gec sende bosver esınle mutluysan gerısı bos kaynana kapı ardında kalıyor
İşte gelecekteki herşeyin şekilleneceği bir nokta. Burda tavrınız davranışlarınız çok önemli. Taviz lastik gibidir verdikçe uzar gider.
Bu durumda kımseyı kırmamak soyleyecegınız her kelımeyı cımbızla secerek soylemek en dogru olandır. Yanı mesela kayınvalıdenız aradıgında, sıze herhangı bır seyı nasıl yapacagınızı soyledıgınde "annecım sen merak etme oralardan. ben halledıyorum, aklın bızde kalmasın,ıkımızde gayet ıyıyız ve mutluyuz su anda" demen, hem kıbarca bıze karısma demek oluyor, hemde agresıf bır tepkı olmadıgı ıcın esınle de aranı bozmayacaktır. Bırak esını arasın boyle boyle dedı desın. Esınde "anne ne var bunda kız senınle guzel guzel konusmus" dıyecek ve agresıf davranan durumuna kayınvalıden dusecektır. Her seferınde aynı tatlı! ve kararlı tepkıyı verırsen emın ol bır gun kayınvalıden de yılacaktır bu davranısından
Dıp Not : 11 yıllık tecrubeyle sabıttır.
Kuzum o öyle olmuyo herkeste eşim cok konuştu benim kaynvalidemle ben başkaları üstünden gönderme yaptım ama yok yok anlamayan anlamıyo 2 yıllık evliyim saygıda kusur etmiyorum cevap vermiyorum diye tepeme cıktı karıştı da karıştı tamam dedim bildiğimi yaptım ama ondaki ısrar kimsede yok pes dedirttirio faturalara halılara karışmalar neler neler bide patavatsızlık hat safhada herşey dilinde kırılır mı diye düşünmez görüntüde de hiç belli etmez neiyi kadın dersin görsen bi laf eder sonra bebeğini düşürttürür bence en güzel çözüm araya mesafe cok sık aramamak ve sık gidip gelmemek en azından daha az kırılmış oluruzz..
Tabı arada her zaman mesafe olmalı. Yıllar gecsede ınsan sızlı bızlı olmalı. Tabı bu her kayınvalıde ıcın gecerlı degıl boyle olanlar ıcın. Bazı arkadaslarımın kayınvalıdelerıne bakıyorum ımrenıyorum. Umarım hep boyle gıderler. Iste kımısı oyle kımısı boyle.
kocan konuşsun annesinin hangi dilden anladığını eşin daha iyi bilir ister iyilikle ister ciddi bir şekilde ister şakayla karışık annesini engellesin bu kadar müdahale doğru değil kim olsa yerinde bunalır.eşini annesiyle konuşması için ikna et
Ya aynen bazılarını gördükçe imreniyorum ki ben büyükler tarafından cok sevilirim canayakın hanımhanımcık bulurlar cok da misafirperverimdir ama cok iyi olan yaranamıo bence ben bikere başımı okşadığını kucakladığını görmedim kızım diye bazen okadar ihtiyacım oluyoki anne yok baba yok yanımda görüşceğim insan bile cok az ama beni anlayan yok şöyle tatlı dilli arkadaş gibi biraz da kokoş:) bi kayınvalide hayal etmiştim ama ne yazıkki küçümsemek diil kesinlikle ama benim ailem sülalem onların sülalesinden kat kat üstün ama görünki alçakgönüllü olan ben susan ezilen yine ben cok gıcık oluyorum ya ben 3 üni mezunuyum eşim dışardan bitrmeye calışıo üniyi ama daha yeni tuttu bana yanlış anlama ama ben öğretmen gelin istiodum die naparsın sustum kaldım tatili içinmiş ya sen napcan gelinin tatilini sanane bende onların tatili 1 aya düştü sole bole diorum desene benim ailemde doktor damat istiodu işte insan tutuluo gerginlik olmasın eşimin annesi diosun sonrada böyle bilgisaya klavyesini kırarcasına yazı yazıosun olan o:))
Tabı arada her zaman mesafe olmalı. Yıllar gecsede ınsan sızlı bızlı olmalı. Tabı bu her kayınvalıde ıcın gecerlı degıl boyle olanlar ıcın. Bazı arkadaslarımın kayınvalıdelerıne bakıyorum ımrenıyorum. Umarım hep boyle gıderler. Iste kımısı oyle kımısı boyle.
aman oğlumu benden ayırmasın varlıgımı sürekli hissettireyim diye düşünüyodur valla yazdıklarından ılk aklıma gelen bu oldu he de gec sende bosver esınle mutluysan gerısı bos kaynana kapı ardında kalıyor
evet ilk başlarda hak veriyormuş gibi görünselerde çoğunlukta kv ler oğullarını bir şekilde işliyorlar, kan ağır basıyor.
