Kayinvalidenizin yemek yapması güzel bişey çalışan birisi için .yükün hafifler ama orda yiyorsunuz diye eve bişey almamak cimrilik gibi geldi bana biraz.
Orda yiyebilirsiniz gece acıkabilirsiniz çok normal eve de alışveriş yapsın bi zahmet.
Belki canınınız istediği,çektiği bi yemek var onu yemek istiyorsunuz kendiniz yapıp.
mutfak masrafı yapmak istemiyor gibi eşiniz.

Bizden gördükleri değerden daha azına razı olmazlar umarım hiçbir zaman.

Bana da dokunuyor bu ya.

5 yaşındaki kızım konu sahibinden daha fazla hak sahibi ne yazık ki, ama 20 yıl sonra bu kadar sözü geçmeyebilir başka bir evde...

Yani cano evleneyim de taştan olsun çamurdan olsun diyen koca delisi tipler genelde bu tip evlilikleri kabul ediyor, boşuna üzülmeyin.

markete gidelim diyorum hep geçiştiriyor gidince almayınca da cabası. Annende yemek istemiyorum diyince de nankör ve kıymet bilmez oluyorum
Heryer market şuan evde kaldiginjz gün kendiniz çıkın eşinizin gelmesine gerek yok markete caniniz ne istiyorsa alın eve gelin.
Çalışıyorsunuz pasifsiniz biraz ama nasıl alıştırırsanız da öyle gidiyor.
Gözünüz açılıyor sonradan sen çok değiştin demeye başlıyorlar.

Ne ezik hayatlar var ya Rab
Benim akrabam öğretmendi
Bütün maaşını eşine veriyordu o zamanlar aylık 300 tl gibi bir para veriyordu eşi
Yani misal maaş 3500 ise harçlığı 300 tl gibi
Bir gün babası kızın para istemiş 70 tl ona para verdiği için bir hafta aç gelip gittiğini söylemişti işe
Kocasına söyleyememiş
Ne zorluklarla okutmuşlardı

Boğa Burcu olarak yemek ince cizgim ne için yaşıyoruz bir canimizin istediğini yiyemeyeceksek hele ben gurmeyim asla baskasinin yaptığı yemeği beğenmeyen yapidayim kaç defa kaynanamda yemeğe davetliyken ben o yemeği sevmem diyip peynir ekmek kavun çıkarıp atistirmisligim var.acilen bu modu bırakıp tuttuğunu koparan çalışan kadın moduna geçmeni öneririm o nasıl koca ya banlanmak istemiyorum ama kendi kartımdan da değil onun kartını alır çatır çatır harcarim seni çalışan bir maaş kartı olarak görmüşler arada da canım balık çekti diyip kendini balık yemeye goturmelisin anladığı dil bu nazlasin nasıl yeni evlilik bu delirecem

Çay, meyve mi? Kaynanasiyla boyle yakin oturup yemegini hazir yiyenler biliyorum cogu zaman birlikte bile yemiyorlar kapidan yemek kaplarini alip gidiyolar kari koca yukarda evlerinde yiyorlar. Herkes boyle degildir belki ama en azindan böyleleri de var. Ben isterdim boyle bir seyi.
Kaynana çay meyve diye tutturuyor mu onu yazmamis mesela ben gormedim oyle bir sey.

Ayriiiccaa yemekten kısıp para biriktirmeye calisan, karisi marketten bisey aldi diye ustune gelen bir adam evde yemek yenilmeye başlandi diye birden bire ne varsa al topla rahat rahat harca mi diyecek? Yine alinanlara karisacak, ordan kisamazsa baska yerden mudahale edecek. Şu adamdaki sorun kaynanada yemeyi birakmayla cozulecek sorun degil. Normal bir insan olsa annede yiyoruz diye kadina market yasagi koymaz zaten. Annesinde yemek yeniliyor diye cani isteyince agzina atacak bir sey bulamayacak kadar alisveris yapmayan bi insan duymadim.

