yeni evlilere tavsiyeler

esys

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2010
152
0
46
41
İzmir
yeni evliyim ve zaman zaman küçük de olsa anlaşmazlıklar alınganlıklar oluyor.sanırım büyük oranıda benden kaynaklanıyor tecrübeli olanların evlilik,ev işleri vs.. her konuda tavsiye ve deneyimlerini beliyorum

tatlım biraz alttan almayı dene başarılı olacağından eminim

Güzel bir konu olmuş, ben de daha önce benzer bir konu açmıştım. Evliliğin ilk yılları çok zor, atlatmak için çok dikkatli ve sabırlı olmak gerekiyor.

3 maymunu oynaman lazım tabıı o duruma gelınmesı ıcınde bır kac sınır krızı gecırıp, bır kacda antıdepresan kullanıyor olman lazım
1. kocaya asla aılesınden herhangı bırını sıkayet etme
2. yemeklerını aksamdan yap dolaba koy ertesı gune yemegın hazır olur (calısıyorsan)
3. mutlaka temızlık yaparken onada gorev ver , herne kadar dogru duzgun yapamasada sabret mutlaka ogrenecek.
4. alışverıse bırlıkte cıkın.
5. asla zekı gorunme , eger bısey soyledıysen ve sana kızıyorsa " aaa ben oyle demek ıstemedım, yanlıs anlaşıldım" de
6. cok ustune gelırse azıcık agla bırazda kus.
7. ona dokun,sırtını sıvazla, kapıyı actıgında guleryuzlu ol " evımın dıregı hosgeldın kocısım"de bıraz sımart.
8. arada bır suprızler yap. aynaya gunaydın kocıs dıye not yapıtırabılırsın.
9. cay ıcerken mutlaka yanına bısey yap yada sevdıgı seylerı al. servıs yaparkende bak ben kocısıme neler aldım de.
10. meyvesını sen soy sen yedır.
11. ıyı gecelr derken mutlaka bır buse koy.
12 aılesının yanında onu erkek olarak hıssettır. Goz teması kur arada bır nasıl nasıl dersen askım de.
13 eve gelınce herseyı unut , herkesı kapının dısında tut.
2 senelık tecrubelerım bu kadar vallah

Nergis çok güzel özetlemiş gerçekten:)Bu söylediklerine bende uyacağım arkadaşım.
Ben henüz 1 buçuk yıllık evliyim ve çok az şey tecrübe edinebildim.Benden küçük bir tüyo sadece.Esys arkadaşım herşeyden önce BİZ olabilmeyi başarın ve bunu ona hissettir.Yani BEN SEN olmasın evliliğinizde.İyi bir takım olduğunuzu birbirinize söyleyin ve bunu yaşayın derim ben mutlaka:)
Eşimle en ufak anlaşmazlığımızda BİZ diye başlıyorum lafa.Bizim aşkımız bizim isteklerimiz bizim hayallerimiz bizim umutlarımız ve bizim hayatımız.Ona çok ihtiyacın olduğunu hisettir, ve onunda sana herdaim ihtiyaç duymasını sağla.Takım ruhu esastır

aynen canım, kocanın fıkırlerıne bazı yerlerde katılım saglanmalı. adama her dedıgını yaptıracaksın ama her dedıgını yaptıryorum edası takınmayacak. o zannedecekkı benım dedıgım oluyor.
asla zekı oldugunu kurnaz oldugunu gostermeyeceksın.
genel olarak cok kırıldım, gucume gıttı, ben bunu haketmedım gıbı laflarla adamı tarafına cekeceksın. ama bunu okadar guzel kurgulaman gerekıyorkı cunku farkeder ve yakalrsa vay halıne