malesef kaynanalar kapı arkasında kalmıolar be güzelim
sen benm eltimmisin yoksa:)
sanki bnm kv anlatmışsın ota b.ka ağlar ben bir söylerim o 100 söyler bağırır çağırır birini gördümü bi değişir bi değişir...nasıl ya derim nasıl yani bu kadar göz göre göre oyun oynanır...
eşim yokken benle konuşmaz bile:) tabi o görmediğinden inanmıyordu başta eve kamera koyda izle dedim kaç sefer..bizi başbaşa bırakıp işe gidiyor olan bana oluyordu...hatta bebegimi emziririm öyle dikilir tepemde ama tek kelime konuşmaz sözde kızımı izler saatlerce basımda durur konuşmazda:)bakar durur insan rahatsız oluyor...
aman cnm ben 1,5 yıllık evliyim hala tartışıyoruz neden biliyormusun?
eşimde bana idareediver dedi dedi..kadında durmadı coştu yapmadığı kalmadı bende sustum sonra sindiremedim şimdi de nefret ettim...
gülgeç diyorlar ya direk nefret ettimm... belki idare et demeseydi oda bu denli ileri gidemezdi ve ben en azından 2 saat görüğümde 2 muhabbet yapıcak durumda olacaktık...
sakın idareediverme...ben anneme bile yeri geldimi pat pat cevap veriyordum bağırmasına bile sustum Allah bana o anda nasıl bir sabır verdiyse donakalmıştım...kalmasaymışım keşke de neyse.... tecrübem bu yönde düzelmez giderek artar hızı ve sakın idareetme...
Bak biraz önce başka bir konuya aynen bunu yazdım.
''Konu sahibine dengeyi kurmalısın denilip duruyor,
lakin neden dengeyi kadın kurmak zorunda?
Bunu bana birisi açıklayabilir mi?
Algılayamıyorum ben...
Çünkü bana göre bu konumda dengeyi kurması gereken konu sahibinin eşidir! ''
Sizde de durum farklı degil.
Eşin en başta ailesine, artık kendisinin de bir ailesi oldugu hisstettirmeli.
Eşinizin tavrını hiç iç açıcı bulmadım açıkçası.
şimdi böyle diyor, ilerde size bagıra çagıra söyleyecek.
O nedenle eş önemli.
Kendi ailesi ile eşi arasında dengeyi kuracak olan o.
Ne yapıp edip bunu ona anlatmalısınız.
İlerde Yaşayacaklarınız için çok üzgünüm şu an
Benim kayınvalidem her şeyi sadece kendisi biliyor, 9 aylık evliyim, gerçi bi müdahelede bulunmadı zaten eşim izin vermiodu, kesin ve netti hayırsa hayırdıama şimdi sanki oda taviz vermeye başladı, sizce neden??? birde öyle bir şeyki herşeyi onlar biliyorlar, kayınvalidem, 2 kız kardeş (teyzeler), bi anne (anane) bide kız (görümce) çete gibiler :) çok biliyorlar, zaten hepsi sürekli tadilat değişikilk yapım onarım vs vs. bazen o kadar çok sinir oluyorum ki, bir şeyde çaktırmıyorum, saygısızlıkta yapmok istemiyorum... bide çok benciller, sen bir şey istersin idare cart curt, gerçi istemedim hiçte konu açıldığında idare o bu derler bir bakmışsın milyarları harcamışlar sadece ben ben ben ve yönetme isteğiii :))
4 aylık evliyim ve eşimin annesi de acayip müdahaleci biri. Kayınvalidem kötü niyetli değil ama kendini engelleyemiyor her şeye karışıyor ilk başlarda kırılmasın diye istediklerini yapıyordum. Şİmdi tamam tamam deyip geçiştiriyorum ya da açık açık ben böyle düşünüyorum diye söylüyorum. Ama size tavsiye eşinize annesinden çok şikayet etmeyin ben o hatayı yaptım çünkü eşim haklısın diyordu şimdi bana önyargılısın çok şikayet ediyorsun diyor o yüzden ben de ona şikayet etmiorum
