• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yahu çalışıyorsunuz, kendiniz kartınız yok mu? O da eşinizde gibi bir izlenim aldım ama inşallah öyle değildir.
Eşinizden bir şey istemeyeceksiniz.Kendiniz gidip alacaksınız.
Bunu nasıl kendinize yedirip de marketten bile bir şey alamayacak hale geliyorsunuz?
Yok bende kredi kartı da kullanıyorum ama hep dedektif gibi yakamda. Birikim yapmak gerekiyormuş bunu da market alışverişinden kısarak annelerinde yiyerek yapıyoruz sanırım. Bu arada kendi canım istediğinde kendi paramla alıp kendim yiyorum ve haber etmiyorum maaş kartımın ve kredi kartımın tek artısı bu :( temizlik ürünlerine ve diğer ev ihtiyaçlarıma ise asla karışmıyor. Tek derdimiz yemek yiyecek alışverişi. Ve en önemlisi de zaten bu

Ay siz yine annesinde yiyin. Hiç mi canınız börek, kek, salata, meze, atıştırmalık vs. çekmiyor. Malzemenizi alın yapın. Ne diye soruyorsunuz adama? Para gidecek diye sıçmaya korkan memur erkeklere alıştık da böyle bir kadın profili öfff. Konuyu bizi çıldırtmak için açmışsınızdır inşallah dkkdkd
Onun aileden gelen her şeyin sorulacağı ve haber verileceği şeyi var ben onu evlenince fark ettim anneleri sıçsalar ona haber veriyorlar üç kuruşun hesabını yapıyorlar çoğu zaman sessiz kalma sebebim zaten kendi param olması ve ailemin de her şeyi bilip yardım etmesi. Ben çıldırdım siz de çıldırın ahajjaja

Calisan insansiniz alisveris yapin istediginizi alin gecin mutfakta yemeginizi yapin ve artik ben evimde istedigm seyleri yapio yemek istedim alisverisi yapmak istiyorum mutfaga karisma diyin yani sizin hic soz hakkiniz yokmu kvdeyede ben artik kendim
Pisirmek istiyorum diyip kestirin atin sesiniz hic cikmiyor

Evli değilim ilerde sizin yaşadığınız gibi bir evlilik yaşamak istemezdim. Ayrıca daha yeni evli sayılırsınız. Her şeyi geçtim insan gece uyandığında açlık hissi yaşayabilir, siz nasıl böyle bir şeyi kabul ettiniz anlamış değilim. Kocanızın onaylamasına gerek yok kendi paranızla markettende bişey alamıyacaksanız neden evlendiniz?

Yok bende kredi kartı da kullanıyorum ama hep dedektif gibi yakamda. Birikim yapmak gerekiyormuş bunu da market alışverişinden kısarak annelerinde yiyerek yapıyoruz sanırım. Bu arada kendi canım istediğinde kendi paramla alıp kendim yiyorum ve haber etmiyorum maaş kartımın ve kredi kartımın tek artısı bu :( temizlik ürünlerine ve diğer ev ihtiyaçlarıma ise asla karışmıyor. Tek derdimiz yemek yiyecek alışverişi. Ve en önemlisi de zaten bu
İlk karışmaya çalıştığında gerekli tepkiyi gösterip, gizli saklı almak yerine , göstere göstere yapacaktınız alışverişinizi. Böyle saçma şey mi olur?
Çalışıyorsunuz, kendi evinizde istediğiniz gibi yiyip içemiyorsunız. Çalışmasanız bile yeme içme konusu evlilikte sorun olmamalı. Çok ayıp. Sesiniz çıksın artık bi zahmet.

Eşim ve ben de çalışan insanlarız. Ama memuriyet olduğu için saatlerimiz düzenli. Erken saatte evde oluyoruz, mesaimiz hiç olmuyor zaten. Hep aynı saatlerde ve aynı günlerde evdeyiz. Beraber gidip geliyoruz.

