yeni evlilerde kayınvalide ile gelin rolü

herkes birbirne saygi duymak zorunda..saygi hususunda kvniz problem yasiyorsa,siz saygida noksanlik yasamadan her dedigine evet demeyin,hayir demeyi ogrenin,zamanla hayir denilmeyi ogrenecektir..hatalarinda kirici olmadan bildirin..kvniz tarafindan kendinize kotu hissettirilmeniz zamanla kvnizden nefret etmenizi ve esinizle aranizda problemler olusmasini saglayacaktir..kavgasiz,tartismasiz olurlugunu,olmazligini kendinizi hakli hissettiginiz durumlari savunun..

aman oğlumu benden ayırmasın varlıgımı sürekli hissettireyim diye düşünüyodur valla yazdıklarından ılk aklıma gelen bu oldu he de gec sende bosver esınle mutluysan gerısı bos kaynana kapı ardında kalıyor

evet ilk başlarda hak veriyormuş gibi görünselerde çoğunlukta kv ler oğullarını bir şekilde işliyorlar, kan ağır basıyor.

malesef kaynanalar kapı arkasında kalmıolar be güzelim

İşte gelecekteki herşeyin şekilleneceği bir nokta. Burda tavrınız davranışlarınız çok önemli. Taviz lastik gibidir verdikçe uzar gider.
Bu durumda kımseyı kırmamak soyleyecegınız her kelımeyı cımbızla secerek soylemek en dogru olandır. Yanı mesela kayınvalıdenız aradıgında, sıze herhangı bır seyı nasıl yapacagınızı soyledıgınde "annecım sen merak etme oralardan. ben halledıyorum, aklın bızde kalmasın,ıkımızde gayet ıyıyız ve mutluyuz su anda" demen, hem kıbarca bıze karısma demek oluyor, hemde agresıf bır tepkı olmadıgı ıcın esınle de aranı bozmayacaktır. Bırak esını arasın boyle boyle dedı desın. Esınde "anne ne var bunda kız senınle guzel guzel konusmus" dıyecek ve agresıf davranan durumuna kayınvalıden dusecektır. Her seferınde aynı tatlı! ve kararlı tepkıyı verırsen emın ol bır gun kayınvalıden de yılacaktır bu davranısından

Dıp Not : 11 yıllık tecrubeyle sabıttır.

Kuzum o öyle olmuyo herkeste eşim cok konuştu benim kaynvalidemle ben başkaları üstünden gönderme yaptım ama yok yok anlamayan anlamıyo 2 yıllık evliyim saygıda kusur etmiyorum cevap vermiyorum diye tepeme cıktı karıştı da karıştı tamam dedim bildiğimi yaptım ama ondaki ısrar kimsede yok pes dedirttirio faturalara halılara karışmalar neler neler bide patavatsızlık hat safhada herşey dilinde kırılır mı diye düşünmez görüntüde de hiç belli etmez neiyi kadın dersin görsen bi laf eder sonra bebeğini düşürttürür bence en güzel çözüm araya mesafe cok sık aramamak ve sık gidip gelmemek en azından daha az kırılmış oluruzz..

Tabı arada her zaman mesafe olmalı. Yıllar gecsede ınsan sızlı bızlı olmalı. Tabı bu her kayınvalıde ıcın gecerlı degıl boyle olanlar ıcın. Bazı arkadaslarımın kayınvalıdelerıne bakıyorum ımrenıyorum. Umarım hep boyle gıderler. Iste kımısı oyle kımısı boyle.

