Yeni evliyim ama

Bir daha sakın oraya gitme, esin tek gitsin, bak benim esimde ailesi ile köye bağ bozumuna gidecek evlendiğimden beri tek gider ailesine yardım eder ama ben gitmem, kesin ve kararlı olun kendinizi kullandırmayın, yeni evliyim diye de herşeyi kabul etmeyin...

Keşke baştan deseydin işci tutun bu seneye kadar benmi vardım ben yokken nasıl topluyordunuz diye. Gelinsek kolede değiliz. Esinde gitmiyorsa findik a falan ne fındık istiyorum ne hak deseydin. Bir ay diyince az oluyor 30gun diye düşün bidaha ,

45 yıllık fındıkçıyım
20 ton fındığı işçilere 1 ayda toplatıyoruz
işçi değil köle yapmış sizi kp
fındık işi bir ay sürmez ayrıca başı sonu toplaması en az 6 aylık iş ister ki ağır işler
hepsinden önce babasına laf söyleyemeyen eş derdiniz var bence

bu da üzerine bal kaymak olmuş
geçmiş olsun konu sahibi
eşiniz baştan kokmuş maalesef

Kocanız pısırığın teki…. Herşey onda bitiyor kusura bakmayın.

Tamam o aile iğrenç bir ailede siz neden sabrediyorsunuz veya dediklerini harfiyen yapıyorsunuz sizin kendi kararlariniz yok mu ? Sinir oluyorum saf gibi davrananlara gitme kardeşim dövüyorlar miydi seni niye gittin çalıştın.

Sen neden bu kadar çekinik kaldın? Adam ailesine laf söylemiyor, söyletmiyor. Sen? Ne ailene saygı duyoyor ne sana. Ve sessizce kabulleniyorsun.

Sonraki konularını söyleyeyim mi sana?
Eşim beni sevmiyor, ilgilenmiyor, bebi hırpaladı, çok mutsuzum... Gibi
Herşeyi geç yeni evlisin kahve ve arkadaşları senden daha kıymetli. Senin için bile katlanamamış 3 saat durmaya.

Bence sen bu evliliği bir daha gözden geçir.

Burda en çok ailene ve o hamile kızcağıza üzüldüm.

Maddi durumunuz varsa işçi tutmayınteklıf edın. Yuvanız daha yeni sabredın . Seviyorsunuz da.

Esini seviyorsan eger birkac yil icinde alisirsin tum bunlqrq. Zamanla kendi duzeninizi de oturtursunuz. Herkesin yetisme tarzi, aile duzeni var. demek ki onlarin aile duzeni de bu sekilde. Ilk yillarda insan takiliyor boyle seylere ama zamanla koyver gitsin oluyor. Cok ileriye donuk de dusunmeyin, kim ole kim kala.

Cok gaddar bir aileye gelin dusmussunuz Allah yardimciniz olsun ne demek hamile kadina findik toplatmak okuyunca sok oldum. Bende karadenizliyim bizde her yaz findik topluyoruz ama cevremde daha hic hamile bi kadinin findikliga girdigini gormedim onu o findikliga sokan buna hic ses cikarmayan esiniz dahil butun kayinaileniz asiri vicdansiz hic mi biri demiyor ki bu kadinin findiklikta ne isi var ya bebegine bisey olsa... Ayrica findikliktan eve donunce insanin eli ayagi daha tutmaz siz donup birde yemek ve ev isleriyle mesgul oluyormussunuz. Bizde findik soyle toplanir bir kisi evde kalir genelde hamile yada kucuk cocuklu olandir bu o evin duzenini ve yemekleri halleder findikliktan donende sadece dusunu alip yemek yer ve dinlenir bu sekilde toplanir findik yoksa herkes sizin dediginiz gibi yapsa buna can dayanmaz. Ayrica 20 ton findikta yevmiyeci alinmadan toplanmaz mumkun degil bu olay esiniz ailesininin size gercek yuzunu gostermis bence hem cok cimriler hem de cok vicdansiz, bu aileyle bi gelecek cok zor Allah yardimciniz olsun sizin de eltinizin de

Ben yapmazdım kimse kusura bakmasın. He gider bir saat yardım edersin orası ayrı..ama işçi gbi sabah akşam calismazdim ..sizde tavrınizi net koyun. Çok istiyorsa eşiniz çalışsın siz eve dönün net olun

Aman dıyım herseyı oturtmadan hamıle kalma sonra bosanma fılan oluo e tabı olan cocuga oluo esınızle tekrar konusun bu durumu işçi degılsınız zorunda degılsınız

Ben yurtdisinda kaliyorum, klavyem türkce degil ve türkcemde biraz daha bozuk. kusura bakmayin. Neyse bende senin esinin oralardanim. Bizimde findigimiz var ama babam istemiyor toplamak, bütün sene calisiyoruz zaten ve almanyadayiz babannem aliyor herseyi....) Neyse bizim köy yada trabzonun bir cok köyünde yazlari senin dedigin gibi geciyor genelde ve malesef esine bu konuda hak vermem lazim, evlenirken bildigin seyi simdik niye kiziyorsun onu anlamadim. Esin sana eger seni calistirmicam, sana findik toplattirmicam diye bir söz vermediyse böyle birseyin olucagini sende mantik olarak bilmen gerekirdi. Evet isci alinabilir, ama genelde bizim orda bosda duran calismayan insan varken, isci alinmaz. Sonucta findigin parasi o aileye gidiyor, ayni masadan ekmek yeniyor, ayni tarlalar size kalacak. Isciye niye para veriyim mantigi vardir. Günlükcü alanda var ama adamin ailesi 7 kisidir, 3-4kisi daha günlükcü alir. Asla ailesi evde bos oturup, günlükcü calistirilmaz. Köylüler tarafindan garipsenir hatta... sorulur neden calismiyor diye.

Bu ölene kadar böyle devam eder.

Senin bu isten kurtulmak icin iki senegin var:

1.) Bosanmak(Bu kadar isten sonra kocan sana iyiyiz demek yerine, ben senin ailenle muhatap olamam diyor) Cok ayip!

2.) Bu ikinci secenegi de bizim orda okadar cok kisi yapiyorki...durmu az cok iyi olan: Gitcen hasta numarasi yapican, bayilma numarasi yapican, doktora gidecen, kendine rapor cikartican, doktora söylicen, durumu anlatican, calismasin, sikinti olabilir kalbinde dedirticeksin.
Baska kurtulus yok. Bizim köyde 3-4 kisiden bunu biliyorum. Bazilari balkona cikip bagirip kendini timarhaneyede getitiriyor...

Yok ben öyle numaraci degilim diyorsan, bosanacan yada cekeceksin. Durum bu.

Benimde aklımdan bu geçiyor böyle bir ailede çocuk yetiştirmek istemiyorum,ve böyle bir aile fındığa gitmeyen gelini gelinen saymaz bilmiyorum
Gelin turnusoluna bak fındığa gitmek yapmayın allah aşkına. Eşiniz kendi çalışmadığı gibi sizin bu işten bir kazancınız da yok. Asla kabul etmeyin. Bu ne saçmalık

Eşi niye gitmiyo peki, bu da normal mi?

Anne olmak da bambaşka bi pencereden bakmak gerçekten. Tebessüm ettirdiniz yorumunuzla. Kızınıza uzun sağlıklı bir ömür diliyorum. Yanında sizinle tabii :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…