Yeni evliyim ama

İyi de adam ailesini sizden gizlemedi ki.Yangindan mal kaçırır gibi evlenmeseydiniz keşke.Once kendisini sonra da ailesini tanisaydiniz.Gidip 1 2 gün evlerinde kalsaydiniz.Sanki bunlar bir anda olmus gibi şimdi yok öyle de yok böyle.

Ben bu konularda aileyi suçluyorum, kız küçücük yaşında evlenmiş, ailesinin yönlendirmesi gerekiyordu

Ayrıca bizde de fındık işi var ama ne ailemde ne sülalemde böyle bi şey duydum. İnsanlar işçi tutar, toplatır.

Ben senin aileni mi dinleyeceğim diyen adama "ben senin ailen için bir aydır burda çalışıyorum ya" demediniz mi?
Eşiniz kendi ailesinin kabahatini sizinkilere atıp suç bastırmaya çalışmasın.
Daha yeni evli insanları oraya sırf işçi gibi çalıştırmak için sürüklemişler. Eşiniz tarla korkuluğu gibi ses çıkaramayan bir adam müsveddesi ise iş size düşüyor.
Önce eşiniz adam olacak ailenize tek laf etmeyecek bükecek o boynunu susacak kendi ailesine sustuğu gibi.
Sonra gelecek yıl bir duruşunuz olacak.
Ya bu adam için her şeye değer onu seviyorum, değer görüyorum, ailesi için de bir ay elimden geleni yaparım diyeceksiniz.
Ya da tarla ve fındık işinden anlamadığınızı yapmak istemediğinizi söyleyip, ev işlerine ve yemek yapmaya talip olarak bu şekilde yardımcı olacaksınız onlara.
Bunlar dışında da seçenekler var ama o tantana çıkarır.
Artık hangisini tercih ederseniz.

Kp tutsun 20 kişi 2 haftada toplatsın 20 ton fındığını. İşçinin günlüğü 250-300 civarı, 20 işçi 14 günde 70 bin TL işçi parası tutar. Fındığın kg fiyatını devlet 54 TL açıkladı hadi diyelim randumanı düşük 46-48 TL den sattı en az 920 bin TL tutar bi zahmet bu kadar kazanan adam da versin işçi parasını hamile gelini çalıştırana kadar. Mantıklı olan işçiyi tutarsın eşin, gelinlerinde evde yemek yapar bahçeye gönderir. Hepinizi geçtim hamile bir kadın onca saat nasıl yemek yemeden çalışabiliyor bahçede hiç mi Allah tan korkmuyorlar

Bir ayı geçtim bir gün bile yapamazdım. Prenses de değilimdir ama sinirden ağlardım herhalde... ve bana bunu yapan adamla da tek kelime konuşmaz alır başımı evime giderdim. Bir daha da köye adımımı atmazdım. Çok haklıymış gibi burnundan kıl aldırmıyor ya, gitsin babasına göstersin bakalım erkekliğini.

Hemen cocuk yapmayin. Baskada diyecek biseyim yok ilerleyen yillar ne gösterir duruma bakip karar verirsiniz.

Yapmayın yapmak zorunda değilsiniz.. Öğretmen olduğunuzda zaten uzak kalacaksnz bu sizin icin bir arti..

Bilerek evlendin ne demek yahu eş değil işçi mi almış kocan?
Biz böyleyiz yazın diyeceği yere adam tutsun işini yaptırsın sana mı güvenmişler.
Babamın evinde ağaçtan bir tane elma koparmamışım gideceğim de kayınpederimin tarlasında sezonluk işçi gibi çalışacağım, daha neler.
Yazın bir ay başlarının çaresine baksınlar sen evlenene kadar kim yapıyorsa yine gönlü olan yapmaya devam etsin. Sen adımını bile atma, ya evinde kal ya da ailenin yanında. Sinirlendim yine.

Gelecek yıl demişsinz ama tavrınızı bu seneden koysanız daha mı iyi olur bilemedim? Gitmeseniz nolur yani? Seneye geçen yıl yaptın yine yap baskısı olacak bu senekinden daha fazla baskı yani, ayrılık (muhtemelen) sana daha zor gelecek eşine iyice alışacağından sanki. Bide kazara çocuk falan olursa… bunlar nasılsa boşanamaz diye iyice abartırlar zaten kendi evlatlarına yaptıkları muamele de ortada..
Off zor yani seneye olacaksa ayrılık bu sene olsun demek istiyorum. Sırf bu sebeple ayrılık ihtimali varsa…

Aynen öyle adamin tek bildiği şikayet etmek,küfür etmek ağzında başka laf yok adami çocukları çekemiyor yanında durmak istemiyorlar.
yani pardon ama siz neden duruyorsunuz? Oğlu durmuyor. O toplamıyor. Sizi hem babasının hakaretlerine hem de işçiliğe yolluyor. Kayınpederiniz bir tarafa eşinizin de size bakış açısını hiç beğenmedim. Bu kadar neden eziliyorsunuz? Okumuş etmiş insansınız. Ayrılın diyemem haddim değil. Ancak tavrınız olsun. Hayır deyin ki insanların size saygısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…