Zaten annem yapıyor bizim almamıza gerek yok diyerekten almıyor kızlar onun dışındaki konularda tabiki de kahve çay vs her şeyi alıyoruz veya kendi kişisel ihtiyaçlarımı rahatlıkla ve fazlasıyla alabiliyorum giyim, kozmetik vs. sadece bu yemek konusunda özellikle akşam yemeği konusunda cimrilik diz boyu. Evlendiğimizden beri çok kez tatile gittik restorantlarda verdiğimiz paranın haddi hesabı yok o tür şeyleri hiç problem yapmıyor, istediğimi de ya o alıyor ya da ben alabiliyorum ama evde akşam yemeği için alışveriş beni çileden çıkartıyor

O adamın profilinde restorant yok canım benim olsa sen zaten gider market alışverişi yapacak gücu de kendinde bulurdun ama bundan sora en azından gözün açıldı birsüru insan seni uyardı diyeckesin ki annenin yaptığı yemekler benim damak zevkime uymuyor sen ye hayatim diyip kestirip atabilirsin yeri gelince dişini gösteremiyor San niye çalışacaksin ki hayret bişi

8 aylik evli olan sana hak verdim ama 10 yillik evli olan ben sana özendim yemek derdi bulasik derdi yok oh ne ala. Ama seni anliyorum aile olmak boyle basliyor. Siz sevdiginiz ne varsa yapin ne gerek var diyen olursa cnm istiyor diyin gecin

Bekliyordum böyle bir açıklama, hiç şaşırmadım.
Sen buraya ne yazıyorsan bunlara istinaden herkes yorum yapıyor.
Çizdiğin profille bu açıklamanın hiç bir alakası yok.
Bak kızım benim 2 kızım bir oğlum var. Okuduklarim karsisinda bir anne olarak ben cileden çıktım.
Öyle bir anlattın ki sanki evde ağza atılacak bir lokma yok.
Eşinden habersiz bir markete, pazara çarşıya filan gidebiliyor musun sen.
Sen demedin mi bir markete gitsek Bir şey istesem 10 defa söylüyorum yok olmaz diyor diye.
Senin annen biliyor mu bu yaşadıklarını bilse ne tepki verir.
Üzülmez mi.
Hadi biz bu kadar kadın yanlış anladık.sorun sadece akşam yemeği, bunun önünü sen keseceksin.
Yapacaksın alış verişini yemeğini pisireceksin isterse gitsin annesinde yesin sen gitme evinde ye. Onun da ayağını zamanla keseceksin.
Yaa yıllarca özel sektörde 12 saat çalıştım kimse de yemeğimi yapmadı geç vakitlerde yorgun argın gelir birlikte mutfağa giderdik bizim için en büyük terapi idi birlikte mutfakta vakit geçirmek hiç hevesiniz de mi yok ben anlamıyorum ki.
Yarın bir gün çocuğun olduğunda 3.zıbına ne gerek var dediğinde anlarsın başına geleni iş işten geçmiş olur.
Madem hadi senin dediğin gibi olsun. Kendine ayrı bir birikim yap bari aklın başına geldiğinde lazım olacak.

Alınmıyor derken? Sanırım kredi kartı ve para el ele tutuşup alışveriş yapıp getirsin diye bekliyorsunuz. Çalıştığınıza göre eliniz ayağınız vardır diye düşünüyorum. Mesela markete gidip alışveriş yapmak diye bir kavram var ya hani? Hiç duydunuz mu? Kocanız izin vermiyor diye almıyorsunuz yoksa. İki elma 3 havuç için izin mi almanız gerek?

Kesin öyledir.
Eve alışveriş yapmayıp, her anınızı takip eden, size bu sebeple kızan koca, dışarıda çok rahat yemek yiyip, tatile gidip para harcıyordur.
Kendinizi kandırırsınız sadece.

Evde bir kıyamet kopması şart. Kavgadan korkmayın

Bırak bu işleri, bizi değil ancak kendini kandırırsın

Tahin Helva okumadan yazdım pişti olduk :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…