Eve neredeyse hiç pazar alışverişi yapmıyoruz, sebze vs hiç almıyoruz, nadiren ayda bir pazara gidersek gidiyoruz. Ben istiyorum ama eşim gereksiz buluyor. Sebebi annesinin alt katta oturuyor olması ve yemekleri hep onun yapmak istiyor ve yapıyor olması. Et türü şeyler kendi canı isterse alınıyor eve. Ben yemek yapmak istediğimde evde ne varsa onunla yap diyor yapınca da içinde et olmadığı için çoğu zaman sevmiyor, bunu bir daha yapma diyor. Çünkü annesi hep etli şeyler yapıyor.

Ben pazarlık yaptığımızda veya kasapa gittiğimizde o ürünlerle ev yemeği yapınca çok mutlu oluyorum, etli şeyler yaptığımda çok güzel olmuş falan diyor hoşuma gidiyor.

Kayınvalidem de siz uğraşmayın çalışan insanlarınız diyerekten yemekleri yapıyor.
Ayrıca annesinde yedikten sonra da çok acıkıyor ve evde yiyecek bir şey aranıyor. Tabiki de çoğu zaman atıştırmalık bir şey bile yok evde alınmadığı için. Ben yemek yaptığımda aranmıyor çünkü çeşit yapıyorum. Annesinde genelde sadece ana yemek oluyor. Benim için de çoğu zaman doyurucu olmuyor.

ben de bu durumdan nedense hiç mutlu olmuyorum aslında hazır yemek çok iyidir ama ben kendini çok yetersiz hissediyorum.
Nankör müyüm neyim anlamadım, o yemek yapıcam yapmayın uğraşmayın dedikçe benim moralim sıfır oluyor hemen yüzüm değişiyor ben neden mutlu olamıyorum. Yaşayan var mı, psikolojik açıklaması var mı? Sırf bu yemek konusunda o kadar mutsuz ve huzursuzum ki. Canımın çektiği şeyleri ve yemek İstediğim şeyleri yapmak isteyip de akşam orda olan yemekleri yemek zorunda kalmak da ayrı tabi.
Kayınvalideniz iyi niyetli olabilir ama sürekli onda yemek yeme olayı eşinizde "Burası eşimle bizim evimiz,bizim düzenimiz" düşüncesini zedeler.Nerede yaşıyorsa orada pişen yemeği yemeli.Evinize de sebze,et,atıştırmalık gibi şeyler mutlaka alınmalı.Bağımsız olmak için evinizin içinde kayınvalidieniz fizanda yaşıyormuş gibi olmalısınız.

İlk karışmaya çalıştığında gerekli tepkiyi gösterip, gizli saklı almak yerine , göstere göstere yapacaktınız alışverişinizi. Böyle saçma şey mi olur?
Çalışıyorsunuz, kendi evinizde istediğiniz gibi yiyip içemiyorsunız. Çalışmasanız bile yeme içme konusu evlilikte sorun olmamalı. Çok ayıp. Sesiniz çıksın artık bi zahmet.
Tepki gösterip çok daha büyük bir tepki aldığım için içime kapanmak zorunda kaldım. bunlar sıçmaya bile ailecek gidiyor sıçacaklarını bile ailecek yapıyormuş. Çığlık atıyorum ama duyulmuyorum. Yapacaklarımı gizli yapmak daha cazip gelmeye başladığı için de bu ezik durumu kanıksadım muhtemelen. Çok fazla şeyi gizli yapıyorum artık

Tek sorun oğluşundan ayrılamayan kv değil maalesef. Bir yiyeceği almak için sırf canınızın çekmiş olması bile yeterli sebep olmalı eşiniz için daha evliliğin başındasınız üstelik.
Şimdi her şeye karşı çok bilendim valizi alıp gidesim geldi

Siz evinizin hanımı olmak herkes gibi kendi düzeniniz olsun istiyorsunuz.Ama bu sizin elinizde.Eğer böyle devam ederse alışkanlık haline döner.Onlar da kendilerince iyilik yapıyorlar.Eşiniz de eski düzenini devam ettirmiş sadece kat değiştirmiş.
Bana kalsa ben şuan çok isterdim iki çocukla böyle bir imkan ama sizi anlıyorum

