Yeni evliyim abartıyor muyum?

Napardiniz mesela evde? Memur kendisi

Herkesin yaşam şartları farklı...Ben hafta içi başlardım ufak mesajlar vermeye, "hafta sonu müsaitsen görüşelim" gibi :) Hafta sonu illa özenli bir yemek soframız olurdu. Alkol aldığımız için koyu bir sohbetle saatlerce masada otururduk. Hafta içi arada bir "şöyle güzel bir film varmış hafta sonu izler miyiz?" diye de söylerdim. Sofrayı toplamadan kendimizi yatağa atar film izlerdik. Gece 2-3 fark etmez birden kalkarım hadi çorbacıya derim mesela...Bayılır çünkü gece sessiz sokaklarda dolanmaya, deniz kenarına inmeye...Eve gelir duşumuzu alır muhtemelen sabaha karşı 4-5 gibi yatardık.

Çocuk olunca bu özel geceler azalsa da asla bitmedi, en son 10 gün önce çocukları anneme bırakıp bütün gece sohbet ettik, yatakta vakit geçirdik, müziği açtık dans ettik,sabaha karşı 3'te çıktık sahile indik, çorba içtik...

Fakat şunu da belirteyim ki, eşimin arkadaşları ile vakit geçirmesi beni rahatsız etmiyor. Bazen bu görüşmeleri hafta sonları da oluyor. Fakat sizin biraz fazla geldi. Eşinizin hoşlandığı şeyleri keşfedin.

Yani örnek vereceğim yine, mesela eşim koyu Galatasaray'lı..Maçları takip ederim, maç olduğu gece hazırlarım soframızı ,giyerim formamı, onunla izlerim. Öğrendim zaten futbolu da, bağırırım onunla, gol olunca boynuna sarılırım...Birası çerezi hazırdır...

Yani dediğim gibi, yaşam şartları, zevkler vs bunlar etkiler hep beraber geçireceğiniz zamanları. Tabi ki her hafta sonu bir etkinlik söz konusu olmuyor ama, genele baktığımda boş geçmiyoruz. Ben böyle yapınca, eşimde artık hafta sonları için sürpriz planlar yapmaya, film önermeye falan başladı.

Kafeye gidin o zaman siz de. İki çay söyleyip tavla oynayın hesabına mesela.

Ya da ne bileyim yakınlarda bir park falan vardır, alın termosa çayınızı, altınıza kilimi gidin orda açık havada sohbet edin.

Ben evden çıkamıyorum sen de çıkma diyemezsin, dersen bile bir yere varamazsın.

Evle ilgili sorun ne ? Çıkıyosunuzda kv yakınına değil başka yere taşının başka mahallle mi kalmadı ?

Eşin çok sık olmadkca arkadaslarıyla görüsebilmeli.. Ama çok sık olmasına karşıyım ve gec saatlere kalmamak şartıyla.. Ayrıca seni düşünüp sana da vakit ayırmalı.. Bizmde arabamz yok eşim bu yüzde gezemedgmizi dile getirir ama şehrin merkezine 1 bucuk saat olan bi yerde yasyorız ve ayda bir iki kez gideriz dısarda yemek yeriz alısveris yaparz arkadaslarla takılrz.. (Onun arkadasları ve esleri).. Eve kapanma bende küçk bi yerdeyim ama gezip stres atmaya calsyorum.. Basta senn gbi eve kapanmstın ve bunalmdan eşimle abuk subuk seylere tarstsyordk küsüyorduk..kesnlk çık etrafı kesvet magazaları gez..bsyler al kuaföre git.. Bulunduğun yerde az da olsa böyle seyler vardr

Evli arkadaşları var mı ? Eşli de görüşebilirsiniz hem sana arkadaş olur hem birlikte vakit geçirmiş olursunuz

in vino veritas deyince aklıma geldi bak, biz de bayılırız mesela kağıt okey oynayamaya :) Mutlaka bir iddia vardır ortada. Arada hadi kalk alayım boyunun ölçüsünü diye getiririm kağıtları, yada dışarıda oynarız yanına da 2 çay miss :) Her oynadığımız oyunun skor tabelası da hatıra olarak saklanır tarafımdan :)

Keyifli zaman geçirmenin yollarını ara, inan o da zamanla değişir. Bence yani :)

eşlerin ayrı vakit geçirmesi normal de bence ilk aylar evlilik oturana kadar her fırsatı eşiyle geçirmesi daha uygun olurdu. daha birbirinize yeni yeni alışıyorsunuz, haftaiçi işten güçten herkes yorgun düşüp yatıyor zaten. ve bir de eşinizin gittiği yerlere siz de onunla gidebilirsiniz bazen. bunu teklif etmiyor mu? mesela arkadaşlarıyla çay içecekse siz de arada bir onunla gitseniz ne çıkar?

Bekarken de öyle miymiş onu sorun misal benim eşimde hafta sonları evde duramazdı ben bir çıkıp dolaşayım der çıkardı ama 3-4 saat değil çünkü bekarken de evde durmazdı yürümeyi sevdiğinden şimdi alıştı galiba hiç çıkmak istemiyor

geceleri mi çıkıyor dısarı ve nereye gidiyor

Bayanlarin oldugu yerlere gitmiyor. Beraber gidemiyoruz. Gitse götürür ama hakkını yemeyeyim.

Evet bekarken de böyleydi.

Kirasi uygun orasinin o yuzden. Cidden sıkıntı mı olur? Evle ilgili sorunlar asilamayacak seyler degil.

E bacım kira uygunda taşınma parası bedava mı ? Şindi mi gelmiş aklına ucuz kira

Küçük yerdeyiz eşim memur diyosun. Küçük yerde kira kaç paradır ki ? E yapıcak bişeyde yok diyosun yani para harcıycak yer yok kira derdine düşmeye ne gerek var . Nedir kiranız ve kv ordaki evin kirası ?

"Eşler birbirinden ayrı Zaman geçirmeli" diyen arkadaşlar olmuş ama konu sahibi henüz 1,5 aylık evliyim diyor
Biz birbuçuk aylık evliyken evin içinde bile birbirimizden ayrılmıyorduk
Maalesef eşinizin çıkmaları bana fazla geldi
Beraber kalabildiğimiz 3,5 yılda ( sonra eşim yurt dışında görev aldı) inanın bir defa olsun beni bırakıp yarım saatliğine bile dışarı çıkmamıştı
Büyükşehir'de yaşıyoruz ama paramız kısıtlıydı evde beraber tv izler okey ( evet iki kişi okey oynardık) pişti vs oynar yemek temizlik yapar yürüyüşe çıkardık ve bol bol sohbet ederdik
Siz severek mi evlendiniz bilmiyorum
Ama tavsiyem şu ki evvela kesinlikle taşınmayın
Mümkün mertebe alttan alın kavga çıkarmayın
Kavga çıkacağını anladığınızda ortamı yumuşatın
Daima sevgi dolu uyumlu ve şefkatli olun sizden vazgeçemesin ve gün içinde bile sizi özlesin
İnanın evliliğin ilk zamanları ömür boyu unutulmaz en Mutlu anılarla doludur
Mutluluklar dilerim

Kv yakın olma meselesine ben de onyargiliyim biraz. Siz neden sicak bakmiyorsunuz bu kadar? Borclarimiz var maalesef.

Yalniz tasinmiycam diyince kavga cikmamasi im-kan-siz.
Nasil alttan alicam bilmiyorum. Bir de calismiyorum eve katkim yok ya henuz, soz hakkim da yokmus gibi geliyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…