Ya aynen bazılarını gördükçe imreniyorum ki ben büyükler tarafından cok sevilirim canayakın hanımhanımcık bulurlar cok da misafirperverimdir ama cok iyi olan yaranamıo bence ben bikere başımı okşadığını kucakladığını görmedim kızım diye bazen okadar ihtiyacım oluyoki anne yok baba yok yanımda görüşceğim insan bile cok az ama beni anlayan yok şöyle tatlı dilli arkadaş gibi biraz da kokoş:) bi kayınvalide hayal etmiştim ama ne yazıkki küçümsemek diil kesinlikle ama benim ailem sülalem onların sülalesinden kat kat üstün ama görünki alçakgönüllü olan ben susan ezilen yine ben cok gıcık oluyorum ya ben 3 üni mezunuyum eşim dışardan bitrmeye calışıo üniyi ama daha yeni tuttu bana yanlış anlama ama ben öğretmen gelin istiodum die naparsın sustum kaldım tatili içinmiş ya sen napcan gelinin tatilini sanane bende onların tatili 1 aya düştü sole bole diorum desene benim ailemde doktor damat istiodu işte insan tutuluo gerginlik olmasın eşimin annesi diosun sonrada böyle bilgisaya klavyesini kırarcasına yazı yazıosun olan o:))

konuşacağım diyordu da, zaman geçtikçe konuyu kapatmak istiyor...Çok bariz yeniden birşey olması gerekiyor Yakında da olur zaten

ne güzel yazmışsın:)

ben çevremde görüyorum ve eşime de söylüyorum, bende hep böyle olmasını düşünürdüm, isterdim diye:) Üstelik bu tablolarda gelinler pek de iyi değil...Eşimde sen onların içini bilemezsin diyor, anlatmıyorlardır diyor...Kaçamak cevap

evet ilk başlarda hak veriyormuş gibi görünselerde çoğunlukta kv ler oğullarını bir şekilde işliyorlar, kan ağır basıyor.

malesef kaynanalar kapı arkasında kalmıolar be güzelim

valla herkes haklı:) İnsan şunu düşünüyor ben eşimle yalnızım, önemli olan mutluluğum...Kimse benden yakın değil ona vs. Ama aslında böyle olmadığı görülüyor, çünkü oğullar annelerinden çok etkileniyor...

:)) Umarım düzelirler...

Umarım daha kötüsü olmaz

fazla da şikayet etmemek gerekiyor, gerçekten ben söylerken sıkılıyorum, o artık ne yaptı bilmiyrum:)

Sizde de oluyor mu bilmiyorum ama sürekli telefonla arıyor. Mesela bilgi vermek için arıyor ben şunu yaptım, şunun parasını ödedim, sana zarf geldi vs. Sürekli oğluna bilgi veriyor, ona ulaşamazsa beni arıyor oğlunu vermem için...Bende eşime önemli birşey olmamasına rağmen neden saat 11 de arıyor dedim. O da, o benim annem istediği saatte arar dedi. Sen ailemizin içine girmek istemiyor musun dedi. Annem istediği saatte arar demesinde haklı, gerçekten de öyle ama gün içerisinde konuşmuşsun sonra neden 3 kez ulaşıncaya kadar arıyorsun. Demek müsait değiliz, duymuyoruz, üstelik sabahta arayabilirsin. Aramız bozuluyor böyle de, çünkü ben dırdır yapan durumuna geliyorum. Bir de eşim hesap verir gibi konuşuyor, biz şunu yapıyorduk duymadık, böyleydi duymadık. Bende sonuöta yeni evliyiz dedim, gece 10 dan 11 e kadar 3 kez aramak normal mi dedim. Bilmiyorum ben duygusallıktan fazla mı abartıyorum ama...

bence kayınvaldeler oğulları üstünde karılarına karşı üstünlük çabası içindeler sen daha dün geldin ama ben hep vardım ben ne dersem onu yapacaksın.oğlumu elimden alamazsın düşüncesindeler...tek çözüm eşin ben nişanlıyken eşimle konusmuştum aramızdakı dengeyı ıyı kur o bana laf solemesın karısmasın bende ona demiştim uygulamaya gecırene kadar bıraz zaman aldı ama öğrendi:) bence senın tek muhatabın esin.
Hatat ben yenı evlıyız bırgun annemlere gıttım annemler uzakta gıttıkten sonra eşım aradı anneme solemememıssın dedı bende ben annenlemı evlıyım senlemı istersen ablanlarıda arayı izin alayım dedım sonra benım kocam kım onu söle ona gore davranayım dedım ogundur bugundur kımseye gidecegım yerı solemem:)