Tek başınıza gidin markete pazara, canınız ne istiyorsa tek kişilik pişirin yiyin. Tek gitmek isteniyorsanız sanal marketlerden eve söyleyin gelsin. Her gün her gün etli yemek zorunda değilsiniz. Her akşam yemek yemek zorunda da değilsiniz. Belki canınız ton balıklı salata falan çekiyor o akşam. O keyfine göre takılıyorsa siz de keyfinize göre takılın.
Bir de eve nasıl hiç market alışverişi yapılmıyor ya? Hafta sonları kahvaltıyı da mı kv evinde yapıyorsunuz? Ya da ne bileyim şı saatte mesela canım kek çekti deyip kalkıp yapmak isteseniz evde malzeme yok mu?

Açıyorsun y. sepetini canın ne istiyorsa (market alışverişi dahil) söylüyorsun Çalışan eli ekmek tutan kızlarımız böyle olursa vay bizim halimize Boşuna mı yirtiniyoruz eliniz ekmek tutsun koca eline bakmayın Canımın istedigini yiyemedikten sonra başlarım böyle evliliğe

E siz yapın eve alışveriş. İki çalışan olarak evde yiyecek birşey olmaması çok saçma. Araba yoksa eve getiren bir marketten sipariş verin. Varlık içinde açlık resmen. Eşiniz isterse gitsin annesinde yesin siz yapın kendinize göre, kayinvalideniz yemek gönderirse bir tabak kapıya getirsin. Normalde de öyle yapın zaten doymuyormussunuz. Her türlü meyve sebze kuru gıda kahvaltılık vs alın yani. Eşinizi beklemeyin, ayrıca siz istediğiniz halde adam sizi neden kaleye almıyor onu anlamadım ama sizin evliliğiniz sonuçta o kadarına bir şey diyemeyeceğim.

Onun aileden gelen her şeyin sorulacağı ve haber verileceği şeyi var ben onu evlenince fark ettim anneleri sıçsalar ona haber veriyorlar üç kuruşun hesabını yapıyorlar çoğu zaman sessiz kalma sebebim zaten kendi param olması ve ailemin de her şeyi bilip yardım etmesi. Ben çıldırdım siz de çıldırın ahajjaja
Tamam sizin de aileden gelen öyle her şeyin sorulmama adetiniz olsun o zaman. Niye onun adetleri devam ettirilip sizinki yok sayılıyor? Sorulacak şey var, sorulmayacak şey var. Biz de iki memuruz, aile bütçesini etkileyecek bir şeyse “haber veririm” sadece.

Aşırı baskın benim dediğim olacak BİR karakter çıktı. Eskiden markete gittiğimizde nişanlılık sevgililik döneminde istediğin ne varsa al derdi. Şimdi evlendik ve markete girdiğimizde bir şey almak istediğimde on kere düşünüp söylemek zorunda kalıyorum çünkü genelde hayır cevabını alıyorum. Bu yüzden çok kırıldım artık bir şey istediğimde söylemiyorum bile. Bir kere kahvaltılık bitmişti ve ne kaldıysa onu yeriz demişti ve hiçbir şey yoktu. Çok acınası bir durum
Yahu neden soruyorsunuz adama. Birikimi falan sallayın yahu açsınız baya. Ay rezillik. Resti çekin

Aşırı baskın benim dediğim olacak BİR karakter çıktı. Eskiden markete gittiğimizde nişanlılık sevgililik döneminde istediğin ne varsa al derdi. Şimdi evlendik ve markete girdiğimizde bir şey almak istediğimde on kere düşünüp söylemek zorunda kalıyorum çünkü genelde hayır cevabını alıyorum. Bu yüzden çok kırıldım artık bir şey istediğimde söylemiyorum bile. Bir kere kahvaltılık bitmişti ve ne kaldıysa onu yeriz demişti ve hiçbir şey yoktu. Çok acınası bir durum
E bu dümdüz cimri. Çalışıp kendi parasını kazanan kadınların kendini bu duruma düşürmesini asla anlayamayacağım.