Başkalarının yanında (anne-baba olsa dahi) kesinlikle tartışmayın, birbirinizi terslemeyin. Kırıldığınız, kızdığınız bir konu varsa bunu başbaşa halledin.
Ev işlerinde ona da görev verin ve yaptığı işi takdir edin. Beğenmezseniz "ne biçim yaptın, bırak şunu ben hallederim" demek yerine "hayatım bunu böyle yapsan daha güzel, daha iyi olacağını düşünüyorum" diyerek ona yaptığı işi sevdirin.
Ev için alışverişe (eşya, yiyecek vb.) mutlaka birlikte çıkın.
Giyim alışverişinden hoşlanmıyorsa birlikte çıkarsanız fazla oyalanmayın, baktınız çok sıkılıyor annenizle, kardeşlerinizle veya arkadaşlarınızla yapın alışverişinizi.
Bir konuda haksızsanız özür dilemesini bilin. Haklıysanız da bunu savunun ama bağırıp çağırarak değil, sakin sakin konuşarak, anlatarak.
Zaman zaman başbaşa bir yerlere kaçın, şehrin karmaşası, gürültüsü iki tarafı da çok yıpratıyor ve bu tarz şeylere gerçekten ihtiyaç duyuluyor.
Eşiniz evdeyken vaktinizi pc-tv karşısında ya da ev işi yaparak geçirmeyin. Tv izleyecekseniz birlikte izleyin, acil iş yapılması gerekiyorsa birlikte yapın.
İşlerinizi o, evde olmadığı zamanlar yapmaya çalışın.
Ailesine saygılı olun.
Birbirinizi değiştirmeye asla çalışmayın (işe yaramayacaktır ve sinir olduğunuz ile kalırsınız)
Arada sürprizler hazırlayın.
Çok ateşli bir kavganın ardından gözü sizi görmüyorsa ufak numaralara başvurarak sinirini geçirin :)
Sarılarak uykuya dalın.

(Şimdilik aklıma gelenler :))

Süper öneriler diablo!

http://www.kadinlarkulubu.com/aile-evlilik-cocuklar/401192-mutlu-birlikteliklerin-sirlarini-bilenler.html

Burada çok güzel öneriler yazmıştı arkadaşlar. Ben de orada belirttiğim fikir ve tecrübelerimi tekrar paylaşayım:

•Tepkimizi hemen göstermeyip, sinirliyken biraz durup düşünmek, ondan sonra sakin bir şekilde tepkimizi ortaya koymak (mesela kavga sırasında gerekirse kavgayı kesip konuyu sakince yalnız kalarak düşündükten sonra oturup konuşmak)
•Güleryüzlü olmak, huzur ortamı sağlamak
•Eşimizin üstüne çok düşmemek, şımartmamak, önce "ben" diyebilmek
•Gerçekten önemli bir konu varsa içimize atmayı mutlaka eşimize sorunun ne olduğunu söyleyip çözüm aramak
•Karşımızdakini olduğu gibi kabullenmek
•Çok fazla beklenti içine girmemek, sürekli jestler romantik şeyler bekleyince eşimizin karakteri de bu tip şeyler yapmaya müsait değilse sürekli hayal kırıklığıyla karşılaşıyoruz,
•o yüzden bu tarz beklentilerimizi takıntı haline getirmemek
•Bir aile olduğumuzu unutmamak yani aynı sofrada yemek yiyebilmek, aynı yatakta yatabilmek gibi detaylara önem vermek (gerçekten erkekler çok önem veriyor evde bir aile düzeni olmasına yani karı-kocanın olması gerektiği gibi beraber yemek yiyip oturup tv izlemesi akşam da aynı anda uyuyup sabah aynı saatte kalkması gibi uyum konularına çok önem veriyorlar; en azından benim eşim bu konularda acaip takıntılı)
•Erkeklerin anneleri tarafından şımartılmış küçük çocuklar olduğunu unutmamak
•Bin düşünüp bir söylemek
•Sinirlendiğimizde sabırlı ve sakin olmaya çalışmak, sinirimiz biraz yatışınca konuyu mantıklı bir şekilde ve tatlı dille konuşarak kendimizi ifade etmek (ben böyle davranarak istediklerimizi yaptırabileceğimize inanıyorum),
•Kendi değerimizi asla gözardı etmemek, bazen bencil olmak, hayır demesini bilmek, eşimizi hayatımızın merkezi yapmamak
•"Sevince illa dilde de olmalı demek değildir.Bazı hareketlerde sevginin bariz göstergesi olabilmektedir. Onun için sen beni sevmiyorsun gibisinden yaklaşımlar sergilemeyin." (bunu forumda bir bayan yazmıştı, çok beğendim o yüzden kendi listeme aldım.)

