Yeni evliye iş yok

Tasbebek09

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2014
590
930
303
Merhaba hanımlar
Yaşadığım şehirden evlenince eşimin memleketine taşındım. 2 aydır iş bulamıyorum. Her gittiğim yer yeni evlisin çocuk düşünüyor musun. Bu bizim için problem olur diye geri çeviriyorlar. Çocuk düşünmediğimi söylesem de inandıramıyorum. Ki çocuk olsa da çalışmayı düşünen bir insanım. İçim çok sıkılıyor. Bütün gün evde ne yapacağımı şaşırıyorum. Dışarı çıkıyorum vakit geçiriyorum ama ben çalışmaya alışkın bir insanım 2 aydır bıktım usandı. Evlenmeden önce herkes ben sana iş bulurum ordan diyordu ee geldim yerleştim o bulurum diyenler hiç bir halta yaramadı( zaten hep öyle derler ama yine de içimde bi umut vardı belki olur diye ) burada da kimsem yok. Eşim zaten yoğun çalışan bir insan. Ne yani yeni evliye iş yok mu? 😔

Haklisiniz ama is yerlerin de haklilik payi var. Benim tanidigim bir kadin mesela is basvuru yapti. Is yeri ona ilk sene muhakkak orda olmasi gerektigini söyledigi halde planli bir sekilde deneme sürecinde hamilie kaldi. Hamile kaldigi gibi full 6 ay calismadigi halde is yerininin basarili 6 ay sonra ödeyecegi ekstra para icin mahkemeye vermekle tehtid etti. Onlar da ugrasmamak icin kismen ödedi. Herkes sizin kadar dürüst degil, ama baskalarinin yaptigini iste böyle baska kadinlar da cekiyor. Yapacak birsey yok maalesef. Kücük is yerleri de budget konusunda daha da zorda oluyor büyük is yerlerin yaninda

yani bilemedim işveren olsam ben direkt elerdim yeni evlenmiş birini çok ahım şahım özellikleri yoksa eğer. çok üzülüyorum bu duruma ama böyle bir gerçek de var genelde hemen hamile kalıp bütün düzeni değiştiriyorlar. hamilelik süresince doktor için izin istemesi, sonrasında doğum izni falan derken onlar da kendilerine göre haklı, paraya ihtiyaç duyduğunuz için tabii siz de haklısınız. açık konuşayım iş yerinde kadın erkek farketmeksizin hafta içi istisnasız her hafta mutlaka bir gün izinli tipler var 2-3 tane, onlara ne zaman işim düşse izinli zamanlarına denk geliyor ve sinir oluyorum. ya onlarla yapmam gerektiği için benim o işim aksıyor ya da onların işi bana kalıyor ekstra iş yüküm oluyor. ben patron olsam sık izin isteyeni çıkarırdım yani kimse kusura bakmasın. düzen açısından haksız değiller.

Merhaba hanımlar
Yaşadığım şehirden evlenince eşimin memleketine taşındım. 2 aydır iş bulamıyorum. Her gittiğim yer yeni evlisin çocuk düşünüyor musun. Bu bizim için problem olur diye geri çeviriyorlar. Çocuk düşünmediğimi söylesem de inandıramıyorum. Ki çocuk olsa da çalışmayı düşünen bir insanım. İçim çok sıkılıyor. Bütün gün evde ne yapacağımı şaşırıyorum. Dışarı çıkıyorum vakit geçiriyorum ama ben çalışmaya alışkın bir insanım 2 aydır bıktım usandı. Evlenmeden önce herkes ben sana iş bulurum ordan diyordu ee geldim yerleştim o bulurum diyenler hiç bir halta yaramadı( zaten hep öyle derler ama yine de içimde bi umut vardı belki olur diye ) burada da kimsem yok. Eşim zaten yoğun çalışan bir insan. Ne yani yeni evliye iş yok mu? 😔
Evlenince neden kadınlar işini bırakır, bir erkek neden bunu düşünmez?üstelik onların iş bulması daha kolayken...