Eşim ve ben de çalışan insanlarız. Ama memuriyet olduğu için saatlerimiz düzenli. Erken saatte evde oluyoruz, mesaimiz hiç olmuyor zaten. Hep aynı saatlerde ve aynı günlerde evdeyiz. Beraber gidip geliyoruz.

Eve neredeyse hiç pazar alışverişi yapmıyoruz, sebze vs hiç almıyoruz, nadiren ayda bir pazara gidersek gidiyoruz. Ben istiyorum ama eşim gereksiz buluyor. Sebebi annesinin alt katta oturuyor olması ve yemekleri hep onun yapmak istiyor ve yapıyor olması. Et türü şeyler kendi canı isterse alınıyor eve. Ben yemek yapmak istediğimde evde ne varsa onunla yap diyor yapınca da içinde et olmadığı için çoğu zaman sevmiyor, bunu bir daha yapma diyor. Çünkü annesi hep etli şeyler yapıyor.

Ben pazarlık yaptığımızda veya kasapa gittiğimizde o ürünlerle ev yemeği yapınca çok mutlu oluyorum, etli şeyler yaptığımda çok güzel olmuş falan diyor hoşuma gidiyor.

Kayınvalidem de siz uğraşmayın çalışan insanlarınız diyerekten yemekleri yapıyor.
Ayrıca annesinde yedikten sonra da çok acıkıyor ve evde yiyecek bir şey aranıyor. Tabiki de çoğu zaman atıştırmalık bir şey bile yok evde alınmadığı için. Ben yemek yaptığımda aranmıyor çünkü çeşit yapıyorum. Annesinde genelde sadece ana yemek oluyor. Benim için de çoğu zaman doyurucu olmuyor.

ben de bu durumdan nedense hiç mutlu olmuyorum aslında hazır yemek çok iyidir ama ben kendini çok yetersiz hissediyorum.
Nankör müyüm neyim anlamadım, o yemek yapıcam yapmayın uğraşmayın dedikçe benim moralim sıfır oluyor hemen yüzüm değişiyor ben neden mutlu olamıyorum. Yaşayan var mı, psikolojik açıklaması var mı? Sırf bu yemek konusunda o kadar mutsuz ve huzursuzum ki. Canımın çektiği şeyleri ve yemek İstediğim şeyleri yapmak isteyip de akşam orda olan yemekleri yemek zorunda kalmak da ayrı tabi.
Ayrıca lütfen korunun bu evlilik yurumeyebilir eşiniz direnirse. Belli direnecek de. Ya kızını doğur büyüt okut böyle bir adamla evlenip açlık çeksin. Valla çok üzücü
Ayrıca eşinizin yaptığını babanız yapsa ne kadar kötü bir baba olurdu. Eşinizi niye çekiyorsunuz ki. Defolsin gitsin vallahi. Çok sinir oldum öküz

Bayılıyorum şu esas sorunu perdeleyip kayinvalidem bla bla bla diye konuya girenlere

Yavrum sizin kayinvalidede yemekten çok daha büyük bir sorununuz var farkında mısınız

Siz canınızın çektiği seyi alıp yiyemiyorsunuz ya da gizlice yiyorsunuz gerçekten size çok üzüldüm bu ne demek ay 2 memur maaşı kira yok canımın istediğini alamiycam niye kocam muhalif

Koskoca kadınım ben bile atıştırmalık yemeye bayılırım misal çayı boş içemem sevdiğim dizi başladığında çay yanında patlamış mısır (ki 15 lira 1 paket cin misir ) biskuvi veya çekirdek ya da evde yaptığım kek olur Allah ne verdiyse yani öyle hani binler harcanacak şeyler değil alırım evde bulundururum misal bir paket puding bir litre süt mutlaka evde olur kalkar on dakikada puding yaparim yani bunları niye dile getiriyorum nerdeyse bedava bunlar

Anneniz biliyor mu canınızın bir sey çektiğinde alamadığınızi ya da alıp gizlice yediğinizi gerçekten bu bana çok dokundu çok rica ediyorum evladim lütfen kendinize bu hayatı reva görmeyin siz buna layık değilsiniz lütfen

Back
X