Yeni evliyim ama

O ne ya aileye girince otomatik fındık işçisi mi olunuyor Valla beni hiç alakadar etmezdi şahsen kayınpeder benim üzerimde hak sahibi değil ben toplamak istemezsem toplamam gitmek istemezsem gitmem. Eşim zorlarsa da kendisi s**tirolup gidebilir

Benimde aklımdan bu geçiyor böyle bir ailede çocuk yetiştirmek istemiyorum,ve böyle bir aile fındığa gitmeyen gelini gelinen saymaz bilmiyorum
Saymazsa saymasın. Anne baba ne emeklerle büyütüyor bir çocuğu. İyi valla kendi ailesine laf yok dedikleri olacak, senin ailen hiç konuşmasın. Ne münasebet. Yolar atarim o adamı. O gelinin bebeği düşse ne olacak?! Akıl fikir versin Allah.

işin yok çalışmıyorsun kocan da büyük ihtimal ailesinden yardım alıyor bir zahmet çalışın ha güzel çalışın karşılıklı saygılı sevgili olun o ayrı.

Bana öyle geliyor ki bu gidişle seneye hamile haliyle o fındığı toplayan gelin siz olacaksınız
Ne diyeyim Allah yardımcınız olsun

Ben olsam kocami da gondermem. Ne munasebet ya Kayinpederin cebine para girecek diye ben kocamdan haftalarca ayri kalicam Ne alaka yani Cocuklara pay veriyor deseler yok biz pay istemiyoruz yerine isci tutun deriz biz olsak. Ki konu sahibi pay da vermediklerini soyluyor. Eeee kayinpederi zengin etmek kimsenin evlat olarak vazifesi falan olamaz. Isciye verecegi üç kurusta bile gozu olan adami doyuramazsin

Aslında her şey eşte bitiyor. Diğer şekil sürekli ortada kalan siz oluyorsunuz. Eşiniz sizi koruyup kollasa laf söyletmese hiçbir sıkıntı çıkmaz. Kültür farkı olabilir. Herkes bir değil sonuçta. Ama evlenmeden önce bunları göz önünde bulundurmak zorundasınız. Zorundasınız diyorum zira sonuç sizin çektiğiniz sıkıntılar gibi oluyor. Hadi ailesine ben çok çalışamam diyemediniz eşiniize söyleyecektiniz ki evlenince bi şey diyemezdi bu konuda net olmanız ve kendinizi ezdirmemeniz gerekiyor. Bizim köyde de herkes çalışır kuzenlerimle kardeş gibi büyüdük onlar hizmetçi gibi çalışır yanlış anlamayın ama sizin gibi laf duymamak ve çekindikleri için yine zorunlu hissediyorlar. Bir kişi benden rica bile etmez Ne dayımlar ne teyzemler hiçbiri yapmam çünkü sizinde söylediğiniz gibi kabalar teşekkür etmezler yardım ediyor olarak değil mecburmuşsun gibi davranırlar. Annem de öyle tarlaya gidiyor, temizlik yapıyor, katmer bükme ekmek, bulaşık.....Karşılığında ise nankörlük görüyor böyle olmasa zaten herkes gönlünden gelerek demeden çalışır. Evin kızı iş yapmıyor annem yapıyor benim sinir olduğum nokta da bu. Ama dediğim gibi büyüğü küçüğü kimse bana niye yapmadın şunu yap demez diyemez onlar benden laf yer çünkü Siz anacı babacı biriyle evlenmişsiniz o yüzden bunları yaşıyorsunuz. Eşiniz kendi anne babasına bi şey diyemiyorsa sizinde anne babanızın kızmasına bi şey demeyecek o zaman. Hayat müşterek.

Evlenirken ben de calisirim tarlada falan mi dediniz?Hoop diye kendinizi tarlada nasil buldunuz??

Konunuzu okuyunca yazmak istedim normalde çok yorum yapmam.
Benim eşimin ailesi de kayısı işiyle uğraşıyorlar kadınlar tarlaya gitmez biz de ev yemeği falan yaparlar .Patik zamanı da patik yaparlar ona rağmen her geçen yıl ben daha da çok soğudum .Sizin dediğiniz gibi küfürlü insanlar da değil üstelik sene de bir ay ama nefret ettim resmen.iyi düşünün bir kaç sene çocuk yapmayın lütfen

walla onu da esi dusunsun.

Yazın iki ay tatili olacak, eşi de yıllık iznini denk getirecek ve bütün tatillerini fındıkta geçirecekler. Tepki koymazsa olacağı bu.
Uyanıklar baya abow.. Valla o zaman da baska bir aktivite yaratması lazim kendine bahane ile

Allah aşkına aceleniz neydi üniversite okurken evlenecek elin adamının uşaklığını yapmak için mi
Aşk meşk hayatlarınızı mahvediyorsunuz, oğlu yapmıyor sen niye yapıyorsun yolarım ben o oğlunu o zaman
Sanıyor musun ki öğretmen olunca fındığa götürmeyecekler

Ben en çok şuna takıldım; sen eşinin hatırına hiç bilmedigin ağır işleri bir ay boyunca yapmışsın. Eşin senin ailene karşı neyin afra tafrasını yapıyor. Hangi hakla annenlere gelmek istemediğini söylüyor. Sende annenlere gelmek istemiyorum de bakalım oluyormuymus öyle.

Para keşke bölünse ama para babasına kalıyor.Esim çalışıyor bende işte yaz tatilinde olduğum için.
Ee sizi atanmak da kurtarmaz o zaman öğretmen olursanız yazın tatil sizin isyan etmeniz şart üstelik ne münasebet ya eşin bile yokken sen ne diye çalışıyorsun az yesin de bir zahmet işçi tutsun kendine

Tam bunu yazacaktım kadin kv kp çeksin koca senin ailene gitmem desin oh ne ala .

Benim kp in de fındık var ama az yani 400 kilo falan, ben bazen yardım ediyorum, bazen evde yemek yapıyorum onlara ama zorla böyle birşeyi asla kabul etmem,ama karadeniz halkı çok çalışır gerçekten dediğin gibi aç susuz çalışır ve evladına falan da acımaz...benim kv öyle ben diyorum ama bu şekilde çalışılacaksa ben yokum diye, yardım ettiğim zamanlar geniş geniş yemeğimi yerim, çayımı içerim, akşam yaklaşınca da kv ye ya sen git yemeği yap ya ben gidiyorum derim...baştan tavrını köy seneye gitme köle misin sen ? 1 ay nedir ya, oğulları toplasın sana mı guvendiler

Ögretmen olacaksan kendi işine gittiginde zaten onlarin tarlalarına gidecek vaktin olmayacak ama şuna çok takıldım eşiniz ailenize zaten bilmiyolar mıydı bizim işleri derken,işçi olarak çalıştırmak için aldık zaten der gibi bu tutumu cok yanlis ayrica şu yasta babasinin anasinin sözüyle hareket edenlere uyuz oluyorum. Bu sözüm anne babaya saygisizlik yapsin baş kaldırsın anlaminda degil kendini ezdirmesin birey oldugunun,kendi yuvasinin oldugunun farkinda olsun.Hamile kadını götürmek nedir ya bunlara kocası nasıl müsade ediyor böyle vasıfsız kişiler çocukta yapmasalar keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…