Saymazsa saymasın. Anne baba ne emeklerle büyütüyor bir çocuğu. İyi valla kendi ailesine laf yok dedikleri olacak, senin ailen hiç konuşmasın. Ne münasebet. Yolar atarim o adamı. O gelinin bebeği düşse ne olacak?! Akıl fikir versin Allah.Benimde aklımdan bu geçiyor böyle bir ailede çocuk yetiştirmek istemiyorum,ve böyle bir aile fındığa gitmeyen gelini gelinen saymaz bilmiyorum
Bilerek öğretmen gelin seçmişler zaten. Yaz tatilinde fındık zamanı, yazın da bedava işçi aldılar içte.Yapmayın yapmak zorunda değilsiniz.. Öğretmen olduğunuzda zaten uzak kalacaksnz bu sizin icin bir arti..
Ben olsam kocami da gondermem. Ne munasebet ya Kayinpederin cebine para girecek diye ben kocamdan haftalarca ayri kalicam Ne alaka yani Cocuklara pay veriyor deseler yok biz pay istemiyoruz yerine isci tutun deriz biz olsak. Ki konu sahibi pay da vermediklerini soyluyor. Eeee kayinpederi zengin etmek kimsenin evlat olarak vazifesi falan olamaz. Isciye verecegi üç kurusta bile gozu olan adami doyuramazsinEşin babasına yardım edebilir, gitsin fındık mı toplayacak ne halt edecekse etsin. Sen de gider ailenle kalırsın. Onun evlat olarak vazifesi olabilir ama senin görevin değil. Nasıl çözülür bilmiyorum ama sert durman gerek. Yaşın küçük 5 sene falan çocuk yaona bence de
Burası biraz abes oldu ama neysebunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım.
Aslında her şey eşte bitiyor. Diğer şekil sürekli ortada kalan siz oluyorsunuz. Eşiniz sizi koruyup kollasa laf söyletmese hiçbir sıkıntı çıkmaz. Kültür farkı olabilir. Herkes bir değil sonuçta. Ama evlenmeden önce bunları göz önünde bulundurmak zorundasınız. Zorundasınız diyorum zira sonuç sizin çektiğiniz sıkıntılar gibi oluyor. Hadi ailesine ben çok çalışamam diyemediniz eşiniize söyleyecektiniz ki evlenince bi şey diyemezdi bu konuda net olmanız ve kendinizi ezdirmemeniz gerekiyor. Bizim köyde de herkes çalışır kuzenlerimle kardeş gibi büyüdük onlar hizmetçi gibi çalışır yanlış anlamayın ama sizin gibi laf duymamak ve çekindikleri için yine zorunlu hissediyorlar. Bir kişi benden rica bile etmezHerkse merhaba
Çok zor durumda kaldığım için kendimi burda buldum.
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
Evlenirken ben de calisirim tarlada falan mi dediniz?Hoop diye kendinizi tarlada nasil buldunuz??Herkse merhaba
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
walla onu da esi dusunsun.Ben olsam kocami da gondermem. Ne munasebet ya Kayinpederin cebine para girecek diye ben kocamdan haftalarca ayri kalicam Ne alaka yani Cocuklara pay veriyor deseler yok biz pay istemiyoruz yerine isci tutun deriz biz olsak. Ki konu sahibi pay da vermediklerini soyluyor. Eeee kayinpederi zengin etmek kimsenin evlat olarak vazifesi falan olamaz. Isciye verecegi üç kurusta bile gozu olan adami doyuramazsin
Uyanıklar baya abow.. Valla o zaman da baska bir aktivite yaratması lazim kendine bahane ileYazın iki ay tatili olacak, eşi de yıllık iznini denk getirecek ve bütün tatillerini fındıkta geçirecekler. Tepki koymazsa olacağı bu.
Ee sizi atanmak da kurtarmaz o zaman öğretmen olursanız yazın tatil sizin isyan etmeniz şart üstelik ne münasebet ya eşin bile yokken sen ne diye çalışıyorsun az yesin de bir zahmet işçi tutsun kendinePara keşke bölünse ama para babasına kalıyor.Esim çalışıyor bende işte yaz tatilinde olduğum için.
Tam bunu yazacaktım kadin kv kp çeksin koca senin ailene gitmem desin oh ne ala .Ben en çok şuna takıldım; sen eşinin hatırına hiç bilmedigin ağır işleri bir ay boyunca yapmışsın. Eşin senin ailene karşı neyin afra tafrasını yapıyor. Hangi hakla annenlere gelmek istemediğini söylüyor. Sende annenlere gelmek istemiyorum de bakalım oluyormuymus öyle.
Ögretmen olacaksan kendi işine gittiginde zaten onlarin tarlalarına gidecek vaktin olmayacak ama şuna çok takıldım eşiniz ailenize zaten bilmiyolar mıydı bizim işleri derken,işçi olarak çalıştırmak için aldık zaten der gibi bu tutumu cok yanlis ayrica şu yasta babasinin anasinin sözüyle hareket edenlere uyuz oluyorum. Bu sözüm anne babaya saygisizlik yapsin baş kaldırsın anlaminda degil kendini ezdirmesin birey oldugunun,kendi yuvasinin oldugunun farkinda olsun.Hamile kadını götürmek nedir ya bunlara kocası nasıl müsade ediyor böyle vasıfsız kişiler çocukta yapmasalar keşke.Herkse merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?