Merhaba hanımlar

Hamileyken yarı kapasite çalışıyorsun. 4 ay doğum izni derken adamın 1 yılı gidiyor. yeni evliye damızlık gözüyle bakıyorlar zaten. Önümüzdeki iki yıl içinde gebelik potansiyeli var diyor en iyi ihtimalle. Bazıları 3-4 ay sonra hamile kalıyor. Bazı insan doğum izni parası almak için işe girip hamile kalıyor. Doğum izni kullanıp işi bırakıyor.
Çocuklu kadın zaten istenmiyor iş ortamında.

Çocuk düşünüyor musun sorusunun suç olması lazım bence artık. Bu yüzden işe alınmadığını hissettiğinde işletmeyi şikayet edebilmelisin. Ama bu işsizlikte nerdee..

Merhaba hanımlar
Çalışmaya alışan insan için gerçekten çok zor evde vakit geçirmeye çalışmak, bende ilk evlendiğim dönem işi bıraktım, evden çalışmaya başladım, çok da yoğundum ama buna rağmen o kadar sıkıldım ki, çayımı koyayım tv izleyeyim benim de ruhumu çok daraltmıştı. İnsanlar “tadını çıkar, daha çok kazanıyorsun.” dese de, tekrar işe başladım sabah 9, akşam 5 😂 Bence umudunuzu tüketmeyin, istiyorsunuz madem asla pes etmeyin, işkur ilanlarına bakın, ilinizin iş ilanları sayfası vardır instagramda onları takip edin. İş bulana kadar da ilinizde dernekler vs vardır görev alın… Aktif yaşamaya alışan insanlar için evde durmak çok zor, çok iyi anlıyorum.

Yeni evli olmasanız (bkz. beş sene önce iş ararken ben) bu sefer de yaşınız geçiyor çocuk doğurmak isterseniz ne olacak derler, bana demişlerdi. Yaşım 37 idi, tam beş kişiye doğurmuycam valla söz amca diye açıklama yapmıştım. Hepsi aynı ve bence haklı falan da değiller, tüm işverenlerin köküne kibrit suyu.

yani bilemedim işveren olsam ben direkt elerdim yeni evlenmiş birini çok ahım şahım özellikleri yoksa eğer. çok üzülüyorum bu duruma ama böyle bir gerçek de var genelde hemen hamile kalıp bütün düzeni değiştiriyorlar. hamilelik süresince doktor için izin istemesi, sonrasında doğum izni falan derken onlar da kendilerine göre haklı, paraya ihtiyaç duyduğunuz için tabii siz de haklısınız. açık konuşayım iş yerinde kadın erkek farketmeksizin hafta içi istisnasız her hafta mutlaka bir gün izinli tipler var 2-3 tane, onlara ne zaman işim düşse izinli zamanlarına denk geliyor ve sinir oluyorum. ya onlarla yapmam gerektiği için benim o işim aksıyor ya da onların işi bana kalıyor ekstra iş yüküm oluyor. ben patron olsam sık izin isteyeni çıkarırdım yani kimse kusura bakmasın. düzen açısından haksız değiller.
Evet ama insanız, robot değiliz ki :) bu mantıkla hiç bir kadının çalışamaması lazım, nereye girersek düzen bozarız algısı çıkıyor 😂 haklı olduğunuz yerler var, ama her işin kendine göre esneklik tarafı da var. Ben mesela tasarımcıyım, izin aldığımda işleri evden de halledebilirim, ya da bilgisayar üzerinden çalışan biri ne iş yaparsa yapsın, uzaktan da halledebilir. Önemli olan işi tamamlamaksa ve kadınların da toplum içerisinde ki gücünü, bağımsızlığını korumak istiyorsak bence iş verenler kadınlara ekstra destek olmalı. Benim patronum mesela, çocuk yaparsam çocuğa ofiste bile bakabileceğimi, oda ayarlayabileceğimi söylüyor 😅 ofiste çocuk büyütmem ama, istenildiği taktirde destek olmak da zor olmamalı. Bir gün kendim iş veren olursam ki planlarım bu yönde, kesinlikle kadın çalışanı kayırırım 😂 Çünkü her kadının ekonomik özgürlüğü olması gerektiğini düşünüyorum.