3. madde hariç diablo'yo katılıyorum. çünkü erkeğin eline ev işi hiç yakışmıyor

ben de ilk zamanlar sürekli alınganlık yapıyordum. aslında o alınganlık değil nazmış. seviliyorsun ya şımarıyorsun haliyle. çok yapardım ben bunu herşeye alınmalar herşeye küsmeler. ee tabi hemen ardından gelen ilgi, alaka, sevgi... ama naz da bi yere kadar. kocam yavaş yavaş bıkmaya başladı. ben küsünce o da küsmeye başladı. bende bıraktım. ama arasıra yapıyorum yine sen de fazla tadını kaçırma bu alınganlıklarının yoksa o da sıkılmaya başlar senden.

3. madde hariç diablo'yo katılıyorum. çünkü erkeğin eline ev işi hiç yakışmıyor

Özellikle çalışan bir bayan hem ev işine hem de işine yetişemez ki, haksızlık bu. Erkekler ev işlerinden nefret ediyor, böyle alıştırılmışlar. Ama işin başından sorumluluğu paylaşmayı öğretmek şart. Düşünsenize, ikimiz de bütün gün çalışmışız, akşam gelince beyefendi tv başına biz bayanlar mutfağa, temizliğe. Belki biz de istiyoruz eve gelip tv karşısına kurulmayı ya da kendimize zaman ayırmayı. Hayat müşterek.

kole miyiz biz ya neden hep kadinlar yapiyo bunlari? sonra da beni neden aldatti. aldatir tabi. hayir bu listedekilerin hicbirini yapmamak lazm, soguk olanlar her zaman el ustunde tutuluyo

Yanlıs hayatım bunları yapacaksınkı kocasını baglayacaksın, adam sensız evın tadı olmadıgını dusunecek ve sensız olmamak ıcın bır cok seyı yok sayacak yada yoktan var edecek.
bunları yapın dedıysek oyle hergul degıl tabıı haftada bır ıkı.
dıger arkadasım ıcınde mutlaka erkek temızlık yapabılmelı. benım esımın temızlıgın t sınden habrı yoktu , vallahıde bıllahıde sımdı evı bır supuroyor bır supuruyor allahım ben bıle o kadar detaya ınemıyorum.
calısan kadın ıcın mutlaka esının yardımcı olması lazım. cumartesı kahvaltıdan sonra bana yardım etsınkı haftasonu pestılım cıkıp, basım agrıyor bahanelerı bulmadan bende onun gonlunu yapayım dııl mı ama.

haklısın canım ya. çalışan bi bayan olmadığım için yanlış düşündüm. evet bütün yük kadınlar üzerinde olmamalı. 3. maddeye de katılıyorummmmmm

Okurken yoruldum nasıl hepsini yapacağız =))))

Şaka bir yana da kesinlikle çok doğru bit tez..

yeni evlilerin bence en büük yaptığı hata(bunu bende yaptım çevremde gördüğüm birçok bayan arkadaşımda yaptı) babasından hala birşeyleri beklemesi babam şöyle yapardı vs. demeyeceksin erkekler buna çok sinirleniyor karılarına kendilerini ispat etme çabasına giriyorlar ailesi ile ilgili problemleri ona şikayet etme direk kişilerle çöz yani kocanın yanında onun ailesini sevmiyorsanda seviyor gibi gözük yalnız kalınca ne derdin varsa çöz ne kadar kötüde olsa erkekler ailesine toz kondurtmuyor. çok dır dır yapmamak lazım bağır çağır iş halledemezsin adam bıkar tatlı dille cilveyle her dediğini yaptırırsın mutlaka köşede kimsenin bilmediği(kocanın bile) birikim yap. ütüsüz kocanı dışarı çıkarma temizlik yemek konusunda ver eline viledayı ya da süpürgeyi itiraz ederse ben seninle daha çok vakit geçirmek istiyorum aşkım işleri bir tek ben yaparsam akşama kadar sürer ama paylaşırsak beraber vakit geçirir de. erkekler çocuk gibi pohpohlanmayı bekler arada pohpohla ama abartma o zaman ayarları bozuluyor havaya giriyorlar. bir probleminiz ya da kavganız varsa dışarda başkalarının yanında aslaa laf sokma tartışma rencide etme yüzüne bir gülücük kondur kimse bilmesin kavgalı olduğunuzu şimdilik bunlar aklıma geldikçe yazarım

Bu kuralı unutmusum!!!!!! asla aılesının yanında sıze ev ıslerı konusunda yardım ettıgını soylemeyın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…