bu çok konuşulan bir konu, evlenince kayınvalideler annelik adaylığından çıkıp direkt kaynana moduna giriyorlar. Kayınvalidem uzakta olmasına rağmen sürekli müdahale ediyor, telefonla direktifler verip onu böyle yap, oraya gitme, o gelmesin vs. Diyor. Bana sylemese eşime söylüyor o da bana söylüyor. Bende çok kırılıyorum, evime gelen misafire kadar müdahale canımı sıkıyor. üstelik ben 27 yaşındayım, 17-18 yaşında birisi değilim, neyin ne olduğunu biliyorum. Eşim 1 aylık evliyiz bu arada, bana idare et diyor. Sürekli o bunu yapmasın vs. Diyor eşime...ben de artık şunu söyledim, ne yemek yapacağıma, ne giyeceğime de karar versin, kendisi de bana abartıyorsun herkesin başından geçer bunlar dedi. Ilk başlarda böyle sorun yaşayan arkadaşlar siz baştan diş mi gösterdiniz yoksa iyi ve ezilen gelin olmaya devam mı ettiniz. Ben mizaç olarak çok sakinimdir, kavga edemem hemen ellerim titrer, ağlarım. O da biliyor sanırım ve bu nedenlerle defalarca ağladım. Evliliğimin tadını çıkaramıyorum, hep bir diken üstü durumu var...aradığında ne desem diyorum, arkadaşımda olsam neden arkadaşındasın, evdeysem neden evdesin, yanmda biri olsa neden o geldi, olmasa neden yalnızsın!!!iyice bunaldım, 1 ayda bu kadar çok şey normal mi? Beni sevmediğini düşünüyorum artık, sonuçta insanın ters zamanı da var, biz henüz cicim aylarındayız. Yarın obur gün tes bir zamanda birşey derse eşime buyuk bir kavgaya neden olabilir. Bazıları git konuş diyor, ama anlamayacağını biliyorum, anlasa zaten eşimin ona anlatmasından anlardı. Bende soğuk davranmaya başlasam eşim de huzursuzluk olacak. Canım çok sıkkın bu nedenle...
Sizde de oluyor mu bilmiyorum ama sürekli telefonla arıyor. Mesela bilgi vermek için arıyor ben şunu yaptım, şunun parasını ödedim, sana zarf geldi vs. Sürekli oğluna bilgi veriyor, ona ulaşamazsa beni arıyor oğlunu vermem için...Bende eşime önemli birşey olmamasına rağmen neden saat 11 de arıyor dedim. O da, o benim annem istediği saatte arar dedi. Sen ailemizin içine girmek istemiyor musun dedi. Annem istediği saatte arar demesinde haklı, gerçekten de öyle ama gün içerisinde konuşmuşsun sonra neden 3 kez ulaşıncaya kadar arıyorsun. Demek müsait değiliz, duymuyoruz, üstelik sabahta arayabilirsin. Aramız bozuluyor böyle de, çünkü ben dırdır yapan durumuna geliyorum. Bir de eşim hesap verir gibi konuşuyor, biz şunu yapıyorduk duymadık, böyleydi duymadık. Bende sonuöta yeni evliyiz dedim, gece 10 dan 11 e kadar 3 kez aramak normal mi dedim. Bilmiyorum ben duygusallıktan fazla mı abartıyorum ama...
canım ben de yeni evliyim :) k.validem bekarken öyle eşimi çok sık arayan bir anne değilmiş. şimdi sık sık arıyor, ancak bahsettiğin rahatsızlık verme olayı yok. k.peder biraz evhamlı bir adam, çocukmuşuz gibi aman ocağı açık unutmayın, dışarı çıkarken anahtarı evde unutmayın vs sürekli uyarılar :)) art niyetleri olmadığı için bana batmıyor. senin k.valide de herhalde alışma sürecinden geçiyor. düşünsene bu zaman kadar oğlunun her şeyiyle o ilgilenirken ikinci bir kadın geldi ve oğlunun hayatının merkezine oturdu :)) herhalde normaldir. he he deyip geçmek değil de, açık ve net şekilde rahatsızlığını dile getirsen nasıl olur? hep he he denmez ki. ya da dedikçe isteklerin arkası kesilmez. evimle ilgili, misafirlerimle ilgili gereken kararları verecek kadar büyüdüm anne, uyarıların için tşk ederim desen? bu arada da onore edecek şekilde sıkıntı olursa paylaşırım desen? bilmiyorum ki nasıl olur. bazı insanlar durması gerektiği yeri malesef bilmiyorlar, bildirmek gerekiyor. aman kırılmasın diye alttan aldıkça da istekler uzayıp gidiyor, kendilerinmde hep müdehale etme hakkını görüyorlar. bence eşine hiç yansıtmadan kendin hallet, eşine hiç bildirme bile. eşine bir şey söylerse, eşin sana aktarırsa, gelin kaynana arasına girme, kabak başına patlar de gülerek :)) o da ilişkinize karışmasın bence, karıştırtma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?