Cocuk dusunmuyorum diyip işe girdigi ay hamile kaliyor cogu ondan olabilir. 😬
Evet hatta hamile olduğunu bildiği halde işe girip iki ay çalışıp çalışmadan doğum izni ve parası isteyenlerde var.
İki taraf içinde üzücü bir tarafı var.
Bir tarafın paraya ihtiyacı var diğer tarafın çalışana

Her yerde bu var maalesef. Bekara da evlilik var mı diye soruyorlar mecbur yok düşünmüyorum diyorsun. Nişanlı olsan yine almayacak yani. Ben de seneye sizin gibi olacağım ama şimdiden düşünüyorum ya iş bulamazsam diye. Ben de çalışmaya alışığım evde olmak bir süre oyalansan bile bıktırıyor.

Evet ama insanız, robot değiliz ki :) bu mantıkla hiç bir kadının çalışamaması lazım, nereye girersek düzen bozarız algısı çıkıyor 😂 haklı olduğunuz yerler var, ama her işin kendine göre esneklik tarafı da var. Ben mesela tasarımcıyım, izin aldığımda işleri evden de halledebilirim, ya da bilgisayar üzerinden çalışan biri ne iş yaparsa yapsın, uzaktan da halledebilir. Önemli olan işi tamamlamaksa ve kadınların da toplum içerisinde ki gücünü, bağımsızlığını korumak istiyorsak bence iş verenler kadınlara ekstra destek olmalı. Benim patronum mesela, çocuk yaparsam çocuğa ofiste bile bakabileceğimi, oda ayarlayabileceğimi söylüyor 😅 ofiste çocuk büyütmem ama, istenildiği taktirde destek olmak da zor olmamalı. Bir gün kendim iş veren olursam ki planlarım bu yönde, kesinlikle kadın çalışanı kayırırım 😂 Çünkü her kadının ekonomik özgürlüğü olması gerektiğini düşünüyorum.
Ne kadar iyi niyetlisiniz keşke herkes sizin gibi olsa :) söyledim zaten aslında her iki taraf da kendine göre haklı. Ama suistimal ve art niyet öyle çok ki herkes kendi önlemini almak zorunda kalıyor. Ben hep suistimal edenlerle karşılaştım ve bu sebeple insanlara güvenim kalmadı. Öyle çok şey yaşadım ki artık iyi bir niyetin altında bişey arar oldum. Sizin dediğiniz gibi olan herhalde 10 kişiden 1'i falandır. Zamanında ben de kadın çalışanı kayırdım, baktı ona güveniyorum seviyorum ne yaptı biliyor musunuz, benim ayağımı kaydırıp göndermeye çalıştı :) Yani sütten ağzı yanan yoğurt yemez oluyor iş hayatında. Ama niyetiniz ve fikriniz aslında hepimizin hayali.

şirketlere de hak vermiyor değilim. ben yabancı büyük bir firmada çalışıyorum bizde asla öyle sorular söz konusu olmaz, ama dikkat ediyorum her giren hamile kalıyo koşa koşa. özel sağlık sigortası ve hamile çalışanlara tanığı haklar konusunda çok gönlü bol bir şirket zaten :D

Maalesef bu heryerde böyle evlendikten 6 ay sonra bir işe girmiştim, ise başlamadan aynılarını sordular ve bana kağıt imzalattılar ilk 2 sene çocuk yapmayacağıma dair 😁 imzaladim mecbur. Zaten dusunmuyordum. Sonuç 2 sene çocuk yapmadım.. 25. Ay da hamilelik oldu 😂 sonuç hala aynı isyerndeym doğum iznindeym şuan haftaya iş başı 🤦

Back
X