- 21 Kasım 2017
- 29.230
- 127.532
- 598
Böyle bir adama hiçbir şey değmez.Bir ay eşiniz için sabretmeye degmezmi değer bence. Sabredin bir ay çok çabuk geçer hayatta hiç bisi dört dörtlük olmaz
Ben bu konularda aileyi suçluyorum, kız küçücük yaşında evlenmiş, ailesinin yönlendirmesi gerekiyorduKocanız hem suçlu hem güçlü. Tarım işçisi olarak mı almış sizi şaka gibi. Ne mecburiyetiniz var bu kadar çalışmaya üstüne de terbiyesizlik saygısızlık var. Aileniz çok haklı,biz böyleyiz ne demek öylelerse kendileri toplasınlar gelinler köle mi?!
AyyyyyyyHayir eşim babasıyla aynı yerde durmak istemediği için eve hep 11 12 gibi geldi babasıyla anlaşamıyorlar.
adam babasıyla anlaşamıyo diye eve gelmiyor ama siz onun ailesiyle mi oturuyorsunuz ayy saçmalık ben olsam babamın evine dönmüştümHayir eşim babasıyla aynı yerde durmak istemediği için eve hep 11 12 gibi geldi babasıyla anlaşamıyorlar.
Yapmayın yapmak zorunda değilsiniz.. Öğretmen olduğunuzda zaten uzak kalacaksnz bu sizin icin bir arti..Herkse merhaba
Çok zor durumda kaldığım için kendimi burda buldum.
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
Yazın iki ay tatili olacak, eşi de yıllık iznini denk getirecek ve bütün tatillerini fındıkta geçirecekler. Tepki koymazsa olacağı bu.Yapmayın yapmak zorunda değilsiniz.. Öğretmen olduğunuzda zaten uzak kalacaksnz bu sizin icin bir arti..
Gelecek yıl demişsinz ama tavrınızı bu seneden koysanız daha mı iyi olur bilemedim? Gitmeseniz nolur yani? Seneye geçen yıl yaptın yine yap baskısı olacak bu senekinden daha fazla baskı yani, ayrılık (muhtemelen) sana daha zor gelecek eşine iyice alışacağından sanki. Bide kazara çocuk falan olursa… bunlar nasılsa boşanamaz diye iyice abartırlar zaten kendi evlatlarına yaptıkları muamele de ortada..Herkse merhaba
Çok zor durumda kaldığım için kendimi burda buldum.
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
yani pardon ama siz neden duruyorsunuz? Oğlu durmuyor. O toplamıyor. Sizi hem babasının hakaretlerine hem de işçiliğe yolluyor. Kayınpederiniz bir tarafa eşinizin de size bakış açısını hiç beğenmedim. Bu kadar neden eziliyorsunuz? Okumuş etmiş insansınız. Ayrılın diyemem haddim değil. Ancak tavrınız olsun. Hayır deyin ki insanların size saygısı olsun.Aynen öyle adamin tek bildiği şikayet etmek,küfür etmek ağzında başka laf yok adami çocukları çekemiyor yanında durmak istemiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?