Canım benimkide aynııııııııııııı.. hergün arar saçma sapan şeyler için gitceği yeri bilgi verir sanki aynı evdeler.ya böyle garip garip şeyler..

canım ben de yeni evliyim :) k.validem bekarken öyle eşimi çok sık arayan bir anne değilmiş. şimdi sık sık arıyor, ancak bahsettiğin rahatsızlık verme olayı yok. k.peder biraz evhamlı bir adam, çocukmuşuz gibi aman ocağı açık unutmayın, dışarı çıkarken anahtarı evde unutmayın vs sürekli uyarılar :)) art niyetleri olmadığı için bana batmıyor. senin k.valide de herhalde alışma sürecinden geçiyor. düşünsene bu zaman kadar oğlunun her şeyiyle o ilgilenirken ikinci bir kadın geldi ve oğlunun hayatının merkezine oturdu :)) herhalde normaldir. he he deyip geçmek değil de, açık ve net şekilde rahatsızlığını dile getirsen nasıl olur? hep he he denmez ki. ya da dedikçe isteklerin arkası kesilmez. evimle ilgili, misafirlerimle ilgili gereken kararları verecek kadar büyüdüm anne, uyarıların için tşk ederim desen? bu arada da onore edecek şekilde sıkıntı olursa paylaşırım desen? bilmiyorum ki nasıl olur. bazı insanlar durması gerektiği yeri malesef bilmiyorlar, bildirmek gerekiyor. aman kırılmasın diye alttan aldıkça da istekler uzayıp gidiyor, kendilerinmde hep müdehale etme hakkını görüyorlar. bence eşine hiç yansıtmadan kendin hallet, eşine hiç bildirme bile. eşine bir şey söylerse, eşin sana aktarırsa, gelin kaynana arasına girme, kabak başına patlar de gülerek :)) o da ilişkinize karışmasın bence, karıştırtma.

Bendede var böyleleri. k.validede, k.pederde arayıp karışınca bizi düşünmüş oluyorlar. İyi niyet gösterdiklerini sanıyorlar, yeni evliler biraz rahat bırakalım demiyorlar. 1 yıllık evliyim, ayrı bir şehirde oturmama rağmen neredeyse her hafta sonu gittik. Her gittiğimizde yemeğimize varana kadar karışırlar, ilk başta çok tuhaf gelirdi, acaip derecede sinirlenirdim, eşimde hep onlar cahil idare et deyip dururdu. Arkadaşların dediği gibi idare etmek nefret uyandırdı bende. Yaptıkları herşey batar oldu, samimiyetsiz geliyorlar. Ama gün geliyor onları değiştiremiyeceğimi anladığımda, boş boş he deyip geçiyorum. Dediklerini yapıyormuyum, hayır, peki onlara açıklama yapıyormuyum, oda hayır. Ben onları öyle kabul ettiysem onlarda benim bazı huylarımı kabul edecekler.

Burda aslında olay eşinde bitiyor. Ama dırdırla eşine anlatamazsın bunu. Sen k.validene elinden geldiğince iyi davran, seni aradığında söyleyeceği şeylerden bukadar korkma. Mesela misilleme yap, niye o arkadaşına gitti derse, sen hep evde yalnız durma diyorsun ya o yüzden gittim de. Yada evde yalnızsan sen o arkadaşına gitme dedin ya o yüzden gitmedim de. Sanki onun dediğini yapıyormuşsun gibi olsun ama seni emri altına alamayacağını görsün.

Akıllıca davran, bi adım önünde ol. ve eşine şikayet etme, güzel zamanlarda söyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…