Õküz adam 35 yasinda hemde. Genc olsa cahillik yapmista atlamis evlenmistir dicem ama 35 yasinda bir adamin hem olgun hemde mantikli olmasi lazim. Cocuk oyuncagimi bu evlilik.6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim
hic kisitlamadim. Cok calismasi gereken bir donemdi. Cok fazla ilgi filanda beklemedim. Beklentimi 0 lamistim. Ona sorun olmamaya calistim. Onun icjn ne yapabilirim nasil destek olabilirim , islerini nasil kolaylastirabilirim onun derdindeydim. Yogun calistigi icin o dinlensin istedim. Telefonda bile kinusmadim o uyusun dinlensin diye
Ayrica cogu insan evlilige zor alisir zaten. Ben daha evlenmeden beraber yasarken zorlanmistim.
Ama kocamin karsisina gecip aglayarak da ben alisamadim uhuhu diye kalbini kirmadim. Bu surecin gecici olacagini konustuk ve adam gibi hayatlarimiza kaldigimiz yerden devam ettik. Zaten gecti de. O karsima gecip boyle yapsa valla benden anlayis manlayis göremez.
Eger beni seviyorsa bunun geçeceğini bilmesi lazim. Hayatta insan ne istedigini bilirse ona ulasmak icin yaşayacağı zorlukların farkinda olup asmasini da bilir. Emeksiz yemek yok.
Ayrica iliskilerde bazi seyleri soylemek ve konusmak bu kadar kolay olmamali. Edecegin laf nereye gidiyor, karsindakinin neresine dokunuyor ölçüp bicersin. Esiniz hem simarik hem bencil. Sizin adiniza uzuldum gercekten.
Dedigim gibi bence bunun tek cozumu ondan bagimsiz bir ozel hayat kurmaniz bence.
6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim
Evet yeni evlilikte olur . Daha çok kısa 6 ay elbet düzelir . Sen olduğundan daha sıcak davranman lazım . Oyle küsüp , surat edersen (içinden gelmiyor tahmin edebiliyorum) olmaz .6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim
Bu evlilige alisamama sendromu daha cok kadinlarda goruluyor. Ben de yasadim ilk 6 ay. Evlilige de evime de alisamadim. Kendimi hep misafir gibi gordum. Surekli ailemi ve evimi ozledim. Durup durup aglama geliyordu hatta. Hep oyle kalacak sandim. Ama oyle olmadi. Alistim herseye. Bu cok normal bence. Umarim esiniz de atlatir bu sureci. Bence bir sure ayri kalin. Bir hafta ya da 10 gun kadar. O surenin sonunda buyuk ihtimalle duzelecektir hersey. Bende oyle olmustu en azindan.
Peki bunu ne anlamda soyledi?
Yani ben de ve esim de evlilige 1 yil gibi bir sure alisamadik. Bu birbirimize alisamadik veya birlikte uyanmayi sevmedik demek degildi.
Evin sorumluluklarina alisamadik. Basta haftada 1 temizlikci alalim dedik. Zamanla alisiriz 2 haftada 1 aliriz dedik. 5 yil oldu. Temizlikci 5 gune cikti. Sozde alisip bir duzen kurucaktik. Hala olmadi :)
Dus basligimiz bozuldu. 3 ay yaptirmakla ugrasmadik. Yani cunku bilmiyoruz tamirci mi cagrilir ne yapilir nerden ne alinir ne degisir...
Isten gelis saatlerimiz farkliydi. Esim yemek hazirlar yerdi. Beni beklemezdi. Cunku adam yillarca oyle yasamis.
Yani biz basbaya evin sorumluluguna ve iki kisilik yasama alisamadik. Bu normaldir ilk zamanlarda. Hele ki 35 yasina kadar bekar hayati yasayan bir adamda...
Ama bunu ne uslupla ve ne anlamda soyledi o cok onemli.
Bu arada eve perde yaptirmam lazim. Ev aldik eski perdeler uymuyor. Sadece camlari kapatsin diye taktik. Simdi farkettim ki 14 aydir ben perde isini savsakliyorum. 5 yil oldu evleneli. Bu tarz konulara alisamamak mumkun.
Ama esimle bir problemim yok. Yeriz iceriz gezeriz egleniriz. Yeterki bize ev isi, ev sorumlulugu vesaire demeyin :)
Esinizin kastettigi de bu olmasin?
Eşim arkadaşına "evlenme sakın deli misin" demişti yanımda şaka sanıp güldüm baktım Yok ciddi ciddi evlenme diyor , eve gidince gösterdim ona "evlenme" yi. Ama Bende evliliğe çok zor alıştım , hayatımın maddi manevi en rahat günlerinden apar topar evlilik günlerine geçince "bu muymuş evlilik " oldum. Alışmam da 2-3 seneyi aldı benim. Evlendiğime bin pişman günler geçirdim , giderek azaldı azaldı bunlar. Şimdi pişman değilim , mutluyum , eşimi zaten evlendiğime en pişman olduğum günlerde bile seviyordum. Hala seviyorum.
Kırılmakta haklısın ama sadece dürüstlük dozajını aşmış eşin , yoksa seni sevmemek ile evliliğe alışamamak aynı şey değil. Beni sevmiyor diye düşünüp üzülüyorsan üzülme.
Pasta böreği de bırak zaten , çıkın birlikte eğlenin , tatile gidin , gezin , spor yapın, arkadaşlarla buluşun. Pasta börekten çok daha eğlenceli geçer günleriniz
Ben de esimi cok seviyordum ama alisamamistim evlilige ilk basta(ruhum biraz özgür cocuk), bu ikisi cok farkli seyler.. Baska sorununuz olmamis anladigim kadariyla, sabahlari mutlu uyanirdim dedigine gore.. O nedenle, uzerine alinip, baska cikarimlar yapip kendini kahretmen anlamsiz..
Evlilik buyuk sorumluluk, ne kadar mutlu olsan da hic bi zaman bekarliktaki rahatlik olamiyor.. Elbette esir hayati yasamiyoruz ama iste o sorumluluk hissi, degisen hayat zorlayabiliyor.. Uzun sure kafasina gore yasamis biri ise hele, cok daha zor olur alismasi.. Ama dedigim gibi, kendini kahredecek bi sey degil..
İşte sorun burda;sizin ilgi beklememeniz,onun hayatını kolaylaştırmaya çalışmanız.hic kisitlamadim. Cok calismasi gereken bir donemdi. Cok fazla ilgi filanda beklemedim. Beklentimi 0 lamistim. Ona sorun olmamaya calistim. Onun icjn ne yapabilirim nasil destek olabilirim , islerini nasil kolaylastirabilirim onun derdindeydim. Yogun calistigi icin o dinlensin istedim. Telefonda bile kinusmadim o uyusun